Stem Digital Ödemeleri 15 Temmuz'a erteledi !

sitenin ana sayfasını bakıma almışlar kapalı.. yavas yavas gidiyorlar sanki :)

yVREYn.jpg

Steme kayıtlı 940 kanal bulunuyor. Tahminime göre 500'ü özgün kanal. Partnera bağlı ilk 100 kanalın hepsi 2.5 milyon izlenmenin üstünde kanallar(%90'nı özgündür). Eğer hiç kimseye ödemezlerse büyük olay olur, amaçları vurgun yapmaksa özgünlere ödeyip spamlere ödememek olması gerekirdi.

blok yediği için ödeme yapamıyor adam o yüzden bu iş uzayıp gidecek

Yönetimin StemDigital ile alakalı konulara el atması gerekiyor artık. 3 ay oldu ha bugün ha yarın diye diye sabır taşı çatladı. Gereken yapılmalı

Bu David'le konusan yazan arkadaşlar vardı ne oldu bidaha sormadilar mi acaba 25 de oldu 26 da oldu ne oldu paralar diye.

Bir bardak soğuk su icme zamanimiz geldi mi yoksa ?

dün gece biri ödeme aldım dedi payoneer davidle iletişme geçmiş hastamız var sürekli ilaç alacaz paramız kalmadı demiş adamda 3 ayı payoneere geçmiş. Bence bekleyelim 31 e kadar nolacak görecez.

Evet arkadaşlar 3 aylık ödememi 48 saatlik görüşmem sonucunda almış bulunmaktayım. Payoneer hesabıma.

Benim ve bayan arkadaşın kanallarını yönetiyordum. David ile görüşme sağladım. Durumumuzu izah eder bir txt metin dosyası hazırladım. Güzel ve net ifadeler ile. 3 aylık kazancımı detaylı bilgilendirme yaptım. Kanal linklerimi attım. Kanallarımın dashboard görüntülerini yolladım. İlk gün (perşembe gecesi) bana yarın tekrar yaz demek oldu.

Ertesi gün yani bu sabaha karşı tekrar yazdım. (Offline) gözüküyor olsa bile cevap verdi. ve benden 5 dakika istedi. ama 2 saat sonra cevap verse de (asla küfretmedim) ve gayet kibarca izah ettim durumu. Nasıl sen ben kendi aramızda konuşurken, kredi kartlarının biriktiğini, kiranın geldiğini, 2 çocuk sahibi olduğumuzu, yada hastalığımız için kullandığımız ilacın veya ilaçların maliyetlerini dile getiriyoruz bir birimize. Tek tek bunları izah ettim.

Gayette kibar ve anlaşılır cümleler kurmaya çalıştım. Her şeyi açık ve aleni şekilde elimden geldiğince anlattım. Ve ABD saati 01.20 gibi hesabıma 3 ay toplam ödemesi geldi. Bana gönderdim dedikten yaklaşık 15 20 dk sonra payoner hesabıma para geçti.

Bu konuşma fikrine de şöyle kapıldım. Skype grubundan yazmaya çabaladım. Şu an rahatsızım ve tam keyfim yok çünkü 48 saat uzun bir bekleyiş oldu benim için. Skype gruplarında yazarken, bu adam bankaya gittiğini ve cebinden bazı ödemeler yaptığını dile getirmiş. (grup konuşmalarında bir kaç defa bu söylendi) Demek ki bu insan ile konuşabilenler veya karşındaki kişiye derdini izah edebilenler parasını alabiliyor düşüncesiyle. Yazıştım ve paramı ve bayan arkadaşın parasını almış bulunmaktayım.

Her zaman şunu dedim. Hublar da en çok ben bilirim edasında olmaktansa. Hepsi bir araya gelsinler. Küçük bir yazışma grubu yapsınlar ve david ile sürekli yazışsınlar netice alınır bana göre. Nitekim adam grublara gelince "david senin ananı" denilmesiyle bir yol alınamayacağını görünce bu yola başvurdum.

Evet arkadaşlar 3 aylık ödememi 48 saatlik görüşmem sonucunda almış bulunmaktayım. Payoneer hesabıma.

Benim ve bayan arkadaşın kanallarını yönetiyordum. David ile görüşme sağladım. Durumumuzu izah eder bir txt metin dosyası hazırladım. Güzel ve net ifadeler ile. 3 aylık kazancımı detaylı bilgilendirme yaptım. Kanal linklerimi attım. Kanallarımın dashboard görüntülerini yolladım. İlk gün (perşembe gecesi) bana yarın tekrar yaz demek oldu.

Ertesi gün yani bu sabaha karşı tekrar yazdım. (Offline) gözüküyor olsa bile cevap verdi. ve benden 5 dakika istedi. ama 2 saat sonra cevap verse de (asla küfretmedim) ve gayet kibarca izah ettim durumu. Nasıl sen ben kendi aramızda konuşurken, kredi kartlarının biriktiğini, kiranın geldiğini, 2 çocuk sahibi olduğumuzu, yada hastalığımız için kullandığımız ilacın veya ilaçların maliyetlerini dile getiriyoruz bir birimize. Tek tek bunları izah ettim.

Gayette kibar ve anlaşılır cümleler kurmaya çalıştım. Her şeyi açık ve aleni şekilde elimden geldiğince anlattım. Ve ABD saati 01.20 gibi hesabıma 3 ay toplam ödemesi geldi. Bana gönderdim dedikten yaklaşık 15 20 dk sonra payoner hesabıma para geçti.

Bu konuşma fikrine de şöyle kapıldım. Skype grubundan yazmaya çabaladım. Şu an rahatsızım ve tam keyfim yok çünkü 48 saat uzun bir bekleyiş oldu benim için. Skype gruplarında yazarken, bu adam bankaya gittiğini ve cebinden bazı ödemeler yaptığını dile getirmiş. (grup konuşmalarında bir kaç defa bu söylendi) Demek ki bu insan ile konuşabilenler veya karşındaki kişiye derdini izah edebilenler parasını alabiliyor düşüncesiyle. Yazıştım ve paramı ve bayan arkadaşın parasını almış bulunmaktayım.

Her zaman şunu dedim. Hublar da en çok ben bilirim edasında olmaktansa. Hepsi bir araya gelsinler. Küçük bir yazışma grubu yapsınlar ve david ile sürekli yazışsınlar netice alınır bana göre. Nitekim adam grublara gelince "david senin ananı" denilmesiyle bir yol alınamayacağını görünce bu yola başvurdum.

aynı şekilde bende katılıyorum hocam size dün grupta david bişey yazdı gruptan birkaç kişi küfür etti adam gruptan çıktı gitti. küfür etmek bir çözüm değil derdimizi adam gibi anlatabiliriz.

Ne yani şimdi biz bu it'den paramızı rıza minnet yalvar yakar mı almak zorundayız? :) Bu nasıl bir çalışma şekli anlamadım gitti.

Hocam, kimse yanlış düşünmesin. Kimseye üstünlük sağlamak gibi bir derdim yok. Ben sadece paramı aldım ya çok şükür. Herkesin almasını istiyorum.

Hub arkadaşlar da hepsi iyi niyetli. Ama benim görüşüme göre 5 tanemi kanal bağlatan hub vardı. 24 saatlik dilimde şu şu saatler arası ben david ile görüşmeye çalışırım. şu şu saatler arası diğeri derken. adam ile sürekli bir iletişim hali kurmak en mantıklısı olur.

çünkü ister inanın, ister inanmayın 48 saatte ben bu paramı aldım. 1. gün durumumu izah ettim. (hatta hazırladığım txt dosyasını kabul etmez diye ekran görüntüsü alıp resim olarak attım) bana yarın tekrar gel dedi. 2. gün ilk gün yazıştığım saatlerde küçük bir paragraf metni hazırlayıp tekrar yazdım. 2 dk ara ile bir şeyler dedim adama. ve neticede bu sabaha karşi 7 gibi param geldi. hem benim param, hem bayan arkadaşımın parasını aldım. ama ne yalan, ne eksik, ne fazla konuştum. neyse onu konuştum. her hitabım da "Mr Stem Digital admisintrator "David" şeklinde konuşmaya çabaladım. Kimileri buna g.t yalamak diyebilir belki. Kişilerin düşüncesidir. Neticede ingilizce dilinde böylesi bir yazışma şekli var. Bu arada her fırsatta google translate kullandığımı üzerine basa basa belirttim.

Bu arada kendi skype adresim ile konuşmadım. Bayan arkadaş skype adresi üzerinden yazıştım. Çünkü konuşurken hem onun adına konuştum. Hem kendi adıma konuştum.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun ve tebrikler diyorum.sonrasında da bizim 1-2kanal için değil 100 lerce kanal için görüştüğümüz hatırlatmak istedim.david iyi niyetinden dolayı bizim dışımızda da herkese cevap verince ortaya yanlış anlaşılmalar çıkıyor.her cevap alan bak ben bu cevabı aldım diye bize gelip söyleniyor.burda David ı iyi niyetli olarak da yorumlanabilir yada karşımıza alıp küfür de edebiliriz.yalnız bu paraları alacaksak güzellikle alabiliriz bunu unutmayın.siz paranızı aldınız diye başkaları da aynı yolla alabilir diye bir şey de söz konusu değil maalesef.demek istediğim hublar 3aydır elinden geleni yapıyor,yapmaya da devam edecek...bunun dışında adama küfür edenler işimizi zorlaştırmaktan başka bir iş yapmıyor....

ingilicceye çevirin bende mesaj atcam çevirecek kişiye teşekkürler.

sevgili david bu yazıyı sana yazarken gözlerim sel oldu . o kadar zor durumdayım ki evden atıldım sokakda çadır kurdum. çadırda çoluk çocuklar ile sefil durumdayız . hergün bakkalın bize geceliğin verdiği bayat ekmekleri yiyoruz yanında su ile yiyip içiyoruz. üzerimde kıyafet 6 aydır yıkanmadı başka kıyafetim kalmadı kirden yosun bağladı diyebilirim. geçen bir çoçuk geldi aaa piss dilenci diye dışladı bizi üzerimize tükürüp kaçtı. belediye zabıtaları bizi sürükleyerek polis şubesine dilencilekten suçlayarak yaka paça getirdi. çoçukları okuldan attılar çoçuklar en son 2 yıl önce yıkandı . hatta geçen gün su verdim su ne yeniyomu dediler yardım et david abeyy zor durumdayız abeyyyyyyyyyyy

Bana kalırsa ödemek istemeyen bir partner Quiz katliamından tecrübe ettiğimiz gibi bir yola başvururdu. Yabancılara ödeme yapıp sadece Türklere mi ödeme yapmayacak. Kaldı ki adamlar Paypal ile ödeyebilirdi ancak Paypalı yasaklayınca Devlet adamlar sadece Türklere özel bir sistem getirmeye çalıştı. Bana kalırsa kolay bir iş değil , ödenecek diye hissediyorum inşAllah ta ödenir tüm ödemeler. Ödemeyecek adam zaten mazeret bulur , şutlar kanalları networkten yatıyorum der geçer. Bu kadar mesaj atıp tribe girmez diye de düşünüyorum bakalım.

Vakti zamanında bende forumda hiç tahmin edilemeyecek partnerlerden hubluk vb aracılık aldım. Kendi çalıştığım bir ekibim var ve bu ekibime kazançlarını ben her zaman önce cebimden ödedim ardından asıl kazançlar geldiğinde de komisyonumu aldım. Birilerine hitaben yazdığım bir yazı değil sadece real hayatta olan bir örneği vurgulamak istiyorum. Üst iş veren ve alt işveren mantığı vardır iş kanunlarında alt iş veren her zaman çalıştırdığı kişilerin tüm özlük haklarından sorumlu tutulur. tüm davalar ve cezalar alt iş veren üzerinde dönmektedir. Kısacası steam veya x bir partner firması ile anlaşan arkadaşlar ana firmalar ödemelerini yaparken %10-15-20 komisyonları aldığında bir sorun yok fakat ana firma ödeme yapmadığında ise firma ödemedi diyip geri çekilmekteler. Kapanana %100 ödeme garantisi ile kanal alımı yapılıyor ve açık kanallara bile ödeme yapmayan bir yapıya insanları sürüklüyorlar. Burada kendi fikrim tüm hubluklar birer mcn gibi değerlendirilmeli ve sonuçlarına da birer mcn olarak üstlenmelidir. Neden mi? .. Alınan komisyonlar bir kenara dursun bu steam veya başka bir mcn ye sizlerin belirlediği kriterlerde kanal alınıyor veya alınmıyor , sizlere duyulan güvenle farklı taraflarda bu kanalları değerlendirilmiyor. Benim nacizhane tavsiyem eğer kurulabilirse yönetim tarafından bir yapı kurulsun. Hubluk alan arkadaşlar aldıkları firmaya güvenmeden foruma konu açamasın ve foruma konu açmak istediklerinde ise bu tür ödeme alamama durumunda kişilerin zararını üstlenebilsin.Bunu yaparken de İMC misali yönetim tarafından belirlenmiş bir avukat ile sözleşme yapılsa bu gün bir çok kişi daha az mağdur olmuş olur. Bu dediğim konuyu 1 yıldır sadece Beyond ve Multicolor da gördüm. firmanın esnediği kanalları bile ceplerinden ödediler kendim biliyorum ( multicoloru daha iyi biliyorum) sonuçta ne oldu asla patlayacak bir yapı kurmadılar. Aylarca insanların kazançları üzerinden geçinip firma böyle dedi demek bir çözüm yolu değildir. tekrar etmek isterim kimseye hitaben yazdığım bir yazı değil bilakis ortada çektiğimiz bu vurgun vakalarının önüne geçmek için yaptığım bir tavsiyedir.

Bu adamlar ödemeyecek olsa şu durumda bile umursamaz ödemezdi arkadaşın parasını. Demek ki dediği gibi parasında banka blokesi var. Ve bunu çözmeye çalışıyor.

Grup konuşmasını açan arkadaş biz bir arada bilgi edinelim diye açtı farkındayım. Ama o grupta kusura bakmayın hub arkadaş dışında bilgi konuşanda yoktu. Çocukça küfürler ediliyordu. Bu gibi zihniyet ile zaten hiç bir şey alamayız. Bizim de paramız var ama küfür edince gelmeyecek o para. Adam cidden haklı ise ödeme ihtimali sürüyor, ama siz küfürlerle bunu devam ettirirseniz adam bir uğraş içerisindeyse, ben bunlar için neden uğraşayım der umursamaz. Yani biraz mantıklı hareket etmek gerek. Ödemeyecekse ödemeyecektir. O zaman da küfür çözüm değil. Ama ihtimal sürerken karşı tarafı yıldırıcı şekilde küfürlü konuşmaya ben anlam veremedim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri