Youtube ve e-fetih :)

• Kullanıcı bgryn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

bgryn

Kayıtlı Üye
Youtube ile ilgili fakat biraz daha farklı bir konuda bir konu açmak istedim foruma.
Bundan yaklaşık 7 yıl önce 60-70'er sayfalık(ekran görüntüleri ile birlikte) pdf ler hazırlayarak Brezilya- Arjantin gibi ülkelerin internet kullanımlarını analiz ediyordum.

Türk kullanıcıların bu ülkelerde nasıl e-yatırımlar yapabileceği ile ilgili fikirsel önerilerde bulunuyordum. O zaman tabi bu düşünceler için çoook erken olduğundan çalışmalar da bir işe yaramadı. :)

Şimdi bu forumun açıldığını görünce aklıma şöyle bir düşünce geldi. Elbette önemsenmeyebilir, 'hayal' denilebilir fakat benim düşüncem Türk internet kullanımının bir noktada dünyaya doğru enerjisini saçacağı yönünde.

Bunun içinde yakın tarihteki en önemli araçlardan biri youtube olacak.

Dünyada hangi ülkelerde ne tarz içerik açıkları var. Bu içerikleri nasıl telif sorunu olmadan farklı kanallara yükleyebiliriz gibi sorular önem kazanıyor.

Bugün forumdan bir arkadaşımız Kazakistan'ın başkenti Astana için AstanaTV yi youtube üzerinde kurup( ki alınmamış baktım;) ) Kazakistan merkezli bir yayın yapıp gelir elde edebilir.

Bir tür ihracat yapıyoruz ve her ne kadar kötü bir kelime olsa da sanal anlamda dünyaya yayılma faaliyeti.

Eğer bu belli bir sistematik içinde olursa yani 20-30 kişilik takım çalışması ile dünyada ki 'Youtube Kaynakları'nı çıkarma ve buna doğru yayılma çalışması yapılırsa olayın boyutu çok daha değişebilir.

Ben düzgün bir kaynak araştırması yapılırsa kıskançlık,çekişme olacağını da düşünmüyorum. Bu anlamda dünya kaynakları herkese tepe tepe yeter. Herkes farklı ülke ve dillere yoğunlaşacaktır.

Velhasıl olayı eski usüldeki 'ahi teşkilatına' benzer bir takım çalışmasına dönüştürmek ve hızla dünyada yeni sahalara yayılmak son derece faydalı olacaktır.

Bu forum üzerinde oluşturulabilecek bir A takım da buna son derece uygun gözüküyor.

Selamlar..
Buğra

Harika bir yazı olmuş ellerinize sağlık çok doğru söylüyorsunuz. Dediğiniz gibi önemli olan bilinmeyen kaynakları keşfedip bunları sunabilmek. Bu amaçta 20 kişilik takımlar çok kalabalık olabilir fakat 5-6 kişilik ekipler halinde bölerek yapılabilir. Bu tarz çalışmalar içerisine girdiğinizde haberdar ederseniz sevinirim.

Evet gercekden cok degerli bir yazi ve guzel bir fikir.Boyle bir ekip olusumu saglanabilir aslinda.Bir grup olusturup toplu gorusmelerle sohbetle bunu daha gelistirip guzel projelerle daha iyi verim alabiliriz.

Bu konu hakkinda bir on kayit yada fikri alis verisi gibi bir kon uacarak detaylari ile yazarsaniz bir cok kisi bu iste calisma yapmayi istecekdir.Bende girerim boyle ekip calismasina.

Ben teşekkür ederim. :)

Öyleyse forumu bir süre daha takip edip paylaşımlar neticesinde oluşacak ilişkiler çerçevesinde bir grup oluşturabiliriz önümüzdeki zaman diliminde. :rolleyes:

Takipteyim.Dediğin çok doğru youtube bir nimet değerlendirmek gerek.bende ekipte olmak isterim elimden geleni yaparım iyi bir ekip kurulursa da çok iyi yerlere gelineceğini düşünüyorum.

Youtubeda Türklerin adini duyurmak, daha fazla kazanc elde etmek, ekip calismasi... super fikir bir ekip kurmayi dusunurseniz ben varim :)

bu proje ses getirir. oluşuma benide dahil ederseniz svinirim karar verince :)

O zaman bu işi hızlandıralım. :) Suudi Arabistan ile ilgili ilk değerlendirmeleri foruma ekledim. Önce dünya kaynaklarını analiz edelim adım adım :)

[MENTION=3312]EmekThoR[/MENTION]

no problem :D olmadi yapmayiz ustadim bize is mi yok :D

Cok güzel düşünmüşşünüz . Bende ekipte yer almak isterim . :)

aksd ::D :D Tarihe hiç bakmadık Hortladı :D :D :D

---------- Mesaj saat 01:17:32 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:17:11 civarında gönderildi. ----------

bu konu tam 13 ay önce açılmış :D
hiç bakmadım konuya :D hortladı :D :D :D :D : D

bu konuda bi gelişme var mı acaba ? eğer yoksa üstünde kafa yorup biz geliştirelim.

bütün imkanlarımı paylaşmaya hazırım. çekim studyoları bütün prof ekipmanlar ve diğer herşey benden. fikri olan gelsin

13 ay öncenin konusu ama hala işe yarar :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri