Bu teliflerin çoğu sahte telif ve bazıları da bu forumdandır. Önüne gelene yalan yanlış sahte telif atarak Awesomenesess in ekmeğine yağ sürüp kendi çevremizdeki insanların emeklerini sahte telif ile telef ediyorlar.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
bu mail kanallarım mailine mi gelmiş yoksa paypal maillerine mi.
Bu muhabbetler geçen ayda yapılıyordu, telif haklarını ihlal değilde başka birşey yapan herkes aldı neredeyse parasını.
Ben garibim Kasımı alamadım telifsiz kanalıma
Mailim bu listede yok , geçen ay gene böyle muhabbet dönmüştü yada 2 ay önce ama ödendi,korkmayın bence ödenir.
Ama ben listede yokum tertemizim ya gene ödemezler benim parayı![]()
benım maılde yok orda cok sukur ınsallah bırazdan odemelerı atarlar
Benim anlamadığım youtube ne yapacakmış ki parayı? Geri alsa kendi hakkı değil, reklamverenlere geri veremez parayı?İki ucu çoklu değnek yani [MENTION=1089]KingTube[/MENTION] hocam siz ne düşünüyosunuz?
Bu konuda daha önce fikrimi yazmıştım; eğer Youtube sırf telif yüzünden kanalların parasını ödemeyecekse bu kanalların sırtından kazandığı ve reklam verenlerden peşin olarak aldığı milyonlarca hatta milyarlarca dolar parayı cebine mi atacak diye sormuştum. Sonuçta videolarda reklamlar yayınlanmış ve bunun karşılığı olan para reklam verenlerden alınmıştır. Telifli kanallara ödeme yapmayacaksa ve aldığı reklam ücretlerini de reklam verenlere iade etmeyecekse bu paralar ne olacak ? bu cevaplanması gereken çok önemli bir sorudur.
Ayrıca bazen aklıma şu da geliyor; Acaba Youtube telif hakkı sahiplerini koruma bahanesi ile her gün binlerce kanalı telif ve topluluk uyarıları ile sırf kendisine haksız kazanç elde etmek için mi kapatıyor ve her gün açılan binlerce yeni kanala yüklenen yüz binlerce videoya (yani spam yapılmasına) bilerek mi göz yumuyor ?
Çünkü böyle kanalların ve videoların sayısı oldukça fazla ve getirisi de baş döndürücü olmaktadır. Böyle kanallar açılsın, milyonlarca video yüklensin, bana para kazandırsın ama ödeme zamanları gelmeden spam sebebiyle kapatıp paraları cukka edelim gibi kötü bir düşünceleri mi var ?
İşte böyle ve bunlar gibi onlarca mide bulandırıcı soru var kafamda..
Bişey sormak istiyorum ödeme yaptıklarında mailde atıyolarmı ?
geç hocam şart falan yok ya 5-10 k izlenmeli olsun açılalı 2 hafta olsun günlük 100 200 izlenim az biraz abonede olursa büyük ihtimal girersin ben ilk kanal açtığım hafta girmiştim yanlış hatırlamıyorsam.
Bu konuda daha önce fikrimi yazmıştım; eğer Youtube sırf telif yüzünden kanalların parasını ödemeyecekse bu kanalların sırtından kazandığı ve reklam verenlerden peşin olarak aldığı milyonlarca hatta milyarlarca dolar parayı cebine mi atacak diye sormuştum. Sonuçta videolarda reklamlar yayınlanmış ve bunun karşılığı olan para reklam verenlerden alınmıştır. Telifli kanallara ödeme yapmayacaksa ve aldığı reklam ücretlerini de reklam verenlere iade etmeyecekse bu paralar ne olacak ? bu cevaplanması gereken çok önemli bir sorudur.
Ayrıca bazen aklıma şu da geliyor; Acaba Youtube telif hakkı sahiplerini koruma bahanesi ile her gün binlerce kanalı telif ve topluluk uyarıları ile sırf kendisine haksız kazanç elde etmek için mi kapatıyor ve her gün açılan binlerce yeni kanala yüklenen yüz binlerce videoya (yani spam yapılmasına) bilerek mi göz yumuyor ?
Çünkü böyle kanalların ve videoların sayısı oldukça fazla ve getirisi de baş döndürücü olmaktadır. Böyle kanallar açılsın, milyonlarca video yüklensin, bana para kazandırsın ama ödeme zamanları gelmeden spam sebebiyle kapatıp paraları cukka edelim gibi kötü bir düşünceleri mi var ?
İşte böyle ve bunlar gibi onlarca mide bulandırıcı soru var kafamda..
Üstad aklında soru işareti olacak bir durum yok, youtube tamamen yasal görünümlü yasa dışı bir dolandırıcılık yapıyor.Sonuçta bunu denetleyecek bir kurum yok, illegal yüklenen içeriklerin kontrolü youtube'da , en başta söylüyor yasak olduğunu, ondan sonra istediği gibi kanal kapıyor ve kalan paranın üzerine konuyor.
Kapatılan kanallardan sağladığı kazancın adı kesinlikle dolandırıcılıktır.Youtube çalandan çalıyor.
Olayın reklamveren boyutuna gelirsek; zaten teknik olarak reklamverenlerin parasını geri ödemesi gibi birşey sözkonusu değil, isteseler mümkün fakat youtube yönetimi gözünden bakarsak bu amelelik olur, yani ; kapatılan kanal sahiplerine ödenmeyen para ve bu paranın reklamverenlere geri ödenmesi gibi bir altyapı kurmak tamamen maliyet getirir ve kaybeden kim olur, youtube.Yazılımsal olarak böyle bir amelelik çekmek yerine çözümü basit;
Dolandır , arkana bakma, yat paranın üstüne , arkana bakma.
Öbür türlü reklamverene geri ödeme gibi birşey söz konusu olamaz çünkü youtube baş dolandırıcı, neden geri para ödesin reklamlarda çıkar, reklamverenin parasını da cebine indirir, biz kanal sahiplerinin parasınıda cebine indirir oooooooh kebap, daha ne üstad ??
Aynen dediğin gibi bir kötü düşünceleri olduğu %100 , aklında şüphe bile kalmasın üstad, hiç boşuna temiz düşünme, bunlar milyonlarla oynuyan insanlar , zannedermisin karakter aynı kalsın, etik düşünce aynı kalsın, beş para etmez insanlar bunlar.Büyümek için yemedikleri b*k kalmaz tabiki, bizide dolandıracaklar ki büyüyecekler, azıcıkda bize koklatıcaklar böyle dönücek işler.
Sistem güzel, yasadışı içerik yüklensin, uyduruktan content id sistemi ile tara, nedense ay sonu ödemeler yapılacağı zaman asıl taramayı yap, kanalları kapa, paraların üzerine kon oh ne güzel.
Youtube baş dolandırıcıdır.Para kazanalım veya kazanmayalım youtube dolandırıcıdır.Küresel çapta bir dolandırıcılık söz konusu ve, kimler para yiyor kimbilir, kisme karışmıyor doğal olarak.Halkın baskısıyla bir takım önlemler alıyor zaman zaman o kadar, youtubeu ayakta tutan zaten spamcılar, teknik bilgiye gerek yok web tasarımcı/programcı olan yazılım sektöründe olan herkes bilir, spam yapmasamda youtube açısından baktığınızda, aynı videoyu 500 kere farklı başlıklar ile atmak demek "çeşitlilik / zenginlik" demektir.Kullanıcı sever böyle şeyleri dolayısıyla youtube hem spamcılar üzerinden geçiniyor, hemde dolandırıyor.
Neyse gece gece konuyu aldım heryere taşıdım.
Özetle
Youtube dolandırıcılık yapıyor ama bizler kazanmak için sesimizi çıkaramıyoruz, çıkarsada bizim çapımız yetmeyeceği için tabiki kazanabilenler devam edecek![]()
Benim mail adresim listede var ama o adres paypal mail adresim. Yani içinde herhangi bir kanal yok. Şimdi bu mailde kapanan kanalımın ödemesini de bekliyorum. Aynı mailde düzenli olarak ödeme aldığım kanalda mevcut. İyice kafam karıştı şuan.
Ayrıca kapanan kanalım için aşağıdaki cevabı vermiş. Tam olarak ödeme beklemede mi yazıyor yoksa ödemeyecez mi diyor anlamadım.
Your payment is on hold until YouTube can review your earnings and your account has been suspended due to a violation of YouTube's policy prohibiting content designed to impersonate another person or user.
Madison Jones
AwesomenessTV
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.