Adsense & ABD ve %24 Vergi Formu (Tek Konu)

• Kullanıcı Rewossky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Arkadaşlar bu konuyla ilgili başım dertte.
Web ile kazanç sağlayanlar bu bilgileri sağlamak zorundamı?
Pinli adsense dolar hesabımla düzenli (web adsense kazancı) ödeme alabiliyordum.
kazancımın %95'i amerika. hesapta kazanç dolar cinsinden. (hesap doğrulanmış pinli idi)
Youtube kazancım yok.

ancak 3 haftadır vergi bilgileri soruluyor ödeme alamadım.

Türkiyede yaşıyorum deyip kimlik numarası girip onaya gönderdim. kimlik fotoğrafını istediler formun sonunda bende yükleyip gönderdim onaylanmadı.

gelen mail aşağıdaki gibi oldu.

Kimlik fotoğrafını yükleyip tekrar onaya gönderdim 2 gündür onayda.
1 aydır bu çile ile uğraşıyorum nasıl aştınız yardımcı olabilirmisiniz?

Adsenseyi muhtemelen amerika adresi ile pinledin? eğer böyle ise google sana amerika adresi ile pinliyorsun fakat neden turk kimliğinle formu dolduruyorsun. diye soruyor. senin abd vatandaşı olup, farklı kimlikle vergi kaçırmaya çalıştığını düşünüyor. abd adresi ile pinlediğin için. adsenseni ingiltere veya almanya ads ile değiştir bence.

Adsenseyi muhtemelen amerika adresi ile pinledin? eğer böyle ise google sana amerika adresi ile pinliyorsun fakat neden turk kimliğinle formu dolduruyorsun. diye soruyor. senin abd vatandaşı olup, farklı kimlikle vergi kaçırmaya çalıştığını düşünüyor. abd adresi ile pinlediğin için. adsenseni ingiltere veya almanya ads ile değiştir bence.

Adsense bloke bile yiyebilir

vergi formunun 6.maddesinde i butonuna tıkladığımızda şöyle yazı çıkıyor: ABD dışındaki alacaklılar tarafından ABD'de gerçekleştirilen hizmetler ve faaliyetler ABD vergi yasasına tabi olabilir; Google'ın ödemelerinizden ABD stopaj vergisi alması gerekebilir. Hayır seçeneğini işaretlerseniz Google'ın ABD'de gerçekleştirilen hizmetler veya faaliyetler için size ya da kuruluşunuza ödeme yapmamasını onaylarsınız. Evet seçeneğini işaretlerseniz, geçerli bir gelir vergisi anlaşması kapsamında hak talep etmek için ABD vergi formunu doldurarak ABD stopaj vergisinde indirim hakkından yararlanabilir veya bu vergiden muaf olabilirsiniz.

Sorum şu. Hayır dersek ABD'den gelen izlenimlerden gelir edeceğizmi? vergi formunu dolduran çok arkadaş hayır seçiyor. neden peki ''Hayır seçeneğini işaretlerseniz Google'ın ABD'de gerçekleştirilen hizmetler veya faaliyetler için size ya da kuruluşunuza ödeme yapmamasını onaylarsınız.'' gibi yazı var?

vergi formunun 6.maddesinde i butonuna tıkladığımızda şöyle yazı çıkıyor: ABD dışındaki alacaklılar tarafından ABD'de gerçekleştirilen hizmetler ve faaliyetler ABD vergi yasasına tabi olabilir; Google'ın ödemelerinizden ABD stopaj vergisi alması gerekebilir. Hayır seçeneğini işaretlerseniz Google'ın ABD'de gerçekleştirilen hizmetler veya faaliyetler için size ya da kuruluşunuza ödeme yapmamasını onaylarsınız. Evet seçeneğini işaretlerseniz, geçerli bir gelir vergisi anlaşması kapsamında hak talep etmek için ABD vergi formunu doldurarak ABD stopaj vergisinde indirim hakkından yararlanabilir veya bu vergiden muaf olabilirsiniz.

Sorum şu. Hayır dersek ABD'den gelen izlenimlerden gelir edeceğizmi? vergi formunu dolduran çok arkadaş hayır seçiyor. neden peki ''Hayır seçeneğini işaretlerseniz Google'ın ABD'de gerçekleştirilen hizmetler veya faaliyetler için size ya da kuruluşunuza ödeme yapmamasını onaylarsınız.'' gibi yazı var?

Açıklamalarında aşağıda ki gibi bir madde var ama senin bahsetmiş olduğun konu ile ilgili midir bilemedim.

ABD'deki etkinlikler ne anlama gelir?
ABD'deki etkinlikler, bir hizmetin ABD'de gerçekleştirilmesini ifade eder. Elde edilen gelirle ilişkili olarak ABD'de istihdam edilen çalışanlar veya ABD'de sahip olunan ekipmanlar bu kapsamdadır.

Son düzenleme:
Tr kanalım, alman adsense uzun zamandır bağlı. ne yapacağım arkadaşlar yardımcı olacak yok mudur?

Ilk secenek olarak adsensi pinlettiginiz adres ve kisi bilgilerini ayni sekilde girip stopaj indirimi istemeden formu doldurmak (sanirim almanya ile abd arasinda zaten stopaj indirim orani %30, yani indirimsiz oranla ayni) Bu sayede zaten indirimli hali %30 olan vergi indirim talebi etmemis ve dolayisiyla vergi bilgilerini yazmamis oluyorsunuz. Yani adsense adres ve kisi ismi neyse onlari yazip minimum bilgi ile formu onaya gonderiyorsunuz. Bu secenek eger ki kanaliniz yerli ise ve ABD'den geliriniz cok dusukse uygun olabilir.

ikinci secenekte ise, eger kanalinizin ABD izleniminden kazanci cok ise, (mesela kanal toplam gelirinin %50 sinden fazlasi) almanya adsensi stopaj indirimi uygulandigi halde bile %30 anlasma geregi kesintili olarak odeme yapicagi icin (bu yuzdelik oran kismini formu doldururken ABD ile anlasmali ulkeler listesinden tiklayarak teyit etmek gerekebilir) almanya adsensi turkiye adsense ile degistirmek sizin icin uygun olabilir. Cunku formu tum gereken kisi,adres ve vergi bilgileri ile doldurup stopaj indirimi isteseniz bile abd geliri icin yuzdelik kesilecek oran almanya adsense icin degismeyecektir.Aklima gelenler su anlik bunlar. Eger kanalinizda abd izlenimi az ise yerinizde olsam herhangi bir isim, adres degisikligi yapmaz, stopaj indirimi istemeden minimum bilgilerle formu onaya gonderiridim. Almanya adsense icin yapilacak en iyi secenek bu gibi gozukuyor.

Daha önceleri ödeme almış bir adsense var. Onu yeni açtığım bir kanala bağladım ama henüz pk şartlarını karşılamıyor ödeme almıyorum yani. Onda da doldurmam gerekir mi? %5-10 ABD izlenimi geliyor şimdiye kadar.

Ayrıca 31 Mart denmiş. Bu tarihten sonra açılan adsenselerde durum ne olacak? Açarken mi doldurmamızı isteyecek acaba?

Ilk secenek olarak adsensi pinlettiginiz adres ve kisi bilgilerini ayni sekilde girip stopaj indirimi istemeden formu doldurmak (sanirim almanya ile abd arasinda zaten stopaj indirim orani %30, yani indirimsiz oranla ayni) Bu sayede zaten indirimli hali %30 olan vergi indirim talebi etmemis ve dolayisiyla vergi bilgilerini yazmamis oluyorsunuz. Yani adsense adres ve kisi ismi neyse onlari yazip minimum bilgi ile formu onaya gonderiyorsunuz. Bu secenek eger ki kanaliniz yerli ise ve ABD'den geliriniz cok dusukse uygun olabilir.

ikinci secenekte ise, eger kanalinizin ABD izleniminden kazanci cok ise, (mesela kanal toplam gelirinin %50 sinden fazlasi) almanya adsensi stopaj indirimi uygulandigi halde bile %30 anlasma geregi kesintili olarak odeme yapicagi icin (bu yuzdelik oran kismini formu doldururken ABD ile anlasmali ulkeler listesinden tiklayarak teyit etmek gerekebilir) almanya adsensi turkiye adsense ile degistirmek sizin icin uygun olabilir. Cunku formu tum gereken kisi,adres ve vergi bilgileri ile doldurup stopaj indirimi isteseniz bile abd geliri icin yuzdelik kesilecek oran almanya adsense icin degismeyecektir.Aklima gelenler su anlik bunlar. Eger kanalinizda abd izlenimi az ise yerinizde olsam herhangi bir isim, adres degisikligi yapmaz, stopaj indirimi istemeden minimum bilgilerle formu onaya gonderiridim. Almanya adsense icin yapilacak en iyi secenek bu gibi gozukuyor.

selamlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. kanalımın abd kazancı çok düşük. içerik ve kitle tamamen türkçe ve özgün. fakat pin olaylarından hızlıca pin gelsin diye alman açmıştım ve öylece kalmıştı. Pin nasıl ve kim üzerine alındı bilmiyorum tanımıyorum formu doldurma şansım yok. TR Pinli adsense taşısam bir şey olur mu sizce ne yapmaıyım çok anlamıyorum lütfen yardım eder misiniz??

selamlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. kanalımın abd kazancı çok düşük. içerik ve kitle tamamen türkçe ve özgün. fakat pin olaylarından hızlıca pin gelsin diye alman açmıştım ve öylece kalmıştı. Pin nasıl ve kim üzerine alındı bilmiyorum tanımıyorum formu doldurma şansım yok. TR Pinli adsense taşısam bir şey olur mu sizce ne yapmaıyım çok anlamıyorum lütfen yardım eder misiniz??

Adsensiniz hangi ismin uzerine oldugu, odemeyi alan kisi bilgilerinde yazar. Ayni sekilde adres bilgileride orda yazar. Bunlarin nerde oldugunu bilmiyorsaniz internette ufak bir arastirma sonrasi bulabilirsiniz. O bilgilerin aynisini vergi formuna girebilirsiniz.

Bunu ben de merak ediyorum

Bunu ben de merak ediyorum

Yani anladığım kadarıyla, vergi mükellefisen bir vergi kimlik numaran zaten mevcuttur. Bu vergi numaranı hak talep ettiğimiz yerde girersek ki zaten orada ABD ile vergi anlaşması olan ülkelerin listesi çıkıyor. ABD ile Türkiye arasında vergi anlaşması bulunmaktadır. Dediğim gibi vergi numaraınızı paylaştığınızda stopaj oranı %10'a düşmektedir.

Yani anladığım kadarıyla, vergi mükellefisen bir vergi kimlik numaran zaten mevcuttur. Bu vergi numaranı hak talep ettiğimiz yerde girersek ki zaten orada ABD ile vergi anlaşması olan ülkelerin listesi çıkıyor. ABD ile Türkiye arasında vergi anlaşması bulunmaktadır. Dediğim gibi vergi numaraınızı paylaştığınızda stopaj oranı %10'a düşmektedir.

Hocam onu sormuyor ki

---------- Spam Engelliyici 22:51 ---------- Önceki Mesaj 22:48 ----------

6. maddede hayır derseniz ödeme ABD faaliyetine ödeme yapılmaz falan diyorya

formu gönderdim şu duurm çıktı

W-8BEN formu: Diğer telif hakları
Diğer telif hakları WHT ücreti: 10%

W-8BEN formu: Hizmetler
Hizmetler WHT ücreti: 0%

Sinema ve TV varsayılan WHT ücreti: 30% OLARAK KALDI
Youtube kanalı için bunu seçemeye gerek yok herhalde? (sinema tv yi seçmemiştim )

Son düzenleme:
Arkadaşlar şuan bir şahıs şirketi açmadım.Ödemelerimi bekletiyorum toplu şekilde alacağım o zaman şirket açacağım. Bu vergi formuna şahıs şirketi olmadan normal şahsi olarak başvuru yapabiliyor muyuz ? 1-2 video izledim TIN bölümüne kimliğinizi girin vs yeterli diyorlar.

Arkadaşlar şuan bir şahıs şirketi açmadım.Ödemelerimi bekletiyorum toplu şekilde alacağım o zaman şirket açacağım. Bu vergi formuna şahıs şirketi olmadan normal şahsi olarak başvuru yapabiliyor muyuz ? 1-2 video izledim TIN bölümüne kimliğinizi girin vs yeterli diyorlar.

evet hocam yapabiliyorsunuz. sıkıntı olmuyor.

eğer kanalınız aktif kazanıyor ise form un doldurun yoksa abd izlenim olsun olmasın direk kazancınız dan %30 kesinti yapabilir.

evet hocam yapabiliyorsunuz. sıkıntı olmuyor.

eğer kanalınız aktif kazanıyor ise form un doldurun yoksa abd izlenim olsun olmasın direk kazancınız dan %30 kesinti yapabilir.

Hocam kesildi bile :D o yüzden hemen doldurmak istiyorum

sanırım şu şekilde olacak ;

Kişisel hesap>W8ben formu>isim soyisim>Yabancı TIN T.C kimlik numarası.

https://support.google.com/adsense/thread/101506353

şu linkte böyle yazıyor ama konuya yabancı olduğum için emin olamadım doğru mudur bu şekilde hocam ?:confused: :)

edit; 3. bölümde vergi anlaşması kısmında takıldım izleyicilerimin çok büyük bir kısmı abd.Evet diyip stopajları en düşük seçince bi TIN istiyor burada takıldım :D

Son düzenleme:
Hocam kesildi bile :D o yüzden hemen doldurmak istiyorum

sanırım şu şekilde olacak ;

Kişisel hesap>W8ben formu>isim soyisim>Yabancı TIN T.C kimlik numarası.

https://support.google.com/adsense/thread/101506353

şu linkte böyle yazıyor ama konuya yabancı olduğum için emin olamadım doğru mudur bu şekilde hocam ?:confused: :)

edit; 3. bölümde vergi anlaşması kısmında takıldım izleyicilerimin çok büyük bir kısmı abd.Evet diyip stopajları en düşük seçince bi TIN istiyor burada takıldım :D

ben de abd izleyici az olduğu için seçmedim ancak oraya da tc kimlik no girebilirsin. indirim oranı %10 çıkması gerek unutma hocam

ben de abd izleyici az olduğu için seçmedim ancak oraya da tc kimlik no girebilirsin. indirim oranı %10 çıkması gerek unutma hocam

aynen hocam sağolasın :D eveti seçip tcmi yazdım yolladım :) stopajlarıda en düşük seçtim Onaylandı yazdığına göre sanırım olmuştur :D

bende %10 değil de %0 çıkıyor normal mi

Vergi anlaşması
Sertifika: Evet
Vergi anlaşması bulunan ülke/bölge: Türkiye
Gelir türü: Hizmetler
Madde ve paragraf: Madde 7, paragraf 1
Stopaj oranı: %0 (Vergi anlaşması kapsamında indirimli oran)

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri