Youtube Hakkında Merak Ettikleriniz

• Kullanıcı mNote
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri
ben de bi soru sorayım
bende motivasyon eksikliği var pek calısma isteği yok
siz motive olmak icin ne yapıyorsunuz

Bir video attım. Sesi kaymış videonun. Düzeltip tekrar attım. Video ünlem verdi. Bu ünlemi nasıl giderebilirim render yapmadan? Ünlem'e tıklayıp açıklamayı yapsam açarlar mı?

---------- Spam Engelliyici 19:45 ---------- Önceki Mesaj 19:44 ----------

ben de bi soru sorayım
bende motivasyon eksikliği var pek calısma isteği yok
siz motive olmak icin ne yapıyorsunuz

Kazancımla yapacaklarımı düşünüyorum :)

[MENTION=9224]mNote[/MENTION] benim 1 kanal var aylık baya iyi para getiriyor 5 haneye yakın. Bunu quiz partnere taşıdım sence benim bu yaptığım ne kadar doğru? adsense banlanmalarından sonra korkmaya basladım artık .. Senin yorumunu merak ettim .. diğer arkadaşlarda fikrini yazabilir

[MENTION=9224]mNote[/MENTION] kardeşim öncelikle yararlı konuların için teşekkürler. Diğer konuda soramadım ama bu konuda ben de birşey sormak istiyorum size [MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] hocamızla beraber ikinize :)

Belki çalışma şekilleriniz nedeniyle sizin fazla ilgi alanınıza girmiyor olabilir ama tecrübeniz tartışılmaz o yüzden şansımı deneyeyim dedim.

Benim sormak istediğim Youtube Partnerliği ya da Google partnerliği artık hangi ifade doğruysa.

Şimdi benim Adsense'e bağlı özgün kanalımda da bir Youtube İş Ortağı ibaresi var.

YOUTUBE_IS_ORTAGI.png

Fakat [MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] hocamızın şu konuda http://www.ytpara.com/youtube-partner-nedir/21-youtube-partnerlik-nedir-basvuru-nasil-yapilir.html bahsettiği üzere Google'ın bizim bilmediğimiz çok daha farklı bir partnerlik sistemi var...

Şu videoda Google Partners - YouTube ile Yeni Fırsatlar on Vimeo Heny Hazbay'ın da bahsettiği
Daha farklı avantajları ve kullanım paneli olan bir partnerlik sistemi.

Forumda fazla birşey bulamadım bir tek Sertk@nYT hocamızın o konusu var ama orada da yorumlarda bu partnerlik ile diğer partner networkleri karıştırılmış yine birşey anlamadım :)

Şimdi benim size sormak istediğim daha önceden Adsense bağlamış olduğum 5 aylık özgün kanalım ile bu partnerliğe girme şansım varmı?

Serkan hocamız o konuda

kanal da daha önce para kazanma aktifleştirilmiş ise ana sayfaya yönlenir. yani partnerlik programı için kanalınızdan daha önce para kazanma aktif edilmemiş olması gerekiyor ya da sıfır bi kanal ile basvuracaksınız.

gibi bir ifade kullanmıştı. Ama ben ABD olan ülkeyi değiştirip Türkiye yaptığımda o form karşıma çıktı ve doldurdum fakat maalesef reddedilmiş ama reddedilme sebebi yazmıyor. 50 video 750 abone ve 600k izlenme ile başvurdum.

http://www.ytpara.com/youtube-ve-be...alimin-istatistikleri-sizce-ne-durumda-6.html bu konuda arkadaşlarla da biraz konuştuk, kabul edilen bir arkadaş da var hatta.

Her 2 ayda bir kez başvuru yapılabiliyormuş o yüzden 2 ay sonra tekrar başvuracağım. ama ozamana kadar en azından sistemi anlamış olmak istiyorum.

Siz ya da bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar paylaşım yaparsa çok sevinirim.

2 ay sonra 70-80 video, 2000'e yakın abone ve 1.5m civarı izlenme ile tekar başvurmayı planlıyorum.

Özgün kanalım 5 aylık. Aslında gayet iyi gidiyor izlenme ve abone sayısı sürekli artıyor. Ama Türkçe olduğu için TBM yönünden fazla tatmin edici değil. Ama [MENTION=13676]elfida[/MENTION] arkadaşın söylediğine göre bu partnerliğe girebilirsek şuan kazandığımın 2-3 katını kazanabileceğim aynı izlenme ile.

Diğer sorularına ibo cevap versin ama yeride gelmişken son mesajını ben cevaplamak isterim.

Youtube işine girecekler yada yapıpda bir türlü istediği düzeyde spamdan kazanamayanlar önce bu işin mantığını anlamalı.Yani matığı amacı hedefi bilmeden yapılan her spam Boş spamdır.Faydası olmaz zararı olur.

Öncelikle youtube da biz nasıl kazanıyoruz ve ne yaparsak kazanç elde ediyoruz bunu çok iyi bilmek gerekiyor.Buda tabiki çok izlenim ilgi çekici içerik den geçiyor mantığı.

Yani amaç belli Çok izlenebilecek içerik ve sonrasında gelecek kazanç.

Bundan yola cıkarsanız,youtube üzerinde so n 1 ay yada son 1 hafta arama seceneklerinde aklınıza gelen,forumda duydugunuz gördüğünüz yada tajmin ettiğiniz içerikleri aratırsanız hangisinin izlendiğini hangisinin izlenmediğini çok iyi bir şekilde anlarsınız.Tabi bu aramaları yaparken tek bir dil ile kalmayıp farklı ülke dilleride araştırarak öncelikle izlenimalan kategorileri tespit edersiniz.

Bundan sonraki hedef bellidir zaten çünki kategorini seçmiş ve artık o kategoride sende üstlerde olmak izlenim alıp kazanmak istersin.Bunun içinde öncelikle o seçilen kategorilerdeki atılmış videoların başlıklarını açıklama etiketlerini dikkatli inceler ona göre sende ayarlarını yapar kanalını yaparsın.

Şimdi bu duruma geldikden sonra yaptım oldu bitti ilede kalmıyor bu işler.Rekabetin olduğu bir kategori ise ve bu işin içinde 100 lerce oyun varken seninde bu aşamadan sonra ayrıntıya girme detayına girme rakip yada kategori anlamında birlikde çalıştığın kişilerin attığı videoları anlık takip etme görme fırsatın olursa zaten kafanda bazı şeyler dank dunk etmeye başlar.Ve bu sayede sende aynı şeyleri yaparak ve üstünede bu dank dunk eden şeyleri uygulayarak aralarına girmeyi başarırsan sende kazanmanın yolunu rahatlıkla bulabilirsin.

Youtubeda yüzbinlerce kazanma yolları var.Saymakla bitmez.Bunları bu forumdaki herkes biliyor ama uygulamada yapmada yada devamlılıkda sonunu getiremiyoruz.Amacımız isteğimiz atalım hemen kazanalım oluyor genelde ve bir kaç gün kazanamyınca yada fazla izlenişm filan alamayınca ya burda iş yo kdeyip bırakıyoruz.İşte bunu yapmayacaksın.Sürekliliğin olacak.

Unutmayınki 1 kişi düşerse yooutubeda bi altdaki kişi lider oluyor. ;) Herşeyde burda başlıyor zaten ;) (Burdan telif flag olayı cıkartmasın kimse.Bu işleri yapan her zaman dediğim gibi karektersiz haysiyetsiz şeref sizdir. Sadece sıranızı bekleyin )

Abi şimdi öyle bişey ki hani ben yeni başladım bu işe çok değil 2 ay oldu olmadı.
Başlarda spam yaparken ünlem sorununu bir şekilde geçebiliyordun youtube edit sistemi ile.Şimdi onu kaldırdılar zorlaştırdılar.Render almak mecburi oldu.
Ben daha belirttiğin o durumlara gelemedim.
Çok izlenebilecek içeriği bulabiliyorum.Bu konuda sıkıntım yok.Ancak izlettirme konusunda sıkıntım var işte.
Bu sabah 10 tane video renderladım yayına aldım.
Aynı içeriğin farklı bölümlerini bir kanal 3-4 ay önce upload etmiş.
Bana öğlen vakti telif geldi FOX'tan.Çok karmaşık durumlar var.
Birde adwords kullanıyormusun abi.

[MENTION=16282]weberesice[/MENTION] ozgun kanal linkinizi ve skype adresinizi pm atarsaniz gorusebiliriz.

Playlist oluşturarak izlenimlerimi nasıl artırabilirim? Geçen aylarda birisi paylaşmıştı reservelemiştim fakat 1 gün sonra o konuya girme yetkimin olmadığı yere taşındı. Hep aklımda kaldı. Bu konuda yardım plz.

-1'den fazla adsense kullanmak sizce sağlıklı mıdır?
-Adsenselere girişte vs. nasıl kullanmalıyız kapanma açısından?
-Bu adsense kıyımından sizde etkilendiniz mi? Etkilenenler neden etkilenmiş olabilir fikriniz?

Malum son adsense kıyımlarını gördükten sonra tedirgin oluyoruz ister istemez.

1- partner veya adsense hangisini çalışıyorsunuz

2- kaç kanalınız var ya da kaç haneli kanalınız var :D

3- 7-24 youtube ile mi uraşıyorsunuz günde ortalama kaç saat youtubeyle uraşıyosunuz

4- kaç yıldan beri bu iş içindesiniz.

5- gerçekten 6 haneli mi kazanıyosunuz

Son düzenleme:
Valal işte iyi bir soru sordun.Çok paralar banlattık.Hemde iyi paralar yani ama hiç ok bu iş bitti bırakıyoruz yada tamam ya yeter demedik.Son örnekden bahsedeyim.

Geçen 2 gün önce ofisde Mücahit ( @bemonth) vardı.Oturuyorduk işte fga triqalx jollyutku Strider vs Arka arkaya 3 adsense gitti 40-50 k ya yakın para gitti gülüyoruz biz tabi vay anasıan yuh vs diyerekden.Mücahit in bana abi ya o kadar para gitti ne kadar rahatsınız ben olsam kafayı yerdim dediğini iyi biliyorum.Hatta aynı şeyi bugün 2. kez skypdede yazdı.

Aynen öyle dedim, kafayı yerdim her halde :)

Ben size bütün taktiklerini anlatayım. Hepsini öğrendim. Çok basit.

1 : Sürekli Çalışma (Ciddi ciddi, bir iş yerinde çalışıyormuş gibi)
2 : Gidenin arkasından yas tutmama (yenisini yaparız deyip geçmek)
3 : Sürekli yüksek moral ve motivasyon (ağlamak yerine sağlık olsun daha iyisi olur demek) ve durmadan denemeler yapmak (Yeni bir şeyler araştırmak)

Başka hiçbir şey yok. Emin olun bu şekilde çalışırsa bir insan, kazanmaması mümkün değil.

En önemlisi de benim görüşüm; "Bir insanın yaptığı işe saygı göstermesi şart"

Playlist oluşturarak izlenimlerimi nasıl artırabilirim? Geçen aylarda birisi paylaşmıştı reservelemiştim fakat 1 gün sonra o konuya girme yetkimin olmadığı yere taşındı. Hep aklımda kaldı. Bu konuda yardım plz.

Playlist konusunu tam hatırlamıyorum ama şuan youtube bazı kanallarda otomatik oluşturuyor playlist

-1'den fazla adsense kullanmak sizce sağlıklı mıdır?
-Adsenselere girişte vs. nasıl kullanmalıyız kapanma açısından?
-Bu adsense kıyımından sizde etkilendiniz mi? Etkilenenler neden etkilenmiş olabilir fikriniz?

Malum son adsense kıyımlarını gördükten sonra tedirgin oluyoruz ister istemez.

Ben 1 den fazla adsens kullanıyorum. Bu seferki dalgadan henüz ben etkilenmedim bundan 6 ay kadar önce tüm hesaplarım kapanmıştı.

1 Adsense kullananlar banlanırmı banlanır. Ama çok hesap kullananlara gör daha azdır. Bu kıyımda gördük ki. Çok hesap kullananların nerdeyse tüm hesapları arka arkaya patladı. Ben illegal birşey yapmıyorum banlanmam diye düşünmesin kimse. Ben ban yediğimde gelen mail de tv programları show film vs vs bana ait olmayan içeriklerde reklam yayınladığım için banlandım. Özetle spam yapıyorsanız ben neden banlandım diye soru sormasın kimse. Kendinize ait olmayan içeriklerde reklam yayınlamak ban sebebidir!!!

1- partner veya adsense hangisini çalışıyorsunuz

2- kaç kanalınız var ya da kaç haneli kanalınız var :D

3- 7-24 youtube ile mi uraşıyorsunuz günde ortalama kaç saat youtubeyle uraşıyosunuz

4- kaç yıldan beri bu iş içindesiniz.

5- gerçekten 6 haneli mi kazanıyosunuz

1- Yarı yarıya çalışıyorum
2- Çok kanalımız var.
3- 7/15 youtube ile uğralıyoruz.
4- 1.5 Senedir
5- Gerçekten 6 haneli kazanmıyoruz.

Merhaba Arkadaşlar

Daha önce bir çok sorunuzu cevaplamıştım. O zamandan bu yana pek fazla bir şey değişmedi. Önceki konuda epey bir soru soran arkadaş olmuştu. Bu konudada bilgim dahilinde sordunuz tüm sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. [MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] de destek verirse merak ettiğiniz bu nasıl oluyor dediniz bir çok konuyu cevaplayabiliriz.

Eski konu

http://www.ytpara.com/youtube-ve-ben/33387-youtube-spam-calisma-yontemim-mnote.html

Her soruya cevap vermeme hakkım saklıdır :D Kazanç ile ilgili soruları es geçeceğim.
Forumun en faydalı admini sizsiniz sanırım diğerleri ban atmaktan başka bişey yapmıyor.Tabi [MENTION=11620]era[/MENTION] hariç o da foruma faydalı ek özellikler getiriyor :P

Benimde sorum şu bazen gmailleri yönlendirdiğimiz halde telif maili gelmeye biliyor.Bunu aşmamızın bi yöntemi var mı ?

keske herhafta bir kişiye cekilişle gelirli kanal hediye etseniz nasıl olur cokmu ucuk oldu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri