Güncel Döviz Kurları

Yıl sonu 5 i bulur diye tahmin edenler vardı şimdi 7 diyenler var yılı 10 lira iken kapatmayız inşallah.

Beyler bu işin ehli kişiler var bize gecen sene söylemişlerdi ona göre hareket ettik ddedikleri çıktı dolar 5tl yi geçti ben size su kadarını söyleyim 2 sene içinde cok ciddi artıs olacak eger 2 sene sonrası için önlem alınmaz ise venuzella yolları gözüküyor ben size diyim aranızda emekli vs varsa onlar düşünsün yakında emekli paraları bile yatmayabilir demedi demeyin. Suan Ödeme yapmak için ciddi şekilde borc alınıyor eger vergilere ortalama %40 zam gelmezse düzelmez bu iş. Ya %40 civarı herseye zam olacak yada dıs borc alıp doları ufakdan artıracaklar.

Bizim tahmin 2 sene sonrası için 8tl

Beyler bu işin ehli kişiler var bize gecen sene söylemişlerdi ona göre hareket ettik ddedikleri çıktı dolar 5tl yi geçti ben size su kadarını söyleyim 2 sene içinde cok ciddi artıs olacak eger 2 sene sonrası için önlem alınmaz ise venuzella yolları gözüküyor ben size diyim aranızda emekli vs varsa onlar düşünsün yakında emekli paraları bile yatmayabilir demedi demeyin. Suan Ödeme yapmak için ciddi şekilde borc alınıyor eger vergilere ortalama %40 zam gelmezse düzelmez bu iş. Ya %40 civarı herseye zam olacak yada dıs borc alıp doları ufakdan artıracaklar.

Bizim tahmin 2 sene sonrası için 8tl

Zaten bişey uretmeyip her zora dusuklerinde zam yaptiklari için dolar bu seviyelere gelmedi mi ?

Türkiye ekonomisine bir özet geçeyim.

Şimdi size dedenizden ev, araba, arsa, dükkan kaldı.

Siz çalışıp üretim yapmak yerine. Önce arsayı sattınız yediniz, sonra dükkanı, en sonra arabayı. Bu paraları yerken de insanlar sizi hazıra dağ dayanmaz bu paraları böyle yeme dediğinde bunlar beni kıskanıyor, hain bunlar dediniz.

Eee şimdi para bitti, borç alırsanız da evi ipotek edecekler.

Son yıllarda yaşadığımız tam olarak da budur. Hiçbir planlama, üretime dönük çaba yok. Sat ye politikasının sonucu budur.

Herkes kısa yoldan nasıl zengin olurumun peşinde...üretemezsen bitersin...Almanya ya bir bakın ne dediğimi anlarsınız zaten....

TİCARET FAZLASI 245 MİLYAR AVRO

Almanya Federal İstatistik Ofisi'ne (Destatis) göre, Avrupa’nın en büyük ve dünyanın dördüncü büyük ekonomisi Almanya, geçen yıl 1 trilyon 279 milyar avro ihracat yaparken, ülkenin ithalatı da 1 trilyon 34 milyar avroda kaldı. Böylece ülkenin ticaret fazlası da bir önceki yıla göre 4 milyar azalarak yaklaşık 245 milyar avro oldu.

Dolar 5.3 e doğru koşuyor;Euro 6.1 altın ise bugün itibari ile 5tl daha yükselmiş 205tl şuan :O

Cumhuriyet Altın fiyatları yazarsanız googleye doğru sonucu bulamazsınız

Kapalı çarşı altın fiyatları yazarsanız doğru sonuca ulaşırsınız

Şuan baktigim bir sitede kapalı çarşı cumhuriyet altını fiyatı 1384 TL

Kapalı çarşı=Serbest piyasa

TL tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor

Suriye Lirası nin bugünkü TL karşısında artışı

İran Riyalı nin bugünkü TL karşısında artışı

Son düzenleme:
Dolar sadece TL karşısında değer kazanmıyor

Suriye Lirası nin bugünkü artışı

İran Riyalı nin bugünkü artışı

Bir de Türk Lirası'na karşı değer kazanan para birimlerini paylaşırsan çok sevinirim.

NOT : http://paracevirici.com/serbest-piyasa/doviz-kuru/suudi-arabistan-riyali bu linkten riyalin dönemlere göre değer artışını görebilirsiniz , sağ üstteki sekmeden tüm para birimlerine bakabilirsiniz. Türk lirası karşısında değer kazanmayanı bulmak gerçekten çok zor.

Bunun anlamı Türk Lirasının değer kaybetmesidir. Yanlış algıya sebep olmayalım lütfen.

Son düzenleme:
Bir de Türk Lirası'na karşı değer kazanan para birimlerini paylaşırsan çok sevinirim.

Sanırım yanlış anlama oldu
Benim resimlerde demek istediğim, tüm para birimleri TL karşısında değer kazanması

Suriye savaşta ama para birimi bugün TL karşısında yüzde 4 artmış

İran para birimi de yine TL karşısında yüzde 4 artmış bugün

Altında bizim düğün yapmamızı bekliyormuş. Allah yardımcımız olsun.

VDQGRR.png

Dolar 5.42 görmüş.
An itibarıyla

Dolar : 5.35
Euro : 6.18
Sterlin : 6.92

Ben hep 100 euro ödeme aldığım için bu artıştan etkilenmiyorum.
:D

Bu başlıktaki yorumları okurken çok gülüyorum, ekonominin E'sinden anlamayanlar forumdakileri Vatan Hayını ilan ediyor.
Butür tiplere karşılık vermeyin gülüp geçin.
:cool:

bizim tayland tatili yatacak gibi, nisanda gitmiştim 2500 dolar'la 2 hafta geçirdim, bok varmış gibi 26 günlük gidiş dönüş uçak bileti aldım şimdi 5000 dolarda yetmez anasını satayım

Ya arkadaşlar vatan hainliği, siyaset şu yada bu diye tartışmayı bir kenara bırakalım çünkü günlerce birbirimize sövsekte burada hiçbirşey değişmez o yüzden sizlere bir kardeşiniz olarak ciddi birşey soracağım ve gerçekten bu konuda samimiyim.
Şimdi ben server ödemelerimi dolar üzerinden yapıyorum ama aynı şekilde ödeme aldığım firmalar da dolar yani bana giren çıkan yok deyip geçebilirim ama dolar bu şekilde arttıkça ne olacak şimdi diye içimde bir tedirginlik var. Hele şu son yaptırım haberinden sonra doların 5,3x lere çıkmasını bir gördüm yuh dedim artık. resmen karalar bağladım kendi içimde ben mi anormalim bana bir söyleyin?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri