Youtube Vergilendirme Varlık Barışı

Adsense'deki banka bilgilerini nasıl silebiliriz? Adsense'de tutmayı düşünüyorum. Düzenli olmayıp yıllık 40'bin lira altı olunca arazi kazanca giriliyormuş.

Adsense kesinlikle bir banka bilgisi istiyor orayı boş bırakamaz mıyız?

Ayarlardan ödeme eşiğini 40k yap, bu rakama ulaştığında ödeme alırsın

Arkadaşlar interaktif Vergi Dairesinden yani E-Devlet'ten varlık barışına dilekçe ile başvuran, olumlu ya da olumlu sonuç alan var mı?

müfettişe bunu kabul ettirebilen varmı ?.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bize de gecen cuma mufettis mail atti. Maili aldigimiz gibi kendisiyle iletisime gecmeden 17-20 arasinin kazancini interaktif vergi dairesi ustunden vergi barisina goturduk. Ardindan mufettisi aradik vs. bize 2018 icin tebligat gonderdigini soyledi. Haftaya da gorusmeye gelin tum giderlerinizle dedi.

Sonra kendisini tekrar aradik ve varlik barisindan yararlandigimizi soyledik. Fakat ilginc sekilde O KANUN YURT DISI GELIRLERINI KAPSIYOR dedi. Yani kanundan haberi yoktu. Sonra arastirip donecegim dedi donus yok su an. Eger israrla kanunu yok sayarsa dava konusu haline getirecegiz.

Onemli bir not; burada bu konuyu kucumseyenler var cok buyuk darbe yiyecekler. Cunku mufettislerin bilgisi pek yok o nedenle bol keseden ceza yaziyorlar.

Şahıs firması 1 günde açılıp 1 günde kapatılabilir diyorlar peki herhangi bir yasal sınırı varmı?

Bağkur, muhasebeci ücreti, damga vergisi, stopaj ıvır zıvır her ay ödememek için diyelim ki adsense kazançlarını aralık ayına kadar bekletip aralık ayında şirket açsak 22 aralıkta tüm parayı banka hesabımıza alsak daha sonrada şirketi kapatsak sadece kdv ve gelir vergisi ödeyerek yırtamazmıyız? En azından senede 13000 tl cebimizde kalırdı

Merhaba,

Bize de gecen cuma mufettis mail atti. Maili aldigimiz gibi kendisiyle iletisime gecmeden 17-20 arasinin kazancini interaktif vergi dairesi ustunden vergi barisina goturduk. Ardindan mufettisi aradik vs. bize 2018 icin tebligat gonderdigini soyledi. Haftaya da gorusmeye gelin tum giderlerinizle dedi.

Sonra kendisini tekrar aradik ve varlik barisindan yararlandigimizi soyledik. Fakat ilginc sekilde O KANUN YURT DISI GELIRLERINI KAPSIYOR dedi. Yani kanundan haberi yoktu. Sonra arastirip donecegim dedi donus yok su an. Eger israrla kanunu yok sayarsa dava konusu haline getirecegiz.

Onemli bir not; burada bu konuyu kucumseyenler var cok buyuk darbe yiyecekler. Cunku mufettislerin bilgisi pek yok o nedenle bol keseden ceza yaziyorlar.
Selamlar, İnteraktif vergi dairesi üzerinden nasıl yapıyorsunuz bu işlemi, kısaca anlatırsanız burada ki bir çok insan yararlanabilir.

Merhaba,

hocam nasıl yapıyorsunuz anlatırsanız çok iyi olur

Sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Mali Müşavire yetki verip neredeyse 30 dakika içinde halledebilirsiniz. İlk olarak şahıs işletmesi açacak ardından bu imkandan yararlanacaksınız.

Zor olan şey, müfettişin inceleme başlatmaması yani tutanağı imzalayıp süreci başlatmaması. Bu olmadan önce yapabilirseniz elinize bir koz geçmiş olacak. Bu önemli bir koz.

Geçen gün varlık barışı yapacağımı söylemiştim, yapınca yazarım demiştim.

Ben zaten hali hazırda vergi mükellefi olduğum için tekrardan mükellefiyet açılmasına gerek yok dedi mali müşavirim. 2019 yılı için yapalım dedim tek incelenmeyen yılım o çünkü :D

Hesap hareketlerimden toplam ne para geldiyse aile akraba dışı hesap ettim. 2015 den beri google ireland girişim yok benim sadece google ireland olanları toplamayın bence iki gün sonra inceleme geçirirsiniz varlık barışınız da bir halta yaramaz. Neyse hesapladım toplam tutarımı söyledim müşavirime söylediğim tutar üzerinden beyannameyi verdi online olarak , bunun %1i ni ödüyoruz biliyorsunuz ki buna ilaveten 50 küsür tl lik bir vergi çıkıyor. Sanırım beyannameyi verdikten sonra 1 ay süresi varmış. Ben ödemeyi sabah yapacağım. Çünkü devlet bankasında hiç kartım yok ödeyemedim sabah vergi dairesinden TC kimlik no ile ödeyip, kurtulacağım. İlerde bir inceleme durumu da olsa aha gardaş ödedik kanundan yararlandık diyebilecek bir kozumuz olsun elimizde. Kabul etmezse de vergi mahkemesine kadar yolu var. Çok basit kısa bir işlemmi detay isteseniz inanın o da yok. Kısaca ben toplam miktarı söyledim müşavirime o 2 tık tık beyan verdi. Ben de sabah parayı ödeyecem bitecek :)

ben avukat bir arkadasımla konustum .eşide avukat. onlar mevzuata yasalara bakmışlar baya bi kafam karıştı foruma bakıyorum onların dediklerine bakıyorum tam tersi durum söz konusu. diyorlarki varlık barışı youtube kazançları ile alakalı bir durum değil. ve 2018 yılın da youtube adsense vergi olayı cıktı. yasalar geriye dogru işlemez vergi verilecek ama 2018 ve sonrasını kapsar diyorlar. geçmişi kapsamaz diyorlar.
dedim geçmiş yılardan 2015 ten vergi alındıgını söyleyen arkadaşlar var . hayır yasa cıktı yıl ve sonrasını kapsar diyorlar..

iyice kafam karıştı varlık barısı hakkında söyledikleri de yotube adsense kazançlarını bağlamadıgı. valla bilmiom siz ne düşünüyorsunuz herkez baska bişi diyor

ben avukat bir arkadasımla konustum .eşide avukat. onlar mevzuata yasalara bakmışlar baya bi kafam karıştı foruma bakıyorum onların dediklerine bakıyorum tam tersi durum söz konusu. diyorlarki varlık barışı youtube kazançları ile alakalı bir durum değil. ve 2018 yılın da youtube adsense vergi olayı cıktı. yasalar geriye dogru işlemez vergi verilecek ama 2018 ve sonrasını kapsar diyorlar. geçmişi kapsamaz diyorlar.
dedim geçmiş yılardan 2015 ten vergi alındıgını söyleyen arkadaşlar var . hayır yasa cıktı yıl ve sonrasını kapsar diyorlar..

iyice kafam karıştı varlık barısı hakkında söyledikleri de yotube adsense kazançlarını bağlamadıgı. valla bilmiom siz ne düşünüyorsunuz herkez baska bişi diyor

Hangi yasadan bahsediyorsunuz? Reklamverenlerden alınan %15'lik yasaysa eğer o bu konuyla tamamen ilgisiz.

Şahıs firması 1 günde açılıp 1 günde kapatılabilir diyorlar peki herhangi bir yasal sınırı varmı?

Bağkur, muhasebeci ücreti, damga vergisi, stopaj ıvır zıvır her ay ödememek için diyelim ki adsense kazançlarını aralık ayına kadar bekletip aralık ayında şirket açsak 22 aralıkta tüm parayı banka hesabımıza alsak daha sonrada şirketi kapatsak sadece kdv ve gelir vergisi ödeyerek yırtamazmıyız? En azından senede 13000 tl cebimizde kalırdı

Bu konuyu bende merak ediyorum senede 1 defa şirket kurup ödedikten sonra şirketi tekrar kapatacağız 1 sene sonra adsenseye para yatmadan önce şirketi tekrar açıp vergisini verip geri kapatacağız bu şekilde olurmu acaba

Sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Mali Müşavire yetki verip neredeyse 30 dakika içinde halledebilirsiniz. İlk olarak şahıs işletmesi açacak ardından bu imkandan yararlanacaksınız.

Zor olan şey, müfettişin inceleme başlatmaması yani tutanağı imzalayıp süreci başlatmaması. Bu olmadan önce yapabilirseniz elinize bir koz geçmiş olacak. Bu önemli bir koz.

Hocam %1 lik vergi dışında şirket kurma + mali müşavir giderleri ne kadar oluyor ortalama? Şahıs şirket kurduktan sonra e-beyanname ile beyan veriyoruz sonrasında ödeme nasıl bir yol izleniyor?

En sonunda akli basinda bir tespit

o kadar müffettiş o kadar incelemede olanlar çağrılanlar ödeyenler vs hepsi boşa yani :) ya siz anlatamamışsınız avukata yada o anlamamış. Bizim konumuz yasa değil ki? bu yasa çıkmasa bile internetten veya herhangi bi yerden kazanç elde eden herkes vergisini vermek zorunda mükellefiyet açtırmak zorunda. Bu kanunda 2018 de çıkmadı. Olay bu. Eğer dediğin gibi olsa neden sayfalarca konu var neden insanlar aylardır yıllardır bu konu ile uğraşıyor olsun

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri