geçtiğimiz aylar da google spam güncellemesi ile amatörleri ve okul haşlığını çıkarmak isteyenleri silkeledi yeni adsense güncellemesiyle yüklü miktarlar kazanan çoklu adsense çalışan profosyonel kullanıcıları aynı partnerlerin uyguladığı dolandırıcı taktikle silkeledi. yani çalıştırıp çalıştırıp parasını ödememek 2 3 ay biriktirdikten sonra sistemden banlamak. inşallah ödemenizi alırsınız ama yüzde 90 ödemenizi alamayacağınızı düşünüyorum bu teknik bir arıza falan değil adsense bildiğiniz paranızın üzerine yattı. teknik bir arıza olsa lokal yada genel bizlere de vurması gerekirdi ben iki adsense çalışıyorum ödemelerim işleme girdi. çoklu adsense çalışırken yer, adres, ip'e tespitinden kurtulmak için önlem alınabilir ama artık 10 tane adsense çalışmak risk oluşturacaktır. tek adsense ile rekor denemesini skype daki arkadaşlar arasın da yapacağız bundan başka güvenilir bir çözüm gelmiyor aklıma. tek adsense de 10k dan fazla kazanılmaz efsanesini yıkmak lazım artık. elimde sağlam bir arşiv ve yöntem var. aylarca bu arşivi toplamak için çalıştım. kazancı 10 adsense ye bölmeyi düşünüyordum ama şimdi 2'ye bölüp gidebileceğim yere kadar gideceğim. burada profosyonel arkadaşlar varsa bilgi alış verişi yapabiliriz. google son güncelleme de çoklu adsenseleri gözlem altına aldı. tek çözüm az adsense ile yola devam etmek olsa gerek.