AdSense Reklamları Kaldırıyor !

• Kullanıcı OquzAlp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Alıntı yaptığım arkadaşta doğru demiş hocam. Başlığa bakınca ürperdim girdim yazının altında Serkan abinin yorumunu görünce hipnoz oldum galiba başlık falan gitti aklımdan :D

Başlık düzenlenirse gerçekten iyi olur çünkü başlığa göre youtube para kazanma devri bitti gibi bir şey ama bazı reklam seçenekleri kendiliğinden kalkıyormuş.

orada google yazsaydı bende öle düşünürdüm erhan :D

Spam bitmiyorda bu youtube'un cikardigi yeni sistem biraz kazanclari dusurecek gibi geliyor.Tabi ne kadar fark eder bu bilinmez ama arastirip okuduklarimdan sonra boyle bir dusunce olustu bende.

Nasil bir dusunce dersen,biliyorsun yakinda Parali sistem gelecek youtube'da.Yani 1 kisi aylik odeyecegi 10 dolar ile youtube'daki her videoyu reklamsiz izleyecek.Buda su demek,odedigin 10 dolarla istedigin kanaldaki istedigin videoyu reklamsiz izleyeceksin,(Youtube bizim kabul etmemiz gereken sozlesmede bunu sart kosuyor,kabul etmezsen videon listelenmiyor)yani senin kanalindaki 30 dk lik bir videoyu izleyip 3 reklam izleyip sana ornek veriyorum 1 dolar kazandiran bu kullanici icin tutupda sana youtube yine 1 dolar vermeyecek o kesin.Cunki bu alinan aylik 10 dolari,kullanicinin 1 ay boyunca izledigi butun video sahiplerine bolusturecek.Buda sanirim kazancin neden dusecegini acikliyor.

Bunun oturmasi herkesin bilinclenmesi 10 dolar odeyip reklamsiz izlemesi illaki zaman alacakdir ama verilen hizmet ve tanitim sunum basarili olursa bu sene sonuna kadar yazdiklarimin hepsi fazlasi ile cikabilir diye dusunuyorum.
Hal boyle oluncada reklam gosterimide dusuk olacak ve tabiki kazancda dusecekdir.

Neyse gun ola harman ola bakacaz gorecez...

abi bence adsense açısından bakacak olursak yeni sistem olumsuz etkilenebilir. Ama partnerler açısından bakarsak partnerlerin youtube ile anlaşmaları sebebiyle partner kullanıcılarını aşırı etkileyeceğini sanmıyorum. Şu bir gerçekki sistem oturana kadar en azından 1-2 yıl arası geçecektir. Ayrıca kazançların düşeceği inancına bende katılıyorum. Umarım düşündüklerimizin aksi çıkar :)

Spam bitmiyorda bu youtube'un cikardigi yeni sistem biraz kazanclari dusurecek gibi geliyor.Tabi ne kadar fark eder bu bilinmez ama arastirip okuduklarimdan sonra boyle bir dusunce olustu bende.

Nasil bir dusunce dersen,biliyorsun yakinda Parali sistem gelecek youtube'da.Yani 1 kisi aylik odeyecegi 10 dolar ile youtube'daki her videoyu reklamsiz izleyecek.Buda su demek,odedigin 10 dolarla istedigin kanaldaki istedigin videoyu reklamsiz izleyeceksin,(Youtube bizim kabul etmemiz gereken sozlesmede bunu sart kosuyor,kabul etmezsen videon listelenmiyor)yani senin kanalindaki 30 dk lik bir videoyu izleyip 3 reklam izleyip sana ornek veriyorum 1 dolar kazandiran bu kullanici icin tutupda sana youtube yine 1 dolar vermeyecek o kesin.Cunki bu alinan aylik 10 dolari,kullanicinin 1 ay boyunca izledigi butun video sahiplerine bolusturecek.Buda sanirim kazancin neden dusecegini acikliyor.

Bunun oturmasi herkesin bilinclenmesi 10 dolar odeyip reklamsiz izlemesi illaki zaman alacakdir ama verilen hizmet ve tanitim sunum basarili olursa bu sene sonuna kadar yazdiklarimin hepsi fazlasi ile cikabilir diye dusunuyorum.
Hal boyle oluncada reklam gosterimide dusuk olacak ve tabiki kazancda dusecekdir.

Serkan hocam bana göre bu işin google reklam gelirleri açısından getirisi götürüsü nedir hesaplanmıştır. Atıyorum ortalama bir kullanıcının google a aylık getirisi 10 dolar ise google tutupta aylık 10 doların altında reklamsız üyelik satmaz. Bu işten kar edeceğini düşünüyorum, bu mantıkla video sahipleri de kar edecektir diye düşünüyorum. Tabi adil bir şekilde söylediği gibi %55 civarı payımızı verirse.

abi bence adsense açısından bakacak olursak yeni sistem olumsuz etkilenebilir. Ama partnerler açısından bakarsak partnerlerin youtube ile anlaşmaları sebebiyle partner kullanıcılarını aşırı etkileyeceğini sanmıyorum. Şu bir gerçekki sistem oturana kadar en azından 1-2 yıl arası geçecektir. Ayrıca kazançların düşeceği inancına bende katılıyorum. Umarım düşündüklerimizin aksi çıkar :)
ilk mesajimada ekledim, bu abonelik sistemi KANAL BAZLI olursa sorun yok gayetde iyi olur ama genel yaparlarsa bunlarla karsilasacagimzi kesin.Hayirlisi olede bolede durmak yok yola devam :d

Oguz'um zaten yakinda reklam gosterimide kazançda baya bi dusecek.Alistirma yapiyor adsense,alismak lazim artik buna.
Abi ödümü koparttin ya nasıl bi şoka ugradıysam su iceyim diye mutfaga gidip damacanayı salona getirdim.Yeminle

Tapatalktan yollandı.

Bu reklamverenleri de bir nebze etkiler. Adwords'un hacmi daralır.Google için pek hayırlı olmaz bu iş diye düşünüyorum.

youtube ucretlı uyelıklerde bende tam tersını dusunuyorum,youtube reklamsız gosterımler ıcın 10$ ıstıcek odemeyenlere bol bol reklam gostertıcek ucretlı uye olun dıye ve kazanan bız olucaz.youtube ayagına kursun sıkmaz

DUZELTME : Egerki abonelik sistemi Kanal bazli olursa hic bir sorun yok,Genel olursa aynen bunlar olacak.Burasinida belirteyim cunki bu konudada [MENTION=10046]iwocan[/MENTION] uyardi beni kesin degil orasi kanal bazlida olabilir genelde diye orasi hakkinda bendede net bilgi yok dikkat etmedim.

Üstad söylediklerine ben katılmıyorum.Bence genel anlamda bile olsa çoğu youtube kullanıcısı ve ziyaretçisi 10$ ödeyip reklamları kapattırmayacaktır.Öyle bir şey olsa adamların googleye yazacağı ilk şey ''youtube reklam engelleme'' olur ve direk ücretsiz yöntemleri bulup uygular.Bence çoğunluk ne ücretlisi ne ücretsizi ile uğraşmayacak eskisi gibi devam edecektir.Fakat yinede söylediklerin doğru olabilir.Bekleyip göreceğiz.

@Serk@nYT @Triqalx Bence kazançları arttıracak ve pozitif bir ivme yaratıp daha kazançlı bir hale getirecek neden derseniz; Cep telefonlarında Android ve Browser için reklamların oynatılması ile %200 (Bu adsensenin yeni güncellemesinde yazıyordu) reklam potansiyelinin artılma çalışması yapılacağı konusundaki girişimlerinden bahsediyordu, hal böyle olunca, cep telefonlarından şuanda genel videoların izlenmesi olarak %50 bir izlenim oranı var Youtube nin şuanda alamadığımız Cep telefonlardaki reklam verimini yeni güncelleme ile hayli alıcağımızı düşünüyorum, ayrıca Youtube kullanıcılarına aykırı bir tutum sergileyeceğini sanmıyorum çünki bu Youtube nin ekosistemine aykırı, ücretli abonelik uygulaması Cep telefon reklam tüketiminin yanında devede kulak kalıcağa benziyor.

Son düzenleme:
[MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] Abi tam kanal açıyordum yazılarını okuyunca moralen çöktüm:(

Kim 10$ öder bilemem fakat video ortası reklamların gitmesi çok can sıkıcı.

Herşeyi geçtim hangi kanalda hangi videonun reklamının kapattığını nasıl bulacağız ki

Abonelik kanal bazlı olur gibi geliyor banada.Yoksa abonelik ücretlerini hangi verilere göre dağıtabilirler ki.

aboneliği felan bilmemde asıl tehlike AdBlock kullanan sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Hemde ücretsiz... youtube buna bir çözüm bulmalı bence.

Oguz'um zaten yakinda reklam gosterimide kazançda baya bi dusecek.Alistirma yapiyor adsense,alismak lazim artik buna.

Vay be şimdi anlaşıldı oranların yeni yıldan sonra neden her ay düştüğünü
Youtube biterse tekrar reel hayatta işe girmek benim için zor olucaktir, Allah hakkımızda hayırlısını versin

aksine kazançlar 2 3 misli artacak diye düşünüyorum. işin içinde iş var. son yapılan temizlik, gelirde ki inişler ve çıkışlar kaliteli spam yapabilecek elamanlara yer açmak, kopyalaya yapıştır yapan amatörleri yıldırmak içindi. işi bilenler muazzam paralar kaldıracaktır. sabırlı ve disiplinli olan kazanır.

bu nasıl başlık ya biraz dikkat edebilirmisiniz

başlık gayet açık. adsense reklamları kaldırıyor.

AÇIKLAMASI: Kanalım adsenseye bağlı. ben reklam seçeneklerini işaretliyorm. 1 saat sonra bakıyorum kalkmş. kısaca ADSENSE REKLAMLARI KALDIRIYOR. Sonundaki ünlem işaretide ben buna sinirleniyorum.

gelelim diğer kısıma eğer az çok yt den anlıyosan adsens in reklamları komple kaldırmayacağını tahmin etmen lazım.

Son düzenleme:
ilk mesajimada ekledim, bu abonelik sistemi KANAL BAZLI olursa sorun yok gayetde iyi olur ama genel yaparlarsa bunlarla karsilasacagimzi kesin.Hayirlisi olede bolede durmak yok yola devam :d

Kanal bazlı olmayacağını düşünüyorum hocam.Nedenini de şuna bağlıyorum; izleyici geldi benim x paylaşımım film,dizi vs olan spam kanalımı beğendi, 10$ ödeyip reklamsız sürümede geçti.Benim spam kanalım 3,5 gün sonra telid yedi kapandı.Peki 10$ ödeyen adama ne oldu ? Yeni kanal beğenince reklamsız sürüm için yine ücret verip alacağını hiç sanmıyorum.

Şu olabilir beğendiği kanal kapanırsa para iadesi anında yapılır.O zaman yürür bu sistem.Umalım ki düşündüğümüz gibi olsun.Youtube biterse Web adsense devam edecektir :).Googlenin en büyük kaynağı reklam zaten.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri