Bence akıllıca bir yatırım olmaz, çiğköftecilik dönemi kapandı veya kapanmak üzere. Yeme içme anlamında değil, para kazanma anlamında diyorum.
Her iki adımda bir çiğköfteci var artık her şehirde, mesela şu an internet cafe açmaya niyetlensen yine aynı sözleri sarf ederim.
Zamanında elinde fırsatı olanlar bu işten kaymağı topladılar zaten, geriye ise pek bilgisi olmayan fakat eline üç beş sermaye parası geçip para kazanmak isteyen insanlar kaldı, ki onlarda açıp açıp kapatıyorlar sırayla
Başka alanları da incelemeni tavsiye ederim, çiğköfteci değil de mantıcı mesela veya başka sektör de olabilir... Elinde 15bin varsa git 15bin'de kredi çek, temeli atıldığı vakitlerde stüdyo daire al, 6 ay sonra 100bin'e sat... 3 büyük şehir gibi bir yer için demiyorum tabiki bunu, yeni yeni büyümekte ve gelişmekte olan şehirlerde bu tür yatırımlar yapılabilinir. Çalışmayı severim her türlü işi yaparım dersen de, yaz ayları gelmek üzere. Haziran ortası ve sonlarına doğru hasatlar toplanacak tarlalardan. Ekip kur kendine, köylerden çiftçilerle anlaş tarlalarda kalan samanları balyalat depola.. İlk işin olacağı için tane başına masrafı 3.5TL olur sana, Şubat-Mart gibi tanesini 10-13 TL arası satarsın.
15.000 / 3,5 = 4285 adet eder.
285 fire vermiş ol...
4000 x (en düşük)8 TL'den satmış olsan 32.000 TL para eder 6-7 ay sonrasında.
3-4 aylık süreç boşluğun olacak, o boşlukta da 1 adet araba alıp satacan fazla değil...
sonra yine haziran gelmiş olacak, bu sefer daha büyük sermaye ile yine aynı işleme devam
Tüm bunlar gerçekleşirken YT'den de para kazandığını ve sana cep harçlığı olmasını ümit ederek yazdım.