Durum Bu Sefer Ciddi gibi (Adsense Gelirlerine Vergi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
her şeyden hem de defalarca vergi veriyoruz. Neyi savunuyorsun.
Bir memur maaş almadan önce veriyor. Aldıktan sonra her aldığı şeye veriyor. Sonra 6.aydan sonra bir daha vergi veriyor.

Kardesim sen hic Belcikaya gelme sakin.

Burda ortalama 40% maas vergisi var her ay yani brut ve net eline geçen arasindaki fark. Sonra her aldigin icin 21% vergi oduyoruz bide sene sonu vergisi var oda ingiltereninkine benziyo.. Yani Türkiyedeki verginin yurtdisindaki vergisinden hic bir farki yok.

buyur reiz

4G1lVq.png

geçmişe dönük işlerse artık bir şahıs olarak geleceğim yok

Çok kazanıyorsun devlet peşine düser dediler 2014-2015 yılları arasında ofis açıp vergimi düzenli olarak veren biriydim. Vergi işi içine girince bir yıl boyunca boşuna vergi verdiğimi öğrendim. Tabii ofisi kapattım gitti. O yıllar içinde 50k-100k civarında kazananlara herhangi bir yaptırım olmadı. Ben ödemeyene kadar devletin benden haberi yoktu. İşi sıkı tutacaklarsa takibini tam yapacaklarsa vergi öderiz paşa paşa. Tabi kazanırsak :)

---------- Spam Engelliyici 10:08 ---------- Önceki Mesaj 10:06 ----------

Arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam Adsense gelirlerindeki vergi irlanda hükümetine ödeniyor ve karşılıklı vergi anlaşmasından dolayı Türkiye ayriyetten vergi talep edemiyordu? Karşılıklı vergi anlaşmasında bir değişiklik yoksa Adsense konusunda tereddüt etmemize gerek yok gibi.

Bunu vergi dairesine gidip sordum olumsuz cevap aldım ödetiyorlar vergiyi :)

geçmişe dönük işlerse artık bir şahıs olarak geleceğim yok

27.09.2017 tarihinde TBMM’ye sunulan “Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” tasarısında yer alan 22. madde de yer alan düzenlemeyle 213 sayılı Kanunun mükerrer 257 nci maddesine eklenen aşağıdaki bentle..

Bu tarihten sonrası için geçerli olacak,şöyle örnek vereyim..Fetö cüler için idam isteyenler vardı,bugün İdam meclisten çıksa bile Fetö cüleri kapsamayacaktı...

Bu kanunun çıkmasının en büyük sebebi ergen veletlerin yt de kazanç paylaşmaları,abuk subuk harcamaları vlog çekmeleri...

Yazacak çok şey varda burası yeri değil....

Hayırlısı olsun ne diyelim....

Çokta bıdı bıdı yapmamak gerek, birşeyi 100 kere dillendirirsen sonunda olacağı buydu zaten...

Sadece YT olarak ta görmeyin göz önünde birçok insan internet kazançları ile uzun süre gündemde kaldılar yani gayet normal...

Yasa çıktıysa da yapacak bir şey yok çok fazla konuşmaya gerek te yok ödeyeceğiz...

27.09.2017 tarihinde TBMM’ye sunulan “Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” tasarısında yer alan 22. madde de yer alan düzenlemeyle 213 sayılı Kanunun mükerrer 257 nci maddesine eklenen aşağıdaki bentle..

Bu tarihten sonrası için geçerli olacak,şöyle örnek vereyim..Fetö cüler için idam isteyenler vardı,bugün İdam meclisten çıksa bile Fetö cüleri kapsamayacaktı...

Bu kanunun çıkmasının en büyük sebebi ergen veletlerin yt de kazanç paylaşmaları,abuk subuk harcamaları vlog çekmeleri...

Yazacak çok şey varda burası yeri değil....

Hayırlısı olsun ne diyelim....

2016 mart nisan gibi bir vergi memuru ile görüşmüştüm. O zaman sorduğumda şuan bir şey yok ama maliye zaten hepsini biliyor. Gerekli düzenlemeleri yaptıklarını söylüyorlar dıki gün bugün müş :)

İrlandaya ödenen %18 kdv. Onu zaten alamazlar uluslararası hukuka aykırı. Bizden almadıkları %20 gelir vergisiydi şimdi onu almak istiyorlar. Ben porsche alıp gider göstermeyi düşünüyorum artık :)

alacaklarsa direkt giren paradan kessinler işte ne bizi uğraştırıp duruyorlar acayip küfür edesim var ama edemiyorum.sanki yaptıkları düzgün bişey var da bir de vergi alıyorlar

Ben artık youtubeyi iş den sonra eve gelınce haftada en fazla 2-3 gun urasacak şeikilde yapmayı planlıyorum Yanı zaten son zamanlarda 3 haneyı hıc gecemedım Şimdi bu yt den çok kazananda var az kazananda var Yanı ben 300-500 lira kazandım dıyelım bunun vergısını vermek ıcın nasıl bir yol izleyeceğim vergı dağiresıne gıdıp adsense kazancının vergısınımı vermeye geldım dıyeceğım İyice öğrenmek lazım devletın maytabı olmaz sonra ceza ile karsılaşmamak için bu vergı olayını ıyıce takıp edıp öğrenmek lazım Bu işi yapan arkadaşlarımız ülkeye döviz girdisi sağlıyor ülkemiz için faydalı oluyorlar

Çok kazanıyorsun devlet peşine düser dediler 2014-2015 yılları arasında ofis açıp vergimi düzenli olarak veren biriydim. Vergi işi içine girince bir yıl boyunca boşuna vergi verdiğimi öğrendim. Tabii ofisi kapattım gitti. O yıllar içinde 50k-100k civarında kazananlara herhangi bir yaptırım olmadı. Ben ödemeyene kadar devletin benden haberi yoktu. İşi sıkı tutacaklarsa takibini tam yapacaklarsa vergi öderiz paşa paşa. Tabi kazanırsak :)

aynı ben :( o kadar pişmanımki zorla devlete vergi verdim resmen :D

Ben artık youtubeyi iş den sonra eve gelınce haftada en fazla 2-3 gun urasacak şeikilde yapmayı planlıyorum Yanı zaten son zamanlarda 3 haneyı hıc gecemedım Şimdi bu yt den çok kazananda var az kazananda var Yanı ben 300-500 lira kazandım dıyelım bunun vergısını vermek ıcın nasıl bir yol izleyeceğim vergı dağiresıne gıdıp adsense kazancının vergısınımı vermeye geldım dıyeceğım İyice öğrenmek lazım devletın maytabı olmaz sonra ceza ile karsılaşmamak için bu vergı olayını ıyıce takıp edıp öğrenmek lazım Bu işi yapan arkadaşlarımız ülkeye döviz girdisi sağlıyor ülkemiz için faydalı oluyorlar

ayda 100 150 tl kazanirsan vergide sikinti olmaz ama bu 500tl olursa sikintili olur.

web sitesi diyor, kişisel site diyor, yt bağlıyor mu? ayrıca nasıl ödeyeceğiz.

payoneer ile alın bir sıkıntı çıkmaz. Tabi banka hesabınıza degil kart ile çekin.

Vergine başlayayım . Benim şu ülkeden ne nefret ettiğim 2 şey var .
1) Vergilerin çok olması
2) Paramızın çok değersiz olması

Diğer ülkelerin et gıda yada otomotiv sektöründeki fiyatlara bakıyorum şaşıp kalıyorum. İngilterede etin kilosu 3-5 pound arası burda 50-60 lira .
İngilterede passat cc 7500 pound burda aynı araç en kötü 100 bin

Gerekirse vergi %40 olsun ama şu paramız o kadar değersiz olmasın be abi .
7500 poundu tl olarak varsaysak 13 kat fark var tl ye vursak poundu 3 kat fark var. Bu kadar uçurum olmamalı ya bide ülke kalkınıyor büyüyor diye haber yapıyorlar nere büyüyoz anlamıyorum . Büyüyoruz ama zengin büyüyor. Zengin daha çok zengin oluyor memur veya alt kesim aynı yerinde sayıyor .

Kalan TR adsenseleri de kapatalım, zaten zar zor kazan %50 youtube sonra %30 partner yada adsense, bir de en son devlet filtresi geliyor eee? Quiz dönemi falan buralarda olsam parayı kırar otururdum köşeye ama işin zor zamanı başladım fakat yine de çok güzel toparladım hayatımı. Şu dönemde kanal kapanmadı, adsense uçmadı zaten uğraşıyorum elime 3-5 kuruş geçsin diye bir de bunu kaldıramam ben. Payoneer çözüm o zaman, yurtdışı kendi hesabımdan yurtiçi kendi hesabıma gelen paraya da karışmazlar artık.

Büyük Türk kanallarıda yabancı partnerlere falan geçecek yada onlar da payoneer gibi alternatif çözüm bulacaktır, olan türk partnerlere olacak bence :D Spam zaten zorlaşıyor gün geçtikçe, birden %20 kesintiyi kaldıramaz kimse, gidip asgari ücretlinin rızkına göz dikmeye devam edin... Nasıl olsa çoğu umursamıyor haklarını, ses çıkarmıyor.

Son düzenleme:
Bunun olacağı er-geç belliydi.
Adamlar paypal'ı kapattı, internetten eşya satıp 3-5 kazanan kişilerin %50-60'ı işi bırakmak mecburiyetinde kaldı.
Paypal'ı kapatmasa daha fazla vergi alırdı, bazıları yazmış paypal bu yüzden kapandı diye ama o yüzden değil.

Neyse geçen sene Vergi muhabbetleri döndüğü zamanlarda bende nette çıkan haberleri atıp vergi gelebilir istenirse demiştim, nitekim geldi.
Şu anda zaten 15k tl üzeri yıllık kazancı olandan normal gelir vergisi alınıyor.
( Oda brütten hesaplanıyor buraya dikkat çakallık Brüt olması )
Bunuda zaten zamlandırdılar baya tartışıldı ekşide.

Evet işin bizi ilgilendiren kısmıda burada devreye giriyor, 2018 itibarıyla Netten gelir elde eden deyip kestirip atmışlar.
Net derken neyi kast ediyorlar bunu bilmek lazım, misal sen X bankasından X bankasına EFT-Havale ile para alırsan bu netten gelir elde etmek sayılmaz.
Ama sen Google adsense'den direkt bankana gelir elde ettiysen bunu gelir sayarlar.

Başlıkta birçok fikir var en mantıklısı payoner'den direkt kartla çekmek, risk 0 hiçbirşey ispat edemezler.
Diğer yurtdışı banka vs hesapları zaten tanıdık akraba vs yoksa zor işler.

Birde son not : Kerimcan Durmaz denen Oğlandan Vergi alamayan devlet senden benden bir CACIK'lık hıyar dahi alamaz.
:D

Boşuna kafanızı yormayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri