Çiğköfte Bayiliği Almayı Düşünüyorum Düşünceleriniz Nedir?

Daha Önceleri Bende Düşündüm. Adamlar Çiğ Köftenin Kilosunu Bayilerine 6 TL Satıyor. Bir Kilo Çiğ Köfteden 12 Tane Dürüm Çıkıyormuş. Dürüm Şeklinde Satıldığında %200'lere Çıkıyormuş Karı. Yalnız Şahsi Fikrimi Soracak Olursan Açacağın Mevkide Günde 50 KG Fazla Çiğ Köfte Satacağına İnanıyorsan Gir Bu işe. Şayet Günde 50 KG Altında Satış Yaparsan Sadece O işin Ameleliğini Yapmış Olursun...

3500 Tl’ye İş Kurun | İstanbul Çiğköfte, Çiğköfte Bayilik

5 bin lira ciro bıraksın başka bir şey istemem.

---------- Spam Engelliyici 02:02 ---------- Önceki Mesaj 02:01 ----------

Hangi şehirdesin?

istanbul

Dur o zaman :D ha nediyordum evet yanındada ayran, ama nar ekşisi bol olsun niye, yahu o nar ekşisinin üzerindeki marmelatı yokmu ısırırken lavaşın içinden çiğköftelerden kaçıp o akan marmelatı yahu o nasıl birşeydir, acılı olsun yerim diyosun acılısınıda yiyince baştan aşagı hafif bir terleme iniyor sanki mideye indiğini hissediyorsun çünkü yaka yaka iniyor, o ayran yokmu onuda tam o yanma sırasında içiyorsunya sanki alevlenmiş odunların üzerine birden su dökmek gibi ama sönermi mubarek bildiğin orman yangını var içeride, ayranın köpüklü yerinden hüplüyorsun, karnın davul gibi oluyor bir kaç tane daha kalıyor çiğ köfde bunlarda dursun bir kaç saat sonra yerim diyip atıyorsun dolaba sonra kafan rahat ediyor nedenmi, bir dahaki seferede çiğ köftenin hazır ve yiyebileceğini biliyorsun, ne ballandırdım beeh, gözü kapa anı yaşa.. :D

Bunları sizlere aktardıkdan sonra yurtta çiğ köfte patlaması yaşanıcak, erken almaya bakın 1980 lerde nasıl tüp kuyruğu vardıysa aynı hal durum yaşanıcak. :D

Hocam al eline bi çiğköfte dürüm cık televizyona algida reklamından çok tıklanırsın oku bunları tv de ısır sonra :D

istanbul[/QUOTE]

Çiğ köfte perakende satış yaparak günlük 5 bin lira kazanamazsın.
Ankara olsan yüzyüze daha net konuşabilirdik.

Son düzenleme:
Sadece öğrenciye güvenerek dükkan yeri belirleme işlek biryer olması burda çok önemli. Yazın öğrenciler tatil olunca 3 aylık gibi bir boşluk olur. İşlek cadde kirası belki çok olur ama, kazancıda ona göre iyi olur. Bu gibi durumlarda yerin çok önemi var bence.

Ben askerdeyken kapış kapış gidiyordu durumleri içeri muhafızdakiler sokuyordu konumunu bilmiyorum ama askeriye yakın bir yer bulup adamınıda bağladınmı tamam her bir dürüm için 1 lirada içeri sokan kişiye verirsin kendi işi gibi yapar :)

Eskişehir'de açma, her yer çiğ köfte yapıyor.

istanbul

Çiğ köfte perakende satış yaparak günlük 5 bin lira kazanamazsın.
Ankara olsan yüzyüze daha net konuşabilirdik.[/QUOTE]

hocam yanlış anladınız aylık diyorum.herşeyi çıkar 5 bin ila 12 bin arası ciro bıraksın yeterli :)

17 18li yaşlardayken bizim akrabanın çiğköfte dükkanı işletmiştim günlük 150 200 arası net para giriyordu kasaya normal sıradan bir yerdi yeride yani aylık 2000 civarları kazanırsın bu işte.

benim bildiğim battalbey de isim hakkı almıyordu.artık alıyor mu bilmem.sadece ürünlerini alman zorunluydu...

Son düzenleme:
çok düşündüm bende bu işi yapmayı.Ancak şunun yüzünden vazgeçtim.Gecesi gündüzü tatili bayramı yok malesef ki.Helede işlek bir caddede açtıysan zaten izin günlerinde gezen tozan insanlara çok satarsın.Ayrıca geç saate kadar da açık durmak lazım.Bu nedenle yapmadım bu işi.Sende bunları göze al hocam.

yeri güzel olursa kesinlikle girilir çigköfte işine ama önemli olan dükkanın konumu işte.mesela yaşadıgım yerde çigköfte satışı yapılmaz.kaç tane çigköfteci açtılar,bikaç ay zor dayandı adamlar ve kapadı hepside.burası küçük bi yer,insanlar 2dk sonra gidip evde kendileri etli çiköfte yapıp yemek varken bu dükkanlardan almıyor.mesela ben çok tüketirim bu çigköftelerden,n11den sürekli alıyorum.her seferinde bunu duyan,görenler dalga geçiyor benle.babam müthiş yapar etli çigköfteyi ve elinin altında süper yapan biriside varken gidip neden dışarıdan alıyorsun,üstelikde etsiz ne geregi var diyorlar :D normalde almıyordum zaten bende,babam yapıyordu sürekli evde zaten.sonra annem ve kardeşlerim trabzona gitti.şimdi evde bi ben varım bi babam.2 kişi içinde o kadar zahmete girmeye gerek yok bence diye netten alıyorum.annemler gelirse benim siparişler yine durur :)

arkadaşlarda söylemiş kesinlikle dükkan konumu çok önemli, iyi bir yerde olursa hertürlü satış yaparsın.

Hocam nasip kısmet işeri ben çok yer biliyorum mekanı kötü hatta bazıları seyyar adamlar deli gibi iş yapıyor para basıyor bazılarının da yeri 10 numara ama müşterisi yok anlına yazıldıysa olur

Bence akıllıca bir yatırım olmaz, çiğköftecilik dönemi kapandı veya kapanmak üzere. Yeme içme anlamında değil, para kazanma anlamında diyorum.

Her iki adımda bir çiğköfteci var artık her şehirde, mesela şu an internet cafe açmaya niyetlensen yine aynı sözleri sarf ederim.
Zamanında elinde fırsatı olanlar bu işten kaymağı topladılar zaten, geriye ise pek bilgisi olmayan fakat eline üç beş sermaye parası geçip para kazanmak isteyen insanlar kaldı, ki onlarda açıp açıp kapatıyorlar sırayla :)

Başka alanları da incelemeni tavsiye ederim, çiğköfteci değil de mantıcı mesela veya başka sektör de olabilir... Elinde 15bin varsa git 15bin'de kredi çek, temeli atıldığı vakitlerde stüdyo daire al, 6 ay sonra 100bin'e sat... 3 büyük şehir gibi bir yer için demiyorum tabiki bunu, yeni yeni büyümekte ve gelişmekte olan şehirlerde bu tür yatırımlar yapılabilinir. Çalışmayı severim her türlü işi yaparım dersen de, yaz ayları gelmek üzere. Haziran ortası ve sonlarına doğru hasatlar toplanacak tarlalardan. Ekip kur kendine, köylerden çiftçilerle anlaş tarlalarda kalan samanları balyalat depola.. İlk işin olacağı için tane başına masrafı 3.5TL olur sana, Şubat-Mart gibi tanesini 10-13 TL arası satarsın.
15.000 / 3,5 = 4285 adet eder.
285 fire vermiş ol...
4000 x (en düşük)8 TL'den satmış olsan 32.000 TL para eder 6-7 ay sonrasında.
3-4 aylık süreç boşluğun olacak, o boşlukta da 1 adet araba alıp satacan fazla değil...
sonra yine haziran gelmiş olacak, bu sefer daha büyük sermaye ile yine aynı işleme devam :D

Tüm bunlar gerçekleşirken YT'den de para kazandığını ve sana cep harçlığı olmasını ümit ederek yazdım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri