YTParayı Daha Güvenli Yapmak Adına

Trade Puan ve Tel Onaylı Üyelik Sistemi Gelsin mi?

• Kullanılan toplam oy
    39

Sacit Alizade

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.animasyonal.com
Son zamanlarda dolandırıcılık olayları iyice ayyuka çıktı. İnsanlar birbirine güvenmemeye, sürekli şüpheyle yaklaşmaya başladılar.

Bunun bir nebze de olsa önüne geçmek adına bu güzel foruma Trade Sistemi ve Telefon Numarası yada TC. Kontrolü ile üyelik olması gerektiğini düşünüyorum.

Hatta Mevcut üyelerin de bu sisteme dahil edilip, 1 hafta gibi bir süre verilip hepimizi bu sisteme dahil etmeliyiz..

YTpara hepimizin forumu,
biz de satıcı olarak kalitemizi öne çıkarmak ve güven vermek adına,
alıcı olarak da iş yaparken içimizin rahat olması adına ve bir demokrasi edasıyla bu ankete oy verelim..
Yönetime sesimizi duyuralım.

Son düzenleme:
İkametgah senedi ve nufüs suretide verelim.
:D

Şaka bir yana admin yada modlar bir havuz gibi parayı biryerde tutabilirler.
Herkese güvenmeyin derim bazı konularda.
Birde bu sistemler R10'da da var ama yapan yine yapıyor yapacağını , orda da dolandırıcılık olayları oluyor.

Ticaretler için güvenilir üyeler belirleyebiliriz. 2 taraf alışverişi tamamlayana kadar parayı tutabilirler. Aracılık yaptıkları bu işlem için küçük bir % komisyonu belirleyebiliriz. Bazı forumlarda bu tür üyeler var sanırım.

benim anlayamadığım mevzu şu. sizi biri dolandırdıysa banka bilgileri zaten elinizde olacak, yani ha tcsi elinizde ha banka bilgisi ne farkederki gideceksin şikayette bulunacaksın.

Ticaretler için güvenilir üyeler belirleyebiliriz. 2 taraf alışverişi tamamlayana kadar parayı tutabilirler. Aracılık yaptıkları bu işlem için küçük bir % komisyonu belirleyebiliriz. Bazı forumlarda bu tür üyeler var sanırım.

[MENTION=8776]jakabvo[/MENTION] , [MENTION=9224]mNote[/MENTION] , [MENTION=11620]era[/MENTION] , [MENTION=14214]doganuzun[/MENTION] bence bu 4 kişi yeterli olur , güven acısından ..

benim anlayamadığım mevzu şu. sizi biri dolandırdıysa banka bilgileri zaten elinizde olacak, yani ha tcsi elinizde ha banka bilgisi ne farkederki gideceksin şikayette bulunacaksın.

İnsanlar 100-200 TL için bunlarla uğraşmak istemiyor hocam, boşver deyip geçiştiriyorlar ama farketmeden insanlara olan güvenleri azalıyor

[MENTION=8776]jakabvo[/MENTION] , [MENTION=9224]mNote[/MENTION] , [MENTION=11620]era[/MENTION] , [MENTION=14214]doganuzun[/MENTION] bence bu 4 kişi yeterli olur , güven acısından ..

Benim vaktim olmuyor hocam yoksa bu tür teklifler geliyor zaten aracılık yapın diye. Diğer arkadaşlarında zamanı olmayabilir. Bir düşünelim bir kaç kişi belirleriz dileyen satıcılar bu arkadaşları aracı yapar.

Adam konu açıyor. Ne geçmişi var ne referansı. Birkaç soru ve sıkıntılı durumu dile getiriyoruz. Yok sen alışveriş yapmadan neden yorum yazıyorsun? Yok sen konuya dahi girme istemiyorsan.. Yok konu baltaladın, forum tarafından uyarı aldın vb.. Vb.. Yani. Birde tahrik edici kişisele dokundurulan yazılar yazıyor, vb.. Vb.. Konu açan kişi x gelmiş bunları diyor.

Bence konu açan kişi konu ile ilgili olumlu/olumsuz noktalarıda cevaplandırmalıdır.

Buda benim kişisel görüşüm. Bazı işlemlerde de aracı kullanılabilir. ürünü aldım... ürün aldım paramı karşı tarafa geçin gibi. Sürede 7 gün olmalıdır.
(aracı arkadaşında bir geliri olmalı, malum uğraşıyor % lik dilim yani)

İnternet gelirlerinin vergiye tabi olmaya başlayacağı bu günlerde kimse hesabına sürekli para giriş çıkışını kabul etmeyecektir. (Enazından ileride yaşanabilecek sorunları öngören kişiler.)

Buradaki asıl problem alışverişin sağlıklı yada birinin gözetiminde yapılıyor olması değil çünkü alışveriş sonrası yaşanan problemlerde olmakta ve bu çözüm onları zerre azaltmaz... Örneğin kanalı sattıktan sonra geri alan yada hizmet sözleşip hizmeti yerine getirmeyen vs. vs.

Frmda asıl çözülmesi gereken sorun UNIQUE USER yani bir kişinin sadece 1 kere üye olabilme şartının uygulanıyor olmasıdır...

Eğer bu sağlanırsa emin olun daha az başı ağrır alışveriş yapan arkadaşların...

Bunu sağlamanın tek yolu da TC/Tel onay sistemi en azından %100 önüne geçilmese de ciddi bir bariyer görevi görecektir...

Yinede taktir Frm yönetiminindir benimkisi sadece fikir beyanı...

Hakkımızda hayırlısı...

Başkan tradeye entegre etsen alışveriş siteleri gibi ödeme ytparaya yapılsın.Trade ile ilgili konudan üye onay alırsa ödemeyi siz geçin karşı tarafa ama bu iş için 1 kişi en az o işe bakması lazım

Dolandırılmalar hep skype üzerinden oluyor.
Adam güvenilir satıcının ismini kullanarak skype nick alıp insanlara dadanıyor.
Hatta asıl satıcıya skype üzerinden müşteri gibi kendini tanıtarak dolandırdığı adama pm onayı bile göndertebiliyor.
Forumdaki güvenilir satıcılar az çok bellidir zaten.
Bence forumda alışverişler için, skype ın yerini alabilecek ve herkesin sadece kendi nicki ile yazışabildiği canlı bir chat alanı olsa bunun önüne geçilebilir.

Çözüm: Trade + güvenli aracı + alışveriş chat sistemi.

Son düzenleme:
Dolandırılmalar hep skype üzerinden oluyor.
Adam güvenilir satıcının ismini kullanarak skype nick alıp insanlara dadanıyor.
Hatta asıl satıcıya skype üzerinden müşteri gibi kendini tanıtarak dolandırdığı adama pm onayı bile göndertebiliyor.
Forumdaki güvenilir satıcılar az çok bellidir zaten.
Bence forumda alışverişler için, skype ın yerini alabilecek ve herkesin sadece kendi nicki ile yazışabildiği canlı bir chat alanı olsa bunun önüne geçilebilir.

Skype tan yazanlara forumdan mesaj at diyebilirsiniz hocam

Bir çok kez dolandırıldıktan sonra her zaman önce ödeme talep etmeye başladım.Bu şekilde işlem yaptıkça bir sorun yaşamadım.Geçen ay karşı taraf ücret iadesi talep etmiş.Bankadan aradılar.Banka benim tarafımı tuttu.Karşı taraf herkese aynısını yapmış sanırım.Koparabildiğini koparmıştır.

Adam dolandırıcıysa bir yolunu bulup yine yapıyor.Bazen dalgınlığa,aceleye geliyor.

Trade sistemi,tel-kimlik onayı,escrow gibi bir çok sistem getirilebilir.Bir kişi bile kurtulursa kardır.

Skype tan yazanlara forumdan mesaj at diyebilirsiniz hocam
Yide dolandırmaya devam ediyorlar hocam

Sen program satıyorsun, bende alıcıyım mesela
Senin adında skype açıyor, benimle iletişime geçiyor adam.
Aynı anda benim adıma da skype açıp seninle de müşteri olarak iletişime geçiyor.
Benim beklediğim pm onayını sana gönderdiyor.
Başıma geldi hocam hatta birçok kişinin başına geldi.

Yide dolandırmaya devam ediyorlar hocam

Sen program satıyorsun, bende alıcıyım mesela
Senin adında skype açıyor, benimle iletişime geçiyor adam.
Aynı anda benim adıma da skype açıp seninle de müşteri olarak iletişime geçiyor.
Benim beklediğim pm onayını sana gönderdiyor.
Başıma geldi hocam hatta birçok kişinin başına geldi.

bu sefer siz o kişiye mesaj atıp bakn bu skypela konuşuyorum siz misiniz?

diye sorabilirsiniz

bunu daha önce de bende dahil bir çok üye söyledi yönetim bu konuda isteksiz gibi gelmişti

bu sefer siz o kişiye mesaj atıp bakn bu skypela konuşuyorum siz misiniz?

diye sorabilirsiniz
Hocam adam birbirimiz adına aynı anda skype ta ikimizle de konuşuyor. Ben pm gönderiyorum skype görüşüyoruz sizmisiniz diye, adamda skype taki kişiyi ben sanıp evet diyor.

En kestirme çözüm yine chat ile olur. Herkes sadece kendi nicki ile yazışırsa sorun olmaz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri