ANKET: Ytpara.com Parali Uyelik Sistemi...

Parali Uyelik Olsun Mu ?

• EVET Olsun.

Oy: 0 0,0%
  • HAYIR Olmasin.

• Kararsizim..

• Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
üyelik paralı olursa banlanma durumları nasıl olacak ?

Paralı oldugunda , Kişiler üyeliginin kıymetini bildigin dolayı kurallara uyup düşünmeden yorum atmayacakları için banlamalar eskisi kadar fazla olmıcak . Fakat ben bu üyelige para verdim istedigim gibi at koşturabilirim gibi birşey söz konusu degil ! Kurallar her zaman geçerlidir ve her zaman uygulanır!

Atalarımızın bir sözü var frm kültürüne uygun olmadığı için yazamıyorum...

Sizin çözüm öneriniz ne?

Biz onlarıda almak için açtık zaten bu konuyu...

Yazdım daha ne yazayım.
Modlar biraz daha fazla forumla ilgilenirse, Modların konu kapatmakta, üye uyarmakta vs bir Standardı olursa, zaten forumda sorun olmaz.
Bir keresinde aynen şunu yazdım.
Bir üye banlanması lazımken en az 3-5 Mod konuya gelip hiçbirşey yapmadı.

O konuda dedimki, Bir Mod geldi, Mod mesaj Sildı, Bir Mod Uyardı, Son Gelen Mod banladı.
Yani ilk gelen Mod banlasa zaten sorun kalmıcaktı.

Multi üyelik vs zaten, ipler vs tarandığı zaman daha kolay anlaşılabiliyor.
Dolandırıcılık meselesi ise, 2 üye arasında olduğu için o 2 üyenin alışverine kimse dahil olamayacağı için, karşılıklı güvene dayalı olması lazım.
Bunuda alışveriş yapanlar aralarında halletmek zorundalar.

Forumun ucretli olmasindan once yapilabilecek cok sey var..Parali olmasi herseyi cozecegini mi saniyorsunuz? Parali olmasi icin kolaya kacilmasindan baska bisey degildir..Akilci cozumler bulmak yerine kolaya kacilirsa,forumun popularitesi azalir..

Şahsen paralı olması olayı bence doğru değil. İnsanlar zaten para kazanmak için bu tür platformlara ihtiyaç duyuyorlar, bir de onlardan para almak pek sağlıklı olmaz bu kişiler için.

Ama Hayır Kurumları kısmını gördüğüm için hafif kararsız kaldım.

Yine de parasız olması en doğrusu bence. (Bu arada ankette evet oyu verdim, böyle de dengesiz bi adamım.)

Yazdım daha ne yazayım.
Modlar biraz daha fazla forumla ilgilenirse, Modların konu kapatmakta, üye uyarmakta vs bir Standardı olursa, zaten forumda sorun olmaz.
Bir keresinde aynen şunu yazdım.
Bir üye banlanması lazımken en az 3-5 Mod konuya gelip hiçbirşey yapmadı.

O konuda dedimki, Bir Mod geldi, Mod mesaj Sildı, Bir Mod Uyardı, Son Gelen Mod banladı.
Yani ilk gelen Mod banlasa zaten sorun kalmıcaktı.

Multi üyelik vs zaten, ipler vs tarandığı zaman daha kolay anlaşılabiliyor.
Dolandırıcılık meselesi ise, 2 üye arasında olduğu için o 2 üyenin alışverine kimse dahil olamayacağı için, karşılıklı güvene dayalı olması lazım.
Bunuda alışveriş yapanlar aralarında halletmek zorundalar.

Arkadaşım banlayan mod her zaman kötü durumuna düşüyor. Bizde bunu azaltmak için hep uyarıyoruz. 1 üyeyi bile banlamadım suana kadar. Kimisine göre mod banlayınca kötü kimisine göre mod uyarınca kötü :) Kimsenin isteğini tam anlamıyla kimse karşılayamaz

forumun paralı olması tabiki birçok şeyi çözmeyecektir yapılacaklar yine devam edecektir. forumun kalitesinin artması için öncelikle insanların açtıkları başlıklara dikkat etmeleri lazım

- ACİLLLLLLLL
- anlayan bi baksın
- abiler acil yardım
- adsenseciler yardım
- yutup ustalarına sesleniyorum

tarzında başlıklardan vazgeçip konuya uygun başlıklar seçilmeli.

herkes bir takım sorunlara çözüm önerisinde bulunursa forumun kalitesi artar diye düşünüyorum

Sayfa 7 den sonra okumayı bıraktım :D oyumu kullandım fikrimi en sona yazıcam beklemedeyim olumlu olumsuz yanları var tabi :)

Ben öğrenciyim youtube işine [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] videolarıyla başladım. Ve forum sayesinde bu işi yapma isteğim arttı. Eğer forum paralı olsaydı bu işe başlamazdım belki çünkü biliyorsunuz para almadan para vermeyi sevmeyiz genel olarak ve öğrenciyiz de haliyle bu işi ek bir gelir kapısı olması amacıyla yapıyoruz. Bence böyle bir sistem gelirse yeni gelecek arkadaşları baltalamış oluruz. Bunu yapmak yerine yönetim kadrosuyla ilgili radikal adımlar atılmalı diye düşünüyorum. Banlanan arkadaşlar birdaha aynı email uzantısıyla hesap alamamalı benim şahsi fikrim bu yönde.

Evet arkadaslar butun yorumlari mesajlari okudum okuyorumda.inanin bana guzel seyler cikacak ortaya bu isin sonunda.Sonuc evet Parali uyelik var artik olsada yada bu konu kapanmistir olsada sonunda mukemmel seyleri sizlerinde bu fikirleri yazilari sayesinde ortaya cikaracagiz,cikaracagim supheniz olmasin.

Bazi mesajlarda Mod eksikliginden bahsedilmis,aslinda boyle bir eksiklik yok yeteri kadar ellerinden geldigi kadar arkadaslarimiz ilgileniyorlar her konu ile ama genede bazi yerlerde eksik yada hatalar olabilir.Bu konuda beniom icin onemli durumunda ve aklimda surekli zaten gerekli iyilestirmeyi dunde Muhammed admine soylemistim bu konuda.insallah bu fikir tartismalarinin sonucunda guzel seyler cikaracagiz ortaya.

Anketi ben 7 gun sure olarak belirlemistim ama bu anket suresi bu gece bitecek sonlandiracagim ve hem sizin yazdiklari hemde bizim kendi fikirlerimizi bir araya getirip yonetimdeki dostlarla bir karar alacagiz.Fazla uzamasina dallanip budaklanmasinada gerek yok.Sonuc ne olursa olsun sadece sunu soylemek istiyorum,Zararida yararida bizler icin forum icin olacakdir.

Saygilarimla.

54 38.85%
HAYIR Olmasin. 57 41.01%
Kararsizim.. 28 20.14%
Katılımcı sayısı: 139. Siz bu Ankette oyunuzu kullanmışsınız

54+57+28 = 139 oy toplm aktif arkadaş sayısı kaç acaba ?? bu kadar az kişi isek poblem yok ama bınler olursa ptoblem olur direket paralıya geçiş olsun derim...

aktif yenılenen bir kaç admınlerle bu sayı kontrol altında tutulabılır kanısındayım... kontrol edılemeyecek bi durum yok bence.. bir süre boyle gitsin eski sistem ...zaten kararsızım diye oy kullandım o yuzden.... sıkıntıları gordum... yıpratıcı ve adam karalayıcı oluyor bu işlerin sonu ;) malum yenı forum açılacak oraya gıdecek diğer kısım.. güçler birleşmeli bolunmemeli...
ama site sahibine gelir sağlar yada hayır işlerine katkı sağlayabilir... şahsen kazancı 30 a bolup 1 gununu zaten hayır işlerine aktarıyorum SMS yaz gonder tarzı....
neyse hayırlısı olsun çoğunluk sevinsin dostluk kazansın...

[COLOR="[B][B][COLOR="Red"]Red"]ankete cidden önem veriliyorsa herkesın az biraz düşüncesi forumda belirdi... bilgi ve fikir alış verişi yapıldı... bence evet yada hayır tarzında bir kez daha anket yapılsın... sonuç ona gore admınlerce site sahiplerince değerlendırılsın... kanısındayım... kararsızların sayısı fazla bakalım yenı dağılım nasıl olacak...??[/COLOR] bir paypal hesabınada GONULLU BAĞIŞ ADI ALTINDA BELİRTİLSİN... ORAYADA İSTEYEN ARKADAŞLAR PARA VERSIN, PARA GONDERSIN.. ORDAKI PARADA SİTE ÇALIŞMALARINA EMEĞİ GEÇENLERE VEYA HAYIR İŞLERİNE, YADA DİREKET SİTE KURUCUSUNA KALSIN.. GÖNULLULUK ESES OLSUN....[/COLOR][/B][/B]

Evet arkadaslar butun yorumlari mesajlari okudum okuyorumda.inanin bana guzel seyler cikacak ortaya bu isin sonunda.Sonuc evet Parali uyelik var artik olsada yada bu konu kapanmistir olsada sonunda mukemmel seyleri sizlerinde bu fikirleri yazilari sayesinde ortaya cikaracagiz,cikaracagim supheniz olmasin.

Bazi mesajlarda Mod eksikliginden bahsedilmis,aslinda boyle bir eksiklik yok yeteri kadar ellerinden geldigi kadar arkadaslarimiz ilgileniyorlar her konu ile ama genede bazi yerlerde eksik yada hatalar olabilir.Bu konuda beniom icin onemli durumunda ve aklimda surekli zaten gerekli iyilestirmeyi dunde Muhammed admine soylemistim bu konuda.insallah bu fikir tartismalarinin sonucunda guzel seyler cikaracagiz ortaya.

Anketi ben 7 gun sure olarak belirlemistim ama bu anket suresi bu gece bitecek sonlandiracagim ve hem sizin yazdiklari hemde bizim kendi fikirlerimizi bir araya getirip yonetimdeki dostlarla bir karar alacagiz.Fazla uzamasina dallanip budaklanmasinada gerek yok.Sonuc ne olursa olsun sadece sunu soylemek istiyorum,Zararida yararida bizler icin forum icin olacakdir.

Saygilarimla.
Şuan bakıyorum da hayır cevabı verenlerin sayısı daha fazla.Bence bu işi yönetim kurulu kendi arasında oylasın.Oy kullananların %80 i yeni üye.

benim şahsi düşüncem, üyelikler 20tl gibi cüzi bir miktarda olması ve devamında bu ücreti ödeyen kişilerin bir ayrıcalığı olmalı. yani sadece foruma üye olmak değilde bir e-book tarzı mesela torrent sitesi arena'da 15-20tl civarında bir bağış yapıyorsun ve extradan sizlere sunucudan torrent özelliği ve kısıtlama olmadan download imkanı sunuyor. bunun gibi. yani paramı sadece üyeliğe değilde, extralarımda olcak. amorti ederim düşüncesiyle yaklaşan insanlar bence daha çok olacaktır.

Benim düşüncem fena fikir değil yanlız insanlara sadece üyelik verirseniz çok cazip bakmayabilirler mesela 15-20 lira üyeliğimiz olacak hem hemde yanında ebook tarzı sağlam taktik felan kitabı verirseniz hem forum sorunsuz olur güvenilir hemde herkes kazanır diye düşünüyorum :)

Bu islem dolandiriciligin onune gecmez malesef. Dolandiracak adam 10-20 lira verir 100-200 alir gider. Keza r10da bile uyelik 140 lira olmasina ragmen adamlar bu ucreti odeyip uyelik aldiktan sonra iyi bi profil cizip millete binlerce TL takip gidiyor. Eger dolandiricilik azalsin diyosanizda referansli sisteme gecis yaparsiniz. Kimse kefil olmadigi adami davet etmez foruma zaten. Bagis olayindaysa illaki bagis toplanmak isteniyorsa bu farkli bi sekilde yapilabilir. Illaki uyelik ucreti adi altinda toplamaya gerek yok. Forumda farkli bi bolum acilip orada toplanabilir.

Bağış konusunda alt-üst limit koymak biraz abes kaçar isteyen istediği kadar bağış yapabilir.
Yeni üyelik konusuna gelince dolandırıcılığı minimum düzeye indirmek için ücretli üyelik yapacaksanız 20-30 lira ile maximum düzeye çıkar bu. Yeni üyelik en az 300-400 gibi meblağlardan başlamalı ki dolandırıcılık en aza indirilsin, kaldı ki dolandırıcılık yapan biri için 20-30 liraya yeni üyelik almaası çok zor olmasa gerek

Bir bu konuya girilmemiş bu başlıkta :D

Dağdaki Çobanla Benim Oyum Eşit Olamaz - Aysun Kayacı - YouTube

Bence fikir mantıksız değil, çok kısa süreliklerle belirli tarihlerde insanlara duyurarak alınması da üyeliklerin güzel fikir aynı şekilde, yani insanlar beklerlerse zaten üyelik sahibi olmak için bir süre o üyeliğin değerini bilirler. Ekşi sözlük mantığı yani. Yine de ben olması taraftarıyım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri