Güncel Döviz Kurları

Arkadaşlar şöyle örnek vereyim.
bir ülke para barimi 1 x tl, pezo, riyal vb... at işte..
1 usd yada 1 avro ya nekadar yakında dengelidir. bu yakınlık çok çok yakın eşit vede uzun yıllar öyle ise o ulke ekonomisi refah, adil,dengeli gelişmiş, standardını her daim krizler, savaşkar, afeler vb. koruyan güçlü kuvvetli saygın bir ülkedir demektir...

bu 1 x tl diyelim usd ve avro karşısında ezilmişise, bizdeki gibi 1 tl =5,20 usd ..1 tl =5,80 avro gibi ve bu dengesizlik normal dışı anlık inip çıkıyorsa örnek 1 haftda 4,80 den 5,20 lere gelmek ??? bu ulke ekonomisinde sorun olduğu, yabancının ülkemizden çekindiği, yabancının istikrar ve gelecek göremediği, iç piyasanın gunluk değiştiği, rekabet koşullarında adaletten çok vur kaç işlernin ve hakkının ehli ile yapmayanların doluştuğu piyasadır. demektır malesef...

bu 1 tl atıyorum 5 usd ye eşedeğer oldu.. abd ye gidiyorsun TL 5 e katlanıyor.. işte ozaman sen hangi dunya ulkesine gidersen git, kralsın. ülken ayakta alkışlanır full saygı kaanırsın. herkes senle dost olmak iyi işler iletişimler kurmak ister. gel bana yatırım yap, gel bana para getir borsama gir.. gel bana faize gir, gel benım ulkeden fabrıka al satın al devlet teşfivi vereceğim der... ( şuan bizlerin avrupalı yabancı zengin iş adamlarına dediklerimiz)
--
bu denilenleri yıllar önce kitaplarda okuğum adım gibi biliyorum. bu sistem iktisad yada iktisat ne dersen de : )
çözümde : üreteceksin.üretip kendi iç kaynaklarından hammadde çekceksin ağırlıklı olarak. iç kaynaklarındaki insanlarını üretime teşvik ediyorsun. onlar hammadde üretip, işleyip, senin fabrikalarına verecek... (içerde para sirkilasyon oluyor, herkes paralı iş sahibi varlıklı oluyo)sen fabrikanla ürettiğini yabancı devletlere satacaksın satışların usd ile oluyor... ülke bankana usd giriyor işveren kanalı ile tl ye donerek iç piyasa tl oluyor. devletın vergi alıyor usd senden kasasına vergi parası gidiyor usd ulkede bollaşıyor... sonra paran itibar ve değer kazanıyor..
ama merkez bankaları sadece gunu kurtarır, kalıcı çözüm dünyanın hiç bir merkez bankası tarafından tek başına gorulmemiştir. litarature bu durum tersdir. imkansızdır, tarihde yoktur... üretmezsen dedenin o tarları, evleri, arsası, buyuk bankalar, fabrikalar, iretim tesisleri, bankalar, aklına ne gelirse gelsin. hepsini usd li avrolu zenginler senden tek tek tek tek basar parayı kelepir fiyata alır... ŞUAN ÜLKEMİZ UCUZ MU UCUZ. YABANCI SINIRLAMASI YOK İSTEİDĞİ KADAR ARSA+PARA+TARLA ALABİLİYOPR YAS AÇIKTI 3 YIL ÖNCE... ADAMLAR SAVAŞLA ALAMADI PARASI İLE UCUZ UCUZ ALIYOR. BİZLERDE İT GİBİ ÇALIŞIP KARNIMIZI ANCA DOYURUYORUZ. BU İŞLERE İYİ DİYEMİYORUM.... sonumuz hayrolsun...
olayı siyasete sokupta kims eocusun bucusun demesin bana. babamın oğlu yönetse idi aynılarını yazardım. kimseye torpilim yok

9 Ağustos 2018 = Dolar rekoru - 5.4486

Siteden bakmak isteyenler şuraya.
https://dolarrekorkirdimi.com/

Dolar : 5.41
Euro : 6.29
Sterlin : 6.97

Dolar, Euro gibi adsensesi olanlar gözü gibi bakıp kanallarını korusunlar.
:D
Bir rahip ( papaz ) meselesi tutturuldu gidiyor, ya vereceksin işte neyin inadı ekonomi batsın istiyorlar herhalde, verinde az durulsun dolar.
Yoksa İran yaptırımlarıyla birlikte bu kışı çıkartmaz bu ekonomi.
Şimdiden spor toto iddia oranlarını veriyorum.
Yeni basılacak banknot kaçlık olur?
300-400-500tl? Hangisini basarlar?
( yazar burda olası Devalüasyon ve para basımından bahsetmiştir )

IMG_6137.jpg

doların yukselmesine sevinenlere gelsin

Bulgar para birimi 3.25 TL

Para birimimizin 3 katı olduğu için Bulgarlar Edirneye akın etmişler

Ürünlerimizin çok ucuz olduğunu söyleyip iğneden ipliğe herşeyi Edirne pazarlarında alıyorlarmış

Devalüasyon yapıp söyleyemiyorlar mı artık bunu da düşünmeye başladım.

---------- Spam Engelliyici 23:09 ---------- Önceki Mesaj 23:02 ----------

IMG_6137.jpg

doların yukselmesine sevinenlere gelsin
Yükselmesine kimse sevinmez ama dolar ya da altın alana da kimse laf atmasın. Adam parasının erimesini izlemez herhalde.

Dolar 3,78 tl iken tüm paramı dolara çevirdim. O gün bugündür dolar artıyor. İtiraf ediyorum, suçlu benim :(

Dolar 3,78 tl iken tüm paramı dolara çevirdim. O gün bugündür dolar artıyor. İtiraf ediyorum, suçlu benim :(

Bu zamana kadar bozmamak iyi dirayet gerektirir hocam :) Gerçi benim de var yakınlarda taa 2.5 liralardan beri duran ama uzun vadeli tutmak istemişti o zamanlar hani o zamandan 1 liraya düşse de bozmucak biriydi şansına 5.50 leri gördü 10 lirayı görse yine bozmaz :D

Bu zamana kadar bozmamak iyi dirayet gerektirir hocam :) Gerçi benim de var yakınlarda taa 2.5 liralardan beri duran ama uzun vadeli tutmak istemişti o zamanlar hani o zamandan 1 liraya düşse de bozmucak biriydi şansına 5.50 leri gördü 10 lirayı görse yine bozmaz :D

valla öyle hocam. cebimde tl kalmadı. Doları bozdurmamak için kredi kartından harcama yapıyorum :)

Dolar yükseliyor çünkü;
*Suriye'den çıkmadık.
*Kürdistanın kurulmasına fırat kalkanı ile pyd koridorunu bölerek engel olduk.
*İran'a yaptırıma destek vermedik
*CİA ajanı Brunson'u geri vermedik
*S-400 anlaşması imzaladık
*Asya pazarına yöneldik
*Çin, Rusya gibi Asya ve Ortadoğu ülkeleri ile yaptığımız ticarette paramini
dolardan milli paraya çevirdik.
*Doğu Akdenizde doğal gaz aramaktan vazgeçmedik.
Bunlar benim bir türk genci olarak medyadan takip edebildiklerim. Kimbilir daha ne sebepler vardır...
DEVRAN DÖNECEK

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri