Sıkıntım Var Ağbeycüm :(

Bizim otopark varken bozuk para ihtiyacımız oluyordu bir dilenciden günlük en az 150-200 bozuk para alıyorduk. Geneli böyleydi.. Yani dilencilik artık meslek olmuş en çok para da onda :) Niyetiniz ne olursa olsun dilenciye para verilmez. Çevremize baksak yardıma ihtiyacı olan bir çok kişi bulabiliriz. Onlara yardım etmek daha mantıklı.. Yt den en iyi para kazananlar bile onlara yetişemez :) Malum konyada poşetli dilenciyi hatırlayın 1,5 milyar (yeni parayla) para biriktirmiş adam

neyine hayran kaldın hocam ? o adam ne olduğunu anlamak için geliyor.Orda polisiz uzaklaş diyebilirdi.Sende kalkmış hayran kaldım diyorsun.Kusura bakma ama hayran kaldığın şiddettir,kendini bilmezliktir.Neyse sözler neyi değiştiriyor ki bu ülkede ...

Sence ne olduğunu anlamak içinmi yaklaşıyor gerçekten ? Çok iyi niyetlisin neyse polemiğe girmiycem burda senle varsa bi sıkıntı cevabını özelden yazabilirsin

Çok katıyım bu konuda bazen kalbimin karardığını da düşünsem dükkana para bozdurmaya gelenleri gördükçe bazen dükkanın günlük karından daha fazlasını bozuyorlar:) çok ihtiyaçı olan biri olursa ya da bela olur gitmezse kokmuş tavuk falan varsa veriyorum:) allah affetsin

Emin ol bunlar böyle olmayı istemezdi, kimse istemez yani Allah yardımcıları olsun.. bilmiyorum ya ben terazi burcu olduğum için çok duygusal olduğum için böyle düşünüyorumdur.

İstanbulda yaşayan ve yolu her sabah zincirlikuyu avrupa yakası metrobüs hattına düşen arkadaşlar, uyarıyorum sizi hergün 1 tane kör numarası yapan adam var göbeği kocaman her sabah abartısız metrobüsün en yoğun olduğu saate dileniyor.1 gün kendi çalışıyor diğer gün ya kardeşi yada abisi olan diğeri çalışıyor.Sakın vermeyin 1 yıl oldu hep aynı yerdeler hep dümen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sence ne olduğunu anlamak içinmi yaklaşıyor gerçekten ? Çok iyi niyetlisin neyse polemiğe girmiycem burda senle varsa bi sıkıntı cevabını özelden yazabilirsin

Kimin ne için yaklaştığını Allah bilir.Kula ise iyi niyetli olmak düşer bunu da böyle bil.Son sözünde hiç hoşuma gitmedi sıkıntın varsa gel özele gibi birşeyler yazmışsın.Sen bende sıkıntı yaratacak potansiyel ve değere sahip değilsin hocam.Her neyse.Yolun açık olsun.

Geçen ay Kocaeli otogarında indim, 10 dakikada 5 dilenci 2 tinerci geldi.O sırada 1 sigarayı yarılayamamıştım bile, düşünün artık :D

Çok katıyım bu konuda bazen kalbimin karardığını da düşünsem dükkana para bozdurmaya gelenleri gördükçe bazen dükkanın günlük karından daha fazlasını bozuyorlar:) çok ihtiyaçı olan biri olursa ya da bela olur gitmezse kokmuş tavuk falan varsa veriyorum:) allah affetsin

Eğer yemeğe razı olup alıyorsa o adam açtır kötüyü kakayı vereceğine verme hocam.

Belkide karşınızdaki dilenci açlıkla mücadele ediyor veya oğlu veya kızını gerçekten tedavi ettirmek için kullanacak bunları Allah bilir. Ben eli ayağı tutan kişilerin dilencilik yapmasına karşıyım. Hepimizin mhallesinde dilenci vardır. Bizim mahallenin 2 farklı kırmızı ışığında 2 farklı dileni var. 1 tanesi sürekli sigara içiyor ben diyim günde 2 paket siz diyin 3 paket. Bu adama ben para vermiyorum. Diğer dilenciyse dışarıda yatıp kalkıyor. Hergün sabah otobüs durağının önünde yatarken bugün bizim apartmanın girişinde yere karton serip yatmış. Ve 3 yıldır kendisini görüyorum, yardımcı olmaya çalışıyorum. Kendisi kambur ve yaşlı olduğu için çalışması imkansız. Dedenin hiç akrabasıda yok.

Dilencilerin hepsi aynı değildir, eğer dilencinin durumunu biliyorsanız ve yardım etmiyorsanız benim haddime değil ama durumu olupda bunu yapan günah işliyordur. Ben zekatımı tam anlamıyla veremeyen bir günahkarım. Gerçekten görüpde bildiğim bir dilenciye para vermezsem bunun hesabı bana sorulur düşüncesindeyim.

Şahsen yolda gördüğüm bir dilenciye bir tarafı sakat değilse para vermem. Tanıdığım mahallemdeki dilenciye yardımcı olmaya çalışırım.

Bende eli kolu tutanlara karşıyım. Ama bazen bi çocuk veya teyze görüyorum mesela, hava buz gibi yani ben bile kapkalın montumlu donmuşum yürüyemiyorum soğuktan. Ama o teyze/amca/veya küçük kardeşim o soğukta yere oturmuş veya ayakta bekler vaziyette mücadele veriyor. Ben onun gerçek amacını bilemem ama ben yaptığım şeyi Allah rızası için yapıyorum. Önemli olan niyettir arkadaşlar ben böyle düşünüyorum. Bazıları mesela direk para istiyor ve gözünden anlıyosun sanki veresim gelmiyor. Ama bazen görüyorum ki içim gidiyor resmen hissediyorum ve veriyorum. Bazıları hiçbir şey yapmadan para istiyor, bazılar eline çakmak veya peçete almış onu satmaya çalışıyor. Bunları görünce de diyorum diğeri hiçbir şey yapmadan istiyor, bu kardeşimiz/teyzemiz en azından dilenmiyor bi şeyler satarak para kazanmaya çalışıyor ama toplum onlara da dilenci gözüyle bakıyor. Geçen gün çiğköftecide çiğköfte dürüm yaptırıyorum amcanın bi tanesi hastaymış reçetesiyle geldi doğru düzgün yürüyemiyor bile mekan sahibi adamın yüzüne bile bakıp olumlu olumsuz bi şey söylemedi. Yaşlı amca mekandan ayrıldı bi kaç dakika düşündüm içime battı arkasından koştum bi miktar para verdim açsan gel yemek yiyelim dedim. Herkesin kendine göre doğrusu vardır bu işte de. Ben çok vicdanlı davranıyorum bazen..Karşımdaki dürüst veya değil söylediğim gibi ben Allah rızasını gözeterek yapıyorum yaptığım şeyi.

100 kuruşdan fazlası günah kim olursa oolsun 100 kişi verse bişi topliyamaz belkide yapmaz bu işi birdaha adamlar 20 tl veriyor felan enayi belliyorlar cogusu milleti.

Hatırlıyorum da kapıya dilenci geldi verdik para adam apartman dışarı çıktı baktım ki ne göreyim.Adam balya balya paralar sayıyor.Milletin dini duygularında oynayıp millet acıyıp para veriyor.Ne dilenciler var cidden yazık.

Genç adam dilencilik yapıyorsa para verilmez git çalış kardeşim ne dilencilik yapıyorsun.Bedensel sıkıntılı olan vatandaşlarımız ise onlara göre iş sahaları var.En azından para verilecek adamlar belli.Bu kadar laftan sonra ben yine görünce veriyorum çoğunlukla ne yapayım (:

Dilenciye para verip parasını bozduranda gördüm (:

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri