Spam bitmiyorda bu youtube'un cikardigi yeni sistem biraz kazanclari dusurecek gibi geliyor.Tabi ne kadar fark eder bu bilinmez ama arastirip okuduklarimdan sonra boyle bir dusunce olustu bende.
Nasil bir dusunce dersen,biliyorsun yakinda Parali sistem gelecek youtube'da.Yani 1 kisi aylik odeyecegi 10 dolar ile youtube'daki her videoyu reklamsiz izleyecek.Buda su demek,odedigin 10 dolarla istedigin kanaldaki istedigin videoyu reklamsiz izleyeceksin,(Youtube bizim kabul etmemiz gereken sozlesmede bunu sart kosuyor,kabul etmezsen videon listelenmiyor)yani senin kanalindaki 30 dk lik bir videoyu izleyip 3 reklam izleyip sana ornek veriyorum 1 dolar kazandiran bu kullanici icin tutupda sana youtube yine 1 dolar vermeyecek o kesin.Cunki bu alinan aylik 10 dolari,kullanicinin 1 ay boyunca izledigi butun video sahiplerine bolusturecek.Buda sanirim kazancin neden dusecegini acikliyor.
Bunun oturmasi herkesin bilinclenmesi 10 dolar odeyip reklamsiz izlemesi illaki zaman alacakdir ama verilen hizmet ve tanitim sunum basarili olursa bu sene sonuna kadar yazdiklarimin hepsi fazlasi ile cikabilir diye dusunuyorum.
Hal boyle oluncada reklam gosterimide dusuk olacak ve tabiki kazancda dusecekdir.
Neyse gun ola harman ola bakacaz gorecez...
DUZELTME : Egerki abonelik sistemi Kanal bazli olursa hic bir sorun yok,Genel olursa aynen bunlar olacak.Burasinida belirteyim cunki bu konudada [MENTION=10046]iwocan[/MENTION] uyardi beni kesin degil orasi kanal bazlida olabilir genelde diye orasi hakkinda bendede net bilgi yok dikkat etmedim.