Adsense yeni Sozlesmedeki Geri Odeme Maddesi ?

• Kullanıcı GOKTURK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

GOKTURK

Yasaklanmış
Hocam adsensenin yeni sözleşmesinde tazminat olayi var bilgin varmi varsa açiklarmisin net bi şekilde

Cevap: muslera06 hocam açiklarmisin

google gerek gördüğünde paranıza el koyabiliyor veya dava açabiliyor detaylarını tam bilmiyorum

dava olayi sıkıntılıya :D

diyelimki hile hurda ile bişeyler kazandın ve google olayı çakmadı
anlamadı yani hile yaptığını ve paranı verdi
belli bir süre sonra hile yaptığını anlayınca
adına dava açma hakkı var
yani ilk başta evine tehminim bir posta yollar
yada seni arar
seni bu konuda bilgilendirir
yok parayı yatırmadın ozaman dava açar
kendi fikrim tabiki yada
postayla falan uğraşmaz
direk davada açabilir kazandığının 4 5 katını tazminatla alabilir
google bu herşeyi yapabilir

Google’ı ve onun bağlı işletmelerini, aracılarını, reklamverenlerini, Google tarafından sağlanmayan Mülklerde sunulan herhangi bir içerik, Hizmetleri kullanımınız, Sözleşme’nin herhangi bir hükmünü ihlaliniz dahil olmak üzere, tüm üçüncü taraf taleplerine, Mülklere ilişkin veya bunlardan doğan sorumluluklara karşı tazmin edeceğinizi ve savunacağınızı kabul edersiniz. Google’ın reklamverenleri, söz konusu tazminatın lehtarlarıdır.

Yani diyor ki sizin yüzünüzden reklam verenler zarar görürse ve bizden tazmin etmeye çalışırlarsa direkt acısını sizden çıkarırız.

Google’ı ve onun bağlı işletmelerini, aracılarını, reklamverenlerini, Google tarafından sağlanmayan Mülklerde sunulan herhangi bir içerik, Hizmetleri kullanımınız, Sözleşme’nin herhangi bir hükmünü ihlaliniz dahil olmak üzere, tüm üçüncü taraf taleplerine, Mülklere ilişkin veya bunlardan doğan sorumluluklara karşı tazmin edeceğinizi ve savunacağınızı kabul edersiniz. Google’ın reklamverenleri, söz konusu tazminatın lehtarlarıdır.

Yani diyor ki sizin yüzünüzden reklam verenler zarar görürse ve bizden tazmin etmeye çalışırlarsa direkt acısını sizden çıkarırız.

peki hocam bu sözleşmeyi kabul etmessek ne olur ? hala bize dava acabilir mi ?

şöyle bir madde var

Devamlılık. Bu AdSense Şartları’nın 7, 9, 10, 11, 13 ve 14. Bölümleri, Sözleşme’nin feshinden sonra da geçerli olmaya devam edecektir.

sizin yazdıgınız maddede 11. madde

peki hocam bu sözleşmeyi kabul etmessek ne olur ? hala bize dava acabilir mi ?

şöyle bir madde var

Devamlılık. Bu AdSense Şartları’nın 7, 9, 10, 11, 13 ve 14. Bölümleri, Sözleşme’nin feshinden sonra da geçerli olmaya devam edecektir.

sizin yazdıgınız maddede 11. madde[/QUOTE

Anladığım kadarıyla verilen süre içinde sözleşmeyi kabul etmezsen zaten adsense paneline giremeyeceksin. Bahsettiğin maddeler ise adsense hesabını kapatsalar bile geçerli olacak.Yani başka bir ifade ile hileli yoldan 1000 TL ödeme aldın ve bir sebepten adsense hesabın banlandı.Aradan 3-5 ay geçti adsense işe uyandı ve geçen süreye bakmaksızın gel kardeşim bir zamanlar senin bir adsense hesabın vardı, bu hesap üzerinden hile ile bizden 1000 TL almıştın geri öde bakalım diye yakana yapışacak. Resmen sevr antlaşması gibi adamlar her türlü önlemi almış görünüyorlar.Umarım yanlış anlamışımdır :)

bu bahsedilen konuda ( hile ) işlemi olarak tam olarak hangi işlemden bahsediyorsunuz acaba ? ne tür bir hile

otomatik tıklama vs vs gibi hilelermi

yoksa başka türlü bir hilemi?

Re: muslera06 hocam açiklarmisin

Video yükleyip hile hurda yapmadan gelir elde ediyosak korkacak bi şey yok yani bu anlama geliyo. Hileye hurdayada hiç gerek yok 3-5 bi şeyler geliyo işte.

aynen bunu demek istiyorlar.

Adamlar herşeyi açıkça ve yalın dille anlatmışlar sözleşmede arkdaşlar neyini anlamıyorsunuz? Çatır çatır açarım davaları diyorlar işte.

bu bahsedilen konuda ( hile ) işlemi olarak tam olarak hangi işlemden bahsediyorsunuz acaba ? ne tür bir hile

otomatik tıklama vs vs gibi hilelermi

yoksa başka türlü bir hilemi?

Hilenin çeşidinin ne olduğunun önemi var mı? "Hile" adı altında yaptığın herşeyde kafalarına eserse açar adamlar davayı. Sözleşmeyle bu hakkı veriyorsun zaten.

Ama burada kafanız karışmasın, siz youtube ile değil adsense ile sözleşme imzalıyorsunuz. Yani video aldım baskasından vs. konularında dava acarlar diye korkmayın. O hakkı youtube video sahibine ezelden beri veriyordu zaten :)

Bu arada şöyle bir yanılgı var onu düzeltelim.
Sözleşme esası diyor ki "ödeme ayına takriben 30 gün içerisinde"
Yanı youtube sana ödeme yaptı, ödeme ardından 30 gün içerisinde sana yaptığı ödemeyi geri isteyebilir ya da bu ödeme ile ilgili sana hesap sorabilir.
Ödeme tarihinin ardından 30 gün geçtikten sonra o ödemenle ilgili bir hile tesbit etse bile tutarı senden talep edemez ve yasal süreçte ilerleyemez.
Sadece hesabını kapatır. (Ki bunu zaten sürekli yapıyor.)

arkadaşlar o zaman biz bu işe girdik youtube para kazanmak isityoruz türkiye oturuyoruz ama kendimi amerikada yabancı ülkede gösteriyoruz bu acaba google dava açma konusu olabilir mi

Arkadaşlar endişe edecek bir durum yok. Zaten çoğumuz küçük yatırımcıyız. Adsense üzerinden cloaking gibi yöntemlerle vurgun yapmaya çalışanlara verilen gözdağı bu.

Sen reklam yayınlayacaksın da, yatırımcı zarar edecek de, seni bulup mahkemeye çıkartıp zarar ettirdiğini kanıtlayacaklar da... ölme eşşeğim yaz gelsin.

rahat olun. işinize bakın.

diger forumda bir arkadaşın dedigi gibi googleye açılan davaları kaybettiginden böyle sözleşme getirmiş sanırım ayrıca küçük miktar kazananlara işlemez ugraşmazlar.

Bu arada şöyle bir yanılgı var onu düzeltelim.
Sözleşme esası diyor ki "ödeme ayına takriben 30 gün içerisinde"
Yanı youtube sana ödeme yaptı, ödeme ardından 30 gün içerisinde sana yaptığı ödemeyi geri isteyebilir ya da bu ödeme ile ilgili sana hesap sorabilir.
Ödeme tarihinin ardından 30 gün geçtikten sonra o ödemenle ilgili bir hile tesbit etse bile tutarı senden talep edemez ve yasal süreçte ilerleyemez.
Sadece hesabını kapatır. (Ki bunu zaten sürekli yapıyor.)

Herkes gerekeni yazmis zaten,Triqalx ustadda gereken konuya son noktayi koymus.

Ben bu tur bir konuda Almanya'da mahkemeye verildim.tabi Fransada olugum icin gitmedim yada bana erak vs gelmedi,ismim gecti mahkemede,ve ulasamadiklari icin ceza kestiler ve yine ulasamadiklari icinde 1 yil almanyaya giris yasagi koydular gecti gtti.simdi elimi kolumu sallayarak girip cikiyorum.Onlarinda yapacagi bu kadar.

Mahkeme vs bu isler zor isler,verir vermez degil ama ben 1 ay icinde 29 gun normal kazanip 1 gun illegal kazanmissam bende o mahkemede 29 gunluk hakkimi alirim.1 gun illegal diye 29 gunumude yedirmem.Ya bu kanun isleri zor isler derin isler detayli bilgim yok ama alsinlar bi gorelim. :)

Herkes gerekeni yazmis zaten,Triqalx ustadda gereken konuya son noktayi koymus.

Ben bu tur bir konuda Almanya'da mahkemeye verildim.tabi Fransada olugum icin gitmedim yada bana erak vs gelmedi,ismim gecti mahkemede,ve ulasamadiklari icin ceza kestiler ve yine ulasamadiklari icinde 1 yil almanyaya giris yasagi koydular gecti gtti.simdi elimi kolumu sallayarak girip cikiyorum.Onlarinda yapacagi bu kadar.

Mahkeme vs bu isler zor isler,verir vermez degil ama ben 1 ay icinde 29 gun normal kazanip 1 gun illegal kazanmissam bende o mahkemede 29 gunluk hakkimi alirim.1 gun illegal diye 29 gunumude yedirmem.Ya bu kanun isleri zor isler derin isler detayli bilgim yok ama alsinlar bi gorelim. :)

hocam bu youtube para kazanma işine girdik kendimizi türkiye yerine abd gösteriyoruz yada başka yerde bunu para kazanmak için yapıyoruz acaba bu dava konusu olur mu google çaktı olayı ne olucak

hocam bu youtube para kazanma işine girdik kendimizi türkiye yerine abd gösteriyoruz yada başka yerde bunu para kazanmak için yapıyoruz acaba bu dava konusu olur mu google çaktı olayı ne olucak

Şuan zaten google bunun farkında ki gmaili telefon onayı getirdi onda bile çözüm bulamadılar Türkiye'ye reklamları kapadılar v.s bir sürü çalışma yaptılar ama önüne geçemediler yanii youtube ın adsense yatırımcılarının bunun farkında olmama gibi bi durumu söz konusu bile olamaz adamlar her şeyin farkında :)

Şuan zaten google bunun farkında ki gmaili telefon onayı getirdi onda bile çözüm bulamadılar Türkiye'ye reklamları kapadılar v.s bir sürü çalışma yaptılar ama önüne geçemediler yanii youtube ın adsense yatırımcılarının bunun farkında olmama gibi bi durumu söz konusu bile olamaz adamlar her şeyin farkında :)

hocam madem farkında neden izin vermiyolar sürekli bu işi yapmamıza madem türkiye bu işi yapacak hırslı insanlar var:)bizim önümüzü neden kesiyorlar:)

Arkadaşlar az önce biraz yabancı frm gezindim enazından içinizi rahatlatması adına paylaşmak istedim.
Zaten bildiğim birşeydi fakat emin olmadan yazmak istememiştim.
Adsense ödeme kaynağının sadece %8 i youtube üzerindenmiş.
Yani geri kanal %92 web - ve diğer hususlar.

Gelelim bu %8 e...

Emin olun şu frumda para kazananların hepsini toplasak gerçekten youtube tan para kazanan birinin kazancına ulaşamayız.

Bizim illegal sandığımız şeyler ve bunların kazançları ile adsense nin illegal olarak gördüğü ve ödediği kazançlar arasında dağlar kadar fark var.

Konuyu çokta uzatmamak gerek...

Kişisel görüşüm bu sözleşme yenileme işini sadece kabul etmekle harcadığımız 3sn için düşünelim, kafaya takılacak yada üzerinde durulacak birşey değil.

Fakat aramızda illegal aylık 10k $ kazanan var ise o dikkate alsın :))

Dikkate almaları gerekenler kendini anladı :)))

Arkadaşlar az önce biraz yabancı frm gezindim enazından içinizi rahatlatması adına paylaşmak istedim.
Zaten bildiğim birşeydi fakat emin olmadan yazmak istememiştim.
Adsense ödeme kaynağının sadece %8 i youtube üzerindenmiş.
Yani geri kanal %92 web - ve diğer hususlar.

Gelelim bu %8 e...

Emin olun şu frumda para kazananların hepsini toplasak gerçekten youtube tan para kazanan birinin kazancına ulaşamayız.

Bizim illegal sandığımız şeyler ve bunların kazançları ile adsense nin illegal olarak gördüğü ve ödediği kazançlar arasında dağlar kadar fark var.

Konuyu çokta uzatmamak gerek...

Kişisel görüşüm bu sözleşme yenileme işini sadece kabul etmekle harcadığımız 3sn için düşünelim, kafaya takılacak yada üzerinde durulacak birşey değil.

Fakat aramızda illegal aylık 10k $ kazanan var ise o dikkate alsın :))

Dikkate almaları gerekenler kendini anladı :)))

Bilader o % 8 son 2-3 ay içerisinde sayemizde %10-12 olmuş olabilir :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri