Su iç

EaglePaw

Kayıtlı Üye
Günde 8-9 bardak veya 2-2,5 litre su tüketmek vücudun su ihtiyacını karşılamaktadır.

Bir çoğumuz günde 3-4 bardak su içiyor bazılarımız daha az. Su içmeyi unutmayalım günde . 8-9 bardak yada 2-2,5 litre su içmek gerek

Herkese iyi formlar

3 günde 1 bardak su içtiğimi bilirim :D

Ben hiç içemiyorum ya anca yemekle beraber günde 2-3 bardak.Yok mu bunun bir çözümü ? Vücut suya günde 2 bardak kadar ihtiyaç duyuyor

günde 3 litreye yakın içiyorum. Spordan dolayı.

Bilgisayarınızın yanına sürahi ile su koyun, su içtiğiniz oranın arttığını göreceksiniz.

yanlış bilgi günde 2 2.5 litre evet vucudun suya ihtiyacı vardır ama yediğimiz yemekler içtiğimiz çaylarlar vs. den bunun bir kısmını karşılıyoruz geri kalınınıda beyin kendi istiyor. şu kadar su içiçem diye kasıntıya girmeye gerek yok bence

bana bi doktorun dediği daha mantıklı gelmişti. vücut akıllıdır, zaten susayınca gerekli sinyali verir o zaman içersiniz diyordu. günde 2.5 3 lt nedir hocam resmen damacana su satıcıları lobisinin bildirisi gibi. :) adam bütün gün masa başı çalışıyor vücut su atmıyor, terlemiyorsa ne anlamı var 3 litre su içmesinin. ayrıca bünyeden bünyeyede farklılık gösterecek bişey, 170 65 kg ile 190 90 kg adamlar varken direk ortaya tek rakam atmak bana mantıklı gelmiyor. 1 bardak 200 ml desen günde 7-8 bardak içsen 1.5 lt yapar o bile iyi.

Arkadaş doğru söylüyor.içmeniz gerekli. Vücudun ihtiyacı olunca alırız diye durum söz konusu değil maalesef.
Ayrıca özellikle su olarak içilmeli.
Çay,meyveden bilmem neden değil.sıvı değil su almalı vücut

Durun ya kızmayın uzmanların dediğini diyorum :D . Zaten fazla suyu vucüt kendini temizleyerek atıyor. Fazla su içersen ihtiyaçtan fazla sadece fazla lavaboya gidersin o kadar :)

(Her gün solunumla, terlemeyle, idrarla ve dışkı ile sıvı kaybı yaşanır. Vücuttan yaklaşık olarak günlük 10 su bardağı (2,5 lt) sıvı kaybı olur. İdrar ile 4-6 su bardağı, terleme ile 2-4 su bardağı, solunum ile 1,5 su bardağı, dışkı ile 2/3 su bardağı su kaybederiz.)

Durun ya kızmayın uzmanların dediğini diyorum :D . Zaten fazla suyu vucüt kendini temizleyerek atıyor. Fazla su içersen ihtiyaçtan fazla sadece fazla lavaboya gidersin o kadar :)

(Her gün solunumla, terlemeyle, idrarla ve dışkı ile sıvı kaybı yaşanır. Vücuttan yaklaşık olarak günlük 10 su bardağı (2,5 lt) sıvı kaybı olur. İdrar ile 4-6 su bardağı, terleme ile 2-4 su bardağı, solunum ile 1,5 su bardağı, dışkı ile 2/3 su bardağı su kaybederiz.)

ben kızmadım valla hocam yanlış anladıysanız kusura bakmayın :)

https://www.google.com/search?q=sal...e.1.69i57j0.4920j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

yediğimiz salatatada ki su oranına bakın

Size gerekli açıklamayı yapayım çok kısa.
Vücut susamadan su içilmelidir susadığı anda vücut belirli elektronları kaybediyor ki bu çok sağlıksız birşey o yüzden vücudun susamasını beklemeden içerseniz sağlığınız için daha yararlı olacaktır.
Günde 1.5-2 litre gayet ideal fazlası bana abartı gelmektedir

Bol bol su içmenin çoğu konuda faydası var. Arkadaş çok doğru yazmış. Özellikle sigara içenler her sigaradan sonra en az yarım bardak suç içmeli. Valla saate 1 bi bardak su içerim. İş yerinde Pc nin yanında su her zaman olur. Günde herhalde 5 litre su içiyorumdur. Bir çok hastalıktan da korunmanızı sağlar.

Böyle standart bir ölçü yok. Yıllarca kahvaltıda 1 kibrit kutusu peynir diye kafamızı şaaptılar. Kimisi vardır 1 kalıp peynir yemesi gerekir.

Ayrıca yazın terleme yoluyla su kaybı fazla dolayısıyla su ihtiyacı da fazladır.

Yani mevsime, kişiye ve yapılan aktiviteye göre ihtiyaçlar değişir. Zaten ihtiyacınız olduğunda hissedersiniz, böyle ölçülere takılmayın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri