Adsense & ABD ve %24 Vergi Formu (Tek Konu)

• Kullanıcı Rewossky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar

Rewossky

Administrator
Web sitesi
www.ytpara.com

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, artık ABD dışındaki içerik üreticilerden de ABD vergilerini keseceğini açıkladı. YouTube’un vergi kesintileri politikasında yapmış olduğu değişiklik, içerik üreticilerin yalnızca ABD’deki izleyicilerinden elde ettikleri gelirleri kapsayacak olsa da dünya çapında binlerce YouTube kanalının bu değişiklikten etkinlenmesi muhtemel.

Resmi “YouTube Creators” YouTube kanalına yayınlanan bir videoya göre söz konusu değişiklik, gelecek haziran ayı itibarıyla yürürlüğe girecek. İçerik üreticiler, Türkiye ya da dünyanın başka herhangi bir ülkesinde olsalar da ABD’deki izleyicileri sayesinde elde ettikleri reklam görüntülemeleri, YouTube Premium, Super Chat, Super Stickers ve “Katıl” gelirleri için ABD’ye vergi ödeyecekler.

YouTube, söz konusu değişikliklerin YouTube İş Ortağı Programı’nda yer alan herkes için geçerli olacağını ifade ediyor ve önümüzdeki haftalarda güncel vergi bilgilerinizi göndermeniz için Google AdSense aracılığı ile bir istek alacağınızı belirtiyor. Ayrıca YouTube, vergi bilgilerinin 31 Mayıs tarihine kadar doğru bir şekilde güncellenmemesi halinde içerik oluşturucuların toplam kazançlarında yüzde 24’e varan kesintiler görebileceğini ifade ediyor.

ABD, YouTube’un en “sağlam” kullanıcı kitlesine sahip olduğu pazarlardan biri konumunda ve bu durumun farkında olan pek çok içerik üretici, videolarını ya İngilizce olarak çekiyor ya da İngilizce alt yazı desteği sunuyor. Dolayısı ile Türkiyedekiler de dahil olmak üzere ABD'li izleyiciler kaynaklı YouTube gelirine sahip olan pek çok içerik üretici, haziran ayı itibarıyla gelirlerinin bir kısmına veda edecek.

[MENTION=12340]De_Niro[/MENTION] 'dan alıntı ;
1-Tin vergi no yerini bos biraktim, sadece isim ve adres bilgilerimi yazip, stopaj indirimi talep etmeden formu doldurdum. Abd ve Turkiye arasindaki anlasmada olan stopaj indirimden yararlanilamamis olacak. Sadece Abd izlenimlerinden gelen gelirin her ay yuzde 30 u kesilip tarafiniza odenicek. Diger ulkelerden aldiginiz gelir ayni sekilde kesintisiz devam edecek.

2- Tin (ingiltere icin UTR no, Tr sahis firmasi olanlar icin vergi no, Abd icin Tin, Rusya icin Inn) yazip formu doldurdum. Abd ile adsensinizin kayitli oldugu ulkenin arasinda ki stopaj indirim oranina gore ABD izlenimlerinden gelen gelire stopaj indirimi uygulacak. Her ay indirimli vergi orani kesilip kalan tutar tarafiniza odenicek. Bu oran Turkiye icin %10, Ingiltere icin %0. Diger ulkelerden aldiginiz gelir ayni sekilde kesintisiz devam edecek.

3- Formu doldurmadim oldugu gibi biraktim. Kanilizdaki tum dunya izlenimi gelirinizden %24 oraninda bir kesilme yapilip kalan rakam her ay tarafiniza odenecek
.

Son düzenleme:
ABD ile Turkiye arasinda hali hazirda vergi anlasmasi mevcut. Anlasma geregi Abd den gelen izlenimlerin vergi oranlarini yuzde 10 a indirebilirsiniz. Doldurulan formun basinda sizden vergi numarasi ve yasadiginiz ulkeyi istiyor. Turkiye icin Identity Card yani kimlik no'su olabilir, Ingiltere icin ise 10 haneli UTR numarasi girilecek. Bunlari yazdiginiz taktirde asagida W-8BEN formu secilecek. Bir sonraki asamada adsense kayitli olan ulkenizi belirtip, vergi anlasmasi geregi hak talep edilen ulkede ikametgah ediyorum secilecek. Abd ile vergi anlasmasi olan ulkelerden Turkiye veya duruma gore Ingiltere secilecek ve cikan tum kutucuklar isaretlenicek. (Bu kisimda Abd ile hangi ulkelerin vergi anlasmalari mevcut ve anlasma geregi yuzde kac kesiliyor kontrol edebilirsiniz) Karsilarindaki yuzdelik oranlardan en dusuk olanlari isaretlenicek. Isim ve soyisminize otomatik talep yazisi olusturacak ve bir sonraki asamada verdiginiz bilgilerden olusan W-8BEN formunun bir yedegini uzerini tiklayip bilgisayariniza indirin. Sonraki asamada "Abd'de Google icin herhangi bir faaliyet ve hizmet gerceklestirmedim" secilecek. Bu sayede ABD'den gelen izlenim icin vergi oraninin Turkiye icin %10 a, Ingiltere icin % 0 a dusurmus olacaksiniz. Eger ingiltere adsense icin form duzenliyecekseniz adsens dilini ingilizce uk yapip, form dilini ingilizce yapin ve bu sekilde doldurun.

*Abd ile vergi anlasmasi olan ulkelerden Turkiye %10, Rusya %0, Ingiltere %0 , Almanya ise %30.

https://support.google.com/adsense/answer/3107690?hl=tr

Arkadaşlar izlediğim videolarda TIN bölümüne TC yazın diyorlar ama üstte attığım linkte şu şekilde ibare var;
Vergi bilgilerinizin yanlış veya güncelliğini yitirmiş olarak işaretlenmiş olmasının olası nedenleri aşağıda verilmiştir:

TIN'in eksik olması veya 9 haneli bir rakam olmaması gibi bir seçenek var. TC yazmak ne kadar mantıklı oraya?

Var mı bu konuda bilgisi olan? Amerika içini ilgilendiren bir ibare mi bu?

Son düzenleme:
ABD ile Turkiye arasinda hali hazirda vergi anlasmasi mevcut. Anlasma geregi Abd den gelen izlenimlerin vergi oranlarini yuzde 10 a indirebilirsiniz. Doldurulan formun basinda sizden vergi numarasi ve yasadiginiz ulkeyi istiyor. Turkiye icin Identity Card yani kimlik no'su olabilir, Ingiltere icin ise 10 haneli UTR numarasi girilecek. Bunlari yazdiginiz taktirde asagida W-8BEN formu secilecek. Bir sonraki asamada adsense kayitli olan ulkenizi belirtip, vergi anlasmasi geregi hak talep edilen ulkede ikametgah ediyorum secilecek. Abd ile vergi anlasmasi olan ulkelerden Turkiye veya duruma gore Ingiltere secilecek ve cikan tum kutucuklar isaretlenicek. (Bu kisimda Abd ile hangi ulkelerin vergi anlasmalari mevcut ve anlasma geregi yuzde kac kesiliyor kontrol edebilirsiniz) Karsilarindaki yuzdelik oranlardan en dusuk olanlari isaretlenicek. Isim ve soyisminize otomatik talep yazisi olusturacak ve bir sonraki asamada verdiginiz bilgilerden olusan W-8BEN formunun bir yedegini uzerini tiklayip bilgisayariniza indirin. Sonraki asamada "Abd'de Google icin herhangi bir faaliyet ve hizmet gerceklestirmedim" secilecek. Bu sayede ABD'den gelen izlenim icin vergi oraninin Turkiye icin %10 a, Ingiltere icin % 0 a dusurmus olacaksiniz. Eger ingiltere adsense icin form duzenliyecekseniz adsens dilini ingilizce uk yapip, form dilini ingilizce yapin ve bu sekilde doldurun.

*Abd ile vergi anlasmasi olan ulkelerden Turkiye %10, Rusya %0, Ingiltere %0 , Almanya ise %30.
Hocam ingiltere adsense kullanıyoruz ülkeyi ingiltere mi seçeceğiz

bende daha önce 400tl ödeme almış bir adsense hesabı var ve şimdiki özgün kanalımı bu adsenseye bağladım ama kanal yeni olduğu için daha bir ödeme almadım bu durumda vergi bilgilerini girmem gerekir mi .

Hocam hiçbir şey yapmasak Türkiye gelirimizden de kesinti olacak mı?

Tüm dünyada ki izlenimlerden %24 kesinti uygulanacaktır.
Eğer form doldurulursa ve vergi beyanın varsa sadece ABD'de ki izlenimlerinden %10 kesinti olacaktır.

Tüm dünyada ki izlenimlerden %24 kesinti uygulanacaktır.
Eğer form doldurulursa ve vergi beyanın varsa sadece ABD'de ki izlenimlerinden %10 kesinti olacaktır.

Eyvallah hocam. O zaman sıkıntı şu; birden fazla hesap var onlara nasıl beyan vereceğiz?

her adsense hesabında form ekranı açılıyor, orada istediği bilgiler basit düzeyde bilgiler. 2 dakika sürmüyor. bu formun anladığım kadarıyla amacı senin rızan dahilinde işlem yapmak istemeleri. yani bunun dışında ekstra bir şey olacağını düşünmüyorum

her adsense hesabında form ekranı açılıyor, orada istediği bilgiler basit düzeyde bilgiler. 2 dakika sürmüyor. bu formun anladığım kadarıyla amacı senin rızan dahilinde işlem yapmak istemeleri. yani bunun dışında ekstra bir şey olacağını düşünmüyorum

doğru doldurulması gerek. yarın bir gün sizden doldurduğunuz vergi bilgilerine kanıt istene bilir. mesala TIN yerine ne yazacağımız felan hepsi doğru olması gerek

Tamamından kesilir %30a kadar, benim kesildi form girmedim diye çok ciddi bir tutarım çip oldu, sizin olmasın girin form :/

---------- Spam Engelliyici 23:44 ---------- Önceki Mesaj 23:42 ----------

doğru doldurulması gerek. yarın bir gün sizden doldurduğunuz vergi bilgilerine kanıt istene bilir. mesala TIN yerine ne yazacağımız felan hepsi doğru olması gerek

diğer ülkelere ait adsenselere doğru bilgi giremezsin ki. Girebilecek durumdaysan yani o kadar ülkenin vatandaşı isen zaten Adsense ile uğraşacak biri değilsindir :d

Tamamından kesilir %30a kadar, benim kesildi form girmedim diye çok ciddi bir tutarım çip oldu, sizin olmasın girin form :/

diğer ülkelere ait adsenselere doğru bilgi giremezsin ki. Girebilecek durumdaysan yani o kadar ülkenin vatandaşı isen zaten Adsense ile uğraşacak biri değilsindir :d

o konuda doğru söylüyorsunuz hocam :D ancak ben yabancı sitelerden araştırdığım kadar mutlaka doğru bilgiler girilmesi gerek.yani şirketsen şirket olarak doğru bilgiler gilmelisin yarın ne olur bilemeyiz. vergi numarasına t.c kimlik numarası bence yazılmamalı. burda bir çok arkadaş o hatayı yaptı.

o konuda doğru söylüyorsunuz hocam :D ancak ben yabancı sitelerden araştırdığım kadar mutlaka doğru bilgiler girilmesi gerek.yani şirketsen şirket olarak doğru bilgiler gilmelisin yarın ne olur bilemeyiz. vergi numarasına t.c kimlik numarası bence yazılmamalı. burda bir çok arkadaş o hatayı yaptı.

Hangi kısım hocam o hata yapılan yer meraktan soruyorum gerçekten, TIN yazan yer mi acaba

Hocam daha süresi yok mu onun nasıl kesildi senden?

Hocam daha süresi yok mu onun nasıl kesildi senden?

Analizden kestiler komple sanki videon kaldırılmış da kazançtan düşülmüş gibi, formu mayıs sonuna kadar girmek şart ama o zamana kadar girmeyenlerden analizden kesiyorlar sorgusuz sualsiz.

3x3X0B.jpg

hppvi7.jpg

Hangi kısım hocam o hata yapılan yer meraktan soruyorum gerçekten, TIN yazan yer mi acaba

evet hocam. bu konu üzerinde baya araştırma yaptım. eğer şu vergi bilgilerinin yalnız amerika izlenimleriyle ilgili olduğu söyleniyorsa neden vergi anlaşmasında bizden adres bilgilerimizi istiyor. yani söylediğim hangi ülkede ikamet etdiğimizi ve yaşadığımız ülkede vergi verip vermediğimizi de anlamak istiyor. yarın bir gün sizden TIN numarası istediğinde ne yapacaksınız? Bence farklı farklı ülkelerin adsenseleriyle çalışanların sonu gelecek. Tavsiyem şuanlı TIN yerini boş bırakmak ve vergi anlaşmasıyla ilgili hak talebinde bulunmamak. ancak vergini ödüyorsan tüm bilgiler elindeyse farklı farklı ülkelerin adsenseleriyle çalışmıyorsan tümünlükle doğru bilgileri girmeniz gerekecek. ki ben tek adsense ve tek kanal çalışıyorum vergimi ödüyorum. TIN numaram da var.

evet hocam. bu konu üzerinde baya araştırma yaptım. eğer şu vergi bilgilerinin yalnız amerika izlenimleriyle ilgili olduğu söyleniyorsa neden vergi anlaşmasında bizden adres bilgilerimizi istiyor. yani söylediğim hangi ülkede ikamet etdiğimizi ve yaşadığımız ülkede vergi verip vermediğimizi de anlamak istiyor. yarın bir gün sizden TIN numarası istediğinde ne yapacaksınız? Bence farklı farklı ülkelerin adsenseleriyle çalışanların sonu gelecek. Tavsiyem şuanlı TIN yerini boş bırakmak ve vergi anlaşmasıyla ilgili hak talebinde bulunmamak. ancak vergini ödüyorsan tüm bilgiler elindeyse farklı farklı ülkelerin adsenseleriyle çalışmıyorsan tümünlükle doğru bilgileri girmeniz gerekecek. ki ben tek adsense ve tek kanal çalışıyorum vergimi ödüyorum. TIN numaram da var.

%30 büyük bir rakam ve gelecekte adsense kapatmalar vs. olacağını düşünüyorum ama bahsettiğim tutarda kesintiler olmak yerine gittiği yere kadar sıfır vergi ile almak en mantıklısı. İleride buna da ingiltere pini gibi bir çözüm bulacaklarını düşünüyorum, bizde yöntemler hiç eksilmedi :D

İşte tam olarak söylemek istediğim bu, banada TIN bölümüne TC girmek hiç mantıklı gelmedi. Bu durumu kimse bilmiyor, bilmediği içinde soruma cevap alamıyorum. Aşağıdaki linkdeki ibare kafamı çok kurcaladı.

https://support.google.com/adsense/answer/3107690?hl=tr

Vergi bilgilerinizin yanlış veya güncelliğini yitirmiş olarak işaretlenmiş olmasının olası nedenleri aşağıda verilmiştir:

TIN'in eksik olması veya 9 haneli bir rakam olmaması gibi bir seçenek var.

Bugün formu dolduruyordum, bunu görünce iptal edip bekletmeye karar verdim net bilgi bulana kadar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri