Awesomeness'i arayıp hepimizin sorununu dile getirdim

partnerlik bitiyor diyoruz ama adsensede durmak daha zor. tek kanal kapanınca bütün kanallar gidiyor. tekrardan açabiliyoruz ama istedikleri anda onuda kaldıracaklar.

5 adsense lazım artık herkese her adsenseye 3 kanal baglasın 15 kanal.anca ole bıseyler olur gıbı

ben networklerin bu işi çok sıkı tutacağını sanmıyorum.network açısından yapılmayan her ödeme zarar yazar komisyon alamayacağı için.birde üstüne binlerce kanalın incelenmesinin getireceği iş yükünü düşünün pratikte hiç uygulanabilir gelmiyor bana.

Arkadaslar yukardaki yazdigim mesajda bir hata yapmisim onu duzeltmek istiyorum.

Twitter Youtube hakkinda degil, networkler hakkinda sikayetci olmus.Sanirim Fullscreen hakkkinda olmus ve geneline bu kurallar getirilmis youtube tarafindan.

Yanlis anlasilmasin orasi.

Icerdeki parayi nasil kurtaracagiz peki beyler? Videolari silsek diyorum.

Partner olayına hiç geçmedim. Eğerki kuralları google koyuyorsa partnerlerin yapacakları pek bişey yok sonuçta bunlar yaptıkları aracılıktan para alıyor.

Ama Awesomeness çakallık yapıp ilk başlarda ne olursan ol yine gel ile önüne geleni kabul edip sonra ödeme yapmıyorsa bu firmanın çakallığıdır.

Awesomeness de ödeme yapılmazken başka bir partnet şirketi çatır çatır sorunsuz ödeme yapıyorsa bu işte bir iş vardır bence.

Arkadaslar dun yazacaktim ama iki dakika dinleneyim dedim,uyumusum. Hakkinizi helal edin.

Cuma gunu [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Serkan Bey'in gonderdigi bazi kanallar hakkinda arastirma yapilmasi icin mail atmis ve telefonla gorusmustum. Dun (Pazartesi gunu) de attigimiz maile cevap geldi.Gelen mail'de kanallarin 1 tanesi disinda digerleri icin icerik sahibi olup olunmadigi konusunda arastirilma yapildigi bilgisini vermisler.Bunun uzerine de tekrar, Cuma gunu gorustugum kisi ile gorustum.

Kendisine sordugum sorulari teker teker yazayim;

Soru : Kanallarin icinde Vine videolari vardi, bu videolarin hak sahipligi olmasi durumunda Google zaten 3. taraf eslesen veya Telif hakki bildirimi gonderiyor. Eger Google bunu yayinlamama izin veriyorsa, siz neden kanallarimizi tekrar gozden geciriyorsunuz?

Cevap : Vine'in sahibi olan Twitter, Youtube uzerinde yayinlanan Vine videolarinin icerik sahibi olmayan kisiler tarafindan yayinlanmamasi konusunda uyarida bulunmus.Icerik sahibi Youtube'da videolarinin oldugunu bilemeyebilir. Bu durumda size herhangi bir ihtar gonderememis olabilir fakat bu sizin bu videolari yayinlayabileceginiz anl***** gelmez.

Soru : Madem icerik bizim degil diye odeme yapilmiyor, neden hala partnerlikte tutuluyor bu kanallar?

Cevap : Inceleme bitmeden kimseyi partnerlikten bu sebeple cikaramayiz cunku bu incelenen kanallarin hepsine odeme yapacagiz veya yapmayacagiz diye bir sey diyemiyoruz. Iclerinde odeme yapilacak kanallar olabilir, bunlar partnerlikte tutulur fakat odeme yapilamayacak kanallari inceleme sonunda mail atarak bilgilendirecegiz ve partnerlikten de cikaracagiz.

Soru : Herkesin merak ettigi diger bir konu da sizin bu paralari alip, kanal sahiplerine odeme yapmamaniz..Neden aldiginiz parayi odeme yapmiyorsunuz? Sonucta eger siz Adsense'ten parayi aldiysaniz, bu demektir ki Adsense bunu yayinlamama izin veriyor?

Cevap : Onceki aylarda dediginiz gibi once biz Adsense'ten parayi alir ve kanal sahiplerine gonderirdik fakat Aralik sonu, Ocak basi itibariyle bu sistem tamamen degisti. Youtube bizden once kanallari kontrol etmemizi, icerik konusunda herhangi bir problemi yok ise parayi Youtube'dan talep etmemizi istiyor. Yani bundan sonra artik once kontrol edilecek ve onay verilmesinin ardindan Youtube bize parayi gonderecek, biz de size gonderecegiz.

Soru : Peki bu anlasmanin herhangi bir yazili metni var ise bunu internet sitenize veya kullanicilariniza mail atabilir misiniz? Bu sizin isinizi daha da kolaylastiracaktir..

Cevap : Bu konuda karar verebilecek yetkiye sahip degilim..

----------------------------------------------------------------------

Gorustugum kisinin samimiyetine ve durustlugune inandim ben. En azindan gecistirmek icin konusmadi, tum sorularimi ve konusmamizi teker teker ve samimi bir sekilde cevapladi. Bu isten sizler ne kadar zarar ettiyseniz, emin olun partnerler de bir o kadar zarar etti.

Sahibi olmadiginiz video, fotograf vs. gibi icerikleri icerik sahibinin izni olmaksizin yayinlamak zaten bir suc, bunu unutmamak gerek..

Youtube'un bu sekilde bir karar almasi da bana gore cok mantikli cunku farkindaysaniz ne kadar 3. taraf eslesen video varsa hepsi partnerlerde kazaniyordu. Adsense kullanan kisiler 3. taraf eslesen aldiginda, eger bu esleseni kabul ederlerse kazanci icerik sahibine gidiyordu.Bu durum partnerlerde boyle degil, direkt videoyu yukleyen aliyordu parayi. Adsense bu ikilemi ortadan kaldirmak icin bu yonteme basvurmus olmasi muhtemel..

Benim tek takildigim konu, siz Kasim ayi odemelerinizi aliyorsunuz fakat bu kural Aralik ortasinda cikti.. Bu cikan kuralin sizin Kasim ayi kazanclarinizi etkilememesi gerek.. Sonucta siz boyle bir durumdan bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Uyarindan sonraki kazanclari almak istemeyebilir fakat uyaridan onceki kazanclarinizi odemeleri gerekebilir.. Bunu da bugun arayip soracagiz..

Arkadaslar dun yazacaktim ama iki dakika dinleneyim dedim,uyumusum. Hakkinizi helal edin.

Cuma gunu [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Serkan Bey'in gonderdigi bazi kanallar hakkinda arastirma yapilmasi icin mail atmis ve telefonla gorusmustum. Dun (Pazartesi gunu) de attigimiz maile cevap geldi.Gelen mail'de kanallarin 1 tanesi disinda digerleri icin icerik sahibi olup olunmadigi konusunda arastirilma yapildigi bilgisini vermisler.Bunun uzerine de tekrar, Cuma gunu gorustugum kisi ile gorustum.

Soru : Kanallarin icinde Vine videolari vardi, bu videolarin hak sahipligi olmasi durumunda Google zaten 3. taraf eslesen veya Telif hakki bildirimi gonderiyor. Eger Google bunu yayinlamama izin veriyorsa, siz neden kanallarimizi tekrar gozden geciriyorsunuz?

Cevap : Vine'in sahibi olan Twitter, Youtube uzerinde yayinlanan Vine videolarinin icerik sahibi olmayan kisiler tarafindan yayinlanmamasi konusunda uyarida bulunmus.Icerik sahibi Youtube'da videolarinin oldugunu bilemeyebilir. Bu durumda size herhangi bir ihtar gonderememis olabilir fakat bu sizin bu videolari yayinlayabileceginiz anl***** gelmez.

Soru : Madem icerik bizim degil diye odeme yapilmiyor, neden hala partnerlikte tutuluyor bu kanallar?

Cevap : Inceleme bitmeden kimseyi partnerlikten bu sebeple cikaramayiz cunku bu incelenen kanallarin hepsine odeme yapacagiz veya yapmayacagiz diye bir sey diyemiyoruz. Iclerinde odeme yapilacak kanallar olabilir, bunlar partnerlikte tutulur fakat odeme yapilamayacak kanallari inceleme sonunda mail atarak bilgilendirecegiz ve partnerlikten de cikaracagiz.

Soru : Herkesin merak ettigi diger bir konu da sizin bu paralari alip, kanal sahiplerine odeme yapmamaniz..Neden aldiginiz parayi odeme yapmiyorsunuz? Sonucta eger siz Adsense'ten parayi aldiysaniz, bu demektir ki Adsense bunu yayinlamama izin veriyor?

Cevap : Onceki aylarda dediginiz gibi once biz Adsense'ten parayi alir ve kanal sahiplerine gonderirdik fakat Aralik sonu, Ocak basi itibariyle bu sistem tamamen degisti. Youtube bizden once kanallari kontrol etmemizi, icerik konusunda herhangi bir problemi yok ise parayi Youtube'dan talep etmemizi istiyor. Yani bundan sonra artik once kontrol edilecek ve onay verilmesinin ardindan Youtube bize parayi gonderecek, biz de size gonderecegiz.

Soru : Peki bu anlasmanin herhangi bir yazili metni var ise bunu internet sitenize veya kullanicilariniza mail atabilir misiniz? Bu sizin isinizi daha da kolaylastiracaktir..

Gorustugum kisinin samimiyetine ve durustlugune inandim ben. En azindan gecistirmek icin konusmadi, tum sorularimi ve konusmamizi teker teker ve samimi bir sekilde cevapladi. Bu isten sizler ne kadar zarar ettiyseniz, emin olun partnerler de bir o kadar zarar etti.

Sahibi olmadiginiz video, fotograf vs. gibi icerikleri icerik sahibinin izni olmaksizin yayinlamak zaten bir suc, bunu unutmamak gerek..

Youtube'un bu sekilde bir karar almasi da bana gore cok mantikli cunku farkindaysaniz ne kadar 3. taraf eslesen video varsa hepsi partnerlerde kazaniyordu. Adsense kullanan kisiler 3. taraf eslesen aldiginda, eger bu esleseni kabul ederlerse kazanci icerik sahibine gidiyordu.Bu durum partnerlerde boyle degil, direkt videoyu yukleyen aliyordu parayi. Adsense bu ikilemi ortadan kaldirmak icin bu yonteme basvurmus olmasi muhtemel..

Benim tek takildigim konu, siz Kasim ayi odemelerinizi aliyorsunuz fakat bu kural Aralik ortasinda cikti.. Bu cikan kuralin sizin Kasim ayi kazanclarinizi etkilememesi gerek.. Sonucta siz boyle bir durumdan bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Uyarindan sonraki kazanclari almak istemeyebilir fakat uyaridan onceki kazanclarinizi odemeleri gerekebilir.. Bunu da bugun arayip soracagiz..

ÖZellikle son paragrafta söylediklerine mantıklı bir cevap vermeleri gerekiyor. Ben Ağustos ve Ekim kazançlarımı alamadım hala. Kim Smith bana 13 Aralık'ta "kanallarında teli var ama tamam ödemeni yapacağız" demişti.

Hocam dediklerimi yanlış anlamanı istemem. Yazmadan geçemeyeceğim çünkü sürekli aynı şeyi söylüyorsunuz. Baştan beri Awesomeness'ın kötü bir firma olduğunu söylüyor ve forumdaki arkadaşlara "defalarca size söyledim" gibisinden cevaplar yazıyorsunuz. Haklısınız tabi ki. Tamam herkes Awesomeness'a geçtiği için bin pişman. Ben Ağustos ve Eylül'de kazandığım paramın peşindeyim hala. Bu firmanın işe yaramaz olduğunu forumda ilk dile getirenlerden biri benim zaten.

Lakin, o zamanlar ETC diye bir partnerlik bayisinin olduğunu ya da en azından forumda olduğunu hatırlamıyorum. Oldu da biz mi geçmedik. Oxford vardı da biz mi okumadık ?

Guzel kardesim konuyu hep anlamak istediginiz gibi anliyorsunuz. Bugune kadar hic bir tavsiyemde Bana basvurun demedim. Fullscreen, Forella, Zoomin.TV gibi networkler var dedim. Sonra biz network kurduk yine kendimi one cikarmadim. Zoomin.TV diye one cikardim. Forumda bana basvurmayim tavsiyem ile direk basvuranlar olmustur. Bazi durumlarda ben almayim sanslarini direk denemelerini soylemisimdir. Belki zor kabul ediliyordu bu konuda size hak veriyorum cun ki ban abunuda dediler.

En kolay kabul eden firma dediler. Fakat sartmiydi network olmak ? Ozamanlar adsense bukadar siki degildi. Tek dert Network daha cok kazandiyor olayi vardi. Ben yine networku kazanc yonunden ovmedim. Evet avantajlari vardir ve bazi kategorilerde bu nakite donuyor ancak networke gecme sebebibiniz ilk once nakit olmasin dedim.

Yani guzel kardesim. Niye bana gecmedinizde aweye gectiniz oh olsun diye gulmuyroum suan. Inanmak yada inandirmak zorunda degilim ama Bir cok ogrenci kardeslerimiz var. Sadece uzuluyorum. Zamaninda cok soyledigimi defalarca dile getiriyorum ki beni bir kenara birakin. Gun gelir hayatinizda benim gibi biri yine tavsiyelerde bulunursa dinlesinler diye.

Benim dusuncemi bu forumda anlayacak cok az kisi vardir. Bu yuzden su benim networkumu one cikarma havasinda oldugum konumunu artik silin.!

Birtane yorumum yoktur. ETC Networke gecin diye veya Bana basvurun diye. Yazilarim yorumlarim tamam reklam oldu kendimi one cikardim ama suda bir gercek. Kimseye bana baglanmalari icin greksiz vaad yada laf kullanmadim.

Lutfen arkadaslar. Artik isimize gucumuze bakalim. Basvurmak isteyene sartlar ve kosullar belli bi rnetwork basvurmak istemeyenlere birsey dedigimiz yok ama artik su catisma olaylarini. Sen sunu dedin ben bunu dedim sen sunu soyle yaptiginde bu boyle oldu, Senin niyetin su ama bu havayi veriyorsun gibi kisisel dusuncelere lutfen artik mudale etmeyelim.

Videolari silmek gerekir bu durumda. Para kazanan videolarin bize aitmi degilmi anlayamazlar ve parayi ödeyebilirler.

Aynen hocam bunu kontrol edebilecek bir yetkiye sahip mi networkler? Youtube bu yetkiye sahiptir mutlaka ama networklere bu yetki verilmiş mi bunu çok merak ediyorum

Guzel kardesim konuyu hep anlamak istediginiz gibi anliyorsunuz. Bugune kadar hic bir tavsiyemde Bana basvurun demedim. Fullscreen, Forella, Zoomin.TV gibi networkler var dedim. Sonra biz network kurduk yine kendimi one cikarmadim. Zoomin.TV diye one cikardim. Forumda bana basvurmayim tavsiyem ile direk basvuranlar olmustur. Bazi durumlarda ben almayim sanslarini direk denemelerini soylemisimdir. Belki zor kabul ediliyordu bu konuda size hak veriyorum cun ki ban abunuda dediler.

En kolay kabul eden firma dediler. Fakat sartmiydi network olmak ? Ozamanlar adsense bukadar siki degildi. Tek dert Network daha cok kazandiyor olayi vardi. Ben yine networku kazanc yonunden ovmedim. Evet avantajlari vardir ve bazi kategorilerde bu nakite donuyor ancak networke gecme sebebibiniz ilk once nakit olmasin dedim.

Yani guzel kardesim. Niye bana gecmedinizde aweye gectiniz oh olsun diye gulmuyroum suan. Inanmak yada inandirmak zorunda degilim ama Bir cok ogrenci kardeslerimiz var. Sadece uzuluyorum. Zamaninda cok soyledigimi defalarca dile getiriyorum ki beni bir kenara birakin. Gun gelir hayatinizda benim gibi biri yine tavsiyelerde bulunursa dinlesinler diye.

Benim dusuncemi bu forumda anlayacak cok az kisi vardir. Bu yuzden su benim networkumu one cikarma havasinda oldugum konumunu artik silin.!

Birtane yorumum yoktur. ETC Networke gecin diye veya Bana basvurun diye. Yazilarim yorumlarim tamam reklam oldu kendimi one cikardim ama suda bir gercek. Kimseye bana baglanmalari icin greksiz vaad yada laf kullanmadim.

Lutfen arkadaslar. Artik isimize gucumuze bakalim. Basvurmak isteyene sartlar ve kosullar belli bi rnetwork basvurmak istemeyenlere birsey dedigimiz yok ama artik su catisma olaylarini. Sen sunu dedin ben bunu dedim sen sunu soyle yaptiginde bu boyle oldu, Senin niyetin su ama bu havayi veriyorsun gibi kisisel dusuncelere lutfen artik mudale etmeyelim.

Hocam bu yazdıklarının hiçbirini iddia etmiyorum. Hatta şu ana kadar gördüğüm en iyi network Zoomin.TV'dir. Bunu da diyorum. İnsanları zorlayıcı yorumun da yok bunu da biliyorum. Sadece sürekli aynı şeyi yazmanız üzerine görüşlerimi dile getirdim. Yani o zaman sizin ya da başkası aracılığıyla zoomin'den haberim olsaydı ona zaten geçerdim bundan bahsediyorum.

Neyse konu dağılmaması için bu konuda konuşmayacağım. Özel bir sorun olursa pm atabilirsin.

[MENTION=716]etc_computer[/MENTION] gözünü seviyim bir kez daha başlama. Başlayacaksan da http://www.ytpara.com/etc-network/19197-zoomin-tvden-de-awesomeness-taktigi.html buraya alalım sizi. Lütfen rica ediyorum artık şu her network konusu ETC ile Başke network karşılaşmasına dönmesin ya. Ya arkadaş tamam, senin yaptığın işe lafımız yok yazma işte dağıtma şu konuyu. Bir sürü kişiyi ilgilendiren bir konu Zart ETC network giriyo araya.

Kapitalizmin acımasız köleleştirme politikalarından birtanesi daha! Bu sistem devam ettikçe daha çooooooook aç kalırız biz. Arkadaşlar dediklerimi hafife almayın. Google bile aynısını yapıyor ödemelerden kesiyor yada türlü bahanelerden kanalları kapatıyor. Çoluk çocuk geçindirenler var insaf yahu. Bana birkişide gelip kurallar bu uymassan aç kalırsın demesin!

hicbişey tahmin edildigi gibi deilmiş bunuda ögrendik herkez adsenseye devam etmeli bu durumda.

Yotube erişimi kaptılıyor, partner ilegal içeriğe ödeme yapmıyor, bu youtube işlerini artık bırakmanın zamanı sanki. Para kazanacak gibi özgün birşeyler yapamaz kimse.

Artık partner devri biter, ne awe ne de diğerleri, sonuçta inceleniyorsa telif olmasa bile her tülü görürler dizi film vb içerikler yüklediğimizi ve ödeme yapmazlar :(

Oyle birsey adsense olacagini zannetmiyorum tek telifle odeme yapilmazsa eger adsense sahte telifler yuzunden kimse kazanamaz onun icin youtubenin oncelikle sahte telif icin onlem almasi lazim.

Şimdi 16 Aralıkta partnere dahil oldum 14 ocakta ödeme eşiğini geçtim.Mart 1-7 Arası ödeme alamayacak mıyım awesomenessten? KESİN alamazsın diyorsan çıkarayım kanalı.
Bu soruyu [MENTION=2357]iwocan[/MENTION] nezdinde herkese soruyorum.(nezdinde kelimesini ilk defa cümle içinde kullanmanın verdiği mutluluk paha biçilemez)
:)

Konuda belirtilmemiş ama ödemeler sanırım sadece telifli kanala yapılmayacak anlamında?

Eğer kanalda uyarı varsa, sorunlu bir kanaldır, inceleme sonrası uygun görülürse ödemesi yapılacak.

Konuda belirtilmemiş ama ödemeler sanırım sadece telifli kanala yapılmayacak anlamında?

Eğer kanalda uyarı varsa, sorunlu bir kanaldır, inceleme sonrası uygun görülürse ödemesi yapılacak.

Soylenen sadece telifli kanallara degil, eger yukledigin icerik kendine ait degilse odeme alamayacaksin demisler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri