Arkadaşlar yazmayacaktım, aramızda konuşuyoruz ama ben de şahsi fikrimi bu sayfaya kadar olanları okuduktan sonra belirteyim..
Bu konu mayıs ayından beri gündemimizde olan bir konu. Büyüme hızına maalesef ki yetişilemiyor. Admin ve mod. arkadaşlarımızında sizler gibi youtube ile ilgilendiğini ve onlarında para kazanmak için durmadan çalıştıklarını düşünürseniz "modlar ve adminler düzeni sağlasın" diyeceğinizi zannetmiyorum.
Neticede bu siteden hiçbir mod veya admin 1 kuruş gelir elde etmedi bugüne kadar.
Ha illa ki derseniz modlar ve adminler sağlasın düzeni, biz günde 5 6 saat aralıksız girip uğraşırken yetişemiyorsak foruma ücretli mod.lar almamamız gerekir.
E ücretli mod alacaksak bunun parasını adminler arasında cebimizden karşılamayız değil mi? Yine paralı olmak zorunda olur?..
Ayrıca kimse kusura bakmasın ama paraların nereye gideceğinden şüphe duyanın aklından şüphe ederim. Paralarla [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] ilgilenecek. Bunu kendisi de belirtmiş konuda.
Öncelikle şunu kabul edelim, bu devirde kimse kimseye karşılıksız 5 lira vermiyorken bu işi yapanların %98'i serkan abi vasıtasıyla veya yine serkan abinin vasıtasıyla işe başlamış bir başkasının vasıtasıyla bu işe adım atmıştır.
Bu durumda "forumu paralı yapıyorum, paraları da ben alıyorum" dese bile kimsenin söz söylemeye hakkı olacağını düşünmüyorum.
Arkadaşlar,
Forum ticari bir forum. Başka forumlarla karşılaştırılmaması gerekir. Buraya giren herkes para kazanmak için, para kazanma yolunda birşeyler öğrenmek için giriyor. Ne r10 ne birbaşka ticari forum paralı üyelik istediğinde ben yadırgamam. Kimse burada geyik yapayım, eğleneyim diye yer almıyor...
"ben para verdim, kazanamadım" şikayetini de kabul etmiyorum. Aynı cadde üzerinde dönerci varken yan dükkanını tutup kira veriyorsunuz, para kazanmak için para harcıyorsunuz ama diğer dükkan köşeyi dönerken siz batabiliyorsunuz. Nasip, kısmet, çok çalışmak, bilgiyi harmanlamak hayatın her alanında gerekli diye düşünüyorum.
Zaten sermayesiz bir iş yapıyoruz. Emin olun hepimizde, hepinizin çok kazanmasını istiyoruz. Ben geçen gün bindiğim taksideki geçim sıkıntısından bahseden abiye bile forumun adresini verip bak usta yengenın falan zamnı varsa bi gir forumumuza göz at dedim. Ben kazanıyorken benimle beraber ülkemin insanlarının kazanmasındanda mutlu olurum. Diğer yönetici arkadaşlarımında aynısını düşündüğünü adım gibi biliyorum. Onun için yaptığınız yorumlara da dikkat edip biraz empati kurarak yaparsanız gerçekten daha kolay çözümler bulabiliriz.
Benim şahsi fikrim, forumun paralı olması yönünde ve ücretinin 50 TL altında olmaması yönünde.
Bununla birlikte forumda yeni başlayanlar bölümünü forum üyeleri dışında herkesin okuyabileceği şekilde ayarlayıp işe ilk baslangıcta gerekli olan bütün bilgileri üye olmayanlarında okumalarını sağlayarak işe başlangıclarında ücretsiz destek olmak. Adam adsensesini acar, kanalını acar, yükler bakar 1 2 dolar kazanıyo günde o zaman "içeride daha derin bilgiler vardır" diye düşünür ve girmek isterse ücreti öder forumumuza üye olur. Foruma girdiği zamanda yeni üyelerin arama yapma zahmetine girmeden yaptıkları gibi çok basit konular açarak forumu şişirmez, dikkatler dağılmaz, mevcut üyelerimizde daha kaliteli konular okuyarak boşa zaman kaybından kurtulurlar. Aynı şekilde mod ve adminlerde.
Bunun yanısıra (yanlış anlaşılmasın, r10 ile kıyaslamıyorum forumumuzu, sonucta biz niche bir forumuz ama düzen için gerekli şeyler var) r10'da olduğu gibi referanslı üyelikler olur. Referans olup davetiye verdiğiniz kullanıcının bütün davranışlarından sorumlu olursunuz. Önünüze gelene davetiye vermez, davetiye verdiğiniz kişiye sıkı sıkı tembihlersiniz ve onun ceza gerektiren her davranısından siz de sorumlu olur, ceza alırsınız.
Bu şekilde hem hiç tanımadığımız yeni kullanıcılar gelebilir aramıza, hem de her tanıdığınızdan para almak zorunda kalmayız. Herkes hem kendinden hem de davet ettiği kişilerden sorumlul olur.
Bu konuya şu şekilde bakarsanız eminim daha yapıcı ve çözüm üreten bize de yardımcı cevaplar yazacaksınızdır.
Biz kendimiz için birşey istemiyoruz. Forumun kalitesi artsın, kullanıcılar biraz kendilerine çeki düzen versin, ne modlar ne kullanıcılar konu kirlilikleriyle ugrasmasın. Ayrıca gereksiz şikayetler, tartışmalar, üslup bozuklukları, dolandırıcılıklar vb. sayabılecegımız olumsuz olaylarla daha az karsılasalım.
Ayrıca mevcut kullanıcılardanda kimlik bilgisi formu doldurulmasını isteme ve bilgileri güncelleme taraftarıyım. Forum hızlı büyüyor arkadaşlar. Önüne bir şekilde geçmek zorundayız. Paralı sistem için "işin kolayına kaçmak" diye düşünen arkadaşlarımıza 1 haftalık mod'luk verelim. Kendi işlerine zaman ayırabilecekler mi bir baksınlar.
Empati kuralım lütfen arkadaşlar. Karşılık beklemeden, insanlar birbirinden faydalansın diye forum yönetiyoruz. Burada okuduğumuz hiçbir bilgiye ihtiyacımız olmuyor. Zaten günde 20 saat b.sayar başında, kulağımızda kulaklık [MENTION=114]FGA[/MENTION] [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] [MENTION=291]Triqalx[/MENTION] oturup youtube ile alakalı yenı seyler bulmaya, oluşan sorunlara çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bunun yanında diğer admin ve mod arkadaşlarımızda aynı. Onlarla da gorusuyoruz üstüne bir de foruma giriyoruz düzen saglamaya calısıyoruz. "yetişilemiyor"
Bunun tek çözümü, kullanıcılara otokontrol mekanizmasını yerleştirmektir. Paranın bu kadar zor kazanıldığı dönemde 50 TL veren kullanıcı da aman tartışmayayım diye düşünecektir. Herkes uslubuna dıkkat edecektir.
Ha dolandırıcılık olmaz mı? Dolandırıcı adamın, hırsız adamın ne yapsanız önüne geçemezsiniz. O adam onurunu, şerefiniz, haysiyetini, namusunu kaybetmiş zaten. Geçen gün ben 1000 TL dolandırıldım mesela

Bi yandan iş bi yandan forum bi yandan da aradığınız ürünü almaya calısınca kafa gidiyor. Salim kafayla yemeyeceğim bi haltı yedim, parayı yatırdıktan sonra da "ula ben naptım, kesin tokatlandım" dedim. O para nasipten çıkmış, yapcak bişey yok
Neyse arkadaşlar su anda aklıma gelen bunlar benımde.
Hepimiz için hayırlısı olsun.
Enine boyuna aylardır dusunuyoruz. Yeni cıkan bir konu değil, sureklı olarak konusuyorduk. Hepimiz için ve yeni gelecek kullanıcılar için en doğru kararı vermek istediğimizden emin olun lütfen. Ücretli olsa da olmasa da bizim bi çıkarımız yok. Bunu göz önünde bulundurarak yorum yaparsanız memnun oluruz.
Tekrar hayırlı olsun.