- Web sitesi
- hasanhuseyincakir.com.tr
Merhaba arkadaşlar, 13 kasım'da sıfır bir kanal açtım ve bu kanalla ilgili yaptıklarımı burada paylaşacağım.
13 Kasım 2013 - 1. Gün
* Paint'te kanal adını wide latin fontunu kullanarak "siyah arka zemin beyaz yazı" şeklinde yazdım ve kapak fotoğrafı olarak kanala ekledim.
* Kanal adına uygun bir resim bulup profil fotoğrafı yaptım.
* Para kazanma ayarlarını vs yaptım adsense'e bağladım.
* Youtube'da yayınlanmamış bir video buldum 1 dakikalık (Video kanal adı ile uyumludur).
* Videonun sağ alt köşesine wide latin fontunu kullanarak "yt/KanalAdi" yazdım ve 720p formatında mp4'e dönüştürüp kaydettim. Bunu iWisoft Free Video Converter adlı programla yaptım, program ücretsiz ve kullanımı kolaydır.
* Videoyu reddit'te ve stumbleupon'da uygun kategori'de paylaştım. Ama reddit'te pek tutulmadı, 4 downvote (eksi oy) aldı.
Ancak bu 100+ izlenim sağladı.
Not: 13 Kasım'da reklam görünmemesi ile ilgili bir sıkıntı vardı, bu görüntülenmeler vs para kazandırmamış olabilir.
* Ayrıca Video facebook'ta 6 kez paylaşıldı toplamda (2 paylaşımı ben kendi hesaplarımdan yaptım).
14 Kasım 2013 - 2. Gün
* Youtube'da yayınlanmamış 1 dakika 26 sn'lik bir video buldum.
* Video'nun sağ alt köşesine yine kanal logo'sunu ekledim ve 720p olarak kaydettim.
* Videoyu reddit'te paylaştım, bu sefer olumlu tepkiler yani "upvote"lar aldım.
* Bu videoyu facebook'ta veya stumble upon'da hiç paylaşmadım. Facebook paylaşım sayısı hala sıfır görünüyor.
* Kanalımın Rss feed'ini "frequency.com" a ekledim. (Kanal'ı bağlamak için çeşitli yöntemler var, forumda konusu mevcut).
* Bu video'nun izlenme sayısı şu anda 301+ olarak görünüyor. Tahminim 1000'i bulmadığı yönünde.
15 Kasım 2013 - 3. Gün
* Yine 1 video ekledim, kanal adı yazılı olan.
* Reddit'te paylaştım, facebook veya twitter kullanmadım.
* soup.io (tumblr tarzı) sitesine kanalın "rss feed"'ini ekledim bu sayede yüklemelerim otomatik soup.io hesabıma düşüyor.
* 3. gün sonunda 1200 civarı izlenme almış oldu toplam 3 video:
16 Kasım 2013 - 4. Gün
* video bulundu, kanal adı yazıldı.
* redditte 2 kategoride paylaşıldı.
* tumblr.com'dan blog açıldı ve kanal'ın rss feed'i otomatik olarak tumblr'a post edecek şekilde ayarlandı.
Not: Kazanç istatistiklerini 3-4 gün gecikmeli olarak yayınlayabilirim ancak (youtube'dan ötürü).
Not 2: "Videoları paylaşırken kanalın RSS Feed'inden yararlanıyorum". Çünkü; bir çok sosyal ağ sitesi vs "rss feed" üzerinden içerik eklenmesini kabul ediyor. Yani yeni videolar ekledikçe rss üzerinden diğer yerlere içerik dağıtımını kolayca yapabiliyorum.
Not 3: Youtube Kanalınızın RSS Feed Linki: http://www.youtube.com/rss/user/KANALADI/videos.rss şeklindedir. (Kullanabilirsiniz).
Not 4: Her gün 1 yeni rss feed eklenebilen sosyal ağ sitesi bulmaya çalışacağım
bu sayede video linklerini yorulmadan etrafa dağıtabileceğiz.
Kullandığım sosyal ağlar:
* Reddit (manuel olarak video ekleme)
* Frequency.com (rss feed üzerinden video ekleme)
* soup.io (rss feed üzerinden video ekleme)
13 Kasım 2013 - 1. Gün
* Paint'te kanal adını wide latin fontunu kullanarak "siyah arka zemin beyaz yazı" şeklinde yazdım ve kapak fotoğrafı olarak kanala ekledim.
* Kanal adına uygun bir resim bulup profil fotoğrafı yaptım.
* Para kazanma ayarlarını vs yaptım adsense'e bağladım.
* Youtube'da yayınlanmamış bir video buldum 1 dakikalık (Video kanal adı ile uyumludur).
* Videonun sağ alt köşesine wide latin fontunu kullanarak "yt/KanalAdi" yazdım ve 720p formatında mp4'e dönüştürüp kaydettim. Bunu iWisoft Free Video Converter adlı programla yaptım, program ücretsiz ve kullanımı kolaydır.
* Videoyu reddit'te ve stumbleupon'da uygun kategori'de paylaştım. Ama reddit'te pek tutulmadı, 4 downvote (eksi oy) aldı.
Ancak bu 100+ izlenim sağladı.
Not: 13 Kasım'da reklam görünmemesi ile ilgili bir sıkıntı vardı, bu görüntülenmeler vs para kazandırmamış olabilir.
* Ayrıca Video facebook'ta 6 kez paylaşıldı toplamda (2 paylaşımı ben kendi hesaplarımdan yaptım).
14 Kasım 2013 - 2. Gün
* Youtube'da yayınlanmamış 1 dakika 26 sn'lik bir video buldum.
* Video'nun sağ alt köşesine yine kanal logo'sunu ekledim ve 720p olarak kaydettim.
* Videoyu reddit'te paylaştım, bu sefer olumlu tepkiler yani "upvote"lar aldım.
* Bu videoyu facebook'ta veya stumble upon'da hiç paylaşmadım. Facebook paylaşım sayısı hala sıfır görünüyor.
* Kanalımın Rss feed'ini "frequency.com" a ekledim. (Kanal'ı bağlamak için çeşitli yöntemler var, forumda konusu mevcut).
* Bu video'nun izlenme sayısı şu anda 301+ olarak görünüyor. Tahminim 1000'i bulmadığı yönünde.
15 Kasım 2013 - 3. Gün
* Yine 1 video ekledim, kanal adı yazılı olan.
* Reddit'te paylaştım, facebook veya twitter kullanmadım.
* soup.io (tumblr tarzı) sitesine kanalın "rss feed"'ini ekledim bu sayede yüklemelerim otomatik soup.io hesabıma düşüyor.
* 3. gün sonunda 1200 civarı izlenme almış oldu toplam 3 video:
16 Kasım 2013 - 4. Gün
* video bulundu, kanal adı yazıldı.
* redditte 2 kategoride paylaşıldı.
* tumblr.com'dan blog açıldı ve kanal'ın rss feed'i otomatik olarak tumblr'a post edecek şekilde ayarlandı.
Not: Kazanç istatistiklerini 3-4 gün gecikmeli olarak yayınlayabilirim ancak (youtube'dan ötürü).
Not 2: "Videoları paylaşırken kanalın RSS Feed'inden yararlanıyorum". Çünkü; bir çok sosyal ağ sitesi vs "rss feed" üzerinden içerik eklenmesini kabul ediyor. Yani yeni videolar ekledikçe rss üzerinden diğer yerlere içerik dağıtımını kolayca yapabiliyorum.
Not 3: Youtube Kanalınızın RSS Feed Linki: http://www.youtube.com/rss/user/KANALADI/videos.rss şeklindedir. (Kullanabilirsiniz).
Not 4: Her gün 1 yeni rss feed eklenebilen sosyal ağ sitesi bulmaya çalışacağım
Kullandığım sosyal ağlar:
* Reddit (manuel olarak video ekleme)
* Frequency.com (rss feed üzerinden video ekleme)
* soup.io (rss feed üzerinden video ekleme)