Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
en fazla 50 kuruş zam gelecek. yüzde yirmi değil.
en fazla 50 kuruş zam gelecek. yüzde yirmi değil.
1-05.01.2016 tarihinde, perakende satış fiyatı 10 TL olan 1 paket (20 adet) sigara için Özel Tüketim Vergisi aşağıdaki gibi hesaplanır:
-Nispi ÖTV Tutarı : 10 TL x 0,6525 = 6,5250 TL
-Asgari maktu ÖTV tutarı : 20 adet x 0,2210 = 4,4200 TL
-Maktu ÖTV tutarı : 1 Paket x 0,2468 = 0,2468 TL
Nispi ÖTV tutarı olarak hesaplanan 6,5250 TL, asgari maktu ÖTV tutarı olarak hesaplanan 4,4200 TLden büyük olduğundan; nispi ÖTV tutarı ile maktu ÖTV tutarı toplamı olan (6,5250 TL + 0,2468 TL =) 6,7718 TL Özel Tüketim Vergisi olarak hesaplanır.
6.7 tl %20 fazlası neyse o gelir artık![]()
ya arkadaş vallaha bıktım ya 2,3 ay önce lpg 1,98 felandı 2 tl oldumu sıkılıyorduk şuanda 2,60 nerdeyse dizele yaklaşacak rakamlar yeter yaa bıktık zamndan mamdan zamına koo... töbe töbe
Yakıt fiyatlarini tartısalim da 2 zehir için kimse kusura bakmasın 50 lira olsunKullananlar düşünsün nedir bu nasıl bir bencilliktir ya. Benzine zam gelsin o zaman dizel kullanan herifte dönsün götünü banane kullananlar düşünsün desin. Ne kadar bencil olmuş millet. Benim ne kullanıp kullanmadığımdan kime ne? Sorun burada bize sürekli geçirmeye çalışmaları.
Not:Sigara ve alkol 30 lira olsun iyi hoş. Bunlardan kazandıkları vergileri çoğu şeyden kazanmıyorlar. Bunları millete aldırtmazlarsa merak etmeyin başka yerden çıkartırlar o paraları gene olan bize olacak![]()
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.