Vergi Cezamız Kesinleşti

zaten %20 gideri kabul ettiğiniz anda bunlara ne yapsak yiyecekler dediğini anlamıştır müfettişler :)
arkadaşım %80 karlılık nedir sen bunu nasıl kabul ediyorsun Türkiye'de hangi firmanın karlılık oranı %80 dir.

başka mevzular da var sinan hocam seninle wp den konuşmuştuk.

bana yüzde 90 karlılık gösterdiler. mahkemeye verdim bakalım ne olacak.

KDV kesilip dava açıp kazanan var mı arkadaşlar? Bana da müfettiş yurtdışı olduğu için KDV kesmeyecem dedi ama kesti. Dava açmayı düşünüyorum.

Seni kandırmışlar kardeşim. 500.000TL ye 50bin tl ödedim ben bile fazla dedim.Daha da 20bin tl civarı daha indirimi varmış ama oradaki memurlar bilerek yada bilmeyerek bizi yanlış yönlendirdiler. Nasıl kabul ettiniz o miktarları anlamadım. Biz yarısını gider saydırdık. 250bin tl üzerinden vergi ödedik.

Hocam faydalanamıyoruz derken, sordunuz mu müfettişe?

Hayır r 1 0 da yazanlara göre söylüyorum Adsense direkt ticari kazanç diyorlar.

---------- Spam Engelliyici 14:25 ---------- Önceki Mesaj 14:18 ----------

Seni kandırmışlar kardeşim. 500.000TL ye 50bin tl ödedim ben bile fazla dedim.Daha da 20bin tl civarı daha indirimi varmış ama oradaki memurlar bilerek yada bilmeyerek bizi yanlış yönlendirdiler. Nasıl kabul ettiniz o miktarları anlamadım. Biz yarısını gider saydırdık. 250bin tl üzerinden vergi ödedik.

İnceleme ne zaman olmuştu sizin yüzde 10 çok çok iyi

Hayır r 1 0 da yazanlara göre söylüyorum Adsense direkt ticari kazanç diyorlar.

---------- Spam Engelliyici 14:25 ---------- Önceki Mesaj 14:18 ----------

İnceleme ne zaman olmuştu sizin yüzde 10 çok çok iyi

Hocam tek seferlik kazançlar arızi kabul edilebilir diyordu. Youtube'da bir vergi uzmanı. Tabi müfettişin inisiyatifine kalmış olay.

detay verir misiniz hocam neler yaptınız? her türlü bu kadar az çıkması zor. Normal gelir vergisi ödeseniz bundan fazla öderdiniz.

Şu kdv olayını görünce çıldırıyorum, yabancı içerik çalışmama rağmen, sunucu kullanmama rağmen, türkiye ile alakam olmamasına rağmen, ürettiğim kanalı quiz gruba satıp ürün ihraç etmeme rağmen bana kdv yadılar. çıldıracağım.
resmen deney tahtasıyız be

Benim 2015 16 yıllarındaki incelemenin cezaları mahkeme de yakında karar çıkar. 17 18 yıllarının cezalarına da yarın dava açacağım. Önceki dava sonuçlanınca konu açarım.

Kaç tl üzerinden davanız?

sonuçlanması 2 yıl felan sürüyor galiba olumsuz olunca da epey faiz geliyor diye duymuştum...

İnceleme başlayalı 1 sene falan olmuştur.

---------- Spam Engelliyici 14:01 ---------- Önceki Mesaj 13:55 ----------

Kanallarımın hiçbirinin türkiyeden izlenme gelmeden izlendiğini gösterdik. Ben eğer paramı yurt dışında bir bankaya ya da internet bankalarına yatırmış olsaydım benden hiçbir şekilde vergi alamayacaklarını belirttik. Kanalların analistiğini gösterdik. Türkiyeden reklam geliri kazanmadığımı, sadece türkiyenin internetini kullandığım için bu verginin fazla olduğunu belirtttik.

Arkadaşlar vergi için incelemem olmustu. Bugun uzlasmaya Subat ayi icin cagirildim ve bana raporları gönderdileri. 120k toplam kazanc vardi ve 35k si kar olarak gösterilmiş. GV:6800 GGV:5300 ve KDV: 21.184 TL yaziyor raporda. Ben raporda yazanlari odemek zorunda miyim? Yoksa daha az ödemem icin anlasma yapma sansim var mi? Bu arada ben yurtdisinda oldugum icin annem gidecek uzlasmaya.

Arkadaşlar vergi için incelemem olmustu. Bugun uzlasmaya Subat ayi icin cagirildim ve bana raporları gönderdileri. 120k toplam kazanc vardi ve 35k si kar olarak gösterilmiş. GV:6800 GGV:5300 ve KDV: 21.184 TL yaziyor raporda. Ben raporda yazanlari odemek zorunda miyim? Yoksa daha az ödemem icin anlasma yapma sansim var mi? Bu arada ben yurtdisinda oldugum icin annem gidecek uzlasmaya.

Tabi ki ödemek zorunda değilsin, Türkiyede vergi olayı gönül rızasıyla olur!

Kaç tl üzerinden davanız?

sonuçlanması 2 yıl felan sürüyor galiba olumsuz olunca da epey faiz geliyor diye duymuştum...

Dava açmak kaçınılmaz oldu. Aklına gelebilecek her şeyi yazarak fazla fazla şişirdiler. KDV GV GGV ÖUC STPJ türünde hepsinden dava açıldı 1 2 ay içinde sonuçlanmasını bekliyorum.

Tesadüfen şu videoyu da gördüm.

https://www.youtube.com/watch?v=wHViymNsCI0

gelir geçici vergiye itiraz edip sildirebilirsin sanırım vergi dairesine dilekçe verip.
dava edebilirsin ayrıca.
uzlaşmada söylenen miktar kadarda vergi dairesinden faiz geldiğini bunun uzlaşmada tarafına söylenmediğini bildirelim.

eğer uzlaşırsan dava hakkını kaybedersin.

---------- Spam Engelliyici 15:38 ---------- Önceki Mesaj 15:28 ----------

Dava açmak kaçınılmaz oldu. Aklına gelebilecek her şeyi yazarak fazla fazla şişirdiler. KDV GV GGV ÖUC STPJ türünde hepsinden dava açıldı 1 2 ay içinde sonuçlanmasını bekliyorum.

Tesadüfen şu videoyu da gördüm.

https://www.youtube.com/watch?v=wHViymNsCI0

bence burda gereksiz reklam var.
o kazandığı dava büyük ihtimalle para kazanmadığı döneme açılmış mükellefiyet.
müfettiş hatasından dolayı borcu iptal ettirmişler bu tekrar incelenip vergi yazılmayacak demek değil ki :)

2015 yılındaki yaklaşık 19.000 tl kazanç için tarhiyat öncesi uzlaşmam 21 ekimde olmuştu ,gecikme faiziyle beraber 6008 tl olan borcumu yapılandırmaya soktum ve 2967 tl ödedim dün.2016 yılındaki 89.000 tl.lik kazancım için soruşturmam devam ediyor.

Vergi nin silinmesi için normal vatandaş olmayacaksın, olursan geçmişte vergisi olmayana vergi getirirler geçmişte niye ödemedin diye ceza keserler!

olursan bir yaşlı çapkın ali ağaoğlu milyarla vergin silinir.
veya mehmet cengiz.!
güzel ülkem.

Merhabalar,

Geçen hafta müfettiş görüşmem sonlandı ve dinlenme talep ettim. Dün de komisyonla görüştüm ve KDV konusuna itirazım olduğunu ve davaya gideceğimi söyledim. 7 gün içinde dava açmam gerekiyor.
Bu konuyu yaz ayından beri araştırıyorum ve görüşmediğim malimüşavir avukat kalmadı. Genel olarak konu hakkında bilgisi olan yok. Yasalar üzinden kendi araştırmamı yaptım ve bir avukat gibi çalıştım. Dün komisyonda 3 kişi ile görüştüm 2 tanesi haklı olduğumu davaya gitmemi, kendilerinin yetkileri olmadığı anlattılar. Henüz çok yeni bir mecra ve bu durumun üzerinde durulursa çözebileceğimizi düşünüyorlar. Neden KDV ödemememiz gerektiğini burdan uzun uzun anlatmayacağım. Ancak vergi dairesi KDV alabilmek için bir kılıf uydurmuş ve görüşmeye gidenlerin nerdeyse tamamını ikna ediyorlar. Çoğu arkadaşımız dava sonucunda olumsuz bir durumla karşılaşıp borcun tamamını ödemek istemiyor. Uzlaşma yolunu seçiyorlar.
Ancak KDV vergisini ödemek zorunda değiliz ve bu konuda haklı gerekçelerimiz de var. Ben davaya gidiyorum ve konu ile ilgili bilgisi olan yada yardım isteyen bana ulaşırsa sevinirim. Son olarak 2018 de şirketimi kurmak için girişimde bulundum ve KDV karşıma çıktı. Düzenleme bekledim ve sonuç ortada. Bu davanın kazanılması demek Gelir Vergisi cezasınada itiraz etmek demek oluyor.

Merhabalar,

Geçen hafta müfettiş görüşmem sonlandı ve dinlenme talep ettim. Dün de komisyonla görüştüm ve KDV konusuna itirazım olduğunu ve davaya gideceğimi söyledim. 7 gün içinde dava açmam gerekiyor.
Bu konuyu yaz ayından beri araştırıyorum ve görüşmediğim malimüşavir avukat kalmadı. Genel olarak konu hakkında bilgisi olan yok. Yasalar üzinden kendi araştırmamı yaptım ve bir avukat gibi çalıştım. Dün komisyonda 3 kişi ile görüştüm 2 tanesi haklı olduğumu davaya gitmemi, kendilerinin yetkileri olmadığı anlattılar. Henüz çok yeni bir mecra ve bu durumun üzerinde durulursa çözebileceğimizi düşünüyorlar. Neden KDV ödemememiz gerektiğini burdan uzun uzun anlatmayacağım. Ancak vergi dairesi KDV alabilmek için bir kılıf uydurmuş ve görüşmeye gidenlerin nerdeyse tamamını ikna ediyorlar. Çoğu arkadaşımız dava sonucunda olumsuz bir durumla karşılaşıp borcun tamamını ödemek istemiyor. Uzlaşma yolunu seçiyorlar.
Ancak KDV vergisini ödemek zorunda değiliz ve bu konuda haklı gerekçelerimiz de var. Ben davaya gidiyorum ve konu ile ilgili bilgisi olan yada yardım isteyen bana ulaşırsa sevinirim. Son olarak 2018 de şirketimi kurmak için girişimde bulundum ve KDV karşıma çıktı. Düzenleme bekledim ve sonuç ortada. Bu davanın kazanılması demek Gelir Vergisi cezasınada itiraz etmek demek oluyor.

Hocam merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Toplam incelenen yıllarınız hangisi acaba? Mükellefiyet kaydınız var mıydı? Öyla anladım.

Toplam ne kadar kazancınız vardı? Müfettişlerin çıkarttığı vergi aslı ve cezaları ne kadar acaba? Bir sakınca yoksa paylaşır mısınız?

Bu arada KDV dahil olarak mı hesaplama yaptılar mesela? Yoksa gelen tutara brüt üzerinden +KDV mi?

Tekrar geçmiş olsun hocam. İnşallah davadan güzel sonuç alırsınız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri