Güncel Döviz Kurları

Ya arkadaşlar vatan hainliği, siyaset şu yada bu diye tartışmayı bir kenara bırakalım çünkü günlerce birbirimize sövsekte burada hiçbirşey değişmez o yüzden sizlere bir kardeşiniz olarak ciddi birşey soracağım ve gerçekten bu konuda samimiyim.
Şimdi ben server ödemelerimi dolar üzerinden yapıyorum ama aynı şekilde ödeme aldığım firmalar da dolar yani bana giren çıkan yok deyip geçebilirim ama dolar bu şekilde arttıkça ne olacak şimdi diye içimde bir tedirginlik var. Hele şu son yaptırım haberinden sonra doların 5,3x lere çıkmasını bir gördüm yuh dedim artık. resmen karalar bağladım kendi içimde ben mi anormalim bana bir söyleyin?

Böyle giderse kimse yabancı firmalardan server falan alamaz, herkes sağlam Türk firmalara yönelir

Beyler bayanlar bu olay yurtiçi siyaseti geçti kötü yönetim dalan hikaye Allah rızası için kendi içimizde çatışacak durumda değiliz.Burada elli yüz adam ne yapabiliriz ülke için belki milyonda bir ama ona bile ihtiyaç var şuanda.o yüzden biz etrafımızdaki ben bizleri kurutacak neler yapmalıyız onları konuşalım

Teb bankası 5.51 gösteriyor enpara 5.4955

Tr de şuan piyasalar kapalı olduğu için Makas açık o yüzden o oranlarda sahaba kadar 5.3x lerde kalırsa sabah 9 makas kapanır ve tekrar baktığınızda güncel kura yakın değerler görürsünüz.

Böyle giderse kimse yabancı firmalardan server falan alamaz, herkes sağlam Türk firmalara yönelir

valla up-down için yurtdışı kullanıyorum ama yavaşta olsa yerli firmalardan TR lokasyon alacağız çünkü avrupa lokasyonlar onlar içinde maliyet artışı sağladığı için pahalı olacak diye düşünüyorum. Nasıl çıkacağız bu işlerden ben bu basit halimde düşünüyorum ciddi olarak döviz ile iş yapan esnaflarımız ne yapacak valla yeminle söylüyorum onların adına dertleniyorum şuan zaten tanıdıklarım da var adamlar afedersiniz ... trene baktığı gibi bakıyor kurlara ne yapacaz diye.

Beyler bayanlar bu olay yurtiçi siyaseti geçti kötü yönetim dalan hikaye Allah rızası için kendi içimizde çatışacak durumda değiliz.Burada elli yüz adam ne yapabiliriz ülke için belki milyonda bir ama ona bile ihtiyaç var şuanda.o yüzden biz etrafımızdaki ben bizleri kurutacak neler yapmalıyız onları konuşalım

tamda bunu söylemek istedim bende kardeşim. Şuan ne yapacağız gerçi biz kendi başımıza burda konuşarak da bişey yapamayız ama en azından kurlara baktıkça içim daralıyor bir derdimi paylaşmak istiyorum tartışmadan etmeden sakince.

Benim anlamadığım ekonomi her gün kötüye gidiyor döviz her gün yükseliyor
ama herkesin cebinde iphone, her gün başka bir mekanda gezmeler, 5 yıldızlı otellerde tatil(günlüğü 4-5 milyar) son model arabalar var.
Bu nasıl oluyor? lütfen biri beni aydınlatsın

ama herkesin cebinde iphone, her gün başka bir mekanda gezmeler, 5 yıldızlı otellerde tatil(günlüğü 4-5 milyar) son model arabalar var.

nerden biliyorsun ? benim cebimde 800 tl lik xiaomi var , 7/24 evdeyim desem yalan olmaz 2 saat GYM haricinde. son model arabamda yok 40 bin tl lik arabam var 2 sene önce aldığım. sen beni bi aydınlat en iyisi ?

aynen bende ona şaşırıyorum :D

Devlet tasarruf yapacak...Yapabilirse tabi

bana göre farkında değiller. Mart ayında telefon alacaktım bizim iphone almaya gücümüz yetmez mi 6 alacaktım 1699 tl ye satılıyordu telefon aptallık ettim mi 8 i bekleyeyim dedim şuan mi 6 bugün itibariyle 2250 en ucuz fiyatı ki yarın bu fiyat 2300-2350 ye çıkacak eminim. siyaset konuşmak asla istemiyorum ve bu söyleceğim siyaset olmaz sanırım en azından ülke içi değil ben bu amerikanın ta.... diyorum adamlar resmen iran ile birlikte bizi de sıraya koydular.

O tatilde olanlar böyle giderse tatil dönüşü komple tatile bile çıkabilir.

Hocam olay hangi boyutta olacak bilmiyorum ama bence bilerinde hammaddesi yabancı şeylere karşı tasarrufumuz gerekecek.

katılıyorum. inşallah bir plan vardır.

https://www.haberturk.com/son-dakika-abd-ile-on-mutabakat-saglandi-2092363

bu haber gerçekse muhtemelen 1-2 gün stabil devam eder ama yine artar gibi.

Son düzenleme:

sen ben dolar bozdurarak bunu kurtaramayız üretim lazım yumurtayı ithal etmememiz lazım bunuda devletin desteğiyle millet yapar. vatandaşa güven verilirse hayvancılık ve tarımla ülke kalkınabilir. Türkiyede teknoloji üretilmiyor yani geriden gelen bir ülkeyiz ancak tarım hayvancılık tarzı şeyler üretip kendimize yeter + üzerine ihrac edersek ülkeyi kalkındırabiliriz.

ne yazıkki geç kalındı bunlara seçim vaatlerinde iktidar dışındaki adamları dinlerseniz bu konulara değinmişlerdi. umarım iktidarda gözünü açıp bu alanlara yoğunlaşır ve ülke olarak kalkınırız.

sadece betondan vaatlerle batarız zaten batıyoruz. bu düzenle ki hiçbir çözüm yakın zamanda görünmüyor yıl ortasında çok büyük sıkıntılar yaşarız bu hızla oraya bile kalmayacak gibi duruyor.

dolar için 7 gibi bir düşünce var etrafta hayırlısı.

2002 de tüketici borcu 6 milyar tl iken, şimdi 575 belki şimdi 600 ü bulmuştur. YÜZ KAT. (Rakamla 100) Yani 16 yıldır orta ve kısa vadeli borçlar yani kredi kartları ile geçiniyor insanlar.

https://www.ekonomi360.com.tr/eko-gundem/vatandasin-borcu-574-milyari-gecti-h20361.html

2002 de tüketici borcu 6 milyar tl iken, şimdi 575 belki şimdi 600 ü bulmuştur. Yani 16 yıldır orta ve kısa vadeli borçlar yani kredi kartları ile geçiniyor insanlar.

https://www.ekonomi360.com.tr/eko-gundem/vatandasin-borcu-574-milyari-gecti-h20361.html

Çok doğru bir nokta. Biz tüketiciyi gel gel diye krediye alıştıran bu bankalar sayesinde ve malesef her ihtiyacında krediye sığınan bizlerinde etkisi illaki bu duruma gelmemizde etken rol oynadı.

Not: Biraz önce paylaştığım haber gerçek sanırım 5.30 a geri çekti doları an itibariyle. inşallah daha da düşürür

Çok doğru bir nokta. Biz tüketiciyi gel gel diye krediye alıştıran bu bankalar sayesinde ve malesef her ihtiyacında krediye sığınan bizlerinde etkisi illaki bu duruma gelmemizde etken rol oynadı.

Not: Biraz önce paylaştığım haber gerçek sanırım 5.30 a geri çekti doları an itibariyle. inşallah daha da düşürür

Müdahale demek rezervlerin harcandığına alamet ve başka yönden olumsuzluk getirecek ve doları tutacak mı? Sanmıyorum, biraz alım fırsatı verince tekrar dolara girer herkes bu sefer iki katı artar, şu anda fena savaş var bir dk da 10 kuruş atıyo bazen.

Müdahale demek rezervlerin harcandığına alamet ve başka yönden olumsuzluk getirecek ve doları tutacak mı? Sanmıyorum, biraz alım fırsatı verince tekrar dolara girer herkes bu sefer iki katı artar, şu anda fena savaş var bir dk da 10 kuruş atıyo bazen.

haklısınız müdahale çözüm değil ki bunu bugün anlamışlardır rezervleri %40 a çektiler 1 kuruş bile etki etmedi tabi bu uzun vade etki edecek bir yöntemdi zaten ama en azından kıpırdanması gerekirdi bana göre.

Edit: gece 01:38 şuan 5,27'ye kadar geriledi mutabakat haberinden sonra. Ben kaçar size iyi geceler. İnşallah sabah bir süprizle karşılaşmayız.

Son düzenleme:
Papaz yönünden mutabakat söylentileri var, öyle ise dolara girmek için 5 altını bekleyebilir godamanlar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri