sigara bırakma

vallahi bende çok bırakmak istiyorum. günde hemen hemen 1,5 2 pakete yakın içiyorum. hem cebe hem sağlığa zarar. maihes hocam bizi bilgilendirsen çok seviniriz işallah hepimiz bırakırız kurtuluruz bu illetten.

İlacı kullanmaya başlayan arkadaşların yorumları için takip ediyorum.

Ben sigarayı bıraktığımda abartısız ilk altı ay boyunca zaman zaman hep gece ruyamda gördüm Gündüzleri hiç aklımdan çıkmıyordu Bırakmak gerçekten zor ama imkansız değil bütün mesele bırakmaya karar vermekte Niyet ciddi olduğu zaman bırakılıyor

Edit : Bırakıyorum bugün itibari ile...

Son düzenleme:
Çocukluğumda Başladım 5 Aya Yakın Süredir İçmiyorum.

Hiç Bir İlaç Vs. Kullanmadım Sigarayı Bırakmada Gerçekten İşe Yarıyosa 195 tl Fazla Bir Fiyat Değil 1 Haftalık Sigara Parası İnş. Herkes Bırakır.

Sigara İçtiğim için Ailemden Uzaklaştım Kokuyu Almasınlar Kızmasınlar Diye
Görünmeden Sigara İçebilmek için Eve Doğru Dürüst Uğramaz Olmuştum Ailemle Yeterli Zaman Geçiremedim Giden Sağlık ve Para Cabası

Çocukluğumda Başladım 5 Aya Yakın Süredir İçmiyorum.

Hiç Bir İlaç Vs. Kullanmadım Sigarayı Bırakmada Gerçekten İşe Yarıyosa 195 tl Fazla Bir Fiyat Değil 1 Haftalık Sigara Parası İnş. Herkes Bırakır.

Sigara İçtiğim için Ailemden Uzaklaştım Kokuyu Almasınlar Kızmasınlar Diye
Görünmeden Sigara İçebilmek için Eve Doğru Dürüst Uğramaz Olmuştum Ailemle Yeterli Zaman Geçiremedim Giden Sağlık ve Para Cabası

Aynen bıraktığı zaman bende şahi,t oldum halen içmiyor azim ve sabır :D çok dayandı içmemek için ve halen içmiyor :D [MENTION=10536]SoNDaYI[/MENTION] taktiklerini uygulayın :)

hocam sigarayı bırakmak istiyosan kullanmanı tavsiye ederim ben bizzat denedim zaten eczanede çalışıyorum 2 kutu kullandım ilaca başladıktan sonra 12. gün sigarayı bıraktım 2 sene boyunca içmedim ama şu an içiyorum başımdan bazı kötü olaylar geçti öyle başladım sigaraya yani normalde hiç aklına bile gelmiyor gayet iyi bi ilaç Fiyatı 199,80 tl ama alacağın eczane ile pazarlık yap 180 e kadar inerler şimdiden hayırlısı olur senin adına inşallah bu ilacı kullanıpta bırakmayan adamda görmedim

edit : konu hortlamış :)

Arkadaşlar sigarayı bırakmak için şunu düşünün :

günde 1 paket sigara içen kişi ayda 250-300 TL yılda 3500 TL civarı bir harcama yapıyor.Bu parayla 10 yılda şunu alırsın bunu alırsın demicem....onu zaten biliyorsunuz...

Afrikada- Filsitinde-Suriyede insanlar aç bi aç sürünürken - evsiz barksız zor durumda iken - hatta bebekler açlıktan ölürken siz burda sigaraya para veriyorsanız bidaha düşünün....

Allah'ım Sigara - Alkol kullananlara bırakmayı nasip etsin !!!

sigarayı yardımcı ürünlerle bırakırsanız bilinçaltınız bunu kabullenmeyebilir dikkat edin :D ilaç veya başka bir şekilde dışarıdan ürün desteği alarak bırakanlar genelde tekrar başlar. Bırakıyorum deyin ve bırakın. Ben 3-4 yıl aralıksız içtim 3 ay önce yeter lan içmiyorum dedim. Geçen sürede 2 tane içtim onları da zorla içtim kendimi tiksindirmek için. Şuan kokusunu duysam içenlere küfrediyorum :D biz de az küfür yememişizdir zamanında

Yaşım 33 ve Yaklaşık 15 Yıl Önce Sigaraya Başladım. Bu Süreç İçerisinde İki Kere Ciddi Sigarayı Bırakma Denemem Oldu. Birincisinde 6 Ay içmedim ve Baktım ki Göbek Oluşuyor Tekrardan Başladım :) Aradan Epey Bir Müddet İçtim ve Tekrardan hiç Bir Destek Almadan Sigarayı Bıraktım. Tam Tamına 4 Sene O Mereti İçmedim. Geçtiğimiz Aylarda Sinemalarda Bırakmak İstiyorum ( Bırakmak İstiyorum full izle ) Adlı Psikolog Emre Üstünuçar'ın İzleyenlerin Sigarayı Bıraktıran Bir Gösterimi Vardı. Eşimi Sigarayı Bırakması için O Filme Götürdüm. Götürmez Olaydım :) O Filmi İzledikten Sonra 4 Yıl Bırakmış Olduğum Sigaraya Tekrardan Başladım. Şimdi 3-5 Aydır Günde Hemen Hemen Bir Paket Sigara İçiyorum. Ben Dahil Herkesin En Yakın Zamanda Bu Meretten Kurtulması Dileğiyle.

Bu Arada Yukarıda Linkini Verdiğim Gösteriyi İzlemeyenlere Mutlaka Tavsiye Ederim...

Ben Zyban ile 1 ay içerisinde bırakmıştım 2 yıl önce,
tabi 4 ay sonra tekrar başladım sinir stres derken. Tamamen kendi hatam idi.

Neyse ilaca gelecek olursak; reçetesinde de yazdığı üzere, ilaç sigara ile birlikte kullanılmalı. Yani ilaca başladığında sigarayı bırak demiyor sana, hatta bol bol sigara içmelisin ilaca başladıktan itibaren.
Lakin 15.günün sonunda kendine bir gün belirleyip o gün tamamen içmeyi kesmelisin, ilaçta buna yardımcı oluyor. Etkilerine gelirsek; ilk 5 gün bir fark yaşamıyorsun, sonrasında sigara içtiğinde sanki grip olmuşsunda sigara içiyormuşsun gibi oluyor, yani ne tadı ne tuzu oluyor, saman içiyormuşsun gibi hissediyorsun. Bu nedenle saatte 2 sigara içiyorsan daha öncesi, bu ilaca başladıktan sonra bunu 4-5'e çıkarıyorsun çünkü tatmin olmuyorsun içtiğin sigaradan. 2-3 gün sonra sigaranın tadı acılaşıyor, ve ondan sonraki gün de kokusu mideni bulandırmaya başlıyor. Buna rağmen içmeye devam etmelisin 15.günün sonuna kadar.
Sigarayı keseceğin gün geldiği vakit içmeyi bırakıyorsun, ilacı 15 gün daha kullanmaya devam ediyorsun buna rağmen.
Cadde de sokakta yürürken yanından sigara içen biri geçtiğinde o kadar iğrenç geliyor ki, o kadar hassaslaşıyorsun ki, kendine şaşıyorsun ben bunu nasıl içtim ya diye.
Evde giyisilerinin leş gibi koktuğunu fark ediyorsun, üzerine giyemiyorsun. Canın 1 an bile sigara istemiyor :)
30.günün sonunda tamamen bırakmış oluyorsun ilacın bitmesi ile... bunun iğrenme etkisi ilaç bittikten sonra yaklaşık 15-30 gün daha sürüyor. Bu süreçte zaten vücudun nikotinsiz kalmaya alışmış oluyor.
Bundan sonra tekrar sigaraya başlayıp başlamamak tamamen sana kalıyor, hayatında ilk sigaraya başladığın an'ı düşün. İşte o nefsine hakim olabilirsen bir daha başlamazsın, ama hayata rest çektiğin bir gün gelir de kendini tutamazsan tekrar başlarsın.
Yani %50 ilaç, %50 irade ve istek.

canının çekmeyecek nikotini vucu da enjek te etsen tamamen bırakırsın heral de ilaçlar tek çözüm değil bir kere verdiği zevki kafada bitirmen lazım yoksa çok zor

Arkadaşlar Champix'e başlamadan önce aşağıdaki videoyu sessiz bi ortamda odaklanarak sonuna kadar izleyin bir çok insan bu videoyu izledikten sonra direk bırakıyor ama tavsiyem Champixe başlamadan önce mutlaka izleyin video uzun ama çok etkili ve eğlenceli korkmayın hiç sıkılmayacaksınız umarım bi katkımız olur

https://www.youtube.com/watch?v=hGIA_0IrE3U

Son düzenleme:
12 sene boyunca kesintisiz günde 1,5-2 paket arası içtiğim sigarayı 3 sene önce bıraktım. herhangi bir ürünle değil kafamda bıraktım, o günden beri 1 tane bile içmedim ve aksine içen insanla aynı ortamda olduğumda o üstünün kül tabağı gibi kokması beni çok rahatsız ediyor.

Ben 5 yaşında yerden izmarit toplayarak başladığım ve 11 yaşımda tam manasıyla günde 1 2 paket içerek tiryakisi olduğum sigarayı 27 yaşımda bir anda bırakma kararı aldım paketi kırdım attım. içmiycem dedim 2 2.5 senedirde içmiyorum. ilk 6 ay canım istedi ama 1 yıldan sonra kokusundan dahi nefret eder oldum önceleri ne kadar değer vermiyormuşum kendime nasıl içmişim bunu diyorum şimdiler de.

Yani daha önceki bırakma girişimlerimde. Bu son paketim Bunu içeyim bırakayım dediğimde olmadı, yani hala sigaraya değer veriyordum bu son diyordum bu şekilde olmadı..

İşte sıkıntımı stresimi alıyorum sigara tek dostum kafasında olduğum için hep sigaraya hayatımda yer verdiğim için olmadı...

Arkadaşlar sigarayı bırakmak istiyorsanız ürün değil ne kullanırsanız kullanın ne yaşarsanız yaşayın bırakamazsınız!

Adamın bacağını keseceğiz, içmeye devam edersen ölceksin diyorlar umrunda değil içiyor..

Kafada bitirmek çok önemli iradeniz kuvvetliyse sıkıntı yok, yoksa iğrenç adi sigaranın kölesi olmaya devam edin. Pislik sigara çok kızdım bak şimdi..

Ilaç kullanmadım ama şu 2 yer sayesinde sigarayı bıraktım .. " tum forum arkadaslarim ben sigarayi biraktiysam inanin sizde birakabilirsiniz. Şu ileten artik kurtulmanin zamani geldi. yaklasik 20 gundur icmiyorum ve evimde huzur var .. ( tüm çevrem bile beni tebrik ediyor ve şaşırıyorda )

sigarayi bırakma nedenim , gelecegimi düsünmem nerdeyse hergün günlük 3 paket içiyordum ve 1 sabah uyandigimda suan kendime aileme verdigim zarari düsünmemden dolayı bıraktım .. ve bana sigarayi birakmamda yardimci olan site ve youtube videosu ..

Her şeyden önce bırakmayı kafaya koymak lazım ..
Youtube videosu ..
https://www.youtube.com/watch?v=hGIA_0IrE3U
İnternet sitesi ..
Yedikule G. H. H. Sigaray Brakma Yntemleri

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri