Güncel Döviz Kurları

Son dediğinde yalnız yanlışın yok mu? Tr adsensede de gelirler dolardan tl ye otomatik çevriliyor belli bazlarla. Yani dolar değerinde tl ödemeni alıyorsun.

Eskidendi çokk eskidendi..
Sezen Aksu'nun böyle bir şarkısı vardı.
O dediğin adsensenin ilk zamanlarındaydı.
Sonra TL bazlı ödemeye geçildi.
Yani tl adsense Tl kazanç tl tbm.
Forumda çokça tartışmıştık zamanında, tbm'ler berbat hallere gelmişti.
TR ikinci sınıf ülke muamelesi görüyordu vs.
Hatırlayanlar olacaktır dediklerimi.

Şimdide suri ler otel basıp bayrakları sökmeye başladı.

Bu medeniyetsiz Suriyeliler oldugu sürece daha çok artar.

ElPJu4YW0AE4LhV

İnsan gerçekten hayret ediyor.

Öldük toprak atanımız yok

Biz bittiğimiz yerde yeniden başlarız hocam biz maaşı dolarla mı alıyoruz ki bize ne canım ben hep 50 TL'lik alıyorum :D

Bu hızla 2-3 seneye en fazla 50 TL'lik alınca marş verecekler araba yürümeyecek o zaman anlayacaklar ama çok geç olacak :D

Doların sloganı belli. Durmak yok yola devam. . .
Hergün rekor tazelemeye devam, hep kendi rekorunu kırıyor.

------------

Dolar : 8.16
Euro : 9.64
Sterlin : 10.62
Altın ons : 1905$
Gram Altın : 499tl

Egonomi çok çok eyyi.

Merkez Bankası Başkanı Uysal: Kur hedefimiz yok, TL aşırı değersiz bir noktada.

- Dolarında hedefi yok hergün sürekli artıyor.
:D

------------------

Dolar : 8.30
Euro : 9.75
Sterlin : 10.77
Altın ons : 1900$
Gram altın : 505Tl

Dip not : Yabancı adsense açmayı unutmayın.

Egonomi çok çok eyyii.
:cool:

Altın kasım, aralık aylarında yükselişe başlayacak Şubat mart 2021 aylarına kadar devam edecek. Altın gramı 500 tl üstü olacaktır. Kendi düşüncem. Tarihe not düşmek kısmet olursa, mart 2021 alıntı yapacam

kasım girmeden :D gram altında 500 gördük :D :( mart 2021 gerek kalmadı.

İşin ilginç tarafı, eski yıllarda da yükselme olurdu ama bu kadar hızlı yükselmezdi, örnek vermek gerekirse eskiden ayda 10 kuruşluk bir yükselme şeklinde ilerledi, günümüzde ise ayda ortalama 1 lira artacak şekilde hızlandı..

Sanırım 2021 bitmeden 10 lirayı göreceğiz belki daha fazlası. :(

İşin ilginç tarafı, eski yıllarda da yükselme olurdu ama bu kadar hızlı yükselmezdi, örnek vermek gerekirse eskiden ayda 10 kuruşluk bir yükselme şeklinde ilerledi, günümüzde ise ayda ortalama 1 lira artacak şekilde hızlandı..

hocam yıllarca kriptolarda(borsalarda kısacası) alım satım yaptım. 4-5k $ a ulaşan coinlerin 60 lara düşüşünü, 1 dolar olan coinin 250 $ oluşunu seyrettim anlık. bu tip olayların tek açıklaması var. Fud ve Fomo.

fud yani batıcaz korkusu. bu ülkede doların stabil yahut yavaş artışını sağlayan temel unsur ülkenin kendi vatandaşının tl ile iş yapmasıydı. bankasında tl tutması, tl harcamasıydı. çünkü o dönemler dolar yarın düşer mi çıkar mı bilmezlerdi en en olmadı arabaya arsaya eve yatırırlardı parasını. yani paralarını verip dolar almadıkları için piyasadaki dolar miktarı düşmez haliyle fiyatı yükselmezdi(sayısı azalan şeyin değeri yükselir mantığı). fakat şu an herkesin dilinde yatırım aracı olarak dolar var. millet paraları erimesin diye elindeki tl yi direkt dolara geçiriyor. bunun daha sıkıntı tarafı şu.

bu, buzdağının görünen tarafı. yarın insanlar evlerini, arsalarını, altınlarını satıp dolara geçmeye kalkarsa doların kaç olacağını ben hayal bile edemiyorum(bu da olmaz demeyin çünkü senin şu an evin 400k ediyor diyelim, 3 ay sonra dolar artınca 450k etmeyecek çünkü dolara göre artırmıyorsun ev, arsa fiyatlarını. en fazla 405 e falan çıkacak o da alıcı bulabilirsen. fakat o evi satıp dolar alsaydın 400k 3 ay sonra 450k edecek belki de. bu yüzden insanlar elindeki mal varlıklarının değeri düşmesin, dün 100k $ ediyorken şimdi 20k $ a alınmasın diye elindekini erkenden çıkarıp dolara geçmeyi de düşünebilir). böyle bi şey yaşanırsa, böyle büyük bir fud gerçekleşirse ve herkes oluk oluk dolara hücum ederse, bize yabancı düşman gerekmez. kendi içimizde kendimizi yok ederiz.

edit. fomo yu açıklamayı unuttum o da fırsatı kaçırcaz korkusu. şu an tl de olanlar fud yaşayıp aynı zamanda dolara geçmediği her an fomo yaşamakta. hem batmaktan korkup hem parasını katlama ihtimalinin olduğu bi fırsatı kaçırdıklarını düşünmekte. inanılmaz bi psikolojik durum mevcut.

bu sebeple geçmiş yıllara silahlı savaş, sonrasına soğuk savaş, bu yıllara ticaret savaşı yılları deniyor. para üzerinden bi ülke yok edilebilir açlığa sefalete sürüklenebilir. şu an biz bu ticaret savaşında çok büyük bi kaybeden konumunda olduğumuz için kendi insanımız dahi kendi parasına güvenmeyip yabancının parasına koşmaya başlıyor. maalesef başımızdaki zihniyet değişmedikçe durum daha da sıkıntılı olursa şaşırtmaz. çok büyük sorunlar mevcut.

Son düzenleme:
Ekonomi çoktan mefta oldu bi selası kaldı. Bu işin artık düzelecek yanı kalmadı, şirket bilançoları zaten bitikti kur bu seviyelerde değilken bile, artık bu kur seviyesinde çevrilebilecek bir ekonomi kalmadı her gün milyarlarca lira içeri giriyoruz ve bunu karşılayabilecek güç yok artık. Fakir ülkeler liginde yaşamaya alışın, hangi parti gelirse gelsin bunlardan sonra bişey düzelmeyecek. Allahın izniyle Almanya ya gidiyorum yakında, imkanı olan hayatında bir günü bile harcamaz buralarda, herşeyimizi tükettiler sonunda.

Yedek 1-2 tane i7 işlemcili masaüstü pc almayı düşünüyorum, en azından 3000 tl civarı bulabiliyoruz şu an, 1 sene sonra 6000-7000 tl bandına çıkar kör topal bilgisayarlar

Temmuz'dan beridir 17.600 TL sadece dolardan kazandım.
İyi ki zamanında akıl etmişim.
Yoksa elimde birikimim eriyip gidecekti.

Memleket battı ya daha kurtuluşu yok:

https://www.youtube.com/watch?v=tSYTlgWCXiw

adam söylemiş 2 yıl önceki CB seçimlerinde videonun tarihi 2 buçuk sene önce seçim kampanyaları halkın yanlış tercihinin sonucu eden bulur ve çeker. konuşmaya pek hakkımız yok yani :) yukarıdaki bir arkadaş vatandaşın dolara yönelmesini sebep göstermiş ama millet daha yeni yönelmeye başladı 3-5 aydır artık her ay 1 tl artar olunca paradan hiç anlamayan yaşlı elinde yastık altında parası olan bile dolar yapayım da kenarda dursun noktasına geldi daha ne kadar batacağız 20 tl olsa ne yazar şu saatten sonra fakirliğin dibini görüyoruz zaten ülkece dövizle geliri olan için Türkiye cennet TL kazananlar için sefalete devam isterse 40 tl olsun artık ben hep 50 TL'lik alıyorum :)

Asgari ücret bu gidişle 3-4 ay içerisinde 100 dolar seviyesine kadar inecektir
memur maaşı 200 dolar seviyesine gelecektir

Amerika'da yaşayan evcil bir hayvan bile bizden daha kıymetli oldu aylık 300-400 Dolar aşı mama gibi giderleri var :D Afrika'da insanlar zaten aylık 50-100 dolara yaşıyor orta hallileri 30 dolara çocuklarını okula gönderebiliyorlar orta halli bir Afrikalı'dan daha aşağı seviyelere ineceğiz yaşasın yeni büyük güçlü Türkiye bre gafil siz eski Türkiye'yi mi arıyorsunuz cahiller !!

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri