Youtube'a güvenip,taksite felan girmeyin!

B
  • Kullanıcı Bonna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)
B

Bonna

Guest
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşım youtube üzerinden uzun süredir (1.5 YIL) gelir sağlıyor.
Geçenlerde bana taksite girip ev aldığını söyledi,ne de olsa youtube'dan geliyor demişti.O zamanlar Aralığın başındayız günlük yine bi 800 1000 TL kazanıyordu kendisi.
Ama uzun ve geneli tr içerikli videolar çalıştığı için 2014 ile kazaçları tam 1/5 oranında düştü ve 1k kazanırken 100 200 TL kazanmaya başladı.Bu yaklaşık 15 gündür de değişmedi halen reklamlar düzelmiş değil!
Ve bu arkadaş şuan kendine youtube dışında farklı bir iş bakıyor,yoksa batacak.

Yani demem o ki ; bu işe yeni başlayan arkadaşlar biraz para kazanınca hemen telefon alayım,araba alayım,ev alayım telaşına düşmesin.Çünkü inanın bu iş bugün var ama yarın belki de yok.

Bakın partnerler bir anda para ödemiyoruz dediler böyle kaldık bizde.Yapacak bir şey var mı? YOKKKK

Bu iş bitene kadar aldığınız parayı biriktirin arkadaşlar,bu işe yatırın(KANAL,VDS,BOT) kendinize harcayın ve kenara atın.Emin olun bu günleri çok arayacağız.1.5 senedir bu işi yapan arkadaşlarımın anlatmalarına göre eskiden bu iş çoook rahatmış.Hiçbir kategoride doğru düzgün kanal bile yokmuş.Çok kolay 2.000 3000 $ 'a çıkılıyormuş. (Eylül 2012)

Ama bakın geçen sene okul başlangıcında iş ne kadar zorlaşmıştı.Toplu para kazanmaya kapatma sürekli kanal kapatılması spama çarelerin bulunması vs vs derken kötü günlerden geçiyorduk,ya da geçtiğimizi zannediyorduk (Eylül 2013)

Birde şu ana bakalım hemen.Partnerler ödeme yapmayacağız(özgün olmayan kanallara) diyor,Adsense veri saymıyor.Youtube'da reklamlar gözükmüyor!!!
Belki de Nisan 2014'de bu iş %90 oranında bitmiş olacak nerden biliyoruz? Bir garantisi var mı? YOKK

O sebeple bu işe fazla bel bağlamayın,kendinize bir blog & Site açın, bir yandan da onunla uğraşın derim.
Bakın aralık ve ocak arasında 3 numaralı adsense'imin kazançlarındaki tutarsızlığa ;

eQJDMZ.png

Aralık da 22K HİT almışım.1000 Tıklama gelmiş.To %4.46 TBM 0.11 BGBM 5 TL Kazanc 112 TL
Ocak da 79K HİT almışım.1133 Tıklama gelmiş. To %1.43 TBM 0.10 BGBM 1 TL
Kazanc 112 TL

Şaka gibi resmen TBM neredeyse aynı TIK neredeyse aynı.
4 Katı hit almışım ama 24 kuruş fazla kazanmışım :confused::confused::confused:

Neyse bu akşam çok dolmuşum ben biraz olsun anlatınca rahatladım,herşeye rağmen herkese bol kazançlar dilerim.Saygılarımla

umarım bahsettigin kişi umut degildir:)

bu arada cidden gecen yıl bu zamanlarda lig tv mac özetleri sayesinde bile günde 100tl rahat bırakıyordu vur kac.

smdi herkez kazanıyor fakat gercekten spam bu işi zorlaştırdı:)

cok fazla spamcı var durmak bilmiyorlar.

bu arada cidden gecen yıl bu zamanlarda lig tv mac özetleri sayesinde bile günde 100tl rahat bırakıyordu vur kac.

pardonda spamcı diyorsunuz lig tv maç özeti diyorsunuz ?? sizde onu vur kaç taktiği ile koyunca spamcı olmuyorsunuz ?

Partner olayı bitti gibi kanalları inceleyip özgün değilse ödemeyiz olayı çok kötü bi darbe oldu. Adsense de sadece özgünlere öderiz derse yada kanal için bi tür özgünlük doğrulamsı yaparsa bittiğimiz andır...

pardonda spamcı diyorsunuz lig tv maç özeti diyorsunuz ?? sizde onu vur kaç taktiği ile koyunca spamcı olmuyorsunuz ?

hayır olmuyorum. ben bu işe illk başldıgımda zaten mevcut youtube hesabımı baglayarak başladım okudugum bir makale ile kazancımı arttırabilecegimi keşfedip haftada 2 macı yüklüyordum bunun spamla ne alakası var?

spam nedir biliyormusun?

hayır olmuyorum. ben bu işe illk başldıgımda zaten mevcut youtube hesabımı baglayarak başladım okudugum bir makale ile kazancımı arttırabilecegimi keşfedip haftada 2 macı yüklüyordum bunun spamla ne alakası var?

spam nedir biliyormusun?

pardon hocam siz özgün çalışıyormussunuz kusura bakmayın çok yanlış anlamışım ben.

---------- Mesaj saat 04:34:06 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 04:33:06 civarında gönderildi. ----------

1 tane mac ozetinin yuklenmesi var, birde ayni videonun 33289325273 kere tekrar tekrar yuklenmesi var.

arkadaş sonuçta senin olmayan bir videoyu sen yüklersen oda yükler başka biriside yani kısacası topluca spamcı oluyor :)

kişi umut değil,herkez değil herkes bir de hukuk 4.sınıf öğrencisi olacaksın:D
Şuan düşünüyorumda 2012 Mayıs,Hazıranda bu işe başlamış olsaydım var ya.Tüm sektörler boş ya dizi,film,oyun ne ararsan boş direk 1.sıradasın :)
Bu youtube'dan para kazanma başlamadan önce youtube'a video atanlar arkadaşlar var,onlar neyin peşinde onu anlamadım ben :D Adam Pusat dizisini atmış 2009 da mı ne :D Ne para kazanma var,ne başka bişey. İşsiz heralde:D

kişi umut değil,herkez değil herkes bir de hukuk 4.sınıf öğrencisi olacaksın:D
Şuan düşünüyorumda 2012 Mayıs,Hazıranda bu işe başlamış olsaydım var ya.Tüm sektörler boş ya dizi,film,oyun ne ararsan boş direk 1.sıradasın :)
Bu youtube'dan para kazanma başlamadan önce youtube'a video atanlar arkadaşlar var,onlar neyin peşinde onu anlamadım ben :D Adam Pusat dizisini atmış 2009 da mı ne :D Ne para kazanma var,ne başka bişey. İşsiz heralde:D

Muhtemelen dizi sitesi için alan olarak kullanmıştır :D

İlk öğrendiğim zamanlardan bu zamanlara keşke daha çok çalışıp önceden bu işi iyice kapıp kazansaymışım diyorum.O zaman herşey ne kadar kolaymış ya.Şimdi kuş uçurtmuyolar.1 senede çok değişti. :D

Muhtemelen dizi sitesi için alan olarak kullanmıştır :D

Bak o hiç aklıma gelmedi,olabilir tabii ki de komik videolar atan da varmış,meşgale gibi düşünmüşler sanırım.

---------- Mesaj saat 06:45:18 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 06:44:52 civarında gönderildi. ----------

İlk öğrendiğim zamanlardan bu zamanlara keşke daha çok çalışıp önceden bu işi iyice kapıp kazansaymışım diyorum.O zaman herşey ne kadar kolaymış ya.Şimdi kuş uçurtmuyolar.1 senede çok değişti. :D

Sen konuşma kardeşim,skype'den bi cevap verir insan ya.

bu isin biteceyine inananlar zaten bu isi kendileri icin bitirmisler.bu is bitmeyecek,spam bitecek ozgun calisarak korkmadan calisin iste google bunu soylemek istiyor,yoksa isi bitirmek icin degil bu uygulamalar filan...

arkadaşlar bende tam youtubeye yatırım yapabilecek seviyedeydim işi bitirdiler. şimdilik askıya aldım bütün düşüncelerimi. bakalım ilerleyen zamanlar neleri gösterecek.

Arkadaşlar mantık var akıl var youtube'un bugün ne olacağı veya yarın ne olacağı belli değil ki siz gidipte youtube'ye bel bağlıyorsunuz youtube'den gelen para cebinize girmediği sürece o para sizin değildir,

Bu şiirde benden sizlere gelsin :)

__

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
“O olmazsa yaşayamam.” demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle o daha az sever seni,
Senin onu sevdiğinden…
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları…
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
“O benim.” diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasın istiyorsan birşeylerin…
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya, ya da pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak…

Adam internete güvenip ev almaya kalkar mı ya.. Para böyle bir şey işte. Geçmiş olsun arkadaşa..

böyle şeyleri duyunca iyice bu işe başlama hevesim kaçıyor inş kötü sonuçlar getirmez geçmiş olsun

Youtube öyle bir hale geldiki lanet ettirdi artık 3 gün kanala tek bir video bile yüklemiyorum 2 telif gelince dün bütün videoları gizledim yinede askıya almışlar kanalı kafa yediler iyice.

---------- Mesaj saat 11:17:37 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:11:32 civarında gönderildi. ----------

hata bütün kanallarım gitmiş telif ve ihtar olmayanda gitmiş sizin kanallar sağlammı kontrol edin bence

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri