Türkiye Para Birimi EURO'ya Geçiyor

olan biz yt cilere olur. suan ayda 300 usd kazansak tl ye vurunca 3 katı yapıyor. euro ya gecsek ki cok zor bi ihtimal 300 usd yapar 300 euro. :)

daha once zaten karsı cıktılar euroya gecmek tam uyelige gecmektir diyerek. zaten sartları var once sartları karsılayacaksın da avrupa kabul ederse falan filan. 25 yıldır aynı senaryo. Avrupa cıkarı olmayan yerde olmaz. kaldıki ab deki bir cok ulke eurodan cıkmak istiyor.

ekonomiden çok anlamam ama bence yanlış düşünüyorsunuz asgari ücret onlara göre düşük olunca yabancı yatırım bize gelecek. ayrıca yabancı yatırımcı istikrar ister kur dalgalanmasının olduğu tl yerine euro daha iyidir. ihracat için dünyanın en merkezi limanlarına sahibiz hem asya pazarına hem avrupa pazarına yakınız. ekonomide küreselleşme çok önemlidir bence iyi olur.

Amelelikle hangi ülke kalkınmış.Çin halkının ameleliğini satarak güçleniyor.Pire gibi fabrikalarla,üretim tesisleriyle doldurmuşlar ülkeyi.Hava kirliliğinin,insan kalabalığının,insan ucuzluğunun verdiği onca zararın yanında yemişim öyle güçlü devleti,güçlü ekonomiyi.

Anlayacağınız üzere mesele tek başına yatırım,üretim değil.Mesele her alanda yeterli seviyede gelişme gösterebilmek.Marka üretiminde,sanayi üretiminde,teknoloji üretiminde. İşçilikte,Eğitimde hepsinde denge kurabilmek.Bizde bu denge olmadığı için 4 ayaklı,2 ayağı havada kalmış masa gibi sallanıyoruz.Masanın 4 ayağı da eşit ölçüde sağlam olacak ki masa düz dursun.

Son düzenleme:
İnşallah masal değildir ve olur ben isterim.. Biz TL ile çökmediysek euro ile hiç çökmeyiz.. Felaket tellali olmamak lazım. :) Yalnız önce Avrupa Birliğine girmeleri lazım. AB ye girmeden nasıl euro kullanacaklar oda ilginç..

Beyler, ben şunu anlamadım, şimdi para birimimiz euro olsa diyelim,
atıyorum babam emekli aylık 1300 lira alıyor, euroya geçersek artık 1300 euro mu alacak,
eğer böyle olursa gerçkten süper olur, ama euroya geçiş yaptığımızda atıyorum 1300 lira 350 400 euroya tekabul ediyosa, ve babam gene 350 400 euro yani 1300 lira alırsa, bence euroya geçmemizin hiçbi anlamı kalmaz

Asparagas haber, Türkiye önce AB'ye girmesi gerekir ki ondan sonra bazı kriterleri yerine getirecek ve sonra EU'ya geçecek. Bulgaristan AB'de olmasına rağmen hala EU'ya geçemedi. Türkiye AB'ye girmiş olsa bile EU'ya geçme zorunluluğu yok buna İsviçre, İngiltere örnek gösterilebilir.

İsviçre zaten bir AB üyesi değil dostum.

Asparagas haber, Türkiye önce AB'ye girmesi gerekir ki ondan sonra bazı kriterleri yerine getirecek ve sonra EU'ya geçecek. Bulgaristan AB'de olmasına rağmen hala EU'ya geçemedi. Türkiye AB'ye girmiş olsa bile EU'ya geçme zorunluluğu yok buna İsviçre, İngiltere örnek gösterilebilir.

Hocam ne İsviçre'si İsviçre AB üyesi değil :D Hocam valla istemsizce kahkaha attım birden kusura bakma :D

Arkadaşlar bence bu konuda bize böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda oluşacak ortamın artılarını ve eksilerini ancak Almanya, Fransa gibi ülkelerde yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz verecektir.

Mesela Almanya, Mark kullanırken nasıldı 2002'de Euro'ya resmen geçtikten sonraki durum nasıldı? Vatandaşın satın alma gücü nasıldı? Yurtdışından yaşayan arkadaşlar bu cevabı versin bence.

Amelelikle hangi ülke kalkınmış.Çin halkının ameleliğini satarak güçleniyor.Pire gibi fabrikalarla,üretim tesisleriyle doldurmuşlar ülkeyi.Hava kirliliğinin,insan kalabalığının,insan ucuzluğunun verdiği onca zararın yanında yemişim öyle güçlü devleti,güçlü ekonomiyi.

Anlayacağınız üzere mesele tek başına yatırım,üretim değil.Mesele her alanda yeterli seviyede gelişme gösterebilmek.Marka üretiminde,sanayi üretiminde,teknoloji üretiminde. İşçilikte,Eğitimde hepsinde denge kurabilmek.Bizde bu denge olmadığı için 4 ayaklı,2 ayağı havada kalmış masa gibi sallanıyoruz.Masanın 4 ayağı da eşit ölçüde sağlam olacak ki masa düz dursun.

amelelikle hangi ülke kalkınacak dediğin dünyanın tüm gelişmiş kapitalist ülkeleri amelelikle gelişmiştir. özellikle ingiltere,fransada sanayi devriminden sonra işçi ölüm yaşı ortalaması 30 du. zaten komünizm böyle bir zamanda ortaya çıktı. dedeleri cefa çekti torunları sefasını sürüyor şimdi.

Son düzenleme:
bulgaristan 6-7 senedir avrupa birliğinde hala euro'ya falan geçmedi. hikaye bunlar aldırış etmeyin. bizi ne AB'ye alırlar ne de biz euro ya geçeriz.

amelelikle hangi ülke kalkınacak dediğin dünyanın tüm gelişmiş kapitalist ülkeleri amelelikle gelişmiştir. özellikle ingiltere,fransada sanayi devriminden sonra işçi ölüm yaşı ortalaması 30 du. zaten komünizm böyle bir zamanda ortaya çıktı. dedeleri cefa çekti torunları sefasını sürüyor şimdi.

Hocam bahsettiğiniz amelelik devri 100 yıl öncesi.Tamamen insan eline,koluna bağlı olarak yapılan üretimden bahsediyorsunuz.O zamanlar bir insan her şeydi ama artık öyle değil.Artık sokaklardaki sıradan insanlar bizler önemsiziz.

Çin'in 1 milyardan fazla nüfusu var ne işine yarıyor?Günümüz teknolojisinde nüfus o kadar önemli mi?Makam,mevki,maddi güç gibi şeylerin yanında artık bence nüfusun önemi yok.(3-4 haneli olacak kadar düşmediği sürece)

Yatırım konusuna gelince.Hocam olayın bir bölümüne bakmayın.Ülkenin yatırım alması,yabancı yatırımcıların ülkede para kazanması sanıldığı kadar iyi şeyler değil.Bu aynı freelance bir projeye yatırımcı bulmak gibi.Bir kısmını satmak zorunda kalıyorsun.

Neden diyecek olursanız.Ülkeye yabancı yatırımcılar geldiğinde ne yapıyorlar iş yerleri açıyorlar,üretim tesisleri,ofisleri.Millet olarak da aa ne güzel iş sahası ekmek kapısı diye seviniyor.Yatırımcı oradaki çalışana,ona buna şuna devlete vergi olarak 3 kazandırıyorsa ülkeden 6-7 kazanıyor.Adam 3 kişiye atıyorum x TL veriyorsa 10 kişiden 3x TL alıyor.O para ne oluyor sonra o adamın cebine,yurt dışına.

Ben bunu iş veren olmayan biri olarak hiç mantıklı görmüyorum.Ki kişilerin de iş veren olmasını mantıklı görmüyorum.İş veren olsaydım mantıklı görürdüm çünkü on numara kazanacağım 3-5 kişi karnını doyururken 10 kişinin parasını alacağım.

Patronluk bile devletin tahsis edeceği belli sınırlar ve kurallar dahilinde yapılabilmeli.Şirketler her sene belli bir büyüme hedefler.Bu büyüme için ya maliyetten kısarlar,ya da fiyat arttırırlar.Maliyetten kısarlarken ilk öncelik her zaman için çalışanların ücretinden tasarruf etmek.Belli bir saygınlığa,olgunluğa sahip şirketler genellikle çalışanlarından kesmez kolay kolay fakat küçük ve kıt görüşlü şirketler ya yasalardaki açıklardan faydalanarak primlerden,sağlık sigortasından 3-5 tasarruf eder bir şekilde farklı yollara girerler.İleri görüşlü şirketler çalışanından kesmez.

Ama her zaman için çalışan sayısını azaltabilme imkanı varsa kullanır.Bir sermaye sahibi olsak da şöyle parası için cennet olan dünyanın bu zamanının tadını çıkartsak.

batıl arkadaşlar inanmayın şöyle seylere

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri