(kendi düşüncelerimdir.)
ünlem konusunda sadece dikkat etmenizde fayda var ve kesinlikle abone sayısı yüksek olan kanallarınıza "aa ünlem kalkmış" diyip video atmayın, youtube un yaptığı ufak tefek değişikliklerde kısa süreli bu tarz açıklar olabiliyor, lakin ünlemin kaldırılması gibi birşey olacağını zannetmiyorum...
(varsayım1)
ünlem kaldırılmış ve yeni sözleşmede bunla ilgili bi satır olduğunu düşünüp sözleşmeyi kabul ettiğimizi varsayarsak, bu bizim için dezavantajdır, olası bir durumda youtube videoya ünlem vermeyip ticari kullanım hakkının sahibiyle sizi karşı karşıya bırakacak demektir.(kesinlikle kendiniz deneyin, başkalarının sözleriyle yola çıkmayın!)
(varsayım2)
dava olayına gelirsek, şöyle söyliyeyim zaten telif gönderilmesi "sizi uyarıyorum bak"
dikkatli ol başın belaya girebilir demek olarak ele alırsak, aynı durumların tekrarlanması halinde davacının size dava açabilecek şekilde yaptırım uygulamasının yolunu açmış oluyorsun... çoğumuzun yaptığı gibi sözleşmeyi hiç okumadan kabul edip devam ettim, dediğim gibi youtube ön uyarıcı sistemi videoyu ünleme düşürmüyorsa, ticari hakkına sahip kişiye videoyu yükleyenin bilgileri doğrudan hak sahibine iletilecektir, buda bizim için çok kötü bir durum. 3 kuruş kazanalım derken çok büyük cezalara çarptırılabiliriz.
kusura bakmayın varsayımdan başka birşey diyemiyorum, zamanla sıkıntılı olduğumuz konuları araştırıp bulduğumuz bilgileri burdan paylaşırız.