E-Devletten Soy Ağacı Görüntüleme Özelliği Hizmete Girdi

Darma dağın oldu yine :)
Benden sonra gelecek 5. nesil anca görür artık soy ağacımızı :D

Bilgilendirileceksiniz diyo bune ya nasıl bakacaz buna :D

Dedem osmanlıda devlet memuruymuş vay be :)

Arkadaşlar geçenkiseferde giriş yapabilipte sonuçları göremeyenlerin istekleri yansıtıldı şu anda. İlk kez giriş yapanların istekleri yeni alınıyor, birkaç gün sonra tekrar deneyin çıkacaktır

Dedem osmanlıda devlet memuruymuş vay be :)

Arkadaşlar geçenkiseferde giriş yapabilipte sonuçları göremeyenlerin istekleri yansıtıldı şu anda. İlk kez giriş yapanların istekleri yeni alınıyor, birkaç gün sonra tekrar deneyin çıkacaktır

Hocam ne isle ugrastiklari nerde yaziyor ?

3 Dedem sarı kamışta donarak hayatını kaybettiğini biliyorum acaba bu tip bilgilerde yazıyor mu

Çok fazla deneme yaptım illaki mail veya sms diyor bekleyeceğim =)

Aslında zamanında herkesin soy sereceleri arşivleri trenler ile ülke dışına götürülüp yakılmış deniliyordu
Şuanki bilgilerin doğruluğu muamma kim düzenlemiş yazmış çizmiş kafamda deli sorular

Hocam ne isle ugrastiklari nerde yaziyor ?

Elbette o bilgi yok :)
Daha önce osmanlıda isimlerin arkasına bazı sıfatlar getirilirmiş. Örneğin Ahmet Kethüda veya Molla gibi
Kethüda demek; varlıklı, parası çok olan kişilerin veya devlet büyüklerinin buyruğunda çalışan kimse demekmiş.
Molla ise; büyük kadı büyük bilgin demek.

Son düzenleme:
Bizim büyük dedeler hep askermiş ....Hasan çavuş(1842)....Mustafa onbaşı(1879)....

NOT: ANLADIĞIM KADARIYLA KİMSENİN 1800 ÖNCESİ YOK,KAYITLARIN TUTLMAYA BAŞLANDIĞI TARİH ABDÜLHAMİT DÖNEMİNE DENK GELİYOR,YALNIŞIM VARSA DÜZELTİN...

Bizim büyük dedeler hep askermiş ....Hasan çavuş(1842)....Mustafa onbaşı(1879)....

NOT: ANLADIĞIM KADARIYLA KİMSENİN 1800 ÖNCESİ YOK,KAYITLARIN TUTLMAYA BAŞLANDIĞI TARİH ABDÜLHAMİT DÖNEMİNE DENK GELİYOR,YALNIŞIM VARSA DÜZELTİN...

düzeltiyorum abi "yalnışım" değil "yanlışım" olacak o :D

Altın Orda, Altın Ordu Devleti, bir Türk-Moğol hanlığıdır. :D Ben yırttım arkadaşlar :D :D

Son düzenleme:
Mail ve cep telefonuna bilgi vereceğiz yazıyordu. Şimdi baktım "Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz." böyle yazıyor. Geçende böyle oldu.

Adam akıllı söyleyin gerçekten veremiyor musunuz? Yoksa sistem hatasından dolayı mı böyle oluyor ? İnsanı boşa uğraştırıyorlar ya :D

banada mesaj geldi şuanda alt-ust soy bilgileriniz oluşturulmuştur diye ama sayfaya girdiğimde nüfus müdürlüğüne başvurun diyor :D

Bizimde aynı abi =) Soyad oradan gelmiş Osmanlıdan Çavuş dedeler muhtemelen ( eyalet sancak cavuşları ) 200 yıl aynı yerde kalmışlar bizim kuzköy bölgesi de kayı oguzlar ile yerleşmişler muhtemelen.
Yani geçmiş kişisel kayıtlardan ziyade bölgeden aile ve yaşayan göç toplugunu oluşturan şeyden yürümek lazım.

1831 yılında II. Mahmud zamanı gerçekleşmiş ilk nüfus sayımı. Sebebi ise yeniçeri ocağının kaldırılmasının planlanması. İdari kurumun adı ise Cerîde-i Nüfus

İlk amaç müslimlerin tespiti yapılması planlanmış askere alınabileceklerin tespiti için.. Vergi toplayabilmek içinde gayri müslimleri (cizye).

Anne tarafı balkanlardan onlar te 1870 lerde anca dahil olmuş sayıma sanırım çok sağlıklı işlememiş sayımlar. Baba tarafı ise 1839 lardan.

---------- Spam Engelliyici 04:28 ---------- Önceki Mesaj 04:23 ----------

3 Dedem sarı kamışta donarak hayatını kaybettiğini biliyorum acaba bu tip bilgilerde yazıyor mu

Yayınladıkları listede yazmıyor sadece doğum yılı, yeri ve ölüm senesi mevcut.

Ama bu nüfus sayımı ilk yapılmasıyla birlikte girilen savaşlarda Şehit olanların listeside tutulmuş

Millî Savunma Bakanlığı • Şehitleri Listele

buradan sorgulayabilirsin.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri