Türkiye Para Birimi EURO'ya Geçiyor

bizim avrupa'dan en fazla alacağımız şey vize serbestliği o da suriyelilere bekçilik yaparsak.Olur da gerçekten böyle bişey olursa euro bizi çok bozar.Adamların 1 çalıştığına biz 3.5 çalışıyoruz. Yemez bizde.

her bakkal bildiğin döviz bürosu gibi olur :D
kurları carpar böler sonra ekmeği veririr

iki durumda da bir maaşla aynı sayıda ekmek alıyosun ben çözemedim bu işi.

Maaş düz 309 Euro olsun, hangi avrupa birliğinde asgari maaş 309 Euro? ekmek sadece örnekti gıda vs. gibi önemli diğer tüketim malzemeleri vs.. diğer ülkelere göre çok ucuz olmayacakmı? Buda bence ekonominin zarar görmesi demek. Ha sequieros arkadaşımızın dediği gibi 1 TL 1 Euro olacaksa eyvallah ama bu imkansız. Bu durumda avrupaya vize kalktıktan sonra gezip tozmak için gidecek olan asgari maaşlı bir vatandaş yaban ellerde açlığından ölecektir ozaman :)

ekonomiden çok anlamam ama bence yanlış düşünüyorsunuz asgari ücret onlara göre düşük olunca yabancı yatırım bize gelecek. ayrıca yabancı yatırımcı istikrar ister kur dalgalanmasının olduğu tl yerine euro daha iyidir. ihracat için dünyanın en merkezi limanlarına sahibiz hem asya pazarına hem avrupa pazarına yakınız. ekonomide küreselleşme çok önemlidir bence iyi olur.

Avrupa ülkelerinin birinden bir Türk firmanın orta düzeyde bir araç ithal ettiğini düşünelim. Firma bu aracı 35 bin TL'den satıyor olsun. Bu yerli firma bu aracı satarken euro'nun bu günkü değeriyle bu aracı yaklaşık 11 bin euro karşılığında satacak eğerki euroya geçiş yaparsak. 309 euro asgari ücretli bir insan bu aracı satın alabilirmi? bence alamaz. Ülkemizden ithalat büyük ölçüde artacaktır herşey ucuz olduğu için ama yine ekonomiyi karşılamaz. Tabi bunlar benim görüşüm bende bu işlerden pek anlamam ama sadece mantığımı yürüttüm.

Avrupa ülkelerinin birinden bir Türk firmanın orta düzeyde bir araç ithal ettiğini düşünelim. Firma bu aracı 35 bin TL'den satıyor olsun. Bu yerli firma bu aracı satarken euro'nun bu günkü değeriyle bu aracı yaklaşık 11 bin euro karşılığında satacak eğerki euroya geçiş yaparsak. 309 euro asgari ücretli bir insan bu aracı satın alabilirmi? bence alamaz. Ülkemizden ithalat büyük ölçüde artacaktır herşey ucuz olduğu için ama yine ekonomiyi karşılamaz. Tabi bunlar benim görüşüm bende bu işlerden pek anlamam ama sadece mantığımı yürüttüm.

hakikaten asgari ücretin durumu nasıl olacak o kimsenin aklına gelmiyor gibi

çünkü bizde net ve brüt üzerinde hesaplanır maaş gününe bir gün kala 2,9 olan euro bir sonraki maaş günü 3,10 oldu bu neye göre brüt yada net asgari ücret olacak kafam gitti :S

Son düzenleme:
talep kimden o önemli acaba AB mi istiyor girmemizi yoksa bizmi euro ya geçmeyi istiyoruz
çünkü bizim yararımıza değilse onların faydasınadır

Siyasiler yıllardır kendi iradeleri ile insanlarımız için yapmadıkları birçok şeyi sırf AB dayatıyor diye yaptılar bunu da yaparlar... Şaşacak birşey yok bence..

Asparagas bir haber Türkiye'nin AB üyeliği için ilerleme raporundaki maddeleri tamamlaması 5-6 sene sürer ( sanmıyorum ama ) 5-6 sene sonra belki tam üye olursa geçebilir.Ama o zmana Almanya ve İngiltere Avrupa Birliğini dağıtabilir.Yani biz anca Avrupa olmadan Avrupa Birliği üyesi oluruz...

Asparagas haber, Türkiye önce AB'ye girmesi gerekir ki ondan sonra bazı kriterleri yerine getirecek ve sonra EU'ya geçecek. Bulgaristan AB'de olmasına rağmen hala EU'ya geçemedi. Türkiye AB'ye girmiş olsa bile EU'ya geçme zorunluluğu yok buna İsviçre, İngiltere örnek gösterilebilir.

Millet euro'dan cikmak istiyor. Euro gecis demek ; herseye zam demek.Girmesek daha iyi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri