Gerikafalı,anlayışsız bi baba ile ne yapılır?

Babam yaşasaydıda hergün fırça atsaydı forumda baban hakkında bahsetmen bile üzücü birşey aile içi olur böyle seyler..

Usta ne yapayım canım sıkıldı artık yazayım içimi dökeyim dedim.Egom tatmin olsun dedim yada neyse ne

Sorun bende değil ki adamın kendinde.Ufacık kıvılcım'dan bile ateş yapıyor.Ben kalkıp adama birşey söylesem veya birşeyin doğrusunu söylesem "Ne diyon oğlum sen" diye üstüme yürür.

Babamla geçindiğimiz yine olmuştur ama insan üzülüyor işte.
Huzurum olsunda zengin veya fakir olmuşum hiç önemli değil.

Tabiki babaların hakkı ödenmez sonuçta beni bu yaşa kadar beslemiş büyütmüş.Ama bu anlayışsız tavırları gerçekten beni yoruyor.

Kısa birşey yazıcam.Böyle yazılar görünce sinir oluyordum.Belki babanla yaşadığının beterinin beterinin beterinin beterinin beterinin beterinin de başıma geldiği içindir.Bu yazdıkların bana yanlış anlama çok küçük bir ayrıntı gibi gelmiştir.

Ama sen şükret kardeş şükret.Şu anda benim yaşadığım olay senin yaşadığın olayın 1000 beteri olduğu için neyse :(:(

Üzerinden 1 sene geçti hala aynı,zaten değişmesinide beklemiyorum.

Anneme biriktirdiğim para ile bulaşık makinası aldım.Babam gelmiş anneme elinde yıka diyo eskiden çamaşır makinesi mi gördün diyor.Annemin babama parası neyse vereyim demesi ve gene babamın kızması.Böyle beynini si........ herifinden ne bekliyorsun.Ya arkadaş allah razı olsun bizi gene okuttu büyüttü hakkını ödeyemem fakat vallahi yemek yerken boğazımdan lokmalar zor geçiyor.Artık içimden kalksada gitse bi rahat rahat yesek diyorum.
Tahminim kendi annesi veya bi yakını olsa bu durum böyle gelişmezdi.Çünkü evde bi kişinin özürlü olması ve sürekli bağırması,nenemin alzheimer olması

Ergen ergen konuştuğumu düşünebilirsiniz ama kesinlikle değil,arkadaş ilk sayfada yazmış 20-30 yaşında şöyle şöyle diye kesinlikle böyle düşüneceğimi zannetmiyorum (ama keşke düşünsem)

Tamamen teknoloji düşmanı bi adamdır.Abim ile bi youtube projemiz var büyük çaplı fakat hep int. aldığımız şeyleri gizli saklı alıyoruz bi yerde saklıyoruz (canavar,boya tabancası) gibi babam bunu duysa bize baya bi kızacağına eminiz hatta kendi paramız ile alıyoruz.21 yaşındayım abim 22 yaptığı muamele ufak çocuk muamelesi,konu nerden nereye gidiyor neyse arkadaşlar gece gece yine içimi dökeyim diye yazdım.Her sene (ki o zamana kadar yaşarsak) konuyu güncellemeye çalışıcam.

Seni çok iyi anlıyorum.2 sene önce bu olaylardan daha kötülerini yaşadım.Saç uzatmama kızıyordu kot pantolon giymeme karışıyordu kısacası herşeyime karışıyordu.
Ben sürekli alttan alıyordum ve sürekli başka odaya gidiyordum.En sonunda küçük bi olay yüzünden git birdaha gelme dedi. 2 senedir ayrı yaşıyorum

Şimdi sana evden çık git diyemem,ama sadece çocuk yapmakla anne ve baba olunmuyor.Sen ne yaparsan yap onun zihniyetini değiştiremezsin.Sana verebileceğim tek tavsiye görmezden gelmeye çalış ve kendi hayatını kurmaya çalış.

Aşağı tükürsen sakal , yukarı tükürsen bıyık .. Ne diyeceğimi bilemedim ..
Allah yardımcın olsun kardeşim ...

Bu dünyada anne hariç hiç bir varlık senin iyiliğini 1. planda düşünmez. Herkes önce kendini sonra başkalarını düşünür. Buna babanda dahil.

Youtube'dan toplu para çek. Ayrı eve çık. Babanı adam yerine koyma, muhattap olma. Dedikleri hiçbirşeyi takma, muhattap olma.

Youtube'dan toplu para çek maddesi ise senin babandan ne kadar bıktığına ve kararlılığına bağlı olarak netleşir.

Kolay gelsin hocam.

Bende bu konuda kendimi yalnızım sanardım gerçi seninki gene iyi benımki daha beter

Sent from my iPhone using Tapatalk

Allah yardımcın olsun

özellikle erkek icin

aile ile ilişkileri ne kadar erken kesersen yani ayaklarının üzerinde durursan o kadar iyi

kendine güveniyosan çık ayrı eve ^^

baba diye susulması gerekmiyor lafını da edecen tepkini de koyacan o ne la baba babalığını bilecek evlatta evlatlığını, baba diye her boku yiyemez öyle yok öyle dünya, takma kardeş bul bi yolunu yavaştan hayatını kurmaya çalış

babandır bişey yapamazsın idare edeceksin ve daha saygılı olacaksın uslübun düzgün değil hiç

anneni bırakıpta ayrı eve çıkmak gibi bir hata yapma, sabret dostum, Allah yardımcın olsun

arkadaş. Allah anne ve baba nın varlığıyla bir insanı yaratır. Allah her daim vardır. ama anne ve baba yoksa sen de yoksun. demektir. senin şu anki varlığın onların vesilesiyle oldu. sonrasındaki hayat zaten gulluk gulustanlık olamaz. bir gun sinir li olur insan bir gun mutlu birgun bilmem ne vs vs vs gibi gider. unutma gulmeninde, ağlamanında, sevinmeninde uzulmeninde sinirlenmeninde vs vs vs bir sebebi vardır. durduk yere bir insan kendi kendine guluyor kendi kendine konuşuyor kendi kendine sinirleniyorsa bununde bir sebebi var sağlık sorunları. ama senle yada bir başkasıyla dialog halindeyken verdiği tepki karşındaki kişiden kaynaklanır. eve bir şeker olcum cihazı al bir hafta boyunca duzenli şekerini ölç babanın. sebebi ne olursa olsun siniri encok şeker tetikler.

Hocam forumdaki herkes de üç aşa beş yukarı ya böyle bi baba vardır genelde sizin
babanız gibi insanlar okumamış kendini doru düzgün eğitmemiş dar bakışlı fikirleri kolay
kolay değişmeyen, eşine nasıl konuşulması gerektini bilmeyen insanlar oluyor.

Yani bu hayatta en hakiki Dost Annedir hayattayken kıymetini bilmek lazım ben 20 yaşındayım hala annemin kocanda uyumayı çok severim onu elimden geldince kırmamaya çalışırım

Son olarak bişi söylicem:

Şimdi desem ki eğitim şart... ulan verdikleri eğitim bi hallta benzemiyo ! Söylencek çok şey varda işte Neyse ''Fuck U System''

Son düzenleme:
ben sunu yazayımda belki bilen vardır belki yoktur

Annenin çocuguna bedduası tutmaz ama babanın bedduası tutar bunu bil buna göre adım at

yukarda yazılanlarıda pek kaale alma yok söyle yap yok böyle yap o kimki falan fistan diyenleri. öfkeyle kalkan zararla oturur bunu bil, 30 senede geçse sen babana muhtacsın tıpkı herkes gibi

genis düsün

Merhaba arkadaşlar

Nasıl başlıyacağımı bilemiyorum ama geri kafalı bi babam var.Neden geri kafalı diye sorucaksınız.

Yemek yiyoruz.Bugünde bahçede yiyelim dedik hem annem bi yandan yer hemde bi yandada dayıma yedirir.Hem bi temiz hava almış olur dedik.Babam geldi oturdu sofraya sineğin içinde bize yemek yediriyorsun diye anneme kızdı.(Normaldede geri kafalıdır bugüne özel birşey değil.)(Bilmiyorum belkide dayım ile nenem'e(Alzaymır) bizim evde bakıldığı için kızgındır.Dayım ve nenem bir süre gelip bizde kaldığı zaman kızgınlığı 2 kat artmaktadır.

Ben öyle tespit ettim.)Yemek yerken boğazımdan lokmalar zor geçti.Artık kalkıp gitsede yukarıda televizyonunu izlese diye dua ettim.Annem pazar'dan aldığı eşyaları yukarı taşıyordu bende yardım edeyim dedim.Yukarı getirdim."Sen bu eve ilaç atmıyormusun" diye anneme kızıyor.Bende o sırada annem eşyaları dolaba yerleştirsin diye bir bir veriyordum.

Sürücü kursuna gidiyorum eğitim'ler bitti.Aradım bugün sürücünü kursunu ağustos ayının sonunda sınav var.Git diyor iş bul evde ya..ak mı var bekliyorsun akşama kadar dedi.Bende dedim baba para'ya ihtiyacın varsa verebilirim dedim.Döndü arkasına baktı "Ne diyorsun oğlum sen" diye bana kızdı.

Laf anlatsan laf anlamaz.Şimdi hatırladım bundan 2 sene önce tarlada çalıştık.Geldik dedem'lerin evinde banyo yoktu.Gir dedi tuvalette banyo yap (O kadarda bi acelemiz yoktu kendi evimize gidicektik.) Tamam dedim yapayım suyu doldurdum bi elledim su buz gibi "Baba dedim biraz suyu ısıtalım" gerek yok hava sıcak iyi gelir dedi.(Havanın falan sıcak olduğu yok yanlış hatırlamıyorsam yazdan çıkıyorduk.)Buz gibi suyu tuvalette titreye titreye üstüme döktüm.Sonra kendisi girdi."Hakkatten su soğukmuş dedi.Kendisi suyu ısıttı sıcak suda banyo yaptı.Sonra dönerken arabada kustum zaten yarınıda hasta oldum.Yani sormak istediğim böyle bi baba ile ne yapılır.Eminim bu kadar anlayışsız bi babanız yoktur.Bi tavsiye verin lütfen.

ismini bilmiyorum dostum lakin bu şekilde olayları anlatırken en büyük etmen baba faktörünü kötülememeni tavsiye ederim. Ramazan ayındayız orucun etkileri olmuş olabilir diğer yandan geçim endişesi taşıyor olabilir veya bunalmış olabilir. Çok kısa özet geçiym sana doğduğumdan 21 yaşıma gelene kadar gün aşırı babamın kafa kıyak şekilde sopasını yedim ne annem kaldı ne bacım hepimizi kırana geçirirdi. şu gün hesaplarsam en az 110 tl günlük içkiye verirdi. yaşım 30 oldu ben babama öf bile demedim. her zaman elini öptüm sabırla ona yaklaştım ve rabbime şükürler olsun ki 3 yıldır namazında niyazında sımsıkı sarılmış şekilde ailemize devam etmekte... Babadır inan elini öpmek istediğinde bulamazsın gün gelir toprağını öpersin kıymetini bil babanın. Dertaş ol ona yardımcı ol.. Baba demek hayat demektir. Polyanacılık yapmak istemiorum lakin yaşadığın hayatta elbet daha beteri olabilir. ama en kötüsüde inan bana babasız kalmaktır. vesselam

Çok üzüldüm. Umarım en kısa sürede çözüm bulursunuz. Çok şükür böyle bir babam yok ama abim demeye utandığım bi abim var. Ailemize tamamiyle zarar. Hayattan bezmeme neden olan kişi. Artık ne yapacağımı şaşırdım bir an önce üniversite kazanıp gitmek istiyorum.

Ayrıca forumda babanın kıymetini anlatan abilerimin yazılarını gördükçe babama daha da sıkı sarılıyorum. İnsanların tecrübelerini dinlemek lazım

Ayrıca forumda babanın kıymetini anlatan abilerimin yazılarını gördükçe babama daha da sıkı sarılıyorum. İnsanların tecrübelerini dinlemek lazım

adamsın....
Sure (Ankebût Suresi), 8. Ayet
Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini emrettik
Sure (Ahkâf Suresi), 15. Ayet
Biz insana anne babasına iyi davranmayı emrettik.
Sure (Lokmân Suresi), 14. Ayet
İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik.
Sure (Nisâ Suresi), 36. Ayet
Allah'a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.
Sure (En'âm Suresi), 151. Ayet
(Ey Muhammed!) De ki: "Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın.
17. Sure (İsrâ Suresi), 24. Ayet
Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indir ve de ki: "Rabbim!, Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı."

bu kadar emir varken bizim haddimize düşmez söz söylemek

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri