Adsense & ABD ve %24 Hususu (Tek Konu)

• Kullanıcı onursert3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şirket falan gerekmiyor girmek için, sizden bir belge istemiyor.

Çok saolun hocam:)

Hocam benim abd izlenmem 1000 de 2
Yani %0,2 bu bilgileri nasıl doldurmalıyım acaba anlatabilir misiniz rica etsem
Tabiki sizde doldurduysanız acele edip yanlış birşey yapmak istemem doğrusu

Çok saolun hocam:)

Hocam benim abd izlenmem 1000 de 2
Yani %0,2 bu bilgileri nasıl doldurmalıyım acaba anlatabilir misiniz rica etsem
Tabiki sizde doldurduysanız acele edip yanlış birşey yapmak istemem doğrusu

Hocam ben doldurdum da 6. maddede bekliyorum tamamlamadım henüz.

6. mADDE deki ödeme alma ifadesinden ne kastediliyor acaba?

Şirket falan gerekmiyor girmek için, sizden bir belge istemiyor.

---------- Spam Engelliyici 23:04 ---------- Önceki Mesaj 23:00 ----------

Hocam cümlenizi tam anlamadım ABD'den gelen izlenimlerden almadım diyorsunuz, Daha önce ABD izlenimlerdeki kazançlardan VERGİ alacaklarını düşündüğüm için ÖDEME ALMADIĞIMI işaretledim diyorsunuz. ABD izlenimi almadıysanız vergi alacaklarını niye düşünüyorsunuz?

Benim içeriklerim TÜRKÇE ve Türkiye'yi ilgilendiren içerikler Yani ABD vatandaşı içeriklerimi izlemediği için ve ABD vatandaşlarından her hangi bir kazanç elde etmediğim için ALMADIĞIMI işaretledim
İngilizce içerik üretseydim ve ABD vatandaşını ilgilendiren içerik üretseydim ve ABD vatandaşı içeriklerimi izleseydi ve ABD vatandaşların sayesinde kazanç elde etseydim o zaman ALDIĞIM'ı işaretlerdim

O ŞIKLAR bunun için var
Sen ABD vatandaşı değilsin ama ABD'yi ilgilendiren içerik yapıyorsun ve ABD'li vatandaşların sayesinde izlenim alıp kazanç elde ediyorsan ALDIĞIMI işaretlersin
Ama kaldı ki ABD vatandaşı değiliz ve ABD'yi ilgilendiren içerik üretmiyoruz Bu nedenle ALMADIĞINI işaretliyoruz

Benim o şıklardan anladığım budur

Ben de ödeme almamış yeni profil diye yolladım gitti...

Yeni gelişme olursa yeni form gönder seçeneği var..

6. mADDE deki ödeme alma ifadesinden ne kastediliyor acaba?

Yalan beyanın cezaya tabi olduğunu bilerek, burada yer alan bilgi ve belgelerin 1 Ocak 2020'den bu zamana kadar aynı kaldığını ve değişmediğini (aşağıda belirtilenler hariç) ve bu zaman için doğru, gerçek ve eksiksiz olduğunu beyan ederim.

Burada yazdığına göre daha önce belirttiğimiz bilgilerin 1 ocak 2020'den bu yana aynı olduğunu onaylamamızı istiyor. Yani bu zamanda kadar aldığımız ödemelerde hep bu belirttiğimiz bilgiler mi geçerliydi yoksa değişiklik oldu mu diye soruyor anladığım kadarıyla. Bu durumda ödeme profilimiz ödeme aldıysa ödeme almışı seçmemiz gerekiyor ve daha önce farklı durum olduysa onları belirtmemizi istiyor.

Yalan beyanın cezaya tabi olduğunu bilerek, burada yer alan bilgi ve belgelerin 1 Ocak 2020'den bu zamana kadar aynı kaldığını ve değişmediğini (aşağıda belirtilenler hariç) ve bu zaman için doğru, gerçek ve eksiksiz olduğunu beyan ederim.

Burada yazdığına göre daha önce belirttiğimiz bilgilerin 1 ocak 2020'den bu yana aynı olduğunu onaylamamızı istiyor. Yani bu zamanda kadar aldığımız ödemelerde hep bu belirttiğimiz bilgiler mi geçerliydi yoksa değişiklik oldu mu diye soruyor anladığım kadarıyla. Bu durumda ödeme profilimiz ödeme aldıysa ödeme almışı seçmemiz gerekiyor ve daha önce farklı durum olduysa onları belirtmemizi istiyor.

Bu konuda net bilgi sahibi olan arkadaşlar da görüşlerini paylaşırsa iyi olur..
TR içerik çalışanlar daha önce ödeme aldım seçeneğini mi işaretleyecek

Ben almadığımı işaretledim ve onaylandı Eğer sorun olsaydı onaylanmazdı diye düşünüyorum
İnşallah hiç bir sorun çıkmaz

Diyelim ki bir kişi %100 ABD den gelen izlenim ile para kazanıyor....

Bu kişi her şeyi işaretledi ve adsense %24 vergi kesti.

Bu kişinin de Abd de şirketi var.

Abd deki şirketi için ayriyetten gelir vergisi vermek zorunda mı ?

Hangisini işaretlesek acaba aldı mı almadımı 😞

Değişmeyen durum bildirimi, vergi formundaki bilgilerin geçmişteki belirli bir tarih itibarıyla doğru olduğunu onaylar. Google bu bildirimi, hesap oluşturulduktan veya hesaba ödeme yapıldıktan sonra sağlanan vergi formları için toplar. Bildirim, Google'ın bildirim tarihinin kapsadığı süre için sağlanan vergi formuna göre doğru stopaj vergisi oranını uygulamasını sağlar.

Böyle bir yazı var ödeme almamışı seçersek eski ödemeler için beyanname vermemiş oluyoruz galiba. Ama eski alınan ödemelerden vergiyi nasıl kesecek o da merak konusu.

bir forum sitesin de biri böyle bir mesaj atmış..

Formu dikkatle doldurun. Anladığım nereden izlendiği önemli değil, sizin oturduğunuz, işletmeniz, videonuz nereden yükleniyor vs. (TR'de nereden tıklanıyor, nereden izleniyor KDV kafasından çıkın yani, tamamıyla TR'de oturan, TR vatandaşı biriyseniz ABD ile bir bağlantınız yok, bu durumda ABD - TR çifte vergilemeyi önleme anlaşması dahilinde W8 formu dolduruyorsunuz.

Yine de Youtube ve Google Play kazançlarına - Türk vatandaşı olsanız bile %10 stopaj vergisi iteliyorlar - HAYIRLI OLSUN!!!! Şimdilik Adsense kazançlarına vergi yok - yani %0, ABD - TR anlaşması sağolsun....

---------- Post added 03-10-2021 at 12:02 AM ---------- Previous post was 03-09-2021 at 11:40 PM ----------

https://www.irs.gov/businesses/international-businesses/united-states-income-tax-treaties-a-to-z

liste de tr de var

bu arada kazançlar kesinleşmiş :)

galiba 3 ay önce bunun ön bilgilendirilmesi yine eposta yoluyla yapılmıştı.

abd'den gelen/gelecek olan izlenimlerden elde edilecek olan gelirden 24% şeklinde net bir kesinti olmayacak. daha düşükte olabilir, 30%'da olabilir, hiç olmayabilir de. seçenekler arasında zaten bu oranlar mevcut ayrıca. abd dışı yerleşikler için bu söylediklerim.

iyi mi kötü mü bilmem ama bu uygulamayı diğer ülkelerde de uygulayacaklar. türkiye'de dahil olur diye düşünüyorum. belki bu sene başlarlar. iyi mi kötü mü kısmını detaylandırmak isterdim ama uzar gider bu konu. hayırlısı bakalım (;

okuduklarımdan anladıklarım bu şekil de. herkes gibi ben de tatbik etmedim.

Beyler şu altıncı adımdaki son daki durum değişikliği evet mi olacak hayır mı

Google'ın, ABD dışındaki içerik oluşturuculardan kazancınızı etkileyebilecek ABD vergilerini Haziran 2021’de kesmeye başlaması gerekmektedir. Google'ın, varsa, düşülecek doğru vergi miktarını belirleyebilmesi için 31 Mayıs 2021'e kadar AdSense'te ilgili vergi bilgilerini göndermenizi istiyoruz . Vergi bilgileriniz 31 Mayıs 2021'e kadar sağlanmadıysa, Google'ın dünya genelindeki toplam YouTube kazançlarınızdan% 24'üne kadar kesinti yapması gerekebilir.

Bence acele etmemek lazım,beklemekte fayda var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri