Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Arkadaslar dun yazacaktim ama iki dakika dinleneyim dedim,uyumusum. Hakkinizi helal edin.
Cuma gunu [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Serkan Bey'in gonderdigi bazi kanallar hakkinda arastirma yapilmasi icin mail atmis ve telefonla gorusmustum. Dun (Pazartesi gunu) de attigimiz maile cevap geldi.Gelen mail'de kanallarin 1 tanesi disinda digerleri icin icerik sahibi olup olunmadigi konusunda arastirilma yapildigi bilgisini vermisler.Bunun uzerine de tekrar, Cuma gunu gorustugum kisi ile gorustum.
Kendisine sordugum sorulari teker teker yazayim;
Soru : Kanallarin icinde Vine videolari vardi, bu videolarin hak sahipligi olmasi durumunda Google zaten 3. taraf eslesen veya Telif hakki bildirimi gonderiyor. Eger Google bunu yayinlamama izin veriyorsa, siz neden kanallarimizi tekrar gozden geciriyorsunuz?
Cevap : Vine'in sahibi olan Twitter, Youtube uzerinde yayinlanan Vine videolarinin icerik sahibi olmayan kisiler tarafindan yayinlanmamasi konusunda uyarida bulunmus.Icerik sahibi Youtube'da videolarinin oldugunu bilemeyebilir. Bu durumda size herhangi bir ihtar gonderememis olabilir fakat bu sizin bu videolari yayinlayabileceginiz anl***** gelmez.
Soru : Madem icerik bizim degil diye odeme yapilmiyor, neden hala partnerlikte tutuluyor bu kanallar?
Cevap : Inceleme bitmeden kimseyi partnerlikten bu sebeple cikaramayiz cunku bu incelenen kanallarin hepsine odeme yapacagiz veya yapmayacagiz diye bir sey diyemiyoruz. Iclerinde odeme yapilacak kanallar olabilir, bunlar partnerlikte tutulur fakat odeme yapilamayacak kanallari inceleme sonunda mail atarak bilgilendirecegiz ve partnerlikten de cikaracagiz.
Soru : Herkesin merak ettigi diger bir konu da sizin bu paralari alip, kanal sahiplerine odeme yapmamaniz..Neden aldiginiz parayi odeme yapmiyorsunuz? Sonucta eger siz Adsense'ten parayi aldiysaniz, bu demektir ki Adsense bunu yayinlamama izin veriyor?
Cevap : Onceki aylarda dediginiz gibi once biz Adsense'ten parayi alir ve kanal sahiplerine gonderirdik fakat Aralik sonu, Ocak basi itibariyle bu sistem tamamen degisti. Youtube bizden once kanallari kontrol etmemizi, icerik konusunda herhangi bir problemi yok ise parayi Youtube'dan talep etmemizi istiyor. Yani bundan sonra artik once kontrol edilecek ve onay verilmesinin ardindan Youtube bize parayi gonderecek, biz de size gonderecegiz.
Soru : Peki bu anlasmanin herhangi bir yazili metni var ise bunu internet sitenize veya kullanicilariniza mail atabilir misiniz? Bu sizin isinizi daha da kolaylastiracaktir..
Cevap : Bu konuda karar verebilecek yetkiye sahip degilim..
----------------------------------------------------------------------
Gorustugum kisinin samimiyetine ve durustlugune inandim ben. En azindan gecistirmek icin konusmadi, tum sorularimi ve konusmamizi teker teker ve samimi bir sekilde cevapladi. Bu isten sizler ne kadar zarar ettiyseniz, emin olun partnerler de bir o kadar zarar etti.
Sahibi olmadiginiz video, fotograf vs. gibi icerikleri icerik sahibinin izni olmaksizin yayinlamak zaten bir suc, bunu unutmamak gerek..
Youtube'un bu sekilde bir karar almasi da bana gore cok mantikli cunku farkindaysaniz ne kadar 3. taraf eslesen video varsa hepsi partnerlerde kazaniyordu. Adsense kullanan kisiler 3. taraf eslesen aldiginda, eger bu esleseni kabul ederlerse kazanci icerik sahibine gidiyordu.Bu durum partnerlerde boyle degil, direkt videoyu yukleyen aliyordu parayi. Adsense bu ikilemi ortadan kaldirmak icin bu yonteme basvurmus olmasi muhtemel..
Benim tek takildigim konu, siz Kasim ayi odemelerinizi aliyorsunuz fakat bu kural Aralik ortasinda cikti.. Bu cikan kuralin sizin Kasim ayi kazanclarinizi etkilememesi gerek.. Sonucta siz boyle bir durumdan bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Uyarindan sonraki kazanclari almak istemeyebilir fakat uyaridan onceki kazanclarinizi odemeleri gerekebilir.. Bunu da bugun arayip soracagiz..
Hocam dediklerimi yanlış anlamanı istemem. Yazmadan geçemeyeceğim çünkü sürekli aynı şeyi söylüyorsunuz. Baştan beri Awesomeness'ın kötü bir firma olduğunu söylüyor ve forumdaki arkadaşlara "defalarca size söyledim" gibisinden cevaplar yazıyorsunuz. Haklısınız tabi ki. Tamam herkes Awesomeness'a geçtiği için bin pişman. Ben Ağustos ve Eylül'de kazandığım paramın peşindeyim hala. Bu firmanın işe yaramaz olduğunu forumda ilk dile getirenlerden biri benim zaten.
Lakin, o zamanlar ETC diye bir partnerlik bayisinin olduğunu ya da en azından forumda olduğunu hatırlamıyorum. Oldu da biz mi geçmedik. Oxford vardı da biz mi okumadık ?
Videolari silmek gerekir bu durumda. Para kazanan videolarin bize aitmi degilmi anlayamazlar ve parayi ödeyebilirler.
Guzel kardesim konuyu hep anlamak istediginiz gibi anliyorsunuz. Bugune kadar hic bir tavsiyemde Bana basvurun demedim. Fullscreen, Forella, Zoomin.TV gibi networkler var dedim. Sonra biz network kurduk yine kendimi one cikarmadim. Zoomin.TV diye one cikardim. Forumda bana basvurmayim tavsiyem ile direk basvuranlar olmustur. Bazi durumlarda ben almayim sanslarini direk denemelerini soylemisimdir. Belki zor kabul ediliyordu bu konuda size hak veriyorum cun ki ban abunuda dediler.
En kolay kabul eden firma dediler. Fakat sartmiydi network olmak ? Ozamanlar adsense bukadar siki degildi. Tek dert Network daha cok kazandiyor olayi vardi. Ben yine networku kazanc yonunden ovmedim. Evet avantajlari vardir ve bazi kategorilerde bu nakite donuyor ancak networke gecme sebebibiniz ilk once nakit olmasin dedim.
Yani guzel kardesim. Niye bana gecmedinizde aweye gectiniz oh olsun diye gulmuyroum suan. Inanmak yada inandirmak zorunda degilim ama Bir cok ogrenci kardeslerimiz var. Sadece uzuluyorum. Zamaninda cok soyledigimi defalarca dile getiriyorum ki beni bir kenara birakin. Gun gelir hayatinizda benim gibi biri yine tavsiyelerde bulunursa dinlesinler diye.
Benim dusuncemi bu forumda anlayacak cok az kisi vardir. Bu yuzden su benim networkumu one cikarma havasinda oldugum konumunu artik silin.!
Birtane yorumum yoktur. ETC Networke gecin diye veya Bana basvurun diye. Yazilarim yorumlarim tamam reklam oldu kendimi one cikardim ama suda bir gercek. Kimseye bana baglanmalari icin greksiz vaad yada laf kullanmadim.
Lutfen arkadaslar. Artik isimize gucumuze bakalim. Basvurmak isteyene sartlar ve kosullar belli bi rnetwork basvurmak istemeyenlere birsey dedigimiz yok ama artik su catisma olaylarini. Sen sunu dedin ben bunu dedim sen sunu soyle yaptiginde bu boyle oldu, Senin niyetin su ama bu havayi veriyorsun gibi kisisel dusuncelere lutfen artik mudale etmeyelim.
Arkadaslar dun yazacaktim ama iki dakika dinleneyim dedim,uyumusum. Hakkinizi helal edin.
Cuma gunu [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Serkan Bey'in gonderdigi bazi kanallar hakkinda arastirma yapilmasi icin mail atmis ve telefonla gorusmustum. Dun (Pazartesi gunu) de attigimiz maile cevap geldi.Gelen mail'de kanallarin 1 tanesi disinda digerleri icin icerik sahibi olup olunmadigi konusunda arastirilma yapildigi bilgisini vermisler.Bunun uzerine de tekrar, Cuma gunu gorustugum kisi ile gorustum.
Kendisine sordugum sorulari teker teker yazayim;
Soru : Kanallarin icinde Vine videolari vardi, bu videolarin hak sahipligi olmasi durumunda Google zaten 3. taraf eslesen veya Telif hakki bildirimi gonderiyor. Eger Google bunu yayinlamama izin veriyorsa, siz neden kanallarimizi tekrar gozden geciriyorsunuz?
Cevap : Vine'in sahibi olan Twitter, Youtube uzerinde yayinlanan Vine videolarinin icerik sahibi olmayan kisiler tarafindan yayinlanmamasi konusunda uyarida bulunmus.Icerik sahibi Youtube'da videolarinin oldugunu bilemeyebilir. Bu durumda size herhangi bir ihtar gonderememis olabilir fakat bu sizin bu videolari yayinlayabileceginiz anl***** gelmez.
Soru : Madem icerik bizim degil diye odeme yapilmiyor, neden hala partnerlikte tutuluyor bu kanallar?
Cevap : Inceleme bitmeden kimseyi partnerlikten bu sebeple cikaramayiz cunku bu incelenen kanallarin hepsine odeme yapacagiz veya yapmayacagiz diye bir sey diyemiyoruz. Iclerinde odeme yapilacak kanallar olabilir, bunlar partnerlikte tutulur fakat odeme yapilamayacak kanallari inceleme sonunda mail atarak bilgilendirecegiz ve partnerlikten de cikaracagiz.
Soru : Herkesin merak ettigi diger bir konu da sizin bu paralari alip, kanal sahiplerine odeme yapmamaniz..Neden aldiginiz parayi odeme yapmiyorsunuz? Sonucta eger siz Adsense'ten parayi aldiysaniz, bu demektir ki Adsense bunu yayinlamama izin veriyor?
Cevap : Onceki aylarda dediginiz gibi once biz Adsense'ten parayi alir ve kanal sahiplerine gonderirdik fakat Aralik sonu, Ocak basi itibariyle bu sistem tamamen degisti. Youtube bizden once kanallari kontrol etmemizi, icerik konusunda herhangi bir problemi yok ise parayi Youtube'dan talep etmemizi istiyor. Yani bundan sonra artik once kontrol edilecek ve onay verilmesinin ardindan Youtube bize parayi gonderecek, biz de size gonderecegiz.
Soru : Peki bu anlasmanin herhangi bir yazili metni var ise bunu internet sitenize veya kullanicilariniza mail atabilir misiniz? Bu sizin isinizi daha da kolaylastiracaktir..
Cevap : Bu konuda karar verebilecek yetkiye sahip degilim..
----------------------------------------------------------------------
Gorustugum kisinin samimiyetine ve durustlugune inandim ben. En azindan gecistirmek icin konusmadi, tum sorularimi ve konusmamizi teker teker ve samimi bir sekilde cevapladi. Bu isten sizler ne kadar zarar ettiyseniz, emin olun partnerler de bir o kadar zarar etti.
Sahibi olmadiginiz video, fotograf vs. gibi icerikleri icerik sahibinin izni olmaksizin yayinlamak zaten bir suc, bunu unutmamak gerek..
Youtube'un bu sekilde bir karar almasi da bana gore cok mantikli cunku farkindaysaniz ne kadar 3. taraf eslesen video varsa hepsi partnerlerde kazaniyordu. Adsense kullanan kisiler 3. taraf eslesen aldiginda, eger bu esleseni kabul ederlerse kazanci icerik sahibine gidiyordu.Bu durum partnerlerde boyle degil, direkt videoyu yukleyen aliyordu parayi. Adsense bu ikilemi ortadan kaldirmak icin bu yonteme basvurmus olmasi muhtemel..
Benim tek takildigim konu, siz Kasim ayi odemelerinizi aliyorsunuz fakat bu kural Aralik ortasinda cikti.. Bu cikan kuralin sizin Kasim ayi kazanclarinizi etkilememesi gerek.. Sonucta siz boyle bir durumdan bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Uyarindan sonraki kazanclari almak istemeyebilir fakat uyaridan onceki kazanclarinizi odemeleri gerekebilir.. Bunu da bugun arayip soracagiz..
Konuda belirtilmemiş ama ödemeler sanırım sadece telifli kanala yapılmayacak anlamında?
Eğer kanalda uyarı varsa, sorunlu bir kanaldır, inceleme sonrası uygun görülürse ödemesi yapılacak.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.