'Sıfırla' konuşmaları 100 bin dolar kazandırdı...

xxTuRKuaZxx

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar;

Lütfen Bu Ekleyeceğim Yazıyı Siyasi Bir İçerik Olarak Değil, Bizim Yaptığımız İşle Doğru Orantılı Olarak Düşündüğümü ve Sizinle Paylaşmak İstediğimi Bilmenizi İsterim... Hiç Bir Politik Çatışmaya Sürükleyecek Post Atmamanızı Rica Ediyorum...

Başbakan ile oğlu Bilal'e ait olduğu iddia edilen konuşmalar 5 milyon kez dinlendi. Videoyu yükleyenlerin cebine ise 100 bin dolar girdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık’ta geçtiği iddia edilen ‘evdeki paraları sıfırla’ konuşmalarının Youtube ’da görüntüleme sayısı rekor kırdı. Sadece 24 Şubat akşamı Youtube’a yüklenen ilk kaydın görüntüleme sayısı 4 milyon 700 bini buldu.

Farklı kullanıcılar 20-25 ayrı video daha yükledi. Bu kayıtlarla birlikte telefon görüşmelerini Youtube’da dinlenme sayısı 5 milyonu aştı. Videoyu üretip internete yükleyenler, ceplerini de doldurdu. Youtube’a video yükleyen kişiler bin tıklama için 20 dolara kadar ücret alıyor. Dolayısıyla Başbakan ve oğlunun yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerini içeren videolar sayesinde girişimcilerin kazandığı para 100 bin doları aştı.

24 SAATTE ZİRVE YAPTI

Haberdar.com'un haberine göre, Başbakan ve oğlu ile gerçekleştirdiği iddia edilen 17 Aralık konuşmaları dünya ve Türkiye listesinde ilk sırasında yer alan bazı videolardan daha fazla tıklandı. Yüklendiği andan itibaren ilk 24 saatte Türkiye’de Yotube’da izlenen en popüler videolar arasında ilk sıraya oturdu.

Dosya indirmeden veri akışı ile sayısız konuda videoların paylaşıldığı siteler hızla yaygınlaştı. Video paylaşanlara tıklandıkça para kazandıran bu videolar bir sektör halini aldı. YouTube, 2007’den bu yana en popüler amatör içeriği oluşturan 20 bin yapımcıya milyonlarca dolar ödendiğini açıklamıştı.

Kaynak: 'Sıfırla' konuşmaları 100 bin dolar kazandırdı Haberleri, En Son Haber || Samanyolu Haber

İşte bu haberle haber yapmanın ne kadar kolay olduğunu görmüş oluyoruz.

bunu yapanın matematik diye birşey olduğundan haberi yok heralde :/

haberi gazetede gördüğümde şimdi yeni yt çular türer dedim.
sadece bgbm 20dolar biraz abartı olmuş...

4 milyon izlenime 100 bin dolar verseydi google şimdi ben bu mesajı new yorktaki residencımdan yazıyor olurdum. Bu kadarda uçuk sallanmaz.

Diyorlarki böyle yalan haberler yayinlayin sizde kazanin ya da bize yollayin biz yayinlariz.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

o para müziklerin sahiplerine gitti forumda birisi deneme amaçlı yüklemiş o videolar müzik eşleşeni var.

Söyleyin şunlara izlenme arttıkça to ve tbm düşer :D :D

Samanyolunun böyle bir haber yapması ilginç .

---------- Mesaj saat 14:09:41 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:07:32 civarında gönderildi. ----------

Diyorlarki böyle yalan haberler yayinlayin sizde kazanin ya da bize yollayin biz yayinlariz.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tespitiniz güzel , tek açıklaması bu olabilir böyle bir haberi yapması samanyolunun.

fena sallamışlar. herşeye inanmayın. bu arada video telif yedi bile :D

5 milyon izlenime 100 bin dolar hemde türk izlenimine sadece gülerim :D

yalandır.adamın o videosunda zaten reklam çıkmıyor.son attığında ise reklam var ama batman müziği var sordum 3.tarafı kabul ettim dedi.büyük işler dönüyor,bu arada bende 3 bin tl civarı kaldırdım bu ay kesinleşirse bu videolardan.kanallarımı youtube kapattı,ciddi ihtar aldım daha da yanına yaklaşmam.aklı olanda yaklaşmasın derim ,başbakanlık yazılı açıklama yaptı iş çok ciddi.

5 mılyon ızlenen vıdeoda bır sure sorna reklam cıkamdı 3 tarafa dustu arkapladnakı muzık yuzunden o kadar para aldını sanmıyorum

Siyasi içeriğe girmemek için caba göstereceğim şu cümleleri yazar iken fakat ne kadar başarılı olurum orası tartışılır...

Haberin kaynağı samanyolu, ki zaten bu kaynağın tarafsız ya da yönlendirmeye çalışmadan bir haber yazdığı görülmüş değildir...

Haberin hedefi konusunda kişisel tahminim insanlara "bunu yapanların amacı para kazanmak" fikrini empoze etmeye çalışıp, gerçek olabileceği ihtimalini çürütmektir.

Belirtilen rakamlar doğru olmamakla birlikte fazlası ile abartı mevcut. BGBG 20 dolar? tamam bazı kanallarımda bu rakamı gördüm fakat niche gerek, çalışmak gerek vs. vs.

Yani haberin kaynağı belli, kişisel fikrimce amacı belli...

Fazla kafa yormamak gerek artık...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri