Adsense & ABD ve %24 Vergi Formu (Tek Konu)

• Kullanıcı Rewossky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Analizden kestiler komple sanki videon kaldırılmış da kazançtan düşülmüş gibi, formu mayıs sonuna kadar girmek şart ama o zamana kadar girmeyenlerden analizden kesiyorlar sorgusuz sualsiz.

3x3X0B.jpg

hppvi7.jpg

Olabilir hocam mantıklı, tam belli de değilki nasıl girecez uk adsense de var zaten o daha karışık

Kimse bir şey bilmiyor tam olarak, her şeyi geçtim anasını satim bir kaç youtube kanalı işleten insanlarız, holding yönetir gibi evrak ve formlarla uğraşmak aptalca bir şey. Salak youtube bir çözüm bulup bunu devletle arasında halledip bize yıkmaktan vazgeçse böyle karmaşa çıkmazdı, yakında tam boy foto felan isterler, sonra kan grubu felan gider böyle.

Abicim adsense ülkemizim vergi ve tc kimlik veritabanına erişim mi sağlıyor? Hayır

O zaman ne alaka tın yazan yere vergi veya tc kimlik muhabbeti yapılıyor anlamış değilim.Adamlar bilgilerin doğrulugunu nasıl kontrol edecekler tek tr mi var dünyada 200 küsür ülke var

Form 2 dk da dolduruluyor yollayın gitsin

---------- Post added at 01:13 AM ---------- Previous post was at 01:09 AM ----------

'Vergi Mükellefi Kimlik Numarası' (TIN), Amerika Birleşik Devletleri vergi otoritesi (IRS) ile yürütülen vergi işlemleri için kullanılan kişisel kimlik numarasıdır. “ABD federal vergi mükellefi kimlik numarası” olarak da isimlendirilir.

Kaçımızda TIN var?

doğru doldurulması gerek. yarın bir gün sizden doldurduğunuz vergi bilgilerine kanıt istene bilir. mesala TIN yerine ne yazacağımız felan hepsi doğru olması gerek

arkadaşlar TIN zorunlu değil. abd adsenselerinde veya abd de yaşayanlar için isteniyor o. isteğe bağlı diye yazı var görmediniz mi? ben mi yanılıyorum yoksa kimse mi dikkatli okumuyor? anlamadım. ben bu bölümleri boş bıraktım UK adsense de. adres ve adsense isminde ne yazıyorsa onu girip yolladım formu

Amerika icin vergi mukellef no'su olan TIN diger ulkelerde farklilik gosteriyor ve illaki 9 haneli olmasinada gerek yok. TIN Ingiltere adsense icin UTR'dir ve 10 hanelidir. Ayni sekilde TIN Rusya icin INN'dir ve 12 hanelidir. Kimse Rusya'da TIN numarasi girmez, INN girer, ayni sekilde Ingiltere'de de UTR girilir. TIN, UTR, INN girmek kimse icin zorunluda degildir. Eger ki tamamen yerli calisiyor ve kanalda ABD izlenimi cok az ise, sahis firmasida degilseniz bir sey girmenize hic gerek yok. Tam tersi ABD izlenimleriniz kanalinizin gelirlerinin buyuk kismi ise %30 vermek yerine stopaj indiriminden %10-%0 yaralanmak istenillebilinir. Iste o zaman bu bilgilerin girilmesi gerekir.

arkadaşlar TIN zorunlu değil. abd adsenselerinde veya abd de yaşayanlar için isteniyor o. isteğe bağlı diye yazı var görmediniz mi? ben mi yanılıyorum yoksa kimse mi dikkatli okumuyor? anlamadım. ben bu bölümleri boş bıraktım UK adsense de. adres ve adsense isminde ne yazıyorsa onu girip yolladım formu

Zorunlu değil yalnız stopajı %10 olarak göstermek istediğinizde bu zorunlu oluyor eğer ki hak talebinde bulunmasanız %30 ile kesinti yaplır eğer hak talebinde bulunursanız %10 kesinti yapar ama bu durumda da vergi kimlik numarası ister hani salamasyon bir numara girsekte kabul edilir ama ileride ne gibi bir sorun ile karşı karşıya gelinir bilinmez.
Türkiye'nin ABD ile vergi anlaşması mevcut.

nasıl zorunlu değil. Türkiye ile Amerika arasında vergi anlaşması var. siz eğer verği anlaşmasıyla ilgili hak talebinde bulunoyarsanız vergi numaranazı yazmanız zorunludur. Kanunen verginizi ödemeniz gerekir zaten ödemiyorsanız oraya yazacak birşeyiniz yok. boş bırakın. gelecekte kokusu çıkacak zaten

Amerika icin vergi mukellef no'su olan TIN diger ulkelerde farklilik gosteriyor ve illaki 9 haneli olmasinada gerek yok. TIN Ingiltere adsense icin UTR'dir ve 10 hanelidir. Ayni sekilde TIN Rusya icin INN'dir ve 12 hanelidir. Kimse Rusya'da TIN numarasi girmez, INN girer, ayni sekilde Ingiltere'de de UTR girilir. TIN, UTR, INN girmek kimse icin zorunluda degildir. Eger ki tamamen yerli calisiyor ve kanalda ABD izlenimi cok az ise, sahis firmasida degilseniz bir sey girmenize hic gerek yok. Tam tersi ABD izlenimleriniz kanalinizin gelirlerinin buyuk kismi ise %30 vermek yerine stopaj indiriminden %10-%0 yaralanmak istenillebilinir. Iste o zaman bu bilgilerin girilmesi gerekir.

ingiltere adsense için utr number istiyor. bunu girmek zorunlu, boş geçilemiyor diye biliyorum.
UTR numarası nerden bulacağız? Googlede: Fake UTR number, UTR number generator.. vs arattım çıkmadı. Arayış içindeyim..
?
[MENTION=15171]Katip[/MENTION] yollarken %10 , %0 gibi seçenekler var bunları seçtinmi peki, yoksa direk %30mu oldu ve UTR numberi boş geçebildiğine eminmisin?

ingiltere adsense için utr number istiyor. bunu girmek zorunlu, boş geçilemiyor diye biliyorum.
UTR numarası nerden bulacağız? Googlede: Fake UTR number, UTR number generator.. vs arattım çıkmadı. Arayış içindeyim..
?
[MENTION=15171]Katip[/MENTION] yollarken %10 , %0 gibi seçenekler var bunları seçtinmi peki, yoksa direk %30mu oldu ve UTR numberi boş geçebildiğine eminmisin?

O numarayı sadece hak talep ediyorsan giriyorsun diye biliyorum. Siz adresi ülkeyi falan uk mi seçtiniz?

TIN zorunlu değil bilader sen ABD vergi mükellefi misinde yazıyorsun.Boş yanlış bilgi verme millete.Abd vergi numarası (TIN) olan varsa yazar zaten.Sen TIN yerine nasıl türkiye vergi numarasını yazıyorsun nerede var böyle bir kafa ya

TIN zorunlu değil bilader sen ABD vergi mükellefi misinde yazıyorsun.Boş yanlış bilgi verme millete.Abd vergi numarası (TIN) olan varsa yazar zaten.Sen TIN yerine nasıl türkiye vergi numarasını yazıyorsun nerede var böyle bir kafa ya

Kafasında soru işareti olanlar bu videodan 4:23 sonrasını izleyebilir. Resmi youtube kanalı bu. ABD dışı vergi numarası girmelisiniz diyor. https://www.youtube.com/watch?v=SeKEtf8A3FU

Son düzenleme:
Kafasında soru işareti olanlar bu videodan 4:23 sonrasını izleyebilir. Resmi youtube kanalı bu. ABD dışı vergi numarası girmelisiniz diyor. https://www.youtube.com/watch?v=SeKEtf8A3FU

Zaten mantıklı olan o, sonuçta orada ABD'nin anlaşması olan ülkelerin listesi çıkıyor zaten anlaşma yoksa listede o ülke çıkmıyor orada örnek olarak TIN yazılmış. Oraya bizim TR'de kullandığımız 10 haneli vergi numarasını girmemiz lazım diye biliyorm ki videoda bunu açıklıyor .

