Youtube kanal aboneliklerini dışarıya açtı!

crazykanka61

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Nisan 2013
Mesajlar
6.074
Tepkime puanı
0
Puan
0
YouTube kanallarına abone olma ve kanal sahiplerinin abone sayısını artırması artık daha da kolaylaşıyor. YouTube kanallarındaki “abone ol” butonu bundan böyle diğer sitelerde embed edilebilecek ve bu sayede video kanallarına sadece YouTube üzerinden abone olma kısıtlaması ortadan kalkacak.
YouTube birkaç yıldır video kanallarına daha fazla önem vermeye ve bu yönde kanal sahipleri için tasarımında değişiklikler yapmaya başladı. Techcrunch‘ta yer alan habere göre, kanalları daha fazla öne çıkaran ve kullanıcıları aboneliğe teşvik eden YouTube, yeni eklediği “abone ol” butonunun üçüncü parti sitelere gömülebilme özelliği ile daha fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyor.

Google’ın geliştiriciler sitesinde yer alan gömülebilir “abone ol” butonlarını kanal sahipleri kendi sitelerine, bloglarına, sosyal ağ hesaplarına yerleştirebilecek. Böylelikle site ziyaretçileri YouTube kanalını ziyaret etmeden de bu butonlar sayesinde video kanalına abone olabilecekler. Bu özellik hem ücretsiz hem de ücretli YouTube kanallarını kapsıyor.

Ancak Google bununla beraber bu butonları kullanan video kanal sahipleri için bazı kurallar da getiriyor. Örneğin, kanal sahipleri YouTube üyelik butonuna tıklayan kişilere ödül, kampanya gibi vaatlerde bulunamayacaklar. Google’ın bundaki amacı haksız rekabeti önlemek. Ayrıca Google kullanıcıların kişisel verilerine ulaşmak için bu butonun kullanılamayacağının da altını çiziyor.

YouTube, bu yenilikle daha fazla kullanıcının video kanallarına abone olmasını planlıyor. Bununla doğru orantılı olarak ücret karşılığında abone olunabilen kanallardan YouTube’un kazandığı gelirler de artmış olacak. (sosyalmedya.co)
(Alıntıdır)
 
sistem güzel peki diyelim ki bir bloğa abone ol butonu koydular ben de abone oldum yine de youtube hesabım olması gerekiyor sanırım

sonuçta abone olduktan sonra o kanalın yüklediği videoları blog üzerinde görmeyeceğim, her halükarda youtube üyeliğim olması gerekiyor diye anladım.

bu özellik zaten vardı diye biliyorum, hatta Muslera kod olarak paylaşmıştı abone ol butonunu başka sitelere ekleyebiliyorduk, mesele bundan farklı değil gibi geldi bana.
 
Google bu aralar baya bi darbe yaptı sadece benim değil diğer arkadaşlarında hesaplarını kapattı ama olsun aradı sırada böyle yenilikler yaparak bunları unutturuyor :)
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri