arap baharında birçok arap ülkesindeki yönetim patladı, libya mısır gibi, mısırda ne oldu baştakiler iç savaş çıkmasın diye istifa etti gitti, libyada ne oldu halk diktatöre karşı direnişe geçti ve kazandı, suriye de de halk eylem yapmaya kalkıt tanklar la şehier şehir basıp katliam yaptılar hemde halk hiç silah vs kullanmamışken, kendi halkı eylem yaptı diye nasıl bir insan tanklarla silahlarla kendi halkını öldürür, halk desteğinin arkasında olduğunu idia ediyor ozaman yapsın seçimi de ülkesine barış gelsin ama yok, halk mecbur kaldı libya örneği gibi silahlı mücadeleye, hukumet az mı söyledi öğüt verdi esad a haberlerden hatırlayın sürekli görüşme yaptı demokrasiye geç halkına saygı duy diye, adam kafasının dikine gitti koltuk sevdasına kendi ülkesini yaktı, arada bizm uçağımızı düşürdü 30 yıl pkk yı besledi ülkemizde 2 kez bombalı araç patlattı, böyle bir cani yok müslümanmış yok müslüman müslümanla savaşmazmış diyerek korumayın, ülkesini seven insanı seven, bırakır koltuğu gider yada seçim yapar gidip de insanları katletmez, bu ülkenin bu halde uzun süre durması çevresine zarar bugün suriyede yarın Türkiye'de kimyasal gaz patlar acilen müdehale edilmeli nekadar çabuk giderse okadar az can kaybı yaşanır. insan heryerede insandır yok türk ölmüş yok arap ölmüş yok rus ölmüş yok yahudi ölmüş masum can her yerde mahsum candır aynı acıyı duymalısnız.
Burada olacak şu daha öcneden medyada dillendirildi füzze saldırısıyla suriye nin askeri gücü hava savunması kırılacak muhalifler güçledirilecek muhaliflerin ülkede kontrolü sağlamsıyla sonuçlancak ( bu arada başbakanın dediği gönüllüler birliği müdehale etsin biz de seve seve katılırız cümlelerini unutmayın hava savunması kırıldıktan sonra bizim uçakları orda görürseniz şaşırmayın )bundan sonra esadın kirli çamaşırlarını tek tek görürsünüz.
Rusya ABD'ye canım kardeşim müttefikim vs derken iran a karşı yaptırımları onaylamışken iran silahları satarken kazık atmışken okadar doğu bloğu ülkesi sanmayın Rusyayı, çıkarı nerdeyse direk oraya gider bu işe iran da girse Rusya girmez.
İsrail in Suriyedeki bazı hedefleri birkaç ay önce vurduğunu unutmayın Suriye İran ne yaptı ? Saldırı hakkımızı saklı tutuyoruz diyip durdular.
Zaten bu kimyasal katliamın sebebi de suriyeye zamanında müdehale edilmemiş olması