1-Tin vergi no yerini bos biraktim, sadece isim ve adres bilgilerimi yazip, stopaj indirimi talep etmeden formu doldurdum. Abd ve Turkiye arasindaki anlasmada olan stopaj indirimden yararlanilamamis olacak. Sadece Abd izlenimlerinden gelen gelirin her ay yuzde 30 u kesilip tarafiniza odenicek. Diger ulkelerden aldiginiz gelir ayni sekilde kesintisiz devam edecek.

2- Tin (ingiltere icin UTR no, Tr sahis firmasi olanlar icin vergi no, Abd icin Tin, Rusya icin Inn) yazip formu doldurdum. Abd ile adsensinizin kayitli oldugu ulkenin arasinda ki stopaj indirim oranina gore ABD izlenimlerinden gelen gelire stopaj indirimi uygulacak. Her ay indirimli vergi orani kesilip kalan tutar tarafiniza odenicek. Bu oran Turkiye icin %10, Ingiltere icin %0. Diger ulkelerden aldiginiz gelir ayni sekilde kesintisiz devam edecek.

3- Formu doldurmadim oldugu gibi biraktim. Kanilizdaki tum dunya izlenimi gelirinizden %24 oraninda bir kesilme yapilip kalan rakam her ay tarafiniza odenecek.

konu dışı ama ispanya adsensesiyle payoneera ödeme alınıyor mu? bilgisi olan var mı

Payoneer SP ile baslayan iban no veriyorsa olur hocam. Yani adsensenin kayitli oldugu ulkenin yerel banka iban nosu lazim odeme alabilmek icin. Ama payoneer ispanya icin ozel iban no vermiyor diye biliyorum. Payoneerden bunu teyit edebilirsiniz.

Payoneer SP ile baslayan iban no veriyorsa olur hocam. Yani adsensenin kayitli oldugu ulkenin yerel banka iban nosu lazim odeme alabilmek icin. Ama payoneer ispanya icin ozel iban no vermiyor diye biliyorum. Payoneerden bunu teyit edebilirsiniz.

baktım da payoneer da yok malesef. adsense ile transferwise a ödeme alınıyor mu acaba? bilgisi olan var mı

Arkadaşlar bu konuyla ilgili başım dertte.
Web ile kazanç sağlayanlar bu bilgileri sağlamak zorundamı?
Pinli adsense dolar hesabımla düzenli (web adsense kazancı) ödeme alabiliyordum.
kazancımın %95'i amerika. hesapta kazanç dolar cinsinden. (hesap doğrulanmış pinli idi)
Youtube kazancım yok.

ancak 3 haftadır vergi bilgileri soruluyor ödeme alamadım.

Türkiyede yaşıyorum deyip kimlik numarası girip onaya gönderdim. kimlik fotoğrafını istediler formun sonunda bende yükleyip gönderdim onaylanmadı.

gelen mail aşağıdaki gibi oldu.

Kimlik fotoğrafını yükleyip tekrar onaya gönderdim 2 gündür onayda.
1 aydır bu çile ile uğraşıyorum nasıl aştınız yardımcı olabilirmisiniz?

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu konuyla ilgili başım dertte.
Web ile kazanç sağlayanlar bu bilgileri sağlamak zorundamı?
Pinli adsense dolar hesabımla düzenli (web adsense kazancı) ödeme alabiliyordum.
kazancımın %95'i amerika. hesapta kazanç dolar cinsinden. (hesap doğrulanmış pinli idi)
Youtube kazancım yok.

ancak 3 haftadır vergi bilgileri soruluyor ödeme alamadım.

Türkiyede yaşıyorum deyip kimlik numarası girip onaya gönderdim. kimlik fotoğrafını istediler formun sonunda bende yükleyip gönderdim onaylanmadı.

gelen mail aşağıdaki gibi oldu.

Kimlik fotoğrafını yükleyip tekrar onaya gönderdim 2 gündür onayda.
1 aydır bu çile ile uğraşıyorum nasıl aştınız yardımcı olabilirmisiniz?

Saniyesinde onay geldi bana sizin 1 ay olması garip

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri