Veee Savaş Resmen Başlıyor !!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kardesim belgen var mı? bm acıklama yaptı mı bu konuda? adamlar en son arastırıyordu? Allah askına olay olurken sız orda myıdınız?

ABD diyor diye sölemeyin ona bakarsanız TOKYOYA NÜKLEER BOMBA ATAN kimdi? Biraz düşünelim lütfen..
Kardeşim ben olayın kimyasalında değilim.Sen anlamadın galiba.Bak orda o allahsız küçüçük çocukları,aciz kadınları hatta ve hatta minicik bebekleri katlediyor.2 senedir ,nereye kadar devam edecek? 100 binden fazla şehidimiz var.Siz sanmayın ki ben amerika-türkiye işbirliğini onaylıyorum.Ama bu katliama karşı da artık sessiz kalmak.Sanıyorum ki oda bir insanlık suçudur.

Türkiye incirlik üssünü açmadıkça savaşa dahil olmaz ama tarftı zaten.

Cihanda sulh içinde olsa türkiyenin olası yaıcağı kara harekatı sözde düzelen ekonamiyi en az 20 yil geriye atar.

Yok Hocam , Türkiye abd den daha istekli maalesef . Türkiye savaşacak yanii dışında değil , sınıra sevkiyat başladı bile

Abd Irak'a girdiği zaman TR girdi mi? Hayır. . .
Suriye'ye de girmez.
Bu kadar basit.

+Abd kara harekatı yapmayacak, Akdenizden Uçak ve Savaş Gemileriyle, Balistik füzelerle Esad'ı güçsüzleştirecek.
Diğer yandanda İsraril Lübnan yada Mısır üstünden hava harekatı yapabilir.

Yani bu işler siyaset bilmeden tartışılmaz.
Malesef forumda bu konuları bilenler çokaz.

Çok fazla siyasete girmeden ancak bu kadar anlatıyorum.
Öyle bir ülkeye istediğin zaman giremezsin.
Gir bak bakalım ne oluyor.

( boşuna burda TR savaşa girecek diye çığırtkanlık yapmasın kimse )

Sınıra sevkiyat güvenlik amaçlı olmasın sakın. Yanıbaşımızda savaş varken güvenlimizi almaları sınırı güçlendirmeleri normal değilmi. Türkiye savaşa filan girmez. Olurda esed sağa sola saldırırsa. Ozamanda karşılını görür. ABD nin vurması bizimkinin yanında devede kulak kalır.

Arkadaşlar Lütfen , dRaCk arkadaş haklı , Kimse çıkıpta Esad kesinlikle kimyasal kullandı diyemez çünkü öyle bir kanıt yok şuan için ...
Açıkçası bu süreç beni fazlasıyla tedirgin ediyor , çünkü patriot rampalarının kurulduğu yere çok yakın oturuyoruz , yani benim yaşadığım bölgeye olası bir misilleme saldırı çok kötü sonuçlar doğurur :(

hocam sizin dusundugunuz gibi dusunmek ıstıyorum ama Yakın tarihte bakarsak ABD ırak'a girerken demokrası icin girdi değil mi?
bakıyoruz suan ırak ne alemde? her gün türkmen bölgelerde bomba patlıyor...
ayrıca bir ülke bir ülkeye girerse savas tazminatı alıyor.. Nedeni ise kullandıgı bombalar silahlar.. Arastrırsanız ıraktan 2050 yılına kadar petrolüne ortak oldu ABD savas tazminatı olarak

Suriye nin durumu ırak tan farklı hocam her açıdan,abd kamuoyunda bu operasyona destek çok çok az zaten öyle büyük bir operasyon beklemesin kimse.esad ı zayıflatıp işi oluruna bırakacak.Suriye de çıkar durumu olsa ingiltere çökerdi zaten en kurt onlar ama onlar bile onay vermedi suriye operasyonuna.

Bu Konuyu ve yazilan mesajlari Yakindan takip ediyorum oncelikle bunu belirteyim.

Bana gorede bu alinan karar su demek.

Sirf bu ulkede kimyasal kullandildi ve bunu dunyaya"Kimyasal Silah kulanan yada kullanilan ulke neresi olursa olsun mudahale edilecek" goruntusu ve bazi ulkelere goz dagi vermek.(iran,Rusya,Cin,K.Kore)

Esad'i zaten degistiremezler yikamazlar bu cikarlarina ters,amac bence ustdeki yazdigim sey olacak biraz zarar verecekler silahlarina vs vs.Suriye 1-2 ufak karsilik verecek basitce savusturulacak bunlar abd vs ulkeler tarafindan.Sonra cekip gidecekler.Sonrada Silah Tuccarlari geri vurduklari ulkeye gelip silah satip pazar yaratacaklar kendilerine...Olay bu bence.

Yadaaa

Harbiden Suriye karsilik verecek ve gerisini dusunemiyorum,Suriye Turkiye'ye derken,Israil Irana derken Rusya abd ingiltere Fransa,Lubnan,Misir derken 3.Dunya Savasi Resmen cikacak.

Benim dusuncem bu olacak durumda bu iki secenekden birisi bence.

Kardeşim ben olayın kimyasalında değilim.Sen anlamadın galiba.Bak orda o allahsız küçüçük çocukları,aciz kadınları hatta ve hatta minicik bebekleri katlediyor.2 senedir ,nereye kadar devam edecek? 100 binden fazla şehidimiz var.Siz sanmayın ki ben amerika-türkiye işbirliğini onaylıyorum.Ama bu katliama karşı da artık sessiz kalmak.Sanıyorum ki oda bir insanlık suçudur.

hocam ben sizi son derece iyi anlıyorum.. tabiki savas sucudur acize yapılan hareketler. kadına cocuga toplumda bile el kalkmaz bırakın savası.. ama bu ısler malesef cok cirkinlesti. sanıyor musunuz ki surıyede suan sadece surıyelıler var? bütün ajanlar kaynıyor ıcerde... Su kımyasal olayı bıle kim yaptı cıkmadı daha adam akıllı ortaya. suan bence gercek gizleniyor orada... savasa girmek ıcın bazı ulkelerin yapmayacagı seyler yok malumunuz ABD

Suriye'ye de girmez.
Bu kadar basit.

+Abd kara harekatı yapmayacak, Akdenizden Uçak ve Savaş Gemileriyle, Balistik füzelerle Esad'ı güçsüzleştirecek.

HOcam Haberleri izlemiyorsun galiba , tezkere çıkardılar asker göndermek için nasıl girmeyecek ya , obama kısa süreli müdahale olsun dediğinde , sınırlı müdahale bizi tatmin etmez diyen RTE nin kendisi değilmiydi

Bu Konuyu ve yazilan mesajlari Yakindan takip ediyorum oncelikle bunu belirteyim.

Bana gorede bu alinan karar su demek.

Sirf bu ulkede kimyasal kullandildi ve bunu dunyaya"Kimyasal Silah kulanan yada kullanilan ulke neresi olursa olsun mudahale edilecek" goruntusu ve bazi ulkelere goz dagi vermek.(iran,Rusya,Cin,K.Kore)

Esad'i zaten degistiremezler yikamazlar bu cikarlarina ters,amac bence ustdeki yazdigim sey olacak biraz zarar verecekler silahlarina vs vs.Suriye 1-2 ufak karsilik verecek basitce savusturulacak bunlar abd vs ulkeler tarafindan.Sonra cekip gidecekler.Sonrada Silah Tuccarlari geri vurduklari ulkeye gelip silah satip pazar yaratacaklar kendilerine...Olay bu bence.

Yadaaa

Harbiden Suriye karsilik verecek ve gerisini dusunemiyorum,Suriye Turkiye'ye derken,Israil Irana derken Rusya abd ingiltere Fransa,Lubnan,Misir derken 3.Dunya Savasi Resmen cikacak.

Benim dusuncem bu olacak durumda bu iki secenekden birisi bence.

aklın yolu bir hocam.. İran bas bas bagırıyor suriyeye mudahale de bizde gireriz diye. iranda biliyor surıye giderse sıra ona gelecek.. suriyede bana mudahele olursa türkiye israile saldırırım diye. cok karısacak ortalık

Aslında söylenenlere göre amaç zayıflatmak da değil.Uluslararası normlara göre (!) kimyasal silah kullanmak suç ama masum halka karşı tank, tüfek kullanmak meşru.Yani burada söz konusu olan uluslararası normları ihlal eden Esad'a karşı bir mesaj vermek.Yoksa Suriye'de binlerce insan ölmüş, Amerika'nın ve Avrupa'nın umurlarında değil yani.
Suriye nin durumu ırak tan farklı hocam her açıdan,abd kamuoyunda bu operasyona destek çok çok az zaten öyle büyük bir operasyon beklemesin kimse.esad ı zayıflatıp işi oluruna bırakacak.Suriye de çıkar durumu olsa ingiltere çökerdi zaten en kurt onlar ama onlar bile onay vermedi suriye operasyonuna.

Suriye'ye de girmez.
Bu kadar basit.

erdoğan can attı abd ile beraber savaşa girmek için ama o zaman bu kadar otoriter değildi teskereyi meclisten geçiremedi,yoksa erdoğan abd ile her yola girer şüphen olmasın,müslüman kardeşlerimiz falan demesi ciddi anlamda komedi inanan varsa daha komik.

HOcam Haberleri izlemiyorsun galiba , tezkere çıkardılar asker göndermek için nasıl girmeyecek ya , obama kısa süreli müdahale olsun dediğinde , sınırlı müdahale bizi tatmin etmez diyen RTE nin kendisi değilmiydi

O tezkere zaten yürürlükte olan normal Askeri Tezkeredir.
Onunda bir savaş tezkeresi olmadığı bilinmektedir.
O Tezkerenin gerçek içeriği, Irak'a yapılan hava saldırılarıdır.
Yine bu konuda kamuoyu ( HALK ) yanlış bilgilendiriliyor.
Zaten muhalefet buna ŞERH koydu, bu o tezkere değil.
O Tezkereyle savaşa felan girilmez.

İşte İktidar Halka hep yanlış bilgi verdiği için, herkes Başbakanın söylediğini gerçek kabul ediyor.
O Tezkereyle savaşa felan giremezsin.

kamuoyunda az dıyorsunuz hocamda butun senatorler destek verdı neredeyse bu olaya.. ayrıca baktıgımız zaman abd kamuoyu cahillerden kaynaklanıyor bence.. obez bir halk kendınden baskasını dusunmeyen bır halk ve kendı cıkarlarını bılen bır halk... İngiltere ajanlık yapıyor hocam haberleri takip etmıyorsunuz galiba ..

Aslında söylenenlere göre amaç zayıflatmak da değil.Uluslararası normlara göre (!) kimyasal silah kullanmak suç ama masum halka karşı tank, tüfek kullanmak meşru.Yani burada söz konusu olan uluslararası normları ihlal eden Esad'a karşı bir mesaj vermek.Yoksa Amerika'nın ve Avrupa'nın Suriye'de binlerce insanın ölmesi umurlarında değil yani.

abd pek bakmaz hocam uluslarası normlara falan normlar türkiye gibi ülkeler için:) burda mesele obama nın bir kaç ay önce kimyasal silahlara kırmızı çizgi demesi,şimdi sözünü yemez koskoca abd başkanı yoksa caydırıcılığı kalmaz bu da önemli bir mevzu.

---------- Mesaj saat 00:59:22 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:58:20 civarında gönderildi. ----------

kamuoyunda az dıyorsunuz hocamda butun senatorler destek verdı neredeyse bu olaya.. ayrıca baktıgımız zaman abd kamuoyu cahillerden kaynaklanıyor bence.. obez bir halk kendınden baskasını dusunmeyen bır halk ve kendı cıkarlarını bılen bır halk... İngiltere ajanlık yapıyor hocam haberleri takip etmıyorsunuz galiba ..

destek yüzde 9 hocam şu an amerikada,destek bu kadar düşük olduğu için zaten senato dan onay alma yoluna gitti obama yoksa gitmesine gerek yoktu.

Arkadaşlar Abd müdahale ediyor diye savaşa neden giriyoruz? Sınıra sevkiyat var evet ama güvenlik amaçlı bir şeyler olması gerek değil mi? Yanıbaşınızda savaş olacak. Ayrıca Rusya bile geri çekilmeye başladı BM kimyasal silahı onaylarsa müdahaleye evet derim diyor. Daha ne? Suriye neye kime kafa tutacak bu durumda? Ayrıca Abd bizi vurursa bizde Türkiye'yi vururuz demiş Suriyeliler. O yapılan sevkiyat vs hepsi savunma amaçlı. Kimyasal arınma çadırları filan kuruldu. Bence şu aşamada biz bir yere girmiyoruz. Amerika havadan vuracak olay bu. Abd Suriye'yi vuracak Esed'in birliklerini silah depolarını vuracak dolayısı ile müslüman müslümanı vuruyor diye bir şey de yok. Masum çocukların gaz nedeni ile ölüşünü hep beraber izledik yapmayın etmeyin Esed'e müdahale şart.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri