filmin hak sahibi televizyon, sinema, izle ve öde ya da iptv, internet lisans haklarını ayrı ayrı olarak istediği kadar kişiye verir ve uygun görürse de vekalet yoluyla hak takibini belirli kişilere bırakabilir. hak sahibi benim yakın arkadaşım olabilir, oyuncusu olabilirim. resmen ya da söz yoluyla bu tür bir vekalet almış da olabilirim. Yani demek istediğim 1 yıllık youtube ile 10 yıllık tv deneyimini bir araya koyduğunuzda aynı şey anlamına gelmiyor. oyuncusu da takibini yapar, kankası da, şirketin gizli ortağı da hatta sevgilisi de... böyle bir yetkisi var ki, size telif gönderiyor. ben taksimde harabe bir ofiste 300 sinema filmini, 200 e yakın belgeseli ve 5 dizinin yayın haklarını kendi tv kanalıma sadece bir selam ile almıştım. Eğer istersem bunları youtube a ekler ve elimdeki belgelerle de telif kovalayabilirim. Varın gerisini siz düşünün. sinema, tv , show yapımlar v.s sürekli el değiştirirler. Yayın hakları dünyanın 4 bir yanına satılır. Belirli kişiler atanır; bunlar kanunen de olur, bir yemek esnasında söz ile de olur. Yani sizin burada bunları sorgulamanız gerekiyor. Adam youtube ile filminin gişesini çıkaracak hali yok, 3-5 bin verip internet yayın hakkını da almış olabilir.