Youtube Vergilendirme Varlık Barışı

doganuzun

Administrator
Kayıtlı Üye
Herkese Merhaba Ytpara Ailesi,

Bildiğiniz gibi son günlerde youtube ve internet üzerinden sağlanan her türlü gelir için peş peşe tebligatlar gitmeye başladı. İnceleme gittiği takdirde çok yüklü cezalar ile karşılanılıyor.

Ben 2014 yılından itibaren youtube üzerinden ciddi gelir elde edenlerdenim bilenler bilir, bana tebligat gelmedi fakat her an gelebilirdi.

2015 yılından itibaren bu gün itibaren varlık barışı yaptım.

Peki varlık barışı nedir;

Yurt dışında bulunan varlıkların Türkiye’ye getirilmesi
MADDE 4 – (1) Geçici 90 ıncı madde kapsamında bildirilen varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacaktır.
araçlarının bu tarihten önce Türkiye’ye getirilmek suretiyle karşılanmış olması hâlinde, söz konusu avansların defter kayıtlarından düşülmesi kaydıyla anılan madde hükümlerinden yararlanılabilecektir.
Türkiye’ye getirilmekten maksat;
a) Para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının fiziki olarak Türkiye’ye getirilmesi veya bu varlıkların Türkiye’deki banka veya aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi,

Yani özet olarak yurt içine giren paranın %1 ini ödüyorsunuz, herhangi bir inceleme söz konusunda varlık barışı yaptığınızı belirtiyorsunuz. Örneğin;5 yılda 800,000 TL kazandınız, 8,000 TL varlık barışı kapsamınızda ödemenizi yapıyorsunuz.

Bu işi nasıl yapıyorsunuz;

Ben bu işi önce tek başıma yapmaya çalıştım çok uğraştım fakat yapamadım daha doğrusu yapamayacağıma kanaat getirdim çünkü iş sadece bende bitmiyor, başvuruyu yapsak bile vergi dairesinde takibi, onayı ve belirtilmesi başlı başına bi iş yani şahıs olarak profosyonel bir destek almadan yapmak mümkün değil. Ben karakteri ve bilgisi ile mükemmel bir adam ile çalıştım, kendisi ile tanışmam tamamen tesadüfdür, profosyonel olarak bana destek oldu, varlık barışımı 3 gün içinde yaptı, beyanlarımı verdi, ödeme tahakkuklarımı çıkardı.

Size tavsiyem inceleme tebligatınız gelmeden biran önce varlık barışından faydalanmanızdır, varlık barışı 30 haziran da sona erecek.

Çalışmak isterseniz destek aldığım, benim işimi çözen kişinin bilgilerini konunun altına bırakacağım ordan kendisine ulaşabilirsiniz. Türkiyenin neresinde olursanız olun excel fortanıda yıllara göre kazançlarınızı belirtiyorsunuz beyanınızı yapabiliyor.

Bu arada inceleme giden arkadaşlar sizede ayrıca geçmiş olsun.Bilgilerini vereceğim kişi izleyeceğiniz yoldan tutun mahkeme aşamasına kadar size danışmanlık yapabilir sizde ayrıca ulaşabilirsiniz.

Benim buradaki amacım incelemeye girenler çok ciddi cezalar alıyor, bu iş kanun yolu ile çözülüyor, ben çözüme ulaştırdım, sizinde bundan faydalanmanız ve rahat bir uyku uyumanızdır.

Destek Aldığım ve 3 gün içinde varlık barışımı yapan kişi bilgileri;
Nadir Hikmet Güneş
mail : [email protected]

ilk etapta cebini yazmak istemedim çok yığılma olmasın diye fakat maili devamlı aktif iletişime geçebilirsiniz.

Herkese geçmiş olsun.

Toplam borcun % 1'i ödeniyormuş,varlık barışı ile.Doğrumu bu? Bir de bu borç ödendikten sonra süreç nasıl işliyor? şirket kurmak şart mı?

Hocam önden gelenlere numara. Wer hızlıdan işimizi görek yıgılma olmasın dm beklıyorum

Konu icin tesekkuler adim adim yaptiginiz islemleri yazarsaniz daha guzel olur herkes basvurmak istiyor ancak ilk etapta neyi ne sekilde yapacaini bilmiyor.

sizin varlık barışı beyanınızı müfettiş onayladı mı hocam ?

yoksa onaylamayıp mahkeme sürecin de misiniz

Toplam borcun % 1'i ödeniyormuş,varlık barışı ile.Doğrumu bu? Bir de bu borç ödendikten sonra süreç nasıl işliyor? şirket kurmak şart mı?

Evet %1 ödeniyor toplam borcun kapanıyor. Ben hiç birşeye karışmadım bana excel forum gönderdi yllara göre kazan tutarlarımı yazdım geri kalan herşeyi danışmanım yaptı işi sonlandırdı bu gün varlık barışı tutarlarımı ödedim toplada 3 günde bitti.

Hocam önden gelenlere numara. Wer hızlıdan işimizi görek yıgılma olmasın dm beklıyorum

Konu icin tesekkuler adim adim yaptiginiz islemleri yazarsaniz daha guzel olur herkes basvurmak istiyor ancak ilk etapta neyi ne sekilde yapacaini bilmiyor.

Yukarda belirtim hocam ben vergi dairesinde takıldım çünkü kendinizi ifade edemezseniz incelemeyede girme ihtimaliniz var ben incelemeye girmeden hiç bişeye karışmadan danışmanla çözdüm.
sizin varlık barışı beyanınızı müfettiş onayladı mı hocam ?

yoksa onaylamayıp mahkeme sürecin de misiniz

müfettişe gitmedim, varlık barışı yaptım, varlık barışı için beyan ettiğim tutarın %1 ini ödedim kapattım. Yarın birgün inceleme gelirse ben varlık barışı yaptım deyip inclemeyi kapatabilirim.

Varlık barışında incelemeyi kesin kapatır gibi bir durum yok. Kapatma ihtimali var diyelim.

varlık barışı konusu net değil. bu tip danışmanlık yapan kişiler belli bir ücret karşılığı yapıyorlar. anladığım kadarıyla 3% fix talep ediyorlar. meçhule giden bu yolda değer mi? bilemiyorum.

Eğer yaptığınız işlemi kabul görmeyip tekrar inceleme yaparlarsa ne yapacaksınız? Çünkü hiçbirşey kesin değil. Adamlar korona bile dinlemiyor, insan en azından şu işlere bir ara verir.

Önünüzde 2 seçenek var;

1- varlık barışı yapmayacaksınız, incelemeye gireceksiniz kazandığınız paranın 2-3 katı ceza yiyeceksiniz.
2- varlık barışı yapacaksınız, inceleme geldiğinde elinizde silahınız olacak, nüfettiş kabul etmezse mahkemeye gidersiniz.
[MENTION=9224]mNote[/MENTION] u inceleyen nüfettiş varlık barışı yapanları kabul ettim demiş.

Bu fırsat 30 haziranda bitiyor saçma sapan yorumlar atıp milletin kafasını karıştırmayın en fazla %1 kaybedersiniz.

ben 2015 ten bu yana,toplamda 100 bin civarı kazandım.sizce başvurmalı mıyım? şu sıralar bin lira civarı geliyo aylık. bir de,ay ay kazanç bilgisini vermek yeterli oluyor mu?

ben 2015 ten bu yana,toplamda 100 bin civarı kazandım.sizce başvurmalı mıyım? şu sıralar bin lira civarı geliyo aylık. bir de,ay ay kazanç bilgisini vermek yeterli oluyor mu?

Forumda biri vardı 3-5 bin TL kazandım inceleme geldi diyordu, başvurun hocam risk atmayın.

Ay ay vermiyorsunuz yıl yıl beyan ediyorsunuz. Detaya gerek yok.

Forumda biri vardı 3-5 bin TL kazandım inceleme geldi diyordu, başvurun hocam risk atmayın.

Ay ay vermiyorsunuz yıl yıl beyan ediyorsunuz. Detaya gerek yok.

beyanı neye göre veriyorsunuz hocam. Mesela banka hesabıma 100k girmiş ben 50k desemde kabul ediyorlarmı anlamadım ?

R10 daki konuda da varlık barışının işe yarayabileceğini anlamıştım. Yalnız ben dilekçe müfettişe veriliyor diye biliyorum eğer kabul ederse sıkıntı yok kabul etmezse vergi mahkemesine gidiliyor orada da büyük olasılıkla varlık barışına başvuranın lehine karar çıkıyormuş.

beyanı neye göre veriyorsunuz hocam. Mesela banka hesabıma 100k girmiş ben 50k desemde kabul ediyorlarmı anlamadım ?

100K geldiyse 50K beyan ederseniz inceleme olur ve varlık barışınız kabul edildiğini varsayarsak kalan 50K üzerinden vergilendirilirsiniz.

100K geldiyse 50K beyan ederseniz inceleme olur ve varlık barışınız kabul edildiğini varsayarsak kalan 50K üzerinden vergilendirilirsiniz.

Dolar olarak geldiyse o zamanın kuruna göre hesaplıycaz dimi hocam bu kazancı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

R10 daki konuda da varlık barışının işe yarayabileceğini anlamıştım. Yalnız ben dilekçe müfettişe veriliyor diye biliyorum eğer kabul ederse sıkıntı yok kabul etmezse vergi mahkemesine gidiliyor orada da büyük olasılıkla varlık barışına başvuranın lehine karar çıkıyormuş.

Tabiki kabul ediliyor fakat kabul edilmiyor deyip incelemeye girmeyi beklemekte ayrı bir tuhaflık.

vergi dairesi kısmından ben ilerleyemedim bir kere gittim adam mükellefiyet açarım her yıla ayrı vergi, kdv keserim dedi bişey demeden çıktım sonra konudaki danışman ile 3 günde hallettim. Bu konuda bilgili tandığınız varsa onunla ilerle yok ise konudaki kişi ile iletişe geç.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri