Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Benim mahkeme devam ediyor. Karşılıklı savunma ve cevap dilekçeleri verildi. Bundan sonra kararı bekliyorum. Tahminen kasım gibi denildi. Yazılan tüm cezalara dava açtım 8 yada 9 kadar dava açıldı. Sonuç gelince paylaşırım. Özellikle KDV konusunda emsal olabilir.
Evet arkadaşlar süreci merak edenler için yazıyorum. Çok şükür iyi niyetli halden anlayan bir müfettişim var. Burayı okuyor muhtemelen adamsın sen. Gittim görüşmeye ankaraya. 3 saat görüştük rahat espri gırgır şamata ile geçti çoğunluğu
Öncelikle önünde ki pc den bana tek tek isim okudu. Birüsürü eş dost akrabadan paraa gelmiş çünkü bunlar kim diye başladı sormaya. Arkadaş teyze amca diye verdim cevapları doğru şekilde sağolsun ikiletmeden sildi direk. Sadece adsense ve partner olanları ayırarak gelirimi çıkardı.
Gider faturalarımı toplayıp götürmüştüm onları incelemeye başladı hayattan bezdi200 300 sayfa fatura vardı maşallah ne bulduysan getirmişsin dedi
Sonra bu böyle olmaz dedi. Odadaki diğer arkadaşlarına danıştı fln. Harika bir iyilik yaparak %50 gideri tutanağa yazdı. Faturaları incelese %20 anca çıkardı. Kralsın sen kral. Özel usulsüzlük cezası yazmayacağını dile getirdi tutanakta.
Kdv konusuna gelince ise elimde ülke raporum yok ama hep yabancıydı vs anlattım durumu, malum eskiden spam yapıyordum çünkü. Tutanağa da yabancı izlenim olduğunu ama rapor sunamadığıömı belirtti ordan da kdv den bir ümit ışık oldu bana inş komisyon kabul eder ki genelde müfettişin yazdığı tutanaklar komisyona gidiyor onlar son onayı veriyormuş. Ama red verme ihtimalleri yok gibi bişeymiş. Neyse devam edelim. Ne kaldı anlatmadık ki dur bir düşüneyim...
Tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde bulundum, 7 sayfa tutanak imzaladım herşey orada kayıtlı. Yaklaşık 1 ay fln içinde borç kesin olarak belli olur ödmeye geçeriz dedi sona yaklaştım yani çok şükür. Umarım komisyon yamul yapmaz da. Çook cuzi miktarla işin içinden çıkmış olacağım. Bu arada tekrar belirtiyorum ytpara ve r10 u biliyorlarmış benim müfettiş değilde yanındaki oda arkadaşı söyledi. Hatta kim o ya dedi bi hakim varmış r10 da bilenler bilir. Herkese diyormuş ki siz vergi ödemeyeceksiniz haksızlık vae fln diye söylüyormuş. Bize gelen mükellefler bunları söylüyüp duruyor fln dedi baya güldük ordada.
Allah karşınıza iyi niyetli memur çıkarsın.
![]()
Şöyle bi tebligat gelmiş, bilgisi olan var mı?
toplam.odemeniz gereken para ne kadar cikardilar uzlasma sonrasinda sizin dosyaniz ne zaman baslandi incelemeniz 2018 de incelemesi baslayan arkadaslar neden sessizsiniz sizin dosyaniz sonuclanmadimi sonuclandiysa surec konusunda biraz bilgi veririmisinjzmaalesef bende bu konudan muzdaribim
168 bin gelir için 50 bin vergi aslı, 65 bin vergi ziyaı çıkarıldı (geçici gelir vergisinin cezası var ek)
daha birde geçikme faizi eklenecek
mahkemeye gideceğim tabiki çünkü adsense paneline giriş yapılmak sureti ile ispatlı %98 yurt dışı kazancına kdv kesildi. hatta yetmedi brüt gelirden kdv düşülmeden gelir vergisi hesaplandı. normalde brüt gelire kdv dahil.
müfettiş e ne sorsam grup başkanlığı böyle istiyor dedi
mahkeme sürecine gidenler var galiba. onların tavsiyelerini bekliyorum.
maalesef bende bu konudan muzdaribim
168 bin gelir için 50 bin vergi aslı, 65 bin vergi ziyaı çıkarıldı (geçici gelir vergisinin cezası var ek)
daha birde geçikme faizi eklenecek
mahkemeye gideceğim tabiki çünkü adsense paneline giriş yapılmak sureti ile ispatlı %98 yurt dışı kazancına kdv kesildi. hatta yetmedi brüt gelirden kdv düşülmeden gelir vergisi hesaplandı. normalde brüt gelire kdv dahil.
müfettiş e ne sorsam grup başkanlığı böyle istiyor dedi
mahkeme sürecine gidenler var galiba. onların tavsiyelerini bekliyorum.
İnceleme de iken mi varlık barışı yaptınızVergi mufettisinden varlik barisi yaptiktan sonra tekrar mail geldi; Ayrica tutanak aşaması icin cagirildim fakat yurtdisinda yasadigim icin birine vekalet vermemi istedi.Ne yapmaliyim sizce?
193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun geçici 90 ıncı maddesine göre yurt dışında bulunan varlıkların bildirimi ve yurt içinde bulunan varlıkların beyan edilmesine ilişkin (varlık varışı) gelir İdaresi başkanlığı müfettişliğimize bildirilmiştir. Bu kapsamda vergi incelemesine alındıktan sonra veya inceleme devam ederken geçici 90 ıncı madde hükümlerinden yararlandırılan mükelleflerin bu kapsamdaki bildirimlerinin/beyanlarının iptal edilmesi, bu kapsamda yapılan ödemelerin ise vergi dairesi tarafından mükellefin alacağı olarak emanet hesabına alınacağı belirtilmiştir.
İnceleme de iken mi varlık barışı yaptınız
KDV den muaf olmak icin ne yapmamiz gerekiyor acaba? Ayrica müfettis benden kanal adi istiyor![]()
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.