Youtube Google Vergi (ANA KONU)

ben mi yanlış hesapladım bilmiyorum bilen varsa düzeltebilir mi? şahıs şirketi açsak. senelik 22bin tl gelirimiz olsa:

%15 vergi: 3300tl
her ay kdv beyannamesi(58,8tl): 12x58,8 = 705,6tl
3 ayda bir muhtasar beyannamesi(58,8tl): 4x58,8 = 235,2tl
3 ayda bir gelir geçici beyannamesi(91,7tl): 4x91,7 = 366,8tl
yıllık gelir vergisi beyannamesi(122tl) = 122tl

toplamda 3300+705,6+235,2+366,8+122 = 4,729tl vergi
üstüne en düşük bağkur primi 868tl(miş) = 12x868 = 10,416

bütün giderler 15,145tl. geriye kaldı 22,000-15,145 = 6,855tl. bunuda 12 aya bölersek aylık kazandığımız 571tl mi oluyor. bence bu işte ben yanlışlık yapıyorum bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim teşekkürler

yanlış yok aynen böyle
bu ülkede adalet beklememek lazim..

ben mi yanlış hesapladım bilmiyorum bilen varsa düzeltebilir mi? şahıs şirketi açsak. senelik 22bin tl gelirimiz olsa:

%15 vergi: 3300tl
her ay kdv beyannamesi(58,8tl): 12x58,8 = 705,6tl
3 ayda bir muhtasar beyannamesi(58,8tl): 4x58,8 = 235,2tl
3 ayda bir gelir geçici beyannamesi(91,7tl): 4x91,7 = 366,8tl
yıllık gelir vergisi beyannamesi(122tl) = 122tl

toplamda 3300+705,6+235,2+366,8+122 = 4,729tl vergi
üstüne en düşük bağkur primi 868tl(miş) = 12x868 = 10,416

bütün giderler 15,145tl. geriye kaldı 22,000-15,145 = 6,855tl. bunuda 12 aya bölersek aylık kazandığımız 571tl mi oluyor. bence bu işte ben yanlışlık yapıyorum bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim teşekkürler

Giderlerinizi katıyorsunuz bu hesaplamada siz katmamışsınız. Vergi aldığın kar üzerinden alınır. Bu arada yıllık 22.000 liraya şirket açmak pek mantıklı değil tabi ki para kalmıyor doğru düzgün bağkurdan dolayı.

valla arkadaşlar ben ikametgah adresim çin bir sorun olur mu türkiyede ki banka hesabıma adsense paraları yatsa ? türk vatandaşıyım ama oturumum çinde :)
bu arada şunu anlamyıorum 100 - 200k kazanan arkadaşlar neden isviçre hongkong gibi yerlerde banka hesabı açıp paralarını oraya çekmiyor

Giderlerinizi katıyorsunuz bu hesaplamada siz katmamışsınız. Vergi aldığın kar üzerinden alınır. Bu arada yıllık 22.000 liraya şirket açmak pek mantıklı değil tabi ki para kalmıyor doğru düzgün bağkurdan dolayı.

doğru orayı atlamışım fakat öyle bişey olsa bile işin içinden çıkamıyorum. 750tl ev kirası, 100 elektrik, 50 su, 80 internet ve 150 yemek için dediğim zaman 13.560tl, 10.416 da bağkur var. toplam gider 23.976 oluyor ve ben yıllık 22.000 kazansam bittim :D üstüne borçlu çıkıyorum hemde fazlasıyla daha aylık kdv, 3 ayda ödenen 2 tane zımbırtı ve senelik 122tl hariç 3.976tl açığım çıkıyor. onlarıda eklersem 8.000 e yakın açığım var. bir yazıda gördüm. adam şey diyor Türkiye'de bütün verginizi verirseniz (vergi kaçırmazsanız) matematiksel olarak zarara giriyorsunuz diyor ve haklı :D galiba bu işlerden elimizi kolumuzu çekmenin vakti geldi

doğru orayı atlamışım fakat öyle bişey olsa bile işin içinden çıkamıyorum. 750tl ev kirası, 100 elektrik, 50 su, 80 internet ve 150 yemek için dediğim zaman 13.560tl, 10.416 da bağkur var. toplam gider 23.976 oluyor ve ben yıllık 22.000 kazansam bittim :D üstüne borçlu çıkıyorum hemde fazlasıyla daha aylık kdv, 3 ayda ödenen 2 tane zımbırtı ve senelik 122tl hariç 3.976tl açığım çıkıyor. onlarıda eklersem 8.000 e yakın açığım var. bir yazıda gördüm. adam şey diyor Türkiye'de bütün verginizi verirseniz (vergi kaçırmazsanız) matematiksel olarak zarara giriyorsunuz diyor ve haklı :D galiba bu işlerden elimizi kolumuzu çekmenin vakti geldi

Uzun uzun yazmıyacam da teşvik var 29 yaş altına araştır bi de dışarda sigortalıysan bağkur çıkmıyor.

valla arkadaşlar ben ikametgah adresim çin bir sorun olur mu türkiyede ki banka hesabıma adsense paraları yatsa ? türk vatandaşıyım ama oturumum çinde :)
bu arada şunu anlamyıorum 100 - 200k kazanan arkadaşlar neden isviçre hongkong gibi yerlerde banka hesabı açıp paralarını oraya çekmiyor

O kadar kazananlar açmıştır biz az kazanan kısımdayız :D

türkiye den nasıl yapılcağı konusun da düzgün kaynak yok maalesef

türkiye den nasıl yapılcağı konusun da düzgün kaynak yok maalesef

hocam türkiyeden yapmaya ne gerek var türkiyeden yapılmaz o kadar kazanan adam bırak 50 bin kazanan adam alsın biletini gitsin tatile hong konga gidince de bankaya gidip hesap açsın :D

---------- Spam Engelliyici 19:31 ---------- Önceki Mesaj 19:29 ----------

O kadar kazananlar açmıştır biz az kazanan kısımdayız :D

haha bu güzeldi :D

editt. üstte cevaplamış

Müfettise herhangi bir belge sunmadim %70 gider gösterdi. 1 ay icinde uzlasma icinde cagirirlar dedi. Benim de oturumum Irlanda'da oldugu icin annem gidip halletti her seyi. Gelen toplam tutar 120k

Müfettise herhangi bir belge sunmadim %70 gider gösterdi. 1 ay icinde uzlasma icinde cagirirlar dedi. Benim de oturumum Irlanda'da oldugu icin annem gidip halletti her seyi. Gelen toplam tutar 120k

Normal de %20 %30 zor gösteriyorlar. Size baya iyi gider göstermiş şanslısınız.

2015 yılı için 16k kazanç için 2600 vergi bir o kadar da vergi ziyaı çıkarmışlar ceza olarak toplam istenen 5200 civarı,soruşturmamı yapan müfettiş herhangi bir belge sunamadığım için %2 gider göstermiş,21 ekimde tarhiyat öncesi uzlaşma talebimden dolayı kurulla görüşmem var.2016 yılındaki 87k için ayrıca hesaplama ve sonuncunda bildirim yapılacakmış.

Mahkemesi devam edenler de durum ne? Ben bugün uzlaştım 72bin cıktı, ek olarak faizi ne kadar çıkacak bilmiyorum. Ödemeyip hapse girmeyi düşünüyorum

2015 yılı için 16k kazanç için 2600 vergi bir o kadar da vergi ziyaı çıkarmışlar ceza olarak toplam istenen 5200 civarı,soruşturmamı yapan müfettiş herhangi bir belge sunamadığım için %2 gider göstermiş,21 ekimde tarhiyat öncesi uzlaşma talebimden dolayı kurulla görüşmem var.2016 yılındaki 87k için ayrıca hesaplama ve sonuncunda bildirim yapılacakmış.

16 bin lira için vergi mi çıkarmış yahu?

hocam türkiyede hiçbir firmanın karlılığı bu oranda değil iş bilmeyen iş güzar müffetişle başbaşasın. yanına en basit bir muhasebeci alsaydın müfettişe sen ne diyorsun kardeş derdi. bu ceza ile kurula gitmene gerek yok mahkemeye git böle bir karlılık yok çünkü.
sen belge sunamıyorsan müfettişin adam gibi araştırma yapıp sana mantıklı bir gider oranı sunması lazım %2 git birine söyle gülmeye başlar.
senin bunu kabul etmen ise ekstra komik

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri