Arkadaşlar son günlerde hata var diye yazanlar çoğaldı. Sizce 30.000 kişinin kullandığı bir botda sabit bir hata kalabilir mi? Tüm siteyi 2-3 gün önce yeni apiye geçirdim. I-macros da sıkıntılı olduğu anlarda günde 100 kişi yazmadı mı? Eğer zaten bir sıkıntı olsa bu sıkıntıda tek siz olmazsınız çok kişi olur. Lütfen şu bölümde sıkıntı var diye yazmadan önce emin olun ki doğru işlemimi yapıyorsunuz.
Gün içinde konuyu hep okuyacağım ama hiç cevap vermeyeceğim. Destekden cevaplamalarım devam ediyor.
Yanlış çerçeve seçiyorsun, %25 siyah çerçeve seçmişsin siyah çerçeveyi basmış. %50 eşleşen çerçevesini seçersen eşleşen geçer.
Merhaba hocam,
rica etsem denediğin o linki yönetici desteğine yazabilirmisin? Genellikle çalışmayan videolarda youtube bunu yapar. Veya 2 tane telif almış bir kanalın videosunu çok kötü serverına aktarır youtube ondan da video indirmek ara ara sıkıntı olabilir. Ama tamamen youtube'un o videoyu indirtmeyi istememesiyle alakalı bir durum hocam. O anda onu hiç bir api indiremez sonrasında ise indirmeye izin verebilir diye otomatik sistem sıraya alıyor. Başka kanaldan video çekmeye o sırada denemek daha iyi oluyor.
Youtube api v3 çok güzel çalışıyor. Tek güzel çalışmadığı yer ise kanal sorgulama alanları.
Buradan youtube api link çıktısı verip göstermek isterdim fakat kanallar çözülür diye veremiyorum. Youtube'un bu yeni apisi bir kanal içindeki videoları sorgulamada malesef çok iyi değil. Bir cache sistemi var.
Mesala bir kanal düşünün 200 video var. çekmek istediniz güzelce gösterdi. O sırada kanalın sahibi 100 videoyu silse. Sizde 5 saat sonra tekrardan o kanalı çekmek isteseniz kanal çek bölümünde 100 videoyu gösterir, komple kanal çekde 200 der ama tabiki olmayan videoları çekemeyeceği için 100 tanesini çeker.
Kısaca: Bir kanalın içerisindeki video sayısı o anın rakamı değildir. 1-3-5-10 artık kaç saat önce youtube apiye göndermişse veriyi o zamanın.
Merhabalar,
2.5 yıldır olan bir yapı bu.
Orta çözünürlük diye birşey yok. Videoyap 480p video hizmeti sunmaz. 720p, 360p, 240p, 144p sunar.
Yüksek çözünürlük dendiği zamanda : 720p, 360p, 240p, 144p en yüksek hangisiyse bu çözünürlüklerden onu alır videoyap.
Düşük çözünürlük dendiği zamanda : 360p, 240p, 144p en yükseği hangisiyse bunu alır videoyap.
Bu nedenle siz söyleyin ortası neresi?
Yüksek çözünürlük dersen videon 500mb ı geçiyorsa o zaman düşüğü seçeceksin 360p ile yükleteceksin olay bu kadar basit ve anlaşılır.
Malesef hocam 1-2 gün bölüm güncellemesi nedeniyle herkes dinlenince dün yüklenme rekoru kırıldı. Yani videoyap tarihinin en büyük yüklenme rakamı oldu. Keza ondan önceki günde çok yüksekti yüklenme rakamı.
Hal böyle olunca malesef yükleme gücümüz yetersiz kalıyor. Toplu video bölümünde turbo modu açmak ta yarar var.
Video yükleme emirleri zaten api v3'de çalışıyordu. Ama dediğin gibi api v3 için toplu video bölümü 1 gün bakım yapılıca tabiki o günün yükleme istekleri sonraki günlere geçti. Haliyle kişi 2 katını yükledi. Buda bu sonucu doğurdu, kısa zamanda her zamanki yükleme isteğine döneceğini düşünüyorum.
Geçmiş olsun hocamda özel çerçeve neden ve nasıl eklenemez ki. bir hatanız veya server seçiminizde bir hata olmasın. Bu konuda çok titizim, destekden yüklediğiniz ve çerçevesi olmayan 1 video linkini yazarmısınız? Limitleri biliyorsunuz değil mi hocam ?
http://www.videoyap.com/limitlerim.php
Sıkıntı yok hocam, güncellemeleri bitirdim. 2 gün önce iyi oranda video yükleme emri geldi. Dün ise rekor yüklenme emri geldi. Buda iyi olduğunu gösteriyor
Videoyapta 115 tane sitenin botu var. Bunlardan 5-6 tane sitenin botundan video çekerken render almak ölüm gibi zordur. Bir çizgi film botunu mu kullanıyorsunuz ve render almasını istiyorsunuz? hangi botu kullanıyorsunuz acaba?
Dün bir sıkıntısını mı gördün hocam? nasıl bir sıkıntın oldu o bölümde?
Merhaba hocam,
Sonuçta ben güncellemiyorum. Youtube api güncelleniyor. Bende güncellenmiyorsa eğer tüm dünyada güncellenmiyor demektir. Hatta kanalın linkiyle girip hakkındaki kısmına baktığında orda da güncellenmiyor demektir.
Peki neden youtube güncellemiyor?
Youtube hangi kanalları hangi aralıklarla güncelliyor?
100.000 izlenme üstündeki kanalları 1 saatte bir güncelliyor.
50.000 - 100.000 arasındaki izlenmeye sahip kanalları 8-10 saatte güncelliyor.
30.000 - 50.000 arasındaki izlenmeye sahip kanalları 15 saatte bir güncelliyor.
10.000 - 30.000 arasındaki izlenmeye sahip kanalları 1 günde 1 defa güncelliyor.
10.000 hit altındaki kanalları ise bazen 3 güne kadar güncelliyor.
Bu verdiği zamanlar şuana kadar gördüğüm en geç güncelleme vakitleridir kanallar için. genellikle 10.000 hit altındaki kanallarıda 1 günde 1 günceller. Fakat canı sıkılırsa youtube un 3 günde 1 de günceller.