Merhaba Arkadaşlar,
öncelikle sorularınızı destekden sorarsanız dönüş yaparım. Buradan sıkıntılarınızı ve gelişmesi için düşüncelerinizi dinliyorum. Destekde eğer beni bekleyen bir sıra varsa 24 saat içerisinde %100 cevaplayacağımı her zaman yazıyorum.
Eğer son 4 günde hala kanalınız kapanıyorsa yaptıgınız işlerde bir sıkıntı var demektir. Birşeyleri yanlış yapıyorsunuzdur. Üye sayımız forumun %70'ine yakını olduğu için doğal olarak hep bizden biliniyor. Youtube.com'un aldıgı önlemlere dikkat etmek gerekiyor.
1) Youtube panelinizde bir program aracılıgıyla video ortası reklamı aktif etmeyiniz. Çünkü bir insanın yapamayacağı kadar hızlı imacros çalışıyor. Ve bu imacroslar videonun süresine bakmadan reklamsüresi giriyor. 30 dakalık videoya 40. dakikada reklam aç demek yanlış olur. Şuanda video ortası reklam özelliğimizi kaldırdığmız için bir çok arkadaş bu tip programlar kullanmaya başladı. Ve sürekli kanallara girme durumu yaşıyorsunuz. Sürekli kanallara gir çık yapmak sizi toplu kapanmaya ***ürür.
2) Sıfır bir kanal açtıysanız ilk önce özgün video yükleyerek kanalı spam olmadıgını belirtiniz. Bunun için sistemde 2 tane özgün video yükleme bölümü vardır. Ne telif gelir nede ünlem gelir. Kolayca yükleyebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonraki gün spam yapmaya başlayınız.
3)
100) Kanalda 100 video yüklediğinizi varsayalım
200) Hepsini para kazanmaya açtınız.
300) Hepsine video ortası reklam girdiniz.
400) Ertesi gün baktınız hit kötü hepsinin başlıklarını tam özgünleştirme yaptınız.
500) Ertesi gün baktınız hit kötü değil söylentiler nedeniyel tüm videoları gizli yaptınız.
600) 5-10 dakika sonra videoları gizliden çıkardınız.
Birçok kişi aynen yukarıdakileri uyguluyor. Tabiki silinenler v.s. oluyordur ve rakam yükseliyordur veya küçük resim ekliyor rakam yine artıyordur. Siz aslında youtube.com'a 100 istek yollamadınız. 600 istek yolladınız. Kanalınıza bakın bizim istatistikler sayfasında hala hitti belli değilse demekki hala kanalınız incelemede ve durumu ne olacağı belli değildir. O süreçten cıkana kadar az işlem uygulayınız.
4) Bir kanalınız kapanınca hepsi birden neden kapanıyor? Ama farklı günlerde açtıgınız veya uzun süredir youtube hesabına hiç girmediğiniz kanal ayakta kalıyor?
+ İşte asıl olay burada kapanıyor. Bir kanalınız eğer spamden kapanıyorsa. Youtube aynı adsenseye veya aynı iple girilmiş veya açılmış ipleri kontrol ediyor. Aynı tarihtede açılma varsa hepsi aynı amaçlıdır diyor ve kanalı kapatıyor. Kısmen bu kapanmaları youtube.com teliflerden kapanmayı azaltmak için yapıyor.
5) Bende bunların hiçbirisi yok neden kapanıyorum?
+ Kendi pcinizden bir kanal açınız. Hiç bota entegre etmeyniz. Aynı şekilde videoları atın yine aynı şekilde ünlemler geldiğinde kanalınızın kapanması artacaktır.
Şöyle düşünün : Youtube ilk kontrolü anında kanalda yapıyor. 10 video yüklediniz 9'u ünlem aldı. O kanalı anında kapatma ihtimali çok yüksektir. Para kazanmayı açmadınız ve sonradan para kazanmayı açtınız. Tüm videolara para kazan dediniz. Ünlem miktar ortalaması çok yüksek çıkınca kanalı kısa süre içerisinde kapatacaktır.
Peki bu ünlemi az alma olayını nasıl arttırırım?
Bir kanalı açınca ilk videoyu özgün video yükleme aracıyla yapınız. Kanalınızın spam olmadıgını ogün ispatlayın. Ve sabredip ertesi günü bekleyin. Buarada o videoların para kazanmasını açın hepsi dolar yansın. Sonra spame başlayın. Ama ünlem oranın çok yüksek olmadıgı spamler yapın. Yt to yt yerine farklı siteden çekiniz. Kanalın istatistikleri yansıyınca yt to yt yapmaya başlayabilirsiniz.
Bu anlattıklarım herkes için geçerli değildir. Her yolu denedim kanallarım kapanıyor diyenler içindir. Bizim bot ünlemleri geçme konusunda iyi durumda olmadıgı için ünlem oranı yükselince kanalı kapatıyor.