TSK'da artık telefon kullanmak serbest

D
  • Kullanıcı Dean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları
beyler tsk nın belirlediği kriterlerde olan telefon satışları patlar söylim.Bu kural hiçbir zaman kalkmazsa eski özellikli telefonların satışı da hep çok fazla olacak.Çünkü binlerce askerin olduğunu düşünün her sene binlercesi gidiyor.Süper bir ticaret canlanması yaşanır bence.Ayrıca askeriye de şarj aleti kavgaları çıkacak:D:D:Devde çıkıyor orda nası çıkmasın:D

Doğuya düşerseniz en kral spot telefonları alırsınız zaten beyler sıkıntı yapmayın :D 200 liraya s5 bile var :D

zaten kullanılıyor arkadaş gitti bu sene adam benden çok nette yok şu filmi izliyorum yok dizi izliyorum diye faceden yazıp duruyor :D

Askerde telefon kullanmak sorun değildi zaten şarj sorundu.Akıllı telefonların şarjı hemen biter sonra takacak priz arardık tabi prizler hep orta yerde olduğundan şarj etmek eziyet olurdu ayrıca yakalanmasan bile başında beklemezsen 2 saniyede çalarlar o telefonu...

Artık savaşlar clash of clans da yapılacak :D Net paketi yapıp eminim askerliğin sonuna kadar toplu online oyun oynacaklardır :D

Askerliğin bile suyu çıkmış.
Doğuda askerlik yaptığımdan telefon konusunda pek sıkıntı yaşamadım. Ama asker milletine fazla özgürlük yaramıyor.
Eskiden şımarıklık yapan gençlere büyükleri "Askere gitte adam etsinler seni" derlerdi. Şimdi bunu diyecek pek yeri de kalmadı askerliğin. Komutanlar askerler şikayet edecek diye neredeyse emir bile veremez olmuş .. vay benim ülkemin haline...

Görev yaptığım yerde bırak askeri, ada komutanı dahi cep telefonu kullanamıyordu. Zaten inanılmaz korunaklı bir bölgeydi. 3 Ayrı bölgeden geçiyordun alaya girmek için ve hepsi son derece gelişmiş techizatlarla donatılmıştı. Cemırlar vs. Ay başında maaşlarımızı alınca (140 Tl hiç unutmam :p ) kantin önünde uzun kuyruklar oluyordu telefon kartı alabilmek için. Artık alanda allah ne verdiyse 30-40 tane felan. Çünkü ilk günde tükeniyordu ve diğer gemi faliyetleri olana dek bir daha kart felan bulunmuyordu. Ne günlerdi be. Ay sonuna doğru telefon kartı olan kraldı koğuşta. Şimdi adamlar bildiği askerlik değil, tatil yapacaklar 12 ay.
Bu da böyle bir anımdı. :)

Arkadaşlar 95/2 tertip acemi birliği ne zaman açıklanıyor bilgisi olan var mı ?

askerde telefon kullanmak zaten serbest gibiydi ama yakalanırmıyım korkusu aşk acısındanda beterdir D

Bırakın interneti, akıllı telefonunu, fotoğraf bile çekmeyecek seviyede teknolojik donanıma sahip telefonların kabul edileceğini tahmin etmek zor değil. Bu durumda tek avantajı ankesörlüde sıra beklenmeyecek olması, ancak askerlik yapanlar bilirler bunu da ilaç dolabı gibi bir dolapta muhafaza edip günde belli saatlerde (saat iyimser oldu hadi şuna belli dakikalarda diyelim) eriştikten sonra aslında pek de bir şeyin değişmediğini, gene kaçak kullanmak isteyenlerin bu şekilde devam etmek zorunda kalabileceklerini anlamak çok da zor olmayacaktır kanaatimce.

Akıllı ve özellikli telefon kullanmak yasakmış. Eski telefonlara dönüş başladı :D

77091_447233665338424_1831405427_n.jpg

özel simcard kullanılacak en fazla 2 sabit 5 cep numarası eklenebilecek karta,internet falan tabiki yok.Kritik bölgelerde (sınır birlikleri dahil sanırsam) uygulanmayacak,ankesörlünün yandan yemişi kısacası.

Erler arasındaki telefon ticareti de biter böylece..Dışarıda 50 liralık telefonu içerde 200 e satan oluyordu..Yeni gelen acemilere önce memleket sorulur sonra telefon ihtiyacın var mı denirdi şimdi o da bitecek :D

kardeşim kimseyle polemiğe girmeye gerek yok ama haksızlık bu yani yasaksa yasak olsun serbest se en başından serbest olsun tamam askeriyede şimdi telefon kullanmayan asker yok ama saçmalık bence ben de kullandım askerde telefon yakalattım diye 16 gün ceza evinde yattım bu bana haksızlık olmuyormu yani hee ben yattım diye başkasıda yatsın demiyorum ama haksızlık bu telefon yakalatıp ceza evinde yatanlara.

Usta mantık telefonla konuştun, telefonla yakalandın diye ceza almak değil. Sonuçta o anki TSK kurallarına uymamak nedeniyle 16 gün ceza evinde yatmışsın. Bence karşılaştırma yapmak mantıklı değil. Telefonun serbest olması ne kadar mantıklı o da tartışılır bence.

Usta mantık telefonla konuştun, telefonla yakalandın diye ceza almak değil. Sonuçta o anki TSK kurallarına uymamak nedeniyle 16 gün ceza evinde yatmışsın. Bence karşılaştırma yapmak mantıklı değil. Telefonun serbest olması ne kadar mantıklı o da tartışılır bence.

yani hocam benimde demek istediğim bu madem yasaktı yine yasak olsun kullanan kullansın ama kimsede ceza evinde yatmasın yani

yorumlara baktımda millet küçümsemiş olayı bence asker için önemli bi detay saklanma derdi yok artık...
Bunun yanında 3310 gibi olacak diyolar ama bence öyle olmalı askere giden herkes vatan sever değil maalesef.size yaşadığım olayı anlatayım

Ben Tunceli de Kom. ATĞM olarak askerlik yaptım kol komutanı olarak ve her iki haftada bir çağlarca karakolunun güvenliğini almaya gidiyorduk yeni inşaat yapılıyordu.Çok güvenli bi yer değildir çağlarca internetten bakabilirsiniz zamanında teröristlerin atış talimi yapmaya geldiği bir karakol...
ve yine oraya göreve giderken kolumla hazırlandım helikopter beklerken bir grup askerle komutanlar geldi ve arama yapmaya başladılar ve telefonları buldular ve bir askeri tutup götürdüler
sonradan öğrendikki eleman teröristlere karakol hakkında bilgiler vermiş komutan anlatırken ağzım açık kaldı karakolun tüm zaafiyetlerini anlatmış adam kum kamyonuna girin kimse aramıyo falan demiş karakolun fotoları gönderilmiş:eek:
Bu arada çocuğu gören olmadı bi daha:D:D:D
sonuç olarak o iş o kadar kolay değil batı birlikleri belkide doğuda dikkat edilmeli
o günden sonra bir çok kişinin telefondan başını yaktım:D
ama yapcak bişi yok:)

saygılar paylaşmak istedim

85/4 elimden hiç düşmedi yedek batarya ile dolaşıyordum :-)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri