Adsense Hesabinda Hic bir Veri Goremeyenler ! Okuyun

• Kullanıcı Serk@nYT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Serk@nYT

Yasaklanmış
Web sitesi
www.ytpara.com
Arkadaslar merahabalar.Nisan ortalarinda yeni kanal ve adsense hesaplari acmis arkadaslar,istatistikleri toplam kazanclari yada tahmini kazanclari goremiyordu.Bir cok arkadasda bu sorun vardi son 1-2 haftadir.
Bunun sebebini buldum sanirim.Simdi size bu durumu kendimden bir ornekle kisaca anlatayim..

Bildiginiz gibi 1 nisandan sonra Youtube'daki kazanclari ve istatistikleri artik Youtube Analystic'den gormemiz gerektigini adsense duyurmustu.Kimisinde adsense panelinde kesinlesmis kazanclar halen yaziyor,kiminde yazmiyor,kiminde ise hic bir veri yokdu (ne izlenme sayisi,ne kazanca dair).

Simdi kendimden ornek vererek neden oldugunu ve aslinda bunun bir sorun degil,adsensenin bizi 1 Nisandaki uyarisinin faliyete gectigi icin boyle bir seyle karsilastigimizi anlarsiniz.Kisacasi ben oyle dusunuyorum.

1 Adsense hesabimdaki Nisan ayi kazancim (Youtube'dan) 1927 Euro.Mayis ayina girilince bu kazanc normalde bende her zaman ayin 5 inde kesinlesir,yada 6-7 sinde kesinlesir, 15 inden sonra Youtube kazanclari yansir,21-22 sindede odeme yaparlardi.

Bu 1 nisan olayindan sonra su an icin adsensedeki durumu anlatayim size.Kesinlesmis kazanclar 0.17 euro olarak gorunuyor (1 adet icerik icin adsense reklam geliri bu 0.17 euro'da),ama Youtube kazanclari yansitilmamis.Yani ayin 15 inden sonra yukarda yazdigim 1927 euro Toplam kazanclardan kesintisi yapilarak Youtube Kazanclari diye yansitilacak.

Anlamayanlara sunu anlatayim tekrardan,Adsensesinde hic bir veri bulunmayan,ama kanallarinda reklam cikan arkadaslar,sizde kazaniyorsunuz,hersey normal,ancak artik adsensede Youtube ile ilgili hic bir veri olmayacak,su an olan hesaplarda 1-2 aya sizin durumunuza donecek.Her ay 15 inden sonra Youtube kazanclari diye,Youtube kanallarimizdaki toplam kazanclar,kesinlestirilerek,Youtube Kazanclari diye yansitilacak.Yani hersey normal,hata,sorun yok.

Ha Youtube kanalindada istatistikleri goremiyorum diyenler icinde sunu diyeyim,cok sabirsiz olmayin.Youtube kanallarindaki analystic'de istatistikler kanalinizin durumuna izlenim sayisina yada belli bir sureden sonra duzenli olarak yansiyor.Youtube analysticde istatistikler anlik olarak herkesde yansimasada ay sonu tam olarak duzgun bir yansima oluyor.Bu yuzden,artik istatistikler yok,yansimadi,ne kazandim ettim diye dusunup morelinizi bozmayin.Bu istatistikler yeni kanal acarsiniz ayni gun yansir,yada 20 gun sonra kanalinizin istatistikleri yansir,aceleci olmayin sabirla bekleyin.Youtube kanalinizda Adsense iliskilendirmesi ETKIN,yaziyorsa,reklamlariniz goruntuleniyorsa hersey tamamdir,bunu bilmelisiniz.Gerisi sabirla calisip ay sonu geldiginde (Ayin 15 i,Youtube kazanclarinin yansitildigi tarih) hersey yansiyacakdir hesaplariniza.

Mesela yukarda tahmini kazanclarim 1927 euro yazmistim,once kesinlesmisde bunu gormeyince dedim niye acaba,sonra bu adsensedeki bagli kanallarima girip ,kanallarin kazanclarini toplayinca bu miktara orantili kazanc oldugunu anladim.Yani durum aynen yukardaki gibi,1 nisan olayi tam rayina oturmasada 1-2 ay icinde herkesde bu olacak,herseyi tamamen Youtube analystic'den gorecegiz.

Sanirim hersey acik ve net bir sekilde anlasilmistir.Adsensemde veri yok,kazanc yok,Youtube kanalimda veri yok kazanc yok yazmiyor demeyin artik.Kanallarinizda Adsense isilkilendirmesi Etkin ve reklamlar cikiyorsa hersey tamamdir.Geriye sabirla bekleyip calisma yapmaniza kaliyor.Kazanclariniz Her ayin 15 inden sonra Youtube kazanclari diye yansiyacakdir adsensenize.

Saygilarimla

Ben de 1 Nisandan sonra bu işe girenlerdenim. Sırf bu sorun yüzünden inancımı kaybedip blog işine başladım. İş bilmediğim için oradan gelir elde edemiyorum ama öğrenicem yavaş yavaş.

Yani buradan şunu mu anlıyoruz?

Ayın 7 sine kadar eğer blog site vs. var ise onların kazancı kesinleşecek.
Ayın 15 inde ise hem içerik barındırıcısı için kazançlar hemde youtube kazançları kesinleşecek.

Eğer durum bu ise problem yok...
Kazanç ha ayın 7 sinde kesinleşmiş ha 15 inde sonuçta ödeme ay sonu...

Fakat benim aklıma şöyle bir soru geliyor ister istemez.

Ay içerisinde teliften ihtardan kapatılan kanalların youtube kazançları muallakta idi.
Bence şimdi ister istemez adsense kazançları da muallağa girdi.

Neyse diyecek birşek yok.

En iyimizin yapabileceği 15 ine kadar beklemek.
Elden bişiy gelmez.

Sam amcanın bir bildiği vardır.

Öncelikle Muslera hocamıza teşekkür ediyoruz.Dediği youtube kazançları her ayın 15 sonra yansıyacak sonraki günlerde zaten ödemeler falan olucak.Yani youtube böyle bir şeye girmesine gerek yoktu.
Şimdi burda önemli olan şu Muslera hocam dedi bakın:
Adsense ilişkisi yapılmış,Para kazanma aktif,Reklamları gözüken arkadaşlar için dedi öncelikle arkadaşlar bunlar hesabınıza bakın tamamsa ayın 15 bekleyin yukarıdaki sorunlar varsa halletmeye bakın.Ben şahsen yabancı ülkelerde olsun fga hocam ve diğer hocalarım yardımı ile yabancı ülkede reklamlarım gözüküyor.Artık bekliyeceğiz ayrıca çalışmaya devam edelim ben şahsen hesabımdaki parayı görünce daha hırsla çalışırdım ama muslere hocamıza güveniyoruz yine çalışmaya devam edicem.

Öncelikle Muslera hocam ve sitedeki hocalarımıza teşekkür ediyoruz.Çünkü onların başını çok ağarttık onlardanda af diliyoruz benim gibi sorunları olan arkadaşlarda artık konu açmaya böyle mesajlar atmaya gerek yok eğer atılırsa muslera hocamın yazısını gösteririz.

''HERKESE TEŞEKKÜRLER''

YT çok tepki aldı son değişimde. Binlerce mail atıldı. Şimdi de tutup Adsense'ten verdikleri iki gıdım istatistiği de kapatmazlar diye düşünüyorum. Bu planları vardıysa bile geri adım atmışlardır.

Yani buradan şunu mu anlıyoruz?

Ayın 7 sine kadar eğer blog site vs. var ise onların kazancı kesinleşecek.
Ayın 15 inde ise hem içerik barındırıcısı için kazançlar hemde youtube kazançları kesinleşecek.

Aynen dedigin gibi dostum.Olay bu kisacasi.Ancakkkk,en onemli nokdada su ki kapatilan kanalin parasi gidecek.bu olaydan cikan sonuc bu..

eyvallah muslera saol bilgilendirme için

arkadaşlar bende 1 nisan sonra girdim bu işe yapcak bir şey şansızlığımız ama bekliyeceğiz zaman herşeyin ilacıdır

Evet, mantıklı bir yaklaşım. Youtube kazançları olarak hesabımıza 15-16 sı gibi giriş yapabilir.

Peki bu mantık doğruysa ben şimdi yeni kayıt olsam youtube + adsense ye;

banka hesabı ekleyip doğrulamak + pin istemek için hesap bakiyesinin 10 $ olması lazım ama veri yok dediği için ben Haziran 15 i beklemem gerekiyor sonra banka hesabı ekledim pin istedim en iyi şartlarda pin ilk istemede gelse 1 ay da o desek Temmuz 15 de pin geldi ayın 15 ini geçirirsek pin girmede 1 ayda ordan kaçırsak yaz sonu yani Ağustos sonu - Eylül başındamı alıcaz ilk ödememizi ? 3 ay vadeli hesap gibi oldu :confused:

Peki bu mantık doğruysa ben şimdi yeni kayıt olsam youtube + adsense ye;

banka hesabı ekleyip doğrulamak + pin istemek için hesap bakiyesinin 10 $ olması lazım ama veri yok dediği için ben Haziran 15 i beklemem gerekiyor sonra banka hesabı ekledim pin istedim en iyi şartlarda pin ilk istemede gelse 1 ay da o desek Temmuz 15 de pin geldi ayın 15 ini geçirirsek pin girmede 1 ayda ordan kaçırsak yaz sonu yani Ağustos sonu - Eylül başındamı alıcaz ilk ödememizi ? 3 ay vadeli hesap gibi oldu :confused:

hocam nerden çıkartıyorsun sen örneğin mayısta üye oldun mayısın kazançlarını haziranın 15 sonra alıcaksın ne temmuzu ne ağustosu ne eylülü:)

hocam nerden çıkartıyorsun sen örneğin mayısta üye oldun mayısın kazançlarını haziranın 15 sonra alıcaksın ne temmuzu ne ağustosu ne eylülü:)

o senin dediğin emekli maaşı ;)
sen bir araştır bakalım işleyiş nasıl oluyor... ben bugün kayıt olup başlasam ilk 10 $ ı ne zaman görücem hesabımda ??? eskiden olsa 1 - 2 gün içinde 10 $ olup hemen banka hesabı ekleyip adrese pin istiyorduk ama şimdi sadece veri yok görüyoruz o yüzden bir sonraki ayın 15 inde anca kazançları görüp banka hesabı ekleyip pin isteyebileceğiz, 1 ayda pin beklesen en iyi ihtimalle ? birde ayın 15 inden sonra pin girersen 1 ayda ordan atar...

o senin dediğin emekli maaşı ;)
sen bir araştır bakalım işleyiş nasıl oluyor... ben bugün kayıt olup başlasam ilk 10 $ ı ne zaman görücem hesabımda ??? eskiden olsa 1 - 2 gün içinde 10 $ olup hemen banka hesabı ekleyip adrese pin istiyorduk ama şimdi sadece veri yok görüyoruz o yüzden bir sonraki ayın 15 inde anca kazançları görüp banka hesabı ekleyip pin isteyebileceğiz, 1 ayda pin beklesen en iyi ihtimalle ? birde ayın 15 inden sonra pin girersen 1 ayda ordan atar...

hocam ben bunları senden ilk kez duyuyorum ben mi yanlış biliyorum mayısın ayında üye olan biri mayısın kazancını ayın 15 sonra adsense görücek ve banka hesabı falan istenicek sonra para bankaya yatıcak böyle biliyorum
yoksa senin dediğin gibi mayısın kazancının 5 ay sonra alma durumu ilk kez duyuyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri