Sıfır Açılmış Bir Kanalla Günlük Çalışmalar ve İstatistikler

• Kullanıcı cakirturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

cakirturk

Kayıtlı Üye
Web sitesi
hasanhuseyincakir.com.tr
Merhaba arkadaşlar, 13 kasım'da sıfır bir kanal açtım ve bu kanalla ilgili yaptıklarımı burada paylaşacağım.

13 Kasım 2013 - 1. Gün
* Paint'te kanal adını wide latin fontunu kullanarak "siyah arka zemin beyaz yazı" şeklinde yazdım ve kapak fotoğrafı olarak kanala ekledim.
* Kanal adına uygun bir resim bulup profil fotoğrafı yaptım.
* Para kazanma ayarlarını vs yaptım adsense'e bağladım.

* Youtube'da yayınlanmamış bir video buldum 1 dakikalık (Video kanal adı ile uyumludur).
* Videonun sağ alt köşesine wide latin fontunu kullanarak "yt/KanalAdi" yazdım ve 720p formatında mp4'e dönüştürüp kaydettim. Bunu iWisoft Free Video Converter adlı programla yaptım, program ücretsiz ve kullanımı kolaydır.
* Videoyu reddit'te ve stumbleupon'da uygun kategori'de paylaştım. Ama reddit'te pek tutulmadı, 4 downvote (eksi oy) aldı.
reddit1.png

Ancak bu 100+ izlenim sağladı.
867incic9003087.png

Not: 13 Kasım'da reklam görünmemesi ile ilgili bir sıkıntı vardı, bu görüntülenmeler vs para kazandırmamış olabilir.
* Ayrıca Video facebook'ta 6 kez paylaşıldı toplamda (2 paylaşımı ben kendi hesaplarımdan yaptım).

14 Kasım 2013 - 2. Gün
* Youtube'da yayınlanmamış 1 dakika 26 sn'lik bir video buldum.
* Video'nun sağ alt köşesine yine kanal logo'sunu ekledim ve 720p olarak kaydettim.
* Videoyu reddit'te paylaştım, bu sefer olumlu tepkiler yani "upvote"lar aldım.
reddit2.png

* Bu videoyu facebook'ta veya stumble upon'da hiç paylaşmadım. Facebook paylaşım sayısı hala sıfır görünüyor.
* Kanalımın Rss feed'ini "frequency.com" a ekledim. (Kanal'ı bağlamak için çeşitli yöntemler var, forumda konusu mevcut).
* Bu video'nun izlenme sayısı şu anda 301+ olarak görünüyor. Tahminim 1000'i bulmadığı yönünde.
youtube2.png

15 Kasım 2013 - 3. Gün
* Yine 1 video ekledim, kanal adı yazılı olan.
* Reddit'te paylaştım, facebook veya twitter kullanmadım.
* soup.io (tumblr tarzı) sitesine kanalın "rss feed"'ini ekledim bu sayede yüklemelerim otomatik soup.io hesabıma düşüyor.
* 3. gün sonunda 1200 civarı izlenme almış oldu toplam 3 video:
15kasim.png

16 Kasım 2013 - 4. Gün
* video bulundu, kanal adı yazıldı.
* redditte 2 kategoride paylaşıldı.
* tumblr.com'dan blog açıldı ve kanal'ın rss feed'i otomatik olarak tumblr'a post edecek şekilde ayarlandı.

Not: Kazanç istatistiklerini 3-4 gün gecikmeli olarak yayınlayabilirim ancak (youtube'dan ötürü).
Not 2: "Videoları paylaşırken kanalın RSS Feed'inden yararlanıyorum". Çünkü; bir çok sosyal ağ sitesi vs "rss feed" üzerinden içerik eklenmesini kabul ediyor. Yani yeni videolar ekledikçe rss üzerinden diğer yerlere içerik dağıtımını kolayca yapabiliyorum.
Not 3: Youtube Kanalınızın RSS Feed Linki: http://www.youtube.com/rss/user/KANALADI/videos.rss şeklindedir. (Kullanabilirsiniz).
Not 4: Her gün 1 yeni rss feed eklenebilen sosyal ağ sitesi bulmaya çalışacağım :) bu sayede video linklerini yorulmadan etrafa dağıtabileceğiz.

Kullandığım sosyal ağlar:
* Reddit (manuel olarak video ekleme)
* Frequency.com (rss feed üzerinden video ekleme)
* soup.io (rss feed üzerinden video ekleme)

hocam kolay gelsin takipteyiz yararlı bilgiler var :) reddit önem vermiyordum ben ama hata yapmışım anlaşılan

buldugun videolar yüzde 100 amatör mü? bigün olur da telif gelirse, o kadar emek boşa gider...

buldugun videolar yüzde 100 amatör mü? bigün olur da telif gelirse, o kadar emek boşa gider...

evet amatör çekim videolar buluyorum, genelde cep telefonu ve güvenlik kamerası (logosuz vs) videoları buluyorum. youtube'da hiç yüklenmemiş olanları seçiyorum.

ekleme: 1 video için en fazla 30 dakika harcıyorum günde :)
videoyu bul, youtube'da var mı diye araştır, logo ekle, yükle sosyal ağlarda paylaş vs.

Takipteyim de hocam video türünü nasıl bulduğunuzu da söyleseniz güzel olacak.Belli emek veriyorsunuz güzel bir iş yapıyorsunuz ama youtube'a insanlık yaramıyor maalesef.Umarım sonu hüsran olmaz.

Takipteyim de hocam video türünü nasıl bulduğunuzu da söyleseniz güzel olacak.Belli emek veriyorsunuz güzel bir iş yapıyorsunuz ama youtube'a insanlık yaramıyor maalesef.Umarım sonu hüsran olmaz.
videoları bulmak için "rusları" takip ediyorum genelde :)

rus sitelerinde yayınlanan videolar genelde youtube'a hiç düşmemiş oluyorlar. (amatör çekimler filan).

kategori genel, insanlar, günlük olaylar vs üzerine.

bir de ingilizce çalışıyorum.

videoları bulmak için "rusları" takip ediyorum genelde :)

rus sitelerinde yayınlanan videolar genelde youtube'a hiç düşmemiş oluyorlar. (amatör çekimler filan).

kategori genel, insanlar, günlük olaylar vs üzerine.

bir de ingilizce çalışıyorum.
Tamam hocam iyi çalışmalar.Amatör videolar her zaman tutar Yt'da olmasın yeterki.Ama ben şu reddit olayını bi beceremedim hocam ya? Redditliyorum kımse iplemiyor videoyu.Tr oldugu icin mi acaba

Tamam hocam iyi çalışmalar.Amatör videolar her zaman tutar Yt'da olmasın yeterki.Ama ben şu reddit olayını bi beceremedim hocam ya? Redditliyorum kımse iplemiyor videoyu.Tr oldugu icin mi acaba

Evet büyük ihtimalle Türkçe olduğu için hit alamıyorsundur.

reddit'ten hit alabilmek için bir kaç kategori tavsiyesi vereyim:

"not: videolara doğru ve ingilizce başlık atın" aksi halde sallamazlar o videoları.

sevimli hayvan videoları: The cutest things on the internet!
her türlü komik video: funny
oyun oynanış videoları: gaming.reddit: what's new in gaming
dünyadan haberler: World News (dünya ile ilgili videolar)
genel olarak videolar: Videos (her türlü video haber hariç)
oha lan bu da ne? dediğiniz videolar: http://www.reddit.com/r/WTF/

bu subredditler'in 4milyon+ takipçisi var, 15-20 dakikada bir submit edin videoları, 1-2 saat içinde 100+ izlenme kazanabilirsiniz.

Evet büyük ihtimalle Türkçe olduğu için hit alamıyorsundur.

reddit'ten hit alabilmek için bir kaç kategori tavsiyesi vereyim:

"not: videolara doğru ve ingilizce başlık atın" aksi halde sallamazlar o videoları.

sevimli hayvan videoları: The cutest things on the internet!
her türlü komik video: funny
oyun oynanış videoları: gaming.reddit: what's new in gaming
dünyadan haberler: World News (dünya ile ilgili videolar)
genel olarak videolar: Videos (her türlü video haber hariç)
oha lan bu da ne? dediğiniz videolar: WTF?!

bu subredditler'in 4milyon+ takipçisi var, 15-20 dakikada bir submit edin videoları, 1-2 saat içinde 100+ izlenme kazanabilirsiniz.
Anladım da hocam facebook twitter varken redditi gereksiz buluyorum biraz.

15 kasımla ilgili çalışmayı ekledim, bugün (16 kasım) herhangi bir işlem yapmadım henüz :D

1200 civarı hite "reddit katkısı" için bu resme bakabilirsiniz:
reddithit.png

hitlerin hangi ülkeden geldiğini görmek için resme bakabilirsiniz:

redditcografya.png

ingilizce çalıştığım için hedeflediğim ülkeler: amerika, kanada ve ingiltere (birleşik krallık).

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